Skočit na obsah

Fotka

uprava bazaru

• Please log in to reply
169 odpovědí na toto téma

#61 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 03.08.2009 17:08

Ono kdyby se někteří hráči začali chovat trochu rozumně....

Ehm. Vychazis z chybneho predpokladu. Ne nekteri, vsichni hraci by se museli chovat rozumne. Bohuzel staci jen par dementu a bazar je pri soucasnem naprogramovani k prdu.
Udelejte to, co jsem napsala. Vec, co tam bude 30 dni a neproda se natvrdo smazat. Ani bych se nenamahala s nejakym programovanim varovani ci vraceni veci. Proste vymaz bez varovani a je to vyresene.
  • 0

#62 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 03.08.2009 17:10

trochu tvrde ale 100% funkcni no:)
jenže o čem je kecani na foru bez zučastneni wb? dokud se oni nerozhoupou tak zustane bazar jak je :)
  • 0

#63 DFDark

DFDark

Starš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 874 Příspěvků:

Odesláno 03.08.2009 17:35

Dle meho nazoru by se z bazarem neco delat melo, ale jenom v urcitem smeru. Bazar jako takovy funguje dobre. Problem se soucasnym bazarem(tudis veci za velke penize) je v nekolika vecech. Jednak je to chamtivost postavy (postavy, Ne! hrace), kterou krome nekolika postav ingame neresi nikdo jinak nez tady na foru. Dale na tom maji castecne vinu vsichni hraci (Vsichni(i treba ja)) a to tim ze si jiz od nizkych levlu zvykaji ze maji vsechno za nizky peniz (v pripade friend Supportu jeste levnejc) a tudis potom jakykoliv predmet, ktery je tam draz je oznacen za predrazeny.

Problem z meho pohledu je v soucasnosti spis ten, ze postava tam muze dat kolik chce veci. Kdysi to byly Theodarovi vyrobky, potom Barttletovy vyrobky a ted je to zase prekoupene zbozi prevazne teda od Kyky. Vim, ze tohle nejspis zpusobi Flame protoze Barttlet v soucasne dobe zbroji tak 80% serveru a to velmi levne, ale skutecne to tak bylo ze valna cast toho co v bazaru byla byla od barttleta. Takze Muj nazor je akorat zavest limit na postavu.

Co se tyce mizeni veci bez nahrady, osobne to je mi dost proti srsti. Kdyz uz tak vratit majitely ale zmizeni ne.
  • 0

#64 PUX5

PUX5

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 594 Příspěvků:

Odesláno 04.08.2009 08:49

Ehm. Vychazis z chybneho predpokladu. Ne nekteri, vsichni hraci by se museli chovat rozumne. Bohuzel staci  jen par dementu a bazar je pri soucasnem naprogramovani k prdu.

Zobrazit příspěvek

*vyprskne smíchy* Ted si psala i o sobě co? :wink: Ano, určitě ano, protože mezi stejný typ hráčů patříš. Radši ti to povím rovnou a nebudu tě pomlouvat za zády.

Ach jo co je to poslední dobou za lidi na Démoně.

PS: jinak s tím časovým omezením by to šlo.

• 0

#65 Luk3_c

Luk3_c

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 239 Příspěvků:

Odesláno 04.08.2009 09:16

Pux:
Moc rád bych si poslechl znovu důvod, proč to dělá a myslím, že i ostatní.
Další věc co mi zaráží je to tvoje obviňování. Podle toho co jsi řekl, Atreyu vykupuje Bartovi věci a dává je tam dráž. Nic takového jsem nikdy neudělal, jsem zásadně proti tomu a některým jsem se to snažil rozmlouval. Nemyslíš že tohle házení špíny je trochu moc? Víš že jsi takhle obvinil asi 5 lidí co s tim stoprocentně nemaj nic společnýho?

Máme začít u sebe? Buď teda taky konkrétní. Nemluvíš o těch pastech co dala na bazar Celing po tom, co Bart před ní vykoupil její šípy aby tam mohl nacpat svoje věci(udělal to několikrát)? Zajímalo by mi co ještě jsme udělali tak hroznýho že máme začínat u sebe .). Lidi dost štvou jeho obchodní praktiky celkově, pak mu vykupujou věci a dávaj je na bazar dráž(protože Bart kazí všem ceny), sem tam ho huntěj nebo dělaj akce typu "prodej zbraní za licence". Nedělá teda náhodou něco špatně, že na něj hráči takhle reagují? Vy se nestydíte se ho ještě zastávat?

Bazar má být pro craftery, kteří nemají čas u hry sedět pořád a taky by rádi něco prodali, nebo pro hráče co naopak v nepřítomnosti craftera něco potřebují. Jestli chce Bartlet tak moc prodávat, ať stojí na trhu a prodává teda RP. Zatim ho vidím akorát pořád relogovat a kontrolovat bazar.

Silas: Na to nemá smysl reagovat, nic takovýho jsem nikdy neřekl nebo jsi asi něco nepochopila.

DFDark: Přesně tak, souhlas.
  • 0

#66 jmeno

jmeno

Znalec

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1253 Příspěvků:

Odesláno 04.08.2009 09:32

Lidi dost štvou jeho obchodní praktiky celkově, pak mu vykupujou věci a dávaj je na bazar dráž(protože Bart kazí všem ceny), sem tam ho huntěj nebo dělaj akce typu "prodej zbraní za licence". Nedělá teda náhodou něco špatně, že na něj hráči takhle reagují? Vy se nestydíte se ho ještě zastávat?

Pokud vim tak Bart snizuje ceny jen v pripade, ze nekdo prodava levneji. A to tim zpusobem ze prodava stejne levne.
  • 0

#67 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 04.08.2009 09:37

*žere popcorn*
  • 0

#68 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 04.08.2009 09:46

[b]*vyprskne smíchy* Ted si psala i o sobě co?  :wink: Ano, určitě ano, protože mezi stejný typ hráčů patříš. Radši ti to povím rovnou a nebudu tě pomlouvat za zády.

Ach jo co je to poslední dobou za lidi na Démoně.

Az na to, ze me sperky se prodaly vzdy do 14 dnu. Jestlize je ale nejaky dement vykoupil a hodil je tam misto za 4k za 8k, za to zadnou vinu nenesu.
Proto jsem navrhovala casove omezeni, ktere by takovymto blbum zatnulo tipec jednou provzdy.

Co se tyce nejakeho erpe zduvodneni ochcavani mechaniky bazaru, rada bych si ho taky poslechla.

Co se tyce Barta a jeho prodavani za levno, stojim plne za nim. Pokud bude chtit, rada mu dodam za specialni cenu nejake sperky, ktere bude moci prodavat levne dal.
Uz jsem to psala vcera na klientu. Myslenka, ze hrac musi 1000x obehnout DZ, aby mel na poradnou vybavu (kterou uz pak ani nevyuzije), 1000x obehnout vlkodlaky, aby nevypadal jak barevna plechovka, kolik kolecek musi vypotit, aby mel na jediny item od damy, atd.. zda se mi ponekud nestastna. Tak bud jsme na serveru, ktery podporuje looteni a expeni jako zakladni smer hry, pak ovsem nechapu, proc si na to kdekdo stezuje. Nebo jsme na serveru, kde jde predevsim o zabavu a pak nechapu, proc by i hrac, ktery nema pocitadlo killu 1M+ nemohl mit top vybavu.
  • 0

#69 Luk3_c

Luk3_c

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 239 Příspěvků:

Odesláno 04.08.2009 10:02

No Ariadno, to co děláš ty je taky dost tragický. Tvoje moto "Když už nehraju alespoň všechny ostatní zlatníky zrujnuju" je teda vážně síla. Zkus si sehnat partu a jít těžit rubíny .), třeba pak získáš jinej pohled na věc.

Jinak nevim proč by měl hráč chodit 1000x DZ když stačí 2x vybrat K3 a můžeš si jít pro verd helmu za Bartem.
  • 0

#70 PUX5

PUX5

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 594 Příspěvků:

Odesláno 04.08.2009 10:03

Hehe no pěkné *vezme si něco popcornu od Spartana*
*chvíli křoupe* tak dobře.....

Bart psal svůj důvod v hospodě jak sme kdysi probírali jeho ceny, tak at to sem písne sám, nebudu tiskový mluvčí.

S tím že někdo vykupuje věci na bazaru a dává je tam dráž, já nevím kdo to ted delá, jen se tipnul, pokud sem se někodo dotknul tak se omlouvám. Beztak ten kdo to dělá z toho má jen srandu :wink:

To vykupování šípů a pod.....no já přiznám že vykupuju ty pasti a hážu je do koše.
Jinak s tím že byste měli začít u sebe, kdysi sem ti to už psal, tys mi dal vysvětlení, ale to neberu....Vadí ti že má bart nizké ceny, vadí ti jaké ceny má Ariadna, ale že vy prodáváte mithril šípy za 500zlatek, což je polovina normální ceny a jiní šípaři nemají nárok konkurovat to vám jak se zdá nevadí. Takže asi tak.

Jinak já taky beru bazar jako místo pro craftery aby tam dali své věci a někdo si je mohl koupit, kdžy zrovna oný crafter není ve hře. Jenže poslední dobou bazar ztrácí svůj význam.
Páč se vždy najdou nějací blbci, co to budou kazit.....
Stejné je to i s craftem na démoně, nedá se na tom vydělat, je to jen věc k pobavení, protože je dost lidí co dávají věci zadara.

A jak sem už řekl nemá to smysl, beztak se nic nevyřeší.

• 0

#71 HOUSTON

HOUSTON

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1572 Příspěvků:

Odesláno 04.08.2009 10:03

Takze ti prijde normalni, ze si 12-15 lvl 6x obehne kryptu, pripadne 3x kryptu 3x bandity a 2x medvedy a muze si koupit top craft amulet, (kterej jde nasadit az na 23 lvlu - to uz je ale vedlejsi). Nebo komplet verd vybaveni a podobne (musi si tedy do krypty skocit jeste dvakrat navic)?
  • 0

#72 PUX5

PUX5

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 594 Příspěvků:

Odesláno 04.08.2009 10:08

Jo ještě jedna věc padlo hodně návrhů na řešení, ale prd z toho.....
Já navrhoval at se stanoví průměrná cena za výrobky a když někdo budu dávat za míň....ano klidně dávej, ale počítej z následky.

První trest bych dal odebrání určitého bodů v craft skillu.
Pokud by dotyčný pokračoval v kazení cen.
Jednoduchá věc, sebrání všech bodů v craftu a zamezení jakékoholiv craftění....s tím souvisí i zabavení zboží.

• 0

#73 jmeno

jmeno

Znalec

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1253 Příspěvků:

Odesláno 04.08.2009 10:14

Takze ti prijde normalni, ze si 12-15 lvl klerik  6x obehne kryptu, pripadne 3x kryptu 3x bandity a 2x medvedy a muze si koupit top craft amulet, (kterej jde nasadit az na 23 lvlu - to uz je ale vedlejsi). Nebo komplet verd vybaveni a podobne (musi si tedy do krypty skocit jeste dvakrat navic)?

Zobrazit příspěvek

Ja bych to jeste doplnil aby to bylo kompletni.
  • 0

#74 HOUSTON

HOUSTON

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1572 Příspěvků:

Odesláno 04.08.2009 10:17

Ja bych to jeste doplnil aby to bylo kompletni.

Zobrazit příspěvek

To se ovsem setsakra pletes, ackoli klerik to ma nejjednodussi, da se to vybrat i s jinyma povolanima (sam sem si to overil)
  • 0

#75 jmeno

jmeno

Znalec

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1253 Příspěvků:

Odesláno 04.08.2009 10:22

To se ovsem setsakra pletes, ackoli klerik to ma nejjednodussi, da se to vybrat i s jinyma povolanima (sam sem si to overil)

Zobrazit příspěvek

S cim? Paladin a mnich? Kdyz chce clovek hrat neco jineho, nejakyho bojovnika co nema imky na vsechno mozny tak to ma ohodne tezsi. Pak jen clovek jde a divi se ze potka lvl 15 klerika co ma rub komplet a kopu penez v bance a na 21 lvlu shadow/mitril zbran. (taky sem si to sam overil)
Je to spis problem nevyvazenosti povolani a lokaci na demone jak levnosti craftu.
  • 0

#76 Valdo

Valdo

Nacheatovano

• Kronikář
  • PipPipPipPipPip
  • 877 Příspěvků:

Odesláno 04.08.2009 10:23

Kto nikdy nepredal alebo nepomohol znamemu len za cenu nakladov, nech hodi kamenom (najlepsie do PUXa za tie bold fonty :wink: )
  • 0

#77 jmeno

jmeno

Znalec

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1253 Příspěvků:

Odesláno 04.08.2009 10:24

Kto nikdy nepredal alebo nepomohol znamemu len za cenu nakladov, nech hodi kamenom (najlepsie do PUXa za tie bold fonty  :bye: )

Zobrazit příspěvek

To by nanej nic neletelo :wink:
  • 0

#78 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 04.08.2009 10:26

Nebylo by vhodnější raději prodiskutovat ten bazar? Pár návrhů už tady padlo, mi se konkrétně celkem zamlouvá ten ariadnin.

Co se týká hádek o to, že někdo prodává za nízké ceny a ruinuje tím ostatní obchodníky; to by bylo asi vhodnější řešit ingame, ne? Myslím tím nějaké RP domluvy, popřípadě by nebylo od věci tohle hnát až k nějakému soudu ve hře (rozhodně tím nemyslím logování za silné postavy a nahazování dislike "nepohodlným" crafterům).
  • 0

#79 Luk3_c

Luk3_c

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 239 Příspěvků:

Odesláno 04.08.2009 10:30

Hehe no pěkné *vezme si něco popcornu od Spartana*

To vykupování šípů a pod.....no já přiznám že vykupuju ty pasti a hážu je do koše.
Jinak s tím že byste měli začít u sebe, kdysi sem ti to už psal, tys mi dal vysvětlení, ale to neberu....Vadí ti že má bart nizké ceny, vadí ti jaké ceny má Ariadna, ale že vy prodáváte mithril šípy za 500zlatek, což je polovina normální ceny a jiní šípaři nemají nárok konkurovat to vám jak se zdá nevadí. Takže asi tak.

Zobrazit příspěvek

Mitril šípy jsem prodával pár dnů za 500, protože jsem sillovali lukaře a byl jsem 6x za sebou na přizraku. To jsem je měl radši vyhodit? Potřeboval jsem urgentně vyčistit inventář, šípy se totiž v trezoru moc dobře neskladují. Teď už jsou zase za 1K toulec, nebo je spíš vůbec neprodávám. Krom toho je to spotřební zboží, takže tam vidim určitej rozdíl. Ale verd pavéza za 35 tisíc ti zůstane napořád.
  • 0

#80 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 04.08.2009 10:43

Takze ti prijde normalni, ze si 12-15 lvl  6x obehne kryptu, pripadne 3x kryptu 3x bandity a 2x medvedy a muze si koupit top craft amulet, (kterej jde nasadit az na 23 lvlu - to uz je ale vedlejsi). Nebo komplet verd vybaveni a podobne (musi si tedy do krypty skocit jeste dvakrat navic)?

Zobrazit příspěvek

na co chces behat kryptu když tu každej ma za licence od kamošu v horsim pripade i zadara a ve výsledku neplati nikdo nic ( skoro)
a to bylo asi jedna z male skupiny dobrých veci na dh nikdo nesmel prodavat pod urcitou cenu jen tak dle pravidel:)
takhle je fukz a kolik se prodava a je fuk kolik je v pokladech když zpravidla i když udelas nakej item levne tak se ozve haha kamoš my to udela za licence strc si ho nekam :) ale to už odbihame od bazaru:)
jak sem psal a jak se pridal dark a spol ja bych tam hodil limit na craftera a klidne treba podle skilu ( dejme tomu každých 100 bodu 1 vec nebo podobně
  • 0

#81 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 04.08.2009 10:45

Takze ti prijde normalni, ze si 12-15 lvl  6x obehne kryptu, pripadne 3x kryptu 3x bandity a 2x medvedy a muze si koupit top craft amulet, (kterej jde nasadit az na 23 lvlu - to uz je ale vedlejsi). Nebo komplet verd vybaveni a podobne (musi si tedy do krypty skocit jeste dvakrat navic)?

Zobrazit příspěvek

Uved prosimte nejake cislo, kolikrat by podle tebe tu kryptu mel hrac obehnout, aby mel top craft amulet.
Tedy kvuli memu amuletu ji musi obehnout 6x, aby mel amulet od konkurence, musi ji obehnout 10x. Nejak nechapu, proc ti ty 4 obehnuti, ktere nemusi absolvovat navic a muze misto toho delat pro zmenu neco zabavneho, tak lezi v zaludku....
A jinak ano, pripada mi to normalni, vzhledem k tomu, ze jednu dobu se hralo stylem do 9. lvl nalootit 0,5mega a pak hrat dal (nevim, jestli se tak porad hraje, ale vzhledem k tomu, ze u Saleka se dvere netrhnou, tak asi ano).
  • 0

#82 PUX5

PUX5

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 594 Příspěvků:

Odesláno 04.08.2009 10:51

Co se týká hádek o to, že někdo prodává za nízké ceny a ruinuje tím ostatní obchodníky; to by bylo asi vhodnější řešit ingame, ne? Myslím tím nějaké RP domluvy, popřípadě by nebylo od věci tohle hnát až k nějakému soudu ve hře (rozhodně tím nemyslím logování za silné postavy a nahazování dislike "nepohodlným" crafterům).

Zobrazit příspěvek

Bohužel o soud jsme se snažili i něco hráli ve hře, ale jaksi to....."vyšumělo". Spíš ze strany těch co mohli soud udělat. Teď už je na to jaksi pozdě, páč postava ztratila zájem něco řešit.

Jinak Atry, tak nebo tak to bylo podobné kazení cen jak dělají ostatní.

A Ariadno já nevím, dle mě by se měl taky hráč snažit (ikdyž "tupým" obíháním pokladů) aby tu cenou věc mohl mít.....vymysli něco jiné, jak by si ji mohl zasloužit.
Jinak se můžou zrušit zlatky a vše bude zadara a je to. Věř že by to lidi omrzelo.

PS1: Valdo to je jen tučné písmo :wink:
PS2: Jo a já se klidně přiznám, že sem pár lidem dal věci zadara a nebo se slevou, ale většinou na oplátku ta postava časem taky něco dostala.

• 0

#83 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 04.08.2009 11:15

A Ariadno já nevím, dle mě by se měl taky hráč snažit (ikdyž "tupým" obíháním pokladů) aby tu cenou věc mohl mít.....vymysli něco jiné, jak by si ji mohl zasloužit.
Jinak se můžou zrušit zlatky a vše bude zadara a je to. Věř že by to lidi omrzelo.

PS2: Jo a já se klidně přiznám, že sem pár lidem dal věci zadara a nebo se slevou, ale většinou na oplátku ta postava časem taky něco dostala.

Ja nejak nechapu, proc zaplaceni vysoke castky za craft item nazyvas "snahou", kdyz postava prachy muze ziskat nejen obehnutim krypty, nybrz i supportem od jine postavy (oficialne tolerovanym) a ze to tak ti, co nejvice krici samozrejme delaji (pokud rovnou nemaji itemy pro sve ostatni postavy od znamych crafteru zadarmo). A pak se jen vztekaji, protoze vidi, ze i ostatni maji takove itemy jako oni .... zavist je oskliva vlastnost.
Jeste nejvic cloveka pobavi, kdyz argumentuji tim, ze tak kazim hru. :wink: Zajimalo by me, komu konkretne ji kazim.

Moje predstava o fungovani ?
Upravy postavy a veci zadarmo. V pokladech by nebyly penize nybrz jen custom veci z palety (jejich sila zavisla na narocnosti pokladu). Penize by padaly jen z priser a to umerne jejich narocnosti. Cili pri hodine mlaceni skretu by postava vydelala treba 1k (pri vetsi parte umerne vice). Po hodine mlaceni vlkodlaku 10k. Nedochazelo by tak k paradoxum, ze nejbohatsi je lowlvl postava, penize by mely svou hodnotu, looteni a obihani pokladu do zblbnuti by ztratilo smysl. Kazda postava by mela mnozstvi penez umerne svemu lvl.

Jinak ja nikomu zadarmo nedavam. Na kazdem stisknuti jednicky vydelavam od 3k (na nejlevnejsich spercich) do 100k! - za JEDNO stisknuti jednicky. Takze ver, ze vydelavam slusne.
  • 0

#84 Terezz

Terezz

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 769 Příspěvků:

Odesláno 04.08.2009 11:34

S cim? Paladin a mnich? Kdyz chce clovek hrat neco jineho, nejakyho bojovnika co nema imky na vsechno mozny tak to ma ohodne tezsi. Pak jen clovek jde a divi se ze potka lvl 15 klerika co ma rub komplet a kopu penez v bance a na 21 lvlu shadow/mitril zbran. (taky sem si to sam overil)
Je to spis problem nevyvazenosti povolani a lokaci na demone jak levnosti craftu.

Zobrazit příspěvek

Tak kdyz nemas klerika, tak nepujdes 3x kryptu ale bandity navic. Jako vono ty prachy tu vylootit neni tak tezky.
Staci Ti pár dní abys s postavou do 10lvl nasel 100k. Já dene s takovou psotavou nahrabal pres 20k kdyz jsem chtel.
A to jsem klerik nebyl. Ani mnich.

Takze asi tak jak říká Hjůstn.
  • 0

#85 Terezz

Terezz

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 769 Příspěvků:

Odesláno 04.08.2009 11:37

Ehm. Vychazis z chybneho predpokladu. Ne nekteri, vsichni hraci by se museli chovat rozumne. Bohuzel staci  jen par dementu a bazar je pri soucasnem naprogramovani k prdu.
Udelejte to, co jsem napsala. Vec, co tam bude 30 dni a neproda se natvrdo smazat. Ani bych se nenamahala s nejakym programovanim varovani ci vraceni veci. Proste vymaz bez varovani a je to vyresene.

Zobrazit příspěvek

Na tohle bych Ti řekl jen to, že když se někdo snaží navýšit ceny tak ho všichni akorát sjedou.
Co se týče bazaru, nevím proč by tam měly bejt přelevněný výrobky, takže nevidím důvod to zavádět. Prodáváte si výrobky za dost levno a ještě je za dost levno chcete cpát na bazar? A neopovážíte se ani vyjít z trhu? Atd atd?

Btw. V době kdy se na bazar nedávali zlevněné věci, bylo to tu? ne nebylo. Když ty věci za přijatelnou cenu a ne moc levnou tam byly, tak se stejnak prodávaly a nikdo je tam necpal dráž.

A pro Silas: Víš, myslíš že kdyby tam Bartlett dával výrobky za normální cenu a ne za levno, že by tam byly furt dráž? Myslím že ne. Protože by to nemělo smysl pro toho kdo to vykupuje to tam zas cpát.
  • 0

#86 Bartlett

Bartlett

Neznalý

• Hráč
  • 19 Příspěvků:

Odesláno 04.08.2009 11:40

Nevím, má-li cenu vůbec reagovat. Stejně z toho bude zase jen flame. Dle Luk3_c kazím ceny. Tak jen pár příkladů, pro představu jak prý prodávám takřka za licence.

Na bazar házím například zlaté helmy za 5k – licence stojí 1,5k, matroš (12 zlatejch ingotů cca 300 – při ceně rudy 90zlatek/ks), vložení 500, po odečtení nákladů je to pěkných 2700. Železné helmy za 1500 – licence 250, ingoty při ceně rudy 50 zlatek/ks cca 167, vložení 150, čistého tedy 933. Ještě třeba železné pláty, ty jsem tam ted cpal za 8k, náklady včetně vložení jsou cca. 4400, čistého 3,6k.

Je mi jasné, že Luk3_covi leží v žaludku třeba ceny verd. platnéřských výrobků. Mno, náklady třeba na verd. pláty jsou, při ceně verd. rudy 1k/ks cca 53600. Při ceně 70k je to stále 16400 čistého. Nehledě na to, že většina kovářů/platnéřů má své horníky, takže ingoty řešit nemusí – ty stojí u plátů pro představu 11111. A verd od 17 levlu není vážně top, to ať se na mě nikdo nezlobí.

Ceny u kováře jsou ovlivněné s prominutím stupidním soketováním zlata, vemte si exc. zlatej dlouhej meč – +2 zbran, 1k6 elektřina, 1k6 (božské, pozitiv… - ze šutru), u obouruček je to 1k8 elektřina. Pak jediná možnost jak nalákat na vyšší kovy zákazníky (syen, verd či rub), je nižší cena, případně zrušení soketování zlata a nechat to třeba až od syenitu. Mno a cena mitril/shadow zbraní je už hoodně dlouho na 160k (licence stojí 80k, většina zbraní má spotřebu cca kolem 7 ingotů, takže velmi slušnej vejdělek).

Ano, je pravda, že vysoké ceny mi vadí, je směšné, když člověk potká za pár týdnů postavičku s exc. adamem, včetně šutru, jiní musejí nalootovat ohromné množství pokladů, proto chci, aby i lidé bez supportu, mohli mít slušnou vejbavu, nejen členové různejch uskupení. Zase možnost koupit třeba tři +5 amulety k oč za 300k (případně jeden za 150k) mě nepřijde špatná, aspoň si to může dovolit každý, nejen ti, co znají démonu jak své boty, nebo mají bohaté přátele. Dá se říct, že jen tupě opakuju to, co řekla už jiní.

K bazaru, mno kovář zbraní toho tam má spoustu, to je pravda, zase mě přijde lepší, by tam byla zlatá zbraň, než třeba epické pasti. Platnéř tam má třeba od každé helmy jednu, to že je někdo vykoupí a dá za násobek ceny, s tím můžu udělat leda prdlajs. Úprava bazaru by byla určitě fajn, nápadů už tu zaznělo dost, problém je, že nikdo z povolanejch k tomu nic neřekl, dle mého by stačilo třeba 10ks věcí na postavičku, nebo po určitém čase, když se to neprodá, návrat výrobku krafterovi atd… Na druhou stranu neprodejná kladívka od Ferdy tam jsou už docela dlouho a odstraněna zatím nebyla.
  • 0

#87 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 04.08.2009 11:45

Na tohle bych Ti řekl jen to, že když se někdo snaží navýšit ceny tak ho všichni akorát sjedou.

Ale klidne si ceny navysuj. Vsak klidne prodavej prsten +2 za 300k. Myslim, ze kazdemu to bude putna. Jen nezasirej bazar lezakama.

Co se týče bazaru, nevím proč by tam měly bejt přelevněný výrobky, takže nevidím důvod to zavádět.

Proto, aby tam nebyly PREDRAZENY vyrobky, ktery nikdo, kdo ma iq prevysujici 90 bodu nekoupi. Klidne at si tam kazdy da vyrobky za jakoukoli cenu, jen jim to pekne za mesic smazat, kdyz jsou neschopni odhadnout cenu, za kterou se to proda. Proste skladne presahlo podle bazarnika cenu predmetu a predmet zabavil.

Prodáváte si výrobky za dost levno a ještě je za dost levno chcete cpát na bazar?

Najdi si ve slovniku definici slova bazar. Diky. Neni to synonymum pro uschovnu. Zkus zajit treba do autobazaru a zkus jim tam dat starou skodovku za 300k. Majitel ti tak maximalne ukaze prostrednicek.

A neopovážíte se ani vyjít z trhu? Atd atd?

At da vedet kazdy, kdo bude mit naladu na PvP, jsem si jista, ze i v tomto smeru dokazu kazdeho uspokojit. Arachne je dostavena.
  • 0

#88 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 04.08.2009 12:06

*de si koupit lístek na další díl*
  • 0

#89 Terezz

Terezz

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 769 Příspěvků:

Odesláno 04.08.2009 12:16

Ale klidne si ceny navysuj. Vsak klidne prodavej prsten +2 za 300k. Myslim, ze kazdemu to bude putna. Jen nezasirej bazar lezakama.

Zobrazit příspěvek

Ja to říkal všeobecne, evidentne si to zas nepobral.
Každému putna? :wink: asik ne, když se tu hádáte o bazaru kterej je nabitej drahýma věcma.

EDIT: Dle tebe ariadno by kazdej tedy mel nakupovat zalevno jo? Pak tu peníze postrádaj smysl ale .. a poklady to samé ..

Víš Ari, ja se tu nebavím všeobecně o bazaru, já se tu bavím o bazaru na Démoně. Chceš aby bazar fungoval jak má? Neprodávajte pod cenou. Pak nebude nic předraženého na bazaru a všichni se budou mít dobře.

Nikdo se tu nebavil o Arachne, když už mám být konkrétní tak co kdybys vylezl s Ariadnou? Ale ne, to se bojíš co? :bye:
  • 0

#90 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 04.08.2009 12:33

vo čem že se to tu teda jako hádáte? o cenách? každej X postav,X známých, X řemesel.CO není v pravidelch zákázáno je povoleno..tak o čem se tu dohadujete?chcete řešení?žádný není a neexistuje ve společnosti ,kterou sme za poslední 2 roky na demoně společně všichni vybudovaly.
Smiřte se s tím že budete běhat do kolečka,že výbava vás moc stát nebude,že narazíte na uzavřené skupinky,že narazíte na hráče co vám hru zkazí i zpříjemní a že každý znás hru ostatním kazí či zpříjemní.

Demona by měla žít příběhy a životem jejích postav....at každej začne u sebe a sám sebe se zeptá žiju se svojí postavou nebo jen každej den zapnu tu samou demonu a provedu opakující se rituály?

je toho spousta co se dá udělat,ale nikdo krom nás hráčů to nezmění pokud nechcete mít vše pravidlově a systémově omezené

P.S1 - kůže nezlevnim
P.S2 - ano díky známým dostanu tu a tam něco levněji či darem a stejně tak někdy slevím či daruji

P.S3 - co kdybyste místo podpalování mýho stánku spálily bazar?
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních