Odesláno 10.02.2006 11:32
Jen tak si ctu a ...
Posilovani Single- a Dual-Classu kvuli tomu, ze zustal verny ? Vis, pripomina mi to jednu diskuzi, tusim Shini vs. Deekin, kdy se bavili o tom, ze ten kdo si neporidil datadisky ma omezene moznosti ve hre, a mel by tak mit pravo ... ted nevim na co, na relevel od nuly ? Ten kdo si vedome vybere neco slabsiho a omezensjiho vi o co prichazi a zvolil si tuto cestu sam, vi ze hra muze byt narocnejsi.
Zkusim to pretocit do extremu z druhe strany. Co tak, kdyz zustava verny nekdo zakladni zbrani ( treba Shortsword od Kallara ), co kdyby pak mel pravo na nejake specialni povolani, ktere by mi pridalo neco, abych se i s touto zbrani mohl priblizit sile Mithril zbrane.
Demona je raj trojpovolani predevsim proto, ze zde neexistuji postihy za Multi-Class. Tyto postihy mely v singleplayeru jaksi vyvazovat silu vs. narocnost stoupani o lvl. Ale i pres tyto postihy by se to vyplatilo, protoze porad je to perzistentni dlouhodoby svet.
Nicmene ST veci pro prestizni povolani ? Obecne proc ne. Akorat bude zde mnohem tezsi vymyslet jak by to melo vypadat. U zakladnich povolani je jasne dano v cem ma dane povolani prednosti, jake ma zachanne hody, pripadne nevyhody. Ale u prestiznich to nelze jednoznacne definovat, nebot prestizni povolani vzdy navazuje na nejake zakladni. Ale ne vsechny prestizni maji nejak definovano, jake zakladni je ma predchazet.
Priklad:
- Plast pro 10 CoT. CoT ma primary saving throw fortitude a reflex. Sam na tech 10ti lvl dostane do vsech zachannych hodu +5. Do ceho by mel mit bonus ?
- Na jakou abilitu by mel byt prsten pro CoT ? Wisdom ? Protoze si ho budou brat klerici, paladini, nebo treba monkove ? Nebo charismu, at ma silnejsi vlastni schopnosti ? Ale berou si ho vetsinou ti s meele zbranemi, to by se hodila i sila, ze jo ... atd.
A vybirat nejake jine bonusy na ty itemy, by zcela jsite nezapadalo do Koshova modelu craftu a itemu obecne.
Uzavru otazkou - Proc je trojpovolani przneni RP ?