Skočit na obsah

Fotka

Aktivita démony

• Please log in to reply
140 odpovědí na toto téma

#61 Toryel

Toryel

Starší tovaryš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 767 Příspěvků:

Odesláno 09.06.2009 14:34

...

Zobrazit příspěvek

Vulgarizmus v tvojom príspevku na jeho informačnej váhe a "údernosti" nepridá, tak si to prosím editni. Btw. o tomto sme sa včera bavili cez ICQ.

Ak tomu správne rozumiem, nehovoríme o úprave vzhľadu casual Tonda wear, ale o úprave equipu od železa po adamant, nevyhnutného pre správne dokreslenie prostredia ovplyvňujúceho kvalitu RP na Démone. Vzhľadom na cenu výbavy a následnú cenu úpravy brnenia/zbrane, ktorá by mala byť nižšia, ako cena daného predmetu, je cena lístku do Stromořádu (2,5k, chceme sa aj vrátiť, takže 5k) zanedbateľnou čiastkou v prípade vyšších kovov. Presunutie módneho salónu do Alicie by bolo pre hráčov určite pohodlnejšie.

Áno, v mojom prípade podmieňujem úpravu itemov DMkom hráčskou snahou, či už IC na fóre alebo RP v hre. Keď sa tieto dva prvky spoja, prečo neurobiť rovno okolo toho zaujímavý quest pre pobavenie? Situácia na Thalii je najskôr značne odlišná, pravdepodobne tam rpujú ostošesť všetci, čím je snaha hráčov bežným javom a úprava itemov DMkom tým pádom štandardom.
  • 0

#62 Ter Leeloo II

Ter Leeloo II

Cechmistr

• Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2528 Příspěvků:

Odesláno 09.06.2009 14:39

:smile:

...
Ono možná kdyby tu nebyli slabší duše, tak by se to dalo rozjet, víš :laugh:

Zobrazit příspěvek

A víš že "výše" se píše s ypsilonem? Promiň ale nebudu poslouchat věci od člověka co neumí ani pravopis  :blink:

Zobrazit příspěvek

• 0

#63 PUX5

PUX5

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 594 Příspěvků:

Odesláno 09.06.2009 14:45

Hmm hmm to je zajimavé, proč já vždy něco navrhnu a nebo něco zkritizuju? Ostatní mě seřvou a za rok za dva si řeknou "hmm to by se mohlo udělat". Vidím že se to pořád opakuje.
Ale hehe ne uznávám, mám někdy blbé nápady :smile:
  • 0

#64 DFDark

DFDark

Starš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 874 Příspěvků:

Odesláno 09.06.2009 14:45

mno presun toho salonu me blby teda neprijde
  • 0

#65 PUX5

PUX5

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 594 Příspěvků:

Odesláno 09.06.2009 14:52

mno presun toho salonu me blby teda neprijde

Zobrazit příspěvek

Šak si dělám sám ze sebe srandu :smile: Taky si myslím že ten přesun není špatný a možná to takhle odčerpá i víc zlatek z modulu.
Ale na druhou stranu je asi víc věcí co by démona potřebovala.
  • 0

#66 DFDark

DFDark

Starš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 874 Příspěvků:

Odesláno 09.06.2009 14:54

Šak si dělám sám ze sebe srandu  :smile:  Taky si myslím že ten přesun není špatný a možná to takhle odčerpá i víc zlatek z modulu.
Ale na druhou stranu je asi víc věcí co by démona potřebovala.

Zobrazit příspěvek

To mozna je, ale urcite se nejedna o veci, ktere lze vyresit tak rychle.
  • 0

#67 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 09.06.2009 14:58

Já osobně bych nepřesouval celý salón, ale pouze bych dal do Alicie možnost si ty zbroje přebarvit (přecejen aby po tržišti běhalo šest rytířů ve vyřvaně zelené verdictové zbroji, která vypadá jako vesta městských služeb... to mi přijde spíš k pousmání,) a zbytek možností co se týče křídel a drobných úprav vzhledu zbrojí a zbraní bych ponechal v našem slavném městě módy. To by pro začátek mohlo pomoct, i když zase záleží jenom na hráčích, jestli si budou chtít pohrát se vzhledem svého panáčka a nebo se budou starat jen o to, jaké ma jejich postava AB. Myslím, že v téhle stagnující době je jakákoliv změna vítaná.
  • 0

#68 DFDark

DFDark

Starš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 874 Příspěvků:

Odesláno 09.06.2009 15:01

Myslím, že v téhle stagnující době je jakákoliv změna vítaná.

Zobrazit příspěvek

:smile: Souhlasim :laugh:
  • 0

#69 beeboow

beeboow

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1307 Příspěvků:

Odesláno 09.06.2009 15:09

Zajímavý kam se ubírá debata. Pominu invektivy a "žabomyší" války, který patřej do jinýho topicu, nejlíp ovšem na ICQ.

Takže barvení a úprava věcí ve Stromořádu je vysvětlením, proč jsou DMs a WBs v útlumu, přičemž uvedená změna by povznesla modul do kategorie "relax RP", kam už, dle názoru některých, nepatří?

Nevím. Dostupnost je vhodně zvolená, custom věci (rozuměj úpravy) za zásluhy je, domnívám se, příhodná filozofie, která se na Démoně uplatňovala věky věků (čímž neříkám, že to je zárukou její správnosti). Jsem si jistej ovšem tím, že motivovala hráče k tomu, aby se snažili do dění v modulu víc zapojovat. Myslím, že to leckdy fungovalo. Pro mě osobně to byla třešnička na dortu, nebyl to cíl a smysl toho, co sem dělal, ale potěšilo to. Sem toho názoru, že není potřeba uvádět argumenty pro a proti přesunutí a zpřístupnění úprav pro široký vrstvy hráčů, neboť většina z nich padla už v příslušným topicu. Mám za to, že to je celkem podružná záležitost. Mě (a nejen mě) by spíš zajímalo, jaká je stávající situace ohledně dalšího vývoje modulu. Kolik DMs se chce Démoně aktivně věnovat, jakej WB na čem pracuje, jaký má záměry. Pochopím, když řeknete, že teď prostě není chuť, nálada, i to je totiž odpověď, byť ne ta, kterou bych chtěl slyšet. :laugh: Koneckonců, jasno ohledně situace v modulu může přispět k tomu, že se jiní odhodlají k tomu, že třeba by mohli nějak vypomoct, ať už z jakýkoliv pozice (hráče, CS, DM, WB).

P.s.: Kdo bude quotovat to hrubek plný znění mýho příspěvku, toho...:smile:
  • 0

#70 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 09.06.2009 15:35

Zajímavý kam se ubírá debata. Pominu invektivy a "žabomyší" války, který patřej do jinýho topicu, nejlíp ovšem na ICQ.

Takže barvení a úprava věcí ve Stromořádu je vysvětlením, proč jsou DMs a WBs v útlumu, přičemž uvedená změna by povznesla modul do kategorie "relax RP", kam už, dle názoru některých, nepatří?

Nevím. Dostupnost je vhodně zvolená, custom věci (rozuměj úpravy) za zásluhy je, domnívám se, příhodná filozofie, která se na Démoně uplatňovala věky věků (čímž neříkám, že to je zárukou její správnosti). Jsem si jistej ovšem tím, že motivovala hráče k tomu, aby se snažili do dění v modulu víc zapojovat. Myslím, že to leckdy fungovalo. Pro mě osobně to byla třešnička na dortu, nebyl to cíl a smysl toho, co sem dělal, ale potěšilo to. Sem toho názoru, že není potřeba uvádět argumenty pro a proti přesunutí a zpřístupnění úprav pro široký vrstvy hráčů, neboť většina z nich padla už v příslušným topicu. Mám za to, že to je celkem podružná záležitost. Mě (a nejen mě) by spíš zajímalo, jaká je stávající situace ohledně dalšího vývoje modulu. Kolik DMs se chce Démoně aktivně věnovat, jakej WB na čem pracuje, jaký má záměry. Pochopím, když řeknete, že teď prostě není chuť, nálada, i to je totiž odpověď, byť ne ta, kterou bych chtěl slyšet.  :blink:  Koneckonců, jasno ohledně situace v modulu může přispět k tomu, že se jiní odhodlají k tomu, že třeba by mohli nějak vypomoct, ať už z jakýkoliv pozice (hráče, CS, DM, WB).

P.s.: Kdo bude quotovat to hrubek plný znění mýho příspěvku, toho...:laugh:

Zobrazit příspěvek

"Nenápadně beeba quotuje" :smile:

S druhým odstavce nesouhlasím, každý tady vyjádřil svůj názor na to, co by mohlo modulu alespoň trochu prospět, ty jsi ty názory jenom splácal dohromady :) (no offence :laugh: )

Co se týká vzhledu postavy - ano, jsem taky pro to, aby dobře vypadající postava byla výsledkem a odměnou za snažení hráče, nicméně nebylo by na škodu dát hráčům možnost, aby jejich postavy nevypadaly jako lentilky (ta příměra se mi líbí :clap_1: ). Možná by řešením bylo změnit defaultní vzhled vyrobených pŕedmětů, ale to už si myslím, že bude snažší na tržiště plácnout upravený klon toho cimprlína ze stromořádu. :)
  • 0

#71 DFDark

DFDark

Starš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 874 Příspěvků:

Odesláno 09.06.2009 15:39

Ano, alespon obarveni veci placnout do alicie. At se detaily upravi v st.
  • 0

#72 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 09.06.2009 15:50

Vulgarizmus v tvojom príspevku na jeho informačnej váhe a "údernosti" nepridá, tak si to prosím editni. Btw. o tomto sme sa včera bavili cez ICQ.
Ak tomu správne rozumiem, nehovoríme o úprave vzhľadu casual Tonda wear, ale o úprave equipu od železa po adamant, nevyhnutného pre správne dokreslenie prostredia ovplyvňujúceho kvalitu RP na Démone. Vzhľadom na cenu výbavy a následnú cenu úpravy brnenia/zbrane, ktorá by mala byť nižšia, ako cena daného predmetu, je cena lístku do Stromořádu (2,5k, chceme sa aj vrátiť, takže 5k) zanedbateľnou čiastkou v prípade vyšších kovov. Presunutie módneho salónu do Alicie by bolo pre hráčov určite pohodlnejšie.

Áno, v mojom prípade podmieňujem úpravu itemov DMkom hráčskou snahou, či už IC na fóre alebo RP v hre. Keď sa tieto dva prvky spoja, prečo neurobiť rovno okolo toho zaujímavý quest pre pobavenie? Situácia na Thalii je najskôr značne odlišná, pravdepodobne tam rpujú ostošesť všetci, čím je snaha hráčov bežným javom a úprava itemov DMkom tým pádom štandardom.

Zobrazit příspěvek

opraveno

thalie je mi u...toho kam slunce nedohlédne ale teď si to přečti a řekni

kdo se poplaví s železnou zbrojí do ST aby si ji upravil? nebo zlatou? to každýý nechá minimálně na rub, spíš až na verd a pak je to... :smile:

věčně se tu kritizuje jak se erpé hraje až na vysokých levelech ale ani takováhle jednoduchá úprava proto aby se podpořila hra nižších levelů se neudělá, prtoože se o ní musí diskutovat jak v parlamentě

moondancer má lvl 13 a běhá furt v kožené zbroji od tondy, protože ji mám upravenou tak jak chci aby moon vypadala a na to abych si koupil třeba bronzovou zbroj a jel si jí upravit do st prostě nemám...na to abych si koupil zbroj a neupravoval ji ano, ale to nechci

a jestli mi někdo řekne že si teď moc vymejšlím, tak ho fláknu gumovou hadicí po hlavě
  • 0

#73 Gomez

Gomez

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 164 Příspěvků:

Odesláno 09.06.2009 15:54

Já teda nevím, ale mě by třeba uprava postavy v Alicii k hraní na Démoně aktivně nepřivedly. Podle mě Démona má ty zlaté časy za sebou a nemůžete čekat, že ten stejný server, stejnou hru budou lidé hrát pořád. Zažil jsem tu pěkný chvíle, ale prostě už mě to nebaví jít znovu DZ a pak zlaták, nebo expit novou postavu. Ale určitě jsem pro aby byl upravovací sál, sice klidně nějaký malý v Alicii
  • 0

#74 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 09.06.2009 15:57

ještě dodatek, já tím neříkám že roleplaying je podmíněný úpravou předmětů to vůbec ne ale úprava předmětů je pro něj velice, velice vítaným zpestřením

hrát se dá i bez toho, ostatně před 6-ti lety úprava předmětů ani nebyla možná snad vjyma toolsetu a stejně se hrálo

ano, můj val hraje běhá v nebeské róbě a limetkovém plášti, takže vypadá jak vyblitý šmoula v tamovžludém zábalu a na hlavě má zelenou lentilku a taky hraje bez problémů

domyslete si ale sami jak to vypadá... do příběhu mi to sice nezasahuje, ani těm kteří se mnou hrají ale upřímně si řekněte.... je lepší hrát si příběh co vypadá hezky a nebo hrát, ač stejně kvalitní příběh, který vypadá jak kýč z poutové atrakce?

neříkejte pořád jak co nejde a proč by to bylo nefér...
ale uvědomte si že by to šlo a co by to přineslo

ps: všechny ty argumenty že jsou na starosti důležitější věci, to si děláte srandu, např beebow a spol? udělat navíc jednu lokaci o rozměrech domu a dát do ní npc jako je krejčí ve ST to je opravdu prác na plný úvazek který odvede celý WB tým na dva měsíce od jakékoliv jiné práce.... tos mě teda dostal
  • 0

#75 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 09.06.2009 15:58

Já teda nevím, ale mě by třeba uprava postavy v Alicii k hraní na Démoně aktivně nepřivedly. Podle mě Démona má ty zlaté časy za sebou a nemůžete čekat, že ten stejný server, stejnou hru budou lidé hrát pořád. Zažil jsem tu pěkný chvíle, ale prostě už mě to nebaví jít znovu DZ a pak zlaták, nebo expit novou postavu. Ale určitě jsem pro aby byl upravovací sál, sice klidně nějaký malý v Alicii

Zobrazit příspěvek

a tráva byla zelenější a bramboráky bramborovější a po pivu se člověk lépe ožral... a teď tu o karkulce prosím
(sorry že jsem tě předběhl deekine :) )
  • 0

#76 Gomez

Gomez

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 164 Příspěvků:

Odesláno 09.06.2009 16:03

Je to můj názor, ale už to tu bylo hodněkrát. budu zas přihlížet a bavit se
  • 0

#77 beeboow

beeboow

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1307 Příspěvků:

Odesláno 09.06.2009 16:31

S druhým odstavce nesouhlasím, každý tady vyjádřil svůj názor na to, co by mohlo modulu alespoň trochu prospět, ty jsi ty názory jenom splácal dohromady :) (no offence  :laugh: )

Zobrazit příspěvek

Nesouhlasíš s otázkou? :smile: Spácal sem je zcela záměrně. Sugestivní otázka mno.

ps: všechny ty argumenty že jsou na starosti důležitější věci, to si děláte srandu, např beebow a spol? udělat navíc jednu lokaci o rozměrech domu a dát do ní npc jako je krejčí ve ST to je opravdu prác na plný úvazek který odvede celý WB tým na dva měsíce od jakékoliv jiné práce.... tos mě teda dostal

Zobrazit příspěvek

Prosím tě, kde sem tohle tvrdil? V tomhle, dokonce ani v původním topicu, kde se přesun barvení do Alicie řešil, sem nic takovýho neřekl.

P.s.: Aby bylo jasno. Je mi jedno, jestli se Lupínek přesune do Alice nebo zůstane ve Stromořádu. Tohle je totiž skutečně naprosto vedlejší záležitost. Nejde totiž o to, co se má změnit, ale jestli má někdo ještě chuť cokoliv měnit. :laugh: Do jistý míry dost vypovídá o aktivitě DMs a WBs (Teryho) dnešní příspěvek v sekci prohřešky. Museli se zabývat tímhle na úkor jinejch věcí, bohužel.
  • 0

#78 Toryel

Toryel

Starší tovaryš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 767 Příspěvků:

Odesláno 09.06.2009 16:32

...

Zobrazit příspěvek

Tak s farbou von teda.

DM:
- aktivita znížená, spôsobená najmä časovou tiesňou (bakalárka, štátnice, prijímačky na magisterské štúdium), určite sa pod to podpísalo aj riešenie prehreškov,
- momentálne rozbehnutý jeden ťahavý quest,
- drobné kvesty = interakcia hráč - prostredie, boss výpravy a craftenie zásadne nespestrujem (negatívne reakcie hráčov), náhodný spawn NPC - detto,
- odmeňovanie RP,
- technická podpora pre hráčov je samozrejmosť,
- chuť je, pokiaľ ma riešenie prehreškov, flejmy opäť kvalitne neznechutia, čas sa nájde,
- ooc v parte tolerujem len za výnimočných okolností (nováčik, technický problém, o ktorom by mala družina vedieť - nepatrí sem pád netu, to je snáď každému jasné a komentovať to mi príde nevhodné), tzn. často
oočkujúcim skupinám sa vyhýbam.

WB:
- vybavovanie niektorých nehnuteľností (nemovitostí),
- drobné úpravy niektorých lokácií,
- úprava Krypty (zmena K4 a pridanie K5 - boss), v spolupráci s Mytkom, v štádiu drobných úprav a testovania, finiš
- Elfské pohrebisko pod Kryptou v Morlagu, boss 21-25, projekt dočasne zmrazený,
- low level lokácia v počiatočnom štádiu...
  • 0

#79 beeboow

beeboow

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1307 Příspěvků:

Odesláno 09.06.2009 16:46

...

Zobrazit příspěvek

Prima, vyčerpávající odpověď. Máme se na co těšit.
  • 0

#80 PUX5

PUX5

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 594 Příspěvků:

Odesláno 09.06.2009 16:49

Fíha jo to se mi taky líbí, takhle by se mohli zachovat i ostatní DM :smile:
  • 0

#81 miking

miking

Starší učeň

• Rebel
  • PipPipPip
  • 356 Příspěvků:

Odesláno 09.06.2009 16:50

objednávám si pro sebe nehodnej spavn npc. To mě vždy potěšilo. Třeba kraby co lezly z vody na plaži paráda!
  • 0

#82 Aren

Aren

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 417 Příspěvků:

Odesláno 09.06.2009 17:02

možna někdy něco bude když budete hodní a hrát RP
  • 0

#83 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 09.06.2009 17:12

:smile:
  • 0

#84 Paul325

Paul325

Nevrlej

• Admin
  • 3551 Příspěvků:
  • Interests:Which part of "I'm a genius" aren't you getting?

Odesláno 09.06.2009 17:18

Prosim Vás, jestli tohle je nejpalčivější problém Demony, tak myslím, že není problém to vyřešit. Osobně jsem taktéž nechápal proč jsou úpravy zbrojí, jejich přebarvování atd. tak těžko dostupné, ale myslím že tohle by se snad mohlo určitým způsobem upravit. Rozhodně bych přesunul modní salón do Alicie a zároveň zlevnil úpravu těchto věcí (pokud to je technicky proveditelný, mám pocit že tam bylo nějaký omezení nebo co)

Zobrazit příspěvek

Návrh podpořen
  • 0

#85 Terezz

Terezz

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 769 Příspěvků:

Odesláno 09.06.2009 17:23

Zobrazit příspěvek

Takhle alespoň víme že se něco děje a co tak lehce. Děkujeme a ať vám to jde dobře od ruky.
Ps. Zkoušky a přijímačky jsou mrchy. Good luck :smile:
  • 0

#86 Kolemjdoucí

Kolemjdoucí

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 597 Příspěvků:

Odesláno 09.06.2009 17:46

Abych nebyl jen za škarohlída... u mě se válí v podstatě dodělané další patro, nebo náhražka stávajícího DZ.... co chybí jsou skripty, což není zrovna maličkost.
  • 0

#87 DFDark

DFDark

Starš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 874 Příspěvků:

Odesláno 09.06.2009 18:03

Abych nebyl jen za škarohlída... u mě se válí v podstatě dodělané další patro, nebo náhražka stávajícího DZ.... co chybí jsou skripty, což není zrovna maličkost.

Zobrazit příspěvek

Jestli bude zajem, tak ti s nima muzu pomoct :smile:
  • 0

#88 A7S8X-MX

A7S8X-MX

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 378 Příspěvků:

Odesláno 09.06.2009 18:34

...

Zobrazit příspěvek

Rád bych pomohl, ale neumím scriptovat. :smile:
  • 0

#89 Ter Leeloo II

Ter Leeloo II

Cechmistr

• Admin
  • 2528 Příspěvků:

Odesláno 09.06.2009 19:04

Tak pry jsem na rade ...

Moji DM cinnost asi moc komentovat nemusim, jednak to neni moc moje priorita a druhak to nestoji moc za rec.

A WB? Kdyz vynecham ty ruzne drobnosti okolo, tak melo to byt prekvapeni, ale beztak to uz nekdo vynesl ven, tak kdyz to chcete vedet ... Uz loni na podzim jsme s Kosem (Valdo) pripravili nove HAKy, ktere se mely stat prvnim stupnem implementace CEPu na Demonu. Jedna se o HAKy kombinujici CEPove hlavy, helmy, zbroje, stity, roby a zbrane s jiz existujicim Demonackym obsahem, nevyskytujicim se v CEPu samotnem. Spolu s nimi je ve stavu "k otestovani" patricne upraveny "HotU craft" a Stromoradsky modni salon. Letos na jare bylo toto aktualizovano vzhledem k posledni verzi CEPu 2.2. Ac se to tedy zda +- ve finisujicim stavu, tak tomu zatim v ceste stoji implementace na existujici hracske postavy a uprava soucasne palety predmetu/NPC Demony.

A cemu se tak venuji posledni dobou? Jak uz zminil Beeboow a nekteri dalsi - tema Tresty mluvi samo za sebe. Takze se venuji zkoumani nahlasenych zahadnych jevu, sledovani logu a hracu, odhadovani rozsahu, dokazovani jim prohresku (extremni zabava :smile: ) a v neposledni rade vymysleni reseni, jak tomu zabranit a nasledne implementaci. Tedy momentalne predelavam Imigracni urad a system registrace postav.
  • 0

#90 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 09.06.2009 20:56

Zobrazit příspěvek

já myslím že nebude problém, pokud mi pošleš tuto lokaci, já na to mrknu a ozkouším a nasadíme to do modulu :-)
Teď vážně... nepředstavuj si tuhle práci jako hurvínek válku, ono to vážně tak jednoduchý není.
  • 0

1 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 1 návětěvníků, 0 anonymních