Skočit na obsah

Fotka

Priezracny krystal

• Please log in to reply
110 odpovědí na toto téma

#61 Jerry

Jerry

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1518 Příspěvků:

Odesláno 03.12.2011 08:33

Tak třeba 20/5/5 monk/fajtr je čistá mlátička zrovna jako WMko ale o rozsahu zbraně nebo nasobiteli i AB si může nechat zdát (pokud se sáhne na enhanc monkovek nějak brutal).
Kromě toho tlučení to neumí nic jiného akorát imku na mysl kterou tu stejně může mít kdo chce z pásku.
Ano, +10monkovky s mag. jsou OP ale sniž AB na +6 (44-46) a netrefí to ani stodolu

Tím že to nic neumí jsem myslel (pro rejpaly) zakeřný utok, cripling strike apod.

Jak můžeš o monkovi říkat, že je čistá mlátička zrovna jako WMko ? Dyť je to dexař s ED a ty chceš ještě AB a damage jako WM ? Tohle vážně nepobírám, monkovy jsou OP a dost. A argument imku na mysl může mít každý z pásku je taky dost mimo...
  • 0

#62 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 03.12.2011 09:38

jerry : a co ti brani jet fightera na dex s ed ?? dmg wmka nedorovnas tady de o dmg /ab fightera monk sam o sobe ed nemá má jen imky rychlost +4 ac Ale nemuže plech tedy nemuže jet na str a tady pravě silně na dmg zaostavá + ma -4 ab preepic
když si to srovnas fighter
+ featy
+4 ab (fullbab)
+ možnost jit na str
+ možnost kombinovat s rdd ktere je krapet OP
+ muže jit do wm
+vic hp

monk
+4ac
+ imka na mind disease poison
+ rychlost ( ta je dost pochybna cestuje se s konem )

s tim že vic utoku zpusoví cca stejný dmg jako fighter bez wm critama

a jak sou na tom s eq?
monk
výhody
+4 ab

nevýhody
2x -3 stat za stit
-3 str dex con za rukavice
-massive critical ze zbraně

ja teda vidim +10 rukavky aktualně za chabou kompenzaci envýhod z equipu ano udělejme pochodně s +6dex +6wis +3 con přidejme massive na rukavky a mužeš řikat že sou monci zvyhodneni a potrebuji nerf na +6 rukavky ,, driv ne

Příspěvek upravil Drax: 03.12.2011 09:41

• -3

#63 Jerry

Jerry

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1518 Příspěvků:

Odesláno 03.12.2011 09:49

On říkal 20/5/5 to má ED , takže srovnáváš čistýho monka s bojovník / WM ? Co to tady furt uvádíte za příklady, když už tak bud 30 mnich vs 30 bojovník a kdo na tom asi bude líp ? A nebo když buiildy tak ok, ale třeba 20/5/5 a 20/7/3. A to je čistě dexař vs silař a to prostě by neměli mít stejnej dmg a AB, néli WMko ještě horší, když plno NPC má imku kritik a pohlcuje zvuk

PS. Tady každej bude obhajovat mnicha protože, aspon jednoho má na účtě...

Příspěvek upravil Jerry: 03.12.2011 09:52

• 3

#64 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 03.12.2011 10:15

ne protože mnich je přece slabej :D
  • 0

#65 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 03.12.2011 10:39

jo draxi když už teda jako srovnáváš monk vs. fighter +rukavice vs, zbran ...porovnej mi jak sou na tom hvězdice na který jedu
  • 1

#66 Razfallow

Razfallow

Starší mistr

• Cech Obsidiánových holí
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1693 Příspěvků:

Odesláno 03.12.2011 11:51

jerry : a co ti brani jet fightera na dex s ed ?? dmg wmka nedorovnas tady de o dmg /ab fightera monk sam o sobe ed nemá má jen imky rychlost +4 ac Ale nemuže plech tedy nemuže jet na str a tady pravě silně na dmg zaostavá + ma -4 ab preepic
když si to srovnas fighter
+ featy
+4 ab (fullbab)
+ možnost jit na str
+ možnost kombinovat s rdd ktere je krapet OP
+ muže jit do wm
+vic hp

monk
+4ac
+ imka na mind disease poison
+ rychlost ( ta je dost pochybna cestuje se s konem )

s tim že vic utoku zpusoví cca stejný dmg jako fighter bez wm critama

a jak sou na tom s eq?
monk
výhody
+4 ab

nevýhody
2x -3 stat za stit
-3 str dex con za rukavice
-massive critical ze zbraně

ja teda vidim +10 rukavky aktualně za chabou kompenzaci envýhod z equipu ano udělejme pochodně s +6dex +6wis +3 con přidejme massive na rukavky a mužeš řikat že sou monci zvyhodneni a potrebuji nerf na +6 rukavky ,, driv ne

Nejvíc mě zaujal argument : možnost kombinovat s RDD...monka snad nemožeš ??monka skombinuješ s vrahem,druidem,klerikem,bg-ckem,rdd,pdk se vším...můžeš ho jet taky na str.....
  • 0

#67 Silvaner

Silvaner

Starší mistr

• Hráč
  • 1830 Příspěvků:

Odesláno 03.12.2011 12:20

ne protože mnich je přece slabej :D

jo mnich je slabej , tak proč mu chceš brát magický? však ve zbrani ho mužeš mít taky :devil:
  • 1

#68 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 03.12.2011 12:27

ale silvouši..rekace byla na to že každej má jednoho na účtě ..čti pořádně :)
  • 0

#69 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 03.12.2011 12:28

Nejvíc mě zaujal argument : možnost kombinovat s RDD...monka snad nemožeš ??monka skombinuješ s vrahem,druidem,klerikem,bg-ckem,rdd,pdk se vším...můžeš ho jet taky na str.....

nemužeš aby monk dorovnal 6 dmg z +6 oproti zbranim musi mít 20 lvl a nesmí být malý :D(rukavice maji jen ab bonus a oproti treba lukum sou na om jinak mizerne ( ty to maji dorovnane na sipech ) ) takže s rdd de ale za cenu dalsi ztraty

takže ano sebrat monkovy vyhody z eq ale zaroven s odstranenim nevýhod ( nemožnost rukavici , statu ze stitu,massive) ne driv , ne pozdeji

Příspěvek upravil Drax: 03.12.2011 12:30

• -1

#70 Silvaner

Silvaner

Starší mistr

• Hráč
  • 1830 Příspěvků:

Odesláno 03.12.2011 12:30

ale silvouši..rekace byla na to že každej má jednoho na účtě ..čti pořádně :)

já mám dva monky a oba slabý.... ale moje reakce byla na to magický :tongue:

Příspěvek upravil Silvaner: 03.12.2011 12:31

• 1

#71 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 03.12.2011 15:53

Já monka nemám :(

já mám dva monky a oba slabý.... ale moje reakce byla na to magický :tongue:

Já teda nejsem moc odborník na craft... prozradíš mi, která craft zbraň na demoně dostupná má magický damage bonus?
  • 0

#72 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 03.12.2011 16:09

a kde psal neco o craft zbrani ? :P
anolajen :P
  • 1

#73 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 03.12.2011 19:00

a kde psal neco o craft zbrani ? :P
anolajen :P

A podle tebe a silovša je v pořádku srovnávat dostupnost a cenu černých monkovek s anolajenem?
  • -1

#74 BaIthus

BaIthus

Starší učeň

• Rod Agrach Dyrr
  • PipPipPip
  • 380 Příspěvků:

Odesláno 03.12.2011 19:19

anolajen je naprd, alean je lepší
  • 0

#75 Jerry

Jerry

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1518 Příspěvků:

Odesláno 03.12.2011 19:21

Já monka nemám :(

Neříkej, že máš socku bez monka.. :P
  • 0

#76 Sir Hrouda

Sir Hrouda

Znalec

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1199 Příspěvků:
  • Interests:Eleanessa,Lister
    Raina Hroudová
    Sir Hrouda II.
    Excelentissima(Tissi)
    Lajka,Sirius
    Pomsta, Myta

Odesláno 03.12.2011 20:14

Jak můžeš o monkovi říkat, že je čistá mlátička zrovna jako WMko ? Dyť je to dexař s ED a ty chceš ještě AB a damage jako WM ? Tohle vážně nepobírám, monkovy jsou OP a dost. A argument imku na mysl může mít každý z pásku je taky dost mimo...

Ono to tak ale je, at se ti to líbí nebo ne.
Jde totiž ne jen o dmg mag.rukavků ale i užitnost postavy (co umí a jestli k něčemu je).
Asi takhle, 1lvlSD, halda lvl rouga a třeba fajtra k tomu pokud vezmes jeste cripling strike tak co je silnější?
V PvP bude hipsovat(+10bodu za botky ze ST) a davat dmg zakeřným utokem+likvidovat sílu oponenta cripling strikem (neberme ted kleriky apod)
A v partě je to užitečné páč to otevře boss poklady čili je to velmi "bohatá" postava (rozumej bez ní se nikdo nikam nedostane) čili lepší přístup k equipu.
Má UMD

A ta 20/5/5 je čistá mlátička jako (když na tom trváš) fajtr (ne WMko páč na rukavky nejde vzít no :)
V PvP bude hipsovat a zkoušet srážet oponenta, možná mu hodí stun omračující pěstí.
V partě je k něčemu jako utloukač a to akorát v DZ pač erinky jsou divné, nic jiného to neumí.
A není WMko proto má menší AB i s +10rukavkama.

Ano mám monka na učtu, ale také jsem psal o omezení rukavků dle lvl takže zase až takový zastánce toho nejsem.
Mě víc vadí kleromniši, vrazi, paladinové a pod. na rukavky s mag.
9lvl monka,5lvl SD, a pala k tomu jak to měl inulthor - podobné věci jsou prasárna s černejma monkovkama, 20/5/5 bych ani moc neřešil :-)

Příspěvek upravil Sir Hrouda: 03.12.2011 20:15

• 0

#77 Inulthor

Inulthor

Starší tovaryš

• Rod Agrach Dyrr
  • PipPipPipPipPip
  • 976 Příspěvků:

Odesláno 03.12.2011 20:24

Líto zas takový terno nebyla. Ab bylo teda hodně luxusní, ac s ed solidní, ale to dmg zas bůhví jaký nebylo. Když jsem běhal do DZ, tak jsem milerád přizval nějaký wmko nebo rdd. Nejvíc bylo 16pala/9monk/5sd fajn na pvp. K těm monkům obecně, zas takový terno ta 20/5/5 at už s fajtrem nebo zlodějem neni, je to sice hodně samostatný a je to takovej ten co přežije ledacos, jenže do party je to tak nějak k ničemu. Jako tank posloužej roguny, co bosse rovnou i odemčou a jako dmg dealera kosáka určitě netrumfne. Nic víc než bouchat a tankovat to neumí, žádnej jinej přínos pro partu a i na tyhle úlohy se najdou lepší.
  • 1

#78 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 03.12.2011 20:38

Neříkej, že máš socku bez monka.. :P

Tak tím pádem mám i paladina :biggrin:
  • 0

#79 Jerry

Jerry

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1518 Příspěvků:

Odesláno 03.12.2011 20:43

Ono to tak ale je, at se ti to líbí nebo ne.
Jde totiž ne jen o dmg mag.rukavků ale i užitnost postavy (co umí a jestli k něčemu je).
Asi takhle, 1lvlSD, halda lvl rouga a třeba fajtra k tomu pokud vezmes jeste cripling strike tak co je silnější?
V PvP bude hipsovat(+10bodu za botky ze ST) a davat dmg zakeřným utokem+likvidovat sílu oponenta cripling strikem (neberme ted kleriky apod)
A v partě je to užitečné páč to otevře boss poklady čili je to velmi "bohatá" postava (rozumej bez ní se nikdo nikam nedostane) čili lepší přístup k equipu.
Má UMD

A ta 20/5/5 je čistá mlátička jako (když na tom trváš) fajtr (ne WMko páč na rukavky nejde vzít no :)
V PvP bude hipsovat a zkoušet srážet oponenta, možná mu hodí stun omračující pěstí.
V partě je k něčemu jako utloukač a to akorát v DZ pač erinky jsou divné, nic jiného to neumí.
A není WMko proto má menší AB i s +10rukavkama.

Ano mám monka na učtu, ale také jsem psal o omezení rukavků dle lvl takže zase až takový zastánce toho nejsem.
Mě víc vadí kleromniši, vrazi, paladinové a pod. na rukavky s mag.
9lvl monka,5lvl SD, a pala k tomu jak to měl inulthor - podobné věci jsou prasárna s černejma monkovkama, 20/5/5 bych ani moc neřešil :-)

Furt nějak nechápu, že tohle můžeš myslet, tak co chceš porovnávat ? 20 / 5 / 5 se zlodějem vs 19 / 1 / 10 ? Nebo 20 / 5 / 5 s bojovníkem a 20 / 7 / 3 ?

Snažíš se z mnicha udělat chudáka potom co by mu odebrali nějaký AB , nebo magický na rukávkách, dyt je to oproti normál zbrani hrozně mimo, třeba dag pohlcuje zvuk a monk jede za plno magickým, to, že dává dmg jenom erinkám ? Co to je za argument, dyt to stejně jako každá jiná dexovka mlátí i všechno ostatní.

Mě tohle přijde jako hroznej vtip, co se z mnicha snažíte udělat. PvP neberu v úvahu, nejsme tady na PvP serveru.
  • 1

#80 Sir Hrouda

Sir Hrouda

Znalec

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1199 Příspěvků:
    Raina Hroudová
    Sir Hrouda II.
    Excelentissima(Tissi)
    Lajka,Sirius
    Pomsta, Myta

Odesláno 03.12.2011 21:22

Furt nějak nechápu, že tohle můžeš myslet, tak co chceš porovnávat ? 20 / 5 / 5 se zlodějem vs 19 / 1 / 10 ? Nebo 20 / 5 / 5 s bojovníkem a 20 / 7 / 3 ?

Snažíš se z mnicha udělat chudáka potom co by mu odebrali nějaký AB , nebo magický na rukávkách, dyt je to oproti normál zbrani hrozně mimo, třeba dag pohlcuje zvuk a monk jede za plno magickým, to, že dává dmg jenom erinkám ? Co to je za argument, dyt to stejně jako každá jiná dexovka mlátí i všechno ostatní.

Mě tohle přijde jako hroznej vtip, co se z mnicha snažíte udělat. PvP neberu v úvahu, nejsme tady na PvP serveru.

Mě přijde jako vtip zase od tebe že když ti napíšu po tellu (na tvojí otazku co že to mam za postavičku) že roug/wm tak na to odepíšeš že to je hroznej paskvil, tak tenhle paskvil třeba ma asi tak dvojnasobné dmg proti 20/5/5 monkovi...
A znova, přečti si zpět co jsem psal o rukávkách pro monka jak bych je já osobně rozdělil než začneš plkat že z monka dělam chudáka.

Příspěvek upravil Sir Hrouda: 03.12.2011 21:23

• 0

#81 Jerry

Jerry

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1518 Příspěvků:

Odesláno 03.12.2011 21:38

To sem pleteš něco jinýho a taky proč by to nemělo mít větší AB ,když půlka z toho je full bab povolání, ale monk jen +3/4 a je proto taky důvod, má to vykompenzovaný plno jinejma věcma, je jedno že třeba tobě přijdou na urovni démony nepodstatný, ale tak je to u plno povolání, to jsem četl, ale furt to neřeší to, že monk 26 bude mít magický ale bojovník 26 se může pižlat zvukem, neupraovval bych to tímhle směrem, máš pravdu neděláš z něj chudáka, chceš z něj dělat dmg dealera jako WMko..
  • 0

#82 Sir Hrouda

Sir Hrouda

Znalec

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1199 Příspěvků:
    Raina Hroudová
    Sir Hrouda II.
    Excelentissima(Tissi)
    Lajka,Sirius
    Pomsta, Myta

Odesláno 03.12.2011 21:45

To sem pleteš něco jinýho a taky proč by to nemělo mít větší AB ,když půlka z toho je full bab povolání, ale monk jen +3/4 a je proto taky důvod, má to vykompenzovaný plno jinejma věcma, je jedno že třeba tobě přijdou na urovni démony nepodstatný, ale tak je to u plno povolání, to jsem četl, ale furt to neřeší to, že monk 26 bude mít magický ale bojovník 26 se může pižlat zvukem, neupraovval bych to tímhle směrem, máš pravdu neděláš z něj chudáka, chceš z něj dělat dmg dealera jako WMko..

Právě že takovej monk už by neměl ED, měl by 6 utoku za kolo ale ne hips, nebo hips ale 5 utoků apod, nedosahl by na specky z fajtra...
Bylo to myšlené jako hardcore spíše pro monky na SRko, ale vidím že si stejně pomeleš svou :-)
  • 0

#83 Jerry

Jerry

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1518 Příspěvků:

Odesláno 03.12.2011 21:48

Já jen říkám, že bych to neupravoval tímhle směrem, protože mi to furt nepřijde fér, já si sice pomelu svou, ale ty prostě nemůžeš obhájit monka a to, že má zbran o úrověn výš v craftu než ostatní zbraně
  • 0

#84 Sir Hrouda

Sir Hrouda

Znalec

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1199 Příspěvků:
    Raina Hroudová
    Sir Hrouda II.
    Excelentissima(Tissi)
    Lajka,Sirius
    Pomsta, Myta

Odesláno 03.12.2011 22:21

Tak třeba 20/5/5 monk/fajtr je čistá mlátička zrovna jako WMko ale o rozsahu zbraně nebo nasobiteli i AB si může nechat zdát (pokud se sáhne na enhanc monkovek nějak brutal).
Kromě toho tlučení to neumí nic jiného akorát imku na mysl kterou tu stejně může mít kdo chce z pásku.
Ano, +10monkovky s mag. jsou OP ale sniž AB na +6 (44-46) a netrefí to ani stodolu

Tím že to nic neumí jsem myslel (pro rejpaly) zakeřný utok, cripling strike apod.

:-)
  • 0

#85 Silvaner

Silvaner

Starší mistr

• Hráč
  • 1830 Příspěvků:

Odesláno 04.12.2011 00:58

A podle tebe a silovša je v pořádku srovnávat dostupnost a cenu černých monkovek s anolajenem?

já myslím že to vpořádku je.... pokud to nekoupíš za llicence jak říká Drax, tak tě to přijde na srovnatelný peníze
a dostupnost je taky dobrá, vždyt se tu Anolaeny prodávaly a když víš kam pro ně, občas i nějakej padne :wink:
Ale abych to zase upřesnil, klidně zrušit magický v monkovkách, a nechat na výběr nějakej element , nebo pozitiv/negativ,
jen bych v tomhle souhlasil s Draxem jak tu psal že i zvýšení bonusu u monkovek mělo i nějaký odůvodnění.
  • 1

#86 Jerry

Jerry

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1518 Příspěvků:

Odesláno 04.12.2011 08:17

To si myslíš, že anolajen a alean mají stejnou dostupnost jako černý monkovky ?

Ne, nemělo.
  • 0

#87 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 04.12.2011 11:04

já myslím že to vpořádku je.... pokud to nekoupíš za llicence jak říká Drax, tak tě to přijde na srovnatelný peníze
a dostupnost je taky dobrá, vždyt se tu Anolaeny prodávaly a když víš kam pro ně, občas i nějakej padne :wink:
Ale abych to zase upřesnil, klidně zrušit magický v monkovkách, a nechat na výběr nějakej element , nebo pozitiv/negativ,
jen bych v tomhle souhlasil s Draxem jak tu psal že i zvýšení bonusu u monkovek mělo i nějaký odůvodnění.

S tou cenou nevím, nikdy jsem černý monkovky nekupoval. Každopádně se mi to nějak nezdá, když krejčí s dostatkem materiálu je může vyrábět jako na běžícím páse :)
  • 0

#88 M4rSX

M4rSX

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1259 Příspěvků:

Odesláno 04.12.2011 11:40

S dostatkem materiálu můžeš soketovat zbraně taky jak na běžícím pásu :-P
  • 1

#89 Aelipse

Aelipse