Odesláno 04.08.2009 11:40
Nevím, má-li cenu vůbec reagovat. Stejně z toho bude zase jen flame. Dle Luk3_c kazím ceny. Tak jen pár příkladů, pro představu jak prý prodávám takřka za licence.
Na bazar házím například zlaté helmy za 5k – licence stojí 1,5k, matroš (12 zlatejch ingotů cca 300 – při ceně rudy 90zlatek/ks), vložení 500, po odečtení nákladů je to pěkných 2700. Železné helmy za 1500 – licence 250, ingoty při ceně rudy 50 zlatek/ks cca 167, vložení 150, čistého tedy 933. Ještě třeba železné pláty, ty jsem tam ted cpal za 8k, náklady včetně vložení jsou cca. 4400, čistého 3,6k.
Je mi jasné, že Luk3_covi leží v žaludku třeba ceny verd. platnéřských výrobků. Mno, náklady třeba na verd. pláty jsou, při ceně verd. rudy 1k/ks cca 53600. Při ceně 70k je to stále 16400 čistého. Nehledě na to, že většina kovářů/platnéřů má své horníky, takže ingoty řešit nemusí – ty stojí u plátů pro představu 11111. A verd od 17 levlu není vážně top, to ať se na mě nikdo nezlobí.
Ceny u kováře jsou ovlivněné s prominutím stupidním soketováním zlata, vemte si exc. zlatej dlouhej meč – +2 zbran, 1k6 elektřina, 1k6 (božské, pozitiv… - ze šutru), u obouruček je to 1k8 elektřina. Pak jediná možnost jak nalákat na vyšší kovy zákazníky (syen, verd či rub), je nižší cena, případně zrušení soketování zlata a nechat to třeba až od syenitu. Mno a cena mitril/shadow zbraní je už hoodně dlouho na 160k (licence stojí 80k, většina zbraní má spotřebu cca kolem 7 ingotů, takže velmi slušnej vejdělek).
Ano, je pravda, že vysoké ceny mi vadí, je směšné, když člověk potká za pár týdnů postavičku s exc. adamem, včetně šutru, jiní musejí nalootovat ohromné množství pokladů, proto chci, aby i lidé bez supportu, mohli mít slušnou vejbavu, nejen členové různejch uskupení. Zase možnost koupit třeba tři +5 amulety k oč za 300k (případně jeden za 150k) mě nepřijde špatná, aspoň si to může dovolit každý, nejen ti, co znají démonu jak své boty, nebo mají bohaté přátele. Dá se říct, že jen tupě opakuju to, co řekla už jiní.
K bazaru, mno kovář zbraní toho tam má spoustu, to je pravda, zase mě přijde lepší, by tam byla zlatá zbraň, než třeba epické pasti. Platnéř tam má třeba od každé helmy jednu, to že je někdo vykoupí a dá za násobek ceny, s tím můžu udělat leda prdlajs. Úprava bazaru by byla určitě fajn, nápadů už tu zaznělo dost, problém je, že nikdo z povolanejch k tomu nic neřekl, dle mého by stačilo třeba 10ks věcí na postavičku, nebo po určitém čase, když se to neprodá, návrat výrobku krafterovi atd… Na druhou stranu neprodejná kladívka od Ferdy tam jsou už docela dlouho a odstraněna zatím nebyla.