Ano presne tak to je ted napsane, a podle reakci to i tak funguje. Dekuji.
No pokial som pochopil, z reakcii hracov , tak to tak velmi nefunguje, lebo o stani vo flate, neexistencii stitov a pod. pravidla nehovoria nic

Odesláno 04.10.2007 15:17
podle d&d pravidel zustane postava pri prehazovani veci stat a cumi na nepritele jak vyorana mys ? Kdyz si predstavim, ze i ja v realu bych zvladla prehodit pres zada luk a vytahnout mec a jeste pri tom utikat pred nepritelem, postavy s atributama na urovni poloboha (dle d&d ) to nezvladnou ?Ano presne tak to je ted napsane, a podle reakci to i tak funguje. Dekuji.
Odesláno 04.10.2007 15:18
Jakoukoli upravu delam vzdy ji zvazuji z pohledu vsemozneho selhani.Ja ano - v logice toho, ze by nkdo v nejvetsi vrave boje zvedal ze zeme upadnutou zbran :( spadnout budiz, ale to kolo ve flatu IMO postrada logiku
Odesláno 04.10.2007 15:21
jasně, ale dost dobře nelze řešit každej případ jinym způsobem, "dát luk na záda".. celkem nedovedu představit, jak tam bude držet.. nenosí se přes rameno-jako kabela na štorc? s tim si člověk těžko zabojuje, ráza a má ho zlomenej..Ono zahodit vrhací sekeru a tím si automaticky uvolnit ruku pro bitevní sekeru asi bude ještě snažší než si před tasením dát luk na záda. Nerad bych kvůli tomu házel na obratnost. Jako wm nahmátnu vyvolenou zbran i poslepu.
Odesláno 04.10.2007 15:22
Ehm...tak jeste jednou - mluvila jsem o tom, ze mi prijde jako nesmysl, ze postava uprostred boje tu zbran zacne sbirat, tudiz kdyz to neudela, je nesmyslne i to, aby mely na ni potvory volny utok ;))Mozna ze se pletu ale, neplati podle pravidel pravidel d&D, ze budes li zbirat zbran behem boje (ci provozovat nejakou jinou cinost, napr pit lahve) ma na Tebe nepritel volny utok. Neboli flat neni vubec odveci.
Odesláno 04.10.2007 15:22
Mas pravdu tak to neni, Pan jeskyne ti rekne ze to udelat nemuzes. Nebo ti zlomyslnjesi pan jeskyne rekne ze tvuj pokus vyrvat zbrane ze zavesu diky tve nadliske sile skoncil tak ze jsi si roztrhl pasek(batoh) a zbran se ti vali na zemi v tom zmatku a tvuj protivnik ti prave rozslapal zbirku lahvicek. V NWN takove moznosti nejsou. Proto bylo treba najit jiny zpusob ktery nascriptovat lze, diky kteremu se hra priblizi tomu jak to ma byt. (postavy nechteji zurive prehazovat zbrane za ucelem ziskani nejake vyhody navic)podle d&d pravidel zustane postava pri prehazovani veci stat a cumi na nepritele jak vyorana mys ? Kdyz si predstavim, ze i ja v realu bych zvladla prehodit pres zada luk a vytahnout mec a jeste pri tom utikat pred nepritelem, postavy s atributama na urovni poloboha (dle d&d ) to nezvladnou ?
Odesláno 04.10.2007 15:25
jasně, ale myslim, že george se snažil obejít chybující sundavaní na zem... takže bych navrhoval nechat nějakou vhodnou hlášku a aby člověk byl v tom kole cílem přiležitosťnáku..., jestli lze udělalt krátkodbý AC postih, to nevim.. ale viděl bych to na zbytečnou kompikaciEhm...tak jeste jednou - mluvila jsem o tom, ze mi prijde jako nesmysl, ze postava uprostred boje tu zbran zacne sbirat, tudiz kdyz to neudela, je nesmyslne i to, aby mely na ni potvory volny utok ;))
Jinak pokud neexistuje rozumejsi zpusob "potrestani", tak budiz, pokud to jinak bude fungovat jak ma, coz se podle reakci zatim nedeje.
Odesláno 04.10.2007 15:28
Odesláno 04.10.2007 15:35
Jsi si začal. Ale možná bys mohl zařídit zrušení těch seker. Jo a taky sebou tahám 1ks náhradní brnění, 5 přileb, 8 krumpáčů, 8 truhliček od trpaslika a v nich plno krámů, náhradní bitevní sekery 2ks, plesové šaty 2ks, svatební šaty 1 ks, domácí oblečení 1 ks, luk, několik toulců a nepočítaně batohů (a pokud kopu, tak i mraky rudy v nich). Kdybys byl tak vod tý lásky a nezměrný dobroty, zasaď se prosím o to, aby se do inventáře vešlo mnohem míň, tohle bude asi nějakej bug, že toho tolik postavy poberou.Když už budeme zabíhat do detailů, tak by mě zajímalo odkud taháš ty tuny těch seker. Ale to jsou zbytečné detaily, no ne?
Odesláno 04.10.2007 15:38
Odesláno 04.10.2007 15:48
Taseni nevyvolava, ale pridrepnuti a zbirani zbrane ze zeme je jina kava.Len tak mimochodom, tasenie zbrane prilezitostny utok nevyvolava v D&D. A AoE s flatom takisto nema vobec nic spolocne. Kazdopadne okodovat to tak aby to fungovalo ako v D&D v NWN s 3 flurry za round ani nejde
Odesláno 04.10.2007 15:55
Aspiruješ na Brudrafonova pobočníka? To doufám že ne.Jsi si začal. Ale možná bys mohl zařídit zrušení těch seker. Jo a taky sebou tahám 1ks náhradní brnění, 5 přileb, 8 krumpáčů, 8 truhliček od trpaslika a v nich plno krámů, náhradní bitevní sekery 2ks, plesové šaty 2ks, svatební šaty 1 ks, domácí oblečení 1 ks, luk, několik toulců a nepočítaně batohů (a pokud kopu, tak i mraky rudy v nich). Kdybys byl tak vod tý lásky a nezměrný dobroty, zasaď se prosím o to, aby se do inventáře vešlo mnohem míň, tohle bude asi nějakej bug, že toho tolik postavy poberou.
Odesláno 04.10.2007 15:59
Odesláno 04.10.2007 16:01
Odesláno 04.10.2007 16:01
No troufám si říct že DM na takovýma ptákovinama vůbec nedumají. Mohli by spíš vymýšlet kvesty, je to dobře půl roku co mě žádnej ve hře nepotkal, ale to je jen tak na okraj...Zajimalo by me kdo to vymyslel. GGeorg se stale odvolava na DM. Takze oni? Doposud DM delali hru vice zabavnou, ne flustrujici, alespon pro slusneho hrace, pokud vim.
Odesláno 04.10.2007 16:03
Aspiruješ na Brudrafonova pobočníka? To doufám že ne.
Odesláno 04.10.2007 16:07
Odesláno 04.10.2007 16:14
Zajimalo by me kdo to vymyslel. GGeorg se stale odvolava na DM. Takze oni? Doposud DM delali hru vice zabavnou, ne flustrujici, alespon pro slusneho hrace, pokud vim.
Odesláno 04.10.2007 16:16
A to by nestačilo, aby hráč pouze přišel o zbytek útoků v kole?......
Odesláno 04.10.2007 16:16
Mě přijde hloupé, aby postava, která právě zahodila sekerku a má tedy volnou ruku nedokázala tasit sekeru, s kterou to setsakra umí, co do toho pleteš třeba jen obratnost, proč ne třeba sílu u trpaslika? Ta sekera je těžká a myslim, že nekdo, kdo s ní leta bojuje s ní nejakej cvik má aby ji čapnul dost pohotově.Aspiruješ na Brudrafonova pobočníka? To doufám že ne.
Já se snažím najít nějaké řešení. Když se na to budeme dívat z trošku širšího pohledu, tak zjistíme že je torchu hloupé aby postava co je mrštná jako deset koček najednou nebyla schopna v boji schovat luk a vytáhnout dýku, meč apod. Zato trpaslík v těžké zbroji asi nebude zrovna mistr akrobacie, a rozhodně si netroufne přehodit kuši na záda když se na něj zrovna hrne ork s palicí. Tudíž mým cílem bylo poukázat na to že ne automaticky by měl tento nový systém účinkovat na každého.
Když budu vše brát do detailu tak by to nebyla hra ale simulátor, každá hra vychází z nějakých podkladů, více či méně realných, tak sem prosím netahej takové zbytečnosti co jsi napsal výše. Samosebou pro tebe by to byla nevýhoda nějaký hod na dex. že? Očekával jsem že ti co mají silové buildy budou prskat.
Ale z jiného soudku, nejde tedy jen pozdržet tu změnu zbraní do dalšího kola? HIPS jak jde vidět jinde jde pozdržet, proč tedy neudělat aby se dobojovalo dané kolo s tou zbraní co držím a poté by došlo k přehození zbraní? Bez toho aniž bych bych kolo ve flatu, vypadával zbraň z ruky atd. Prostě pouhé pozdržení, na začátku dalšího kola by bez jakkýchkoliv postihů došlo k prohození zbraní.
Odesláno 04.10.2007 16:20
Odesláno 04.10.2007 16:24
já to ani tak nemyslel, řekl sem to snad tak? AoO beru jako lepší variantu postihu než flatLen tak mimochodom, tasenie zbrane prilezitostny utok nevyvolava v D&D. A AoE s flatom takisto nema vobec nic spolocne. Kazdopadne okodovat to tak aby to fungovalo ako v D&D v NWN s 3 flurry za round ani nejde
Odesláno 04.10.2007 16:26
jestli jsem to spravne pochopil, tak se nas tu snazis presvedcit o tom, ze script na prevenci proti dosazeni vice utoku (ktery jsi dokonale zmrsil a dela akorat hovadiny nez aby nejak zlepsoval hratelnost) je genialni a funguje tak jak ma? rozumim tomu dobre jo? ja bych tinerad krivdilJakoukoli upravu delam vzdy ji zvazuji z pohledu vsemozneho selhani.
Vyndavani veci z invu je v NWN vec obecne velmi nebezpecna a casto vedle ke ztrate itemu ci k vytvoreni nesebratelneho itemu. Viz nekolik predchozich prispevku v Bugach.
Mozna ze se pletu ale, neplati podle pravidel pravidel d&D, ze budes li zbirat zbran behem boje (ci provozovat nejakou jinou cinost, napr pit lahve) ma na Tebe nepritel volny utok. Neboli flat neni vubec odveci.
Odesláno 04.10.2007 16:28
no podle toho co tu ctu to asi delal gG, a rozhodne me pripadne ze se to dostalo do modulu bez poradneho testu, tak to vidim ja. Já jsem řekl že s tou úpravou nesouhlasím. Nikdy jsem ten bug nepovažoval za důležitej, podle toho co jsem slysel nejde jen o ty utoky, ale ma to i dalsi stranky veci, ktere bych tu nechtel rozsirovat. Navrhl jsem mu jestli by to neslo upravit tak jak jsem psal vyse (tedy pozdrzeni vymeny zbrani do dalsiho kola), a on me odpovedel ze by to slo, tak uvidime jak se to dal vyvine.OK, tak řekni, kdo to zplodil a pak dodej, že Ti to přijde jako hloupý a nevymejšlej nějaký záplaty.
Příspěvek upravil Garret: 04.10.2007 16:30
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních