Skočit na obsah

Fotka

Eragon

• Please log in to reply
115 odpovědí na toto téma

#61 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 15.12.2006 14:40

jo já už šel k pokladně..potkal sem známí a skončil sem v hospodě..nelituji :P
  • 0

#62 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 15.12.2006 16:08

pro prazaky co ten nesmysl jeste nevideli a chteli by videt, budte v nedeli(17.12.) v 17 00 na andelu, v novym smichove "u kolotoce"...kolotoc je ten kolotoc co maj v poslednim patre, jdu tam s nekolika znamymi a kdokoli z demonky bude vitan
jen se nejak upiste ze jdete...pokud teda jdete...jakoze asi stejne nikdo nejdete ale co kdyby zejo, pac o kom se nevi, na toho se neceka ;)
  • 0

#63 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 15.12.2006 16:12

nendu..v tu dobu cestuju směr Zábranský
  • 0

#64 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 15.12.2006 16:17

čekáš snad něco víc? Nevím, u takového žánru přece nemůžeš chctít aby ti film sdělil něco víc než kniha.

Já jsem četl teda obě knížky, a ne že by se mi nelíbily, ale ani mě nějak nevzali. Když totéž splní film, tak se naplní moje očekávání.

Zobrazit příspěvek

tak mi řekni, proč se točej takový Bčkový věci? Proč né pořádný fantasy ve stylu Forgotten Realms nebo z Krynu? Klidně Tři srdce, tři lvi od Andersena, ikdyž je to pro malý děti by mohlo bejt lákavý...
co bych chtěl vidět, je pentalogie Draci z Dragon Lance, protože je to výborně napsaný a celý dobrodružství (přepsaný na cca 2000+ stran) vzniklo tak, že se sešli nějaký přerostlý puberťáci a hráli stolní RPG... a vyšel ji z toho příběh hodnej knižního zpracoví.. prostě úžasnej pocit sedět v kině a říkat si "jó tohle byla fakt suprová situace, ještě že sem udělal tamto.."
  • 0

#65 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 15.12.2006 16:20

Tady je kinobox ze stránek české televize s recenzí právě na tento film. (link sem sbíral když to šlo živě, tak je možný, že se změní, ale spíš ne, kdyžtak to tam najdete pod Kinoboxem ze 14.12.).

Zobrazit příspěvek

tohle mi to vyhazuje na ČT i na Nově, co stim prosím? :wink:
Přiložený soubor  chybka.jpg   15.65K   33 Počet stažení
  • 0

#66 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 15.12.2006 16:39

tak mi řekni, proč se točej takový Bčkový věci? Proč né pořádný fantasy ve stylu Forgotten Realms nebo z Krynu? Klidně Tři srdce, tři lvi od Andersena, ikdyž je to pro malý děti by mohlo bejt lákavý...
co bych chtěl vidět, je pentalogie Draci z Dragon Lance, protože je to výborně napsaný a celý dobrodružství (přepsaný na cca 2000+ stran) vzniklo tak, že se sešli nějaký přerostlý puberťáci a hráli stolní RPG... a vyšel ji z toho příběh hodnej knižního zpracoví.. prostě úžasnej pocit sedět v kině a říkat si "jó tohle byla fakt suprová situace, ještě že sem udělal tamto.."

Zobrazit příspěvek

já teda moc valné mínění o knižkách FR a podobne nemam
  • 0

#67 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 15.12.2006 16:43

já teda moc valné mínění o knižkách FR a podobne nemam

Zobrazit příspěvek

mě připadaj suprový, IWD, Mazica nebo Moonshae maj fajn příběh, suprová charakteristika postav a jestě nenásilná osvěta o povoláních v DaD ...
  • 0

#68 Alwin

Alwin

Tovaryš

• Kronikář
  • PipPipPipPip
  • 536 Příspěvků:

Odesláno 15.12.2006 17:16

tak mi řekni, proč se točej takový Bčkový věci? Proč né pořádný fantasy ve stylu Forgotten Realms nebo z Krynu?

Zobrazit příspěvek

No tady souhlasim s Garretem... jestli bych mel vybirat Bckove fantasy, tyhle knihy by mezi nimi mely vyznamne postaveni. Sympaticke na nich ale je, ze si na zadne Acko ani nehraji :)

Narozdil od tolik vychvalovaneho "zazraku" Eragon.
  • 0

#69 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 15.12.2006 17:22

No tady souhlasim s Garretem... jestli bych mel vybirat Bckove fantasy, tyhle knihy by mezi nimi mely vyznamne postaveni. Sympaticke na nich ale je, ze si na zadne Acko ani nehraji :)

Narozdil od tolik vychvalovaneho "zazraku" Eragon.

Zobrazit příspěvek

a co třeba považujež za Ačkový fantasy?
  • 0

#70 Mytko

Mytko

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1112 Příspěvků:

Odesláno 15.12.2006 17:32

a co třeba považujež za Ačkový fantasy?

Zobrazit příspěvek

Sapkowski
  • 0

#71 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 15.12.2006 17:41

Sapkowski

Zobrazit příspěvek

tak Zaklínače (konkrétně nějakou "věž vlaštovky" ) sem čet a je to hodně pěkný, vystíhuje to moji představu bojovýho mága ... pak dobrej bojovej mág je eště Haplo z Bran smrti, taky doporučuju, runová magie, elfové jako šlechta utlačující lidi, supr momenty ..
Kuše: cíl?
Haplo: támhleten drak.
Kuše: cože drak? ale pane, tosnad nemyslíte vážně!
(-elfská magická kuše hadající se střelcem, kam vystřelí ... )
PS:runová magie je boží (runová analýza->vytvoření chyby v řetězci terče-> terč strácí stabilitu a rozpadá se :wink: )
  • 0

#72 Alwin

Alwin

Tovaryš

• Kronikář
  • PipPipPipPip
  • 536 Příspěvků:

Odesláno 15.12.2006 19:57

No jestli hodnotis literaturu podle toho, jakou tvoji predstavu povolani vystihuje (nejlepe) hlavni hrdina... pak je to zvlastni.

Ale Sapkowski je podle me opravdu Ackova fantasy (obvzlast Narrenturm a pokracovani Wikinko! :wink: ), jinak urcite Kingova Temna vez, Jukjanenkovy hlidky, tandem Medek a Vrbenska, Mieville na vsechny zpusoby, Zelazny, Pratchett, Gaiman. JE toho hodne. Ale pro knihy podle D&D tam neni misto.
  • 0

#73 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 15.12.2006 20:05

nendu..v tu dobu cestuju směr Zábranský

Zobrazit příspěvek

nic proti tobe ale nezadal odpoved od tech co nejdou :wink: bohate mi postaci reakce tech co jdou
  • 0

#74 licrydis

licrydis

Starší tovaryš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 980 Příspěvků:

Odesláno 15.12.2006 20:16

No jestli hodnotis literaturu podle toho, jakou tvoji predstavu povolani vystihuje (nejlepe) hlavni hrdina... pak je to zvlastni.

Ale Sapkowski je podle me opravdu Ackova fantasy (obvzlast Narrenturm a pokracovani Wikinko!  :wink: ), jinak urcite Kingova Temna vez, Jukjanenkovy hlidky, tandem Medek a Vrbenska, Mieville na vsechny zpusoby, Zelazny, Pratchett, Gaiman. JE toho hodne. Ale pro knihy podle D&D tam neni misto.

Zobrazit příspěvek

a treba si priznat ze aj omielana klasika tam parti : ujo Tolkien, alebo Mervyn Peake (Gormenghast - sice je to narocnejsie citanie, ale stoji za to). za klasiku vtipnej fantasy povazujem Princeznu nevestu (Morgenstern). potom Michael Ende a Nekonecny pribeh (aj ked je to mozno skor detska knizka).
a z uplnych noviniek ma naposledy uchvatil Clive Barker - Abarat.
osobne napriklad povazujem za kvalitneho aj Harry Pottera, napriek tomu aka to doprevadza medialna mazas, posledne dva diely sa mi velmi dobre citali (v anglictine).

preco sa robil film eragon? proste iba preto ze su v tom prachy. ta kniha sa z nejakeho mne neznameho dovodu velmi dobre predava. a to na tocenie filmu pochybnych kvalit staci.
preco z toho nebol kvalitny film (aj ked mohol byt.. napriklad pekne Bcko, keby si to priznal)? mozno aj preto, ze na vyrobe sa nepodielal zrejme ziaden HC fanusik - na rozdiel napriklad od Pana Prestenov ci HP. mozno je to preto, ze ta kniha je cisty konzum a teda ziadnych HC fanusikov zrejme ani nema.
taky je moj laicky nazor na vec.
  • 0

#75 Glorfindel

Glorfindel

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1021 Příspěvků:

Odesláno 15.12.2006 20:53

Jako obvykle musim s politovanim zakroutit hlavou nad kritiky, jejich kratkozrakosti a prizemnosti. Eragon muze byt vyborny film pokud mu to dovolite. Je mi jedno, ze kopiruje jine filmy. Pokud je vniman jako samostatny celek bez zbytecne predpojatosti tak splni svuj ucel. Myslim, ze hodne zalezi na tom, jak moc clovek touzi po tom nejaky fantasy pribeh prozit a tak misto toho aby na film hledel s pohrdanim, vytezi z nej maximum, bude ho vnimat jinyma ocima a uvidi co by jinak nevidel. Vzdyt prave o tom fantasy je.
  • 0

#76 bigbythewise

bigbythewise

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 304 Příspěvků:

Odesláno 15.12.2006 21:15

Ale Sapkowski je podle me opravdu Ackova fantasy (obvzlast Narrenturm a pokracovani Wikinko!  :wink: ), jinak urcite Kingova Temna vez, Jukjanenkovy hlidky, tandem Medek a Vrbenska, Mieville na vsechny zpusoby, Zelazny, Pratchett, Gaiman. JE toho hodne. Ale pro knihy podle D&D tam neni misto.

Zobrazit příspěvek

Ano, podle tebe... Ja osobne bych zase tohle moc nesrovnaval. Knihy podle D&D jsou hlavne soucasti hernich svetu, nehraji si na zadna megalomanska dila a spise dotvari celkovou atmosferu kampani Forgotten Realms, Greyhawku a podobnych. Kampani ve kterych HRAJES a zijes svoji postavu. Coz ti tebou zminovane knihy neumozni nebo alespon ne v takove podpore o kterou prave v pripade D&D knih jde. Na druhou stranu je jasne, ze kdejakemu fantasy klasikovi tyhle "pribehove doplnky" nemusi dostacovat.
  • 0

#77 Ascayavion

Ascayavion

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1120 Příspěvků:

Odesláno 15.12.2006 21:26

a z uplnych noviniek ma naposledy uchvatil Clive Barker - Abarat.

Zobrazit příspěvek

zapoziciam Clive Barker - Weaveworld (eng) vymenou za zapozicanie Clive Barker - Abarat

znacka: co ty na to? :wink:
  • 0

#78 Alwin

Alwin

Tovaryš

• Kronikář
  • PipPipPipPip
  • 536 Příspěvků:

Odesláno 15.12.2006 21:33

Jako obvykle musim s politovanim zakroutit hlavou nad kritiky, jejich kratkozrakosti a prizemnosti. Eragon muze byt vyborny film pokud mu to dovolite. Je mi jedno, ze kopiruje jine filmy. Pokud je vniman jako samostatny celek bez zbytecne predpojatosti tak splni svuj ucel. Myslim, ze hodne zalezi na tom, jak moc clovek touzi po tom nejaky fantasy pribeh prozit a tak misto toho aby na film hledel s pohrdanim, vytezi z nej maximum, bude ho vnimat jinyma ocima a uvidi co by jinak nevidel. Vzdyt prave o tom fantasy je.

Zobrazit příspěvek

S timhle nesouhlasim. Proc by se mel clovek smirit s tim (a jeste se do toho snazit mermomoci vzit, i kdyz mu dilo samotne vychazi vstric jen pramalo), ze cte/sleduje neco uz tisickrat cteneho nebo videneho... to pro me plati obzvlast u fantasy, protoze tenhle zanr dava obrovskou moznost prijit s necim uplne novym, necekanym a dosud neobjevenym. Pokazde lituju, kdyz se "remeslne" vyspely autor spokoji s pouhou recyklaci. A rozhodne nehodlam kricet do sveta (s nasazenymi ruzovymi brylemi), ze to tu sice uz stokrat bylo, ale porad to ma neco do sebe. Nema. Alespon pro me.
  • 0

#79 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 15.12.2006 21:34

Ale Sapkowski je podle me opravdu Ackova fantasy (obvzlast Narrenturm a pokracovani Wikinko!  :happy: ), jinak urcite Kingova Temna vez, Jukjanenkovy hlidky, tandem Medek a Vrbenska, Mieville na vsechny zpusoby, Zelazny, Pratchett, Gaiman. JE toho hodne. Ale pro knihy podle D&D tam neni misto.

Zobrazit příspěvek

no tak pratchett je zas pro mě absolutně nudnej, přeplácanej a už dost vypsanej, z českejch je dobrá Rečková :wink:
možná, že Wheisová a Hickman píšou klasicou zápletku, ale když se "proberu" od knížky ve tři vnoci a pořád se mi chce číst, tak to pro mě něco znamená, musí mě to vtáhnout a takovej pobyt Karamona v aréně v Ištaru to je suprovej úsek, sledovat vývoj hrdiny ...
  • 0

#80 Glorfindel

Glorfindel

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1021 Příspěvků:

Odesláno 15.12.2006 22:10

S timhle nesouhlasim. Proc by se mel clovek smirit s tim (a jeste se do toho snazit mermomoci vzit, i kdyz mu dilo samotne vychazi vstric jen pramalo), ze cte/sleduje neco uz tisickrat cteneho nebo videneho... to pro me plati obzvlast u fantasy, protoze tenhle zanr dava obrovskou moznost prijit s necim uplne novym, necekanym a dosud neobjevenym. Pokazde lituju, kdyz se "remeslne" vyspely autor spokoji s pouhou reciklaci. A rozhodne nehodlam kricet do sveta (s nasazenymi ruzovymi brylemi), ze to tu sice uz stokrat bylo, ale porad to ma neco do sebe. Nema. Alespon pro me.

Zobrazit příspěvek

To je otazka pohledu. Ja se s nicim smirovat nemusim. Jsem si dobre vedom okolnosti kvuli kterym film ztraci kredit, nicmene to pro me nepredstavuje prekazku abych si ho uzil. To, ze film postrada originalitu pro me nehraje tak zasadni roli. Samozrejme, ze bych vice ocenil neco co tu jeste nebylo, ale vnimam film nezaujatym pohledem a tudiz mi vychazi vstric dostatecne. U nekoho, kdo chce brat veci vaznym hodnoticim pohledem, tenhle film uspet nemuze, coz chapu.
  • 0

#81 beeboow

beeboow

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1307 Příspěvků:

Odesláno 16.12.2006 11:05

Tak sem na tom včera byl. Řekl bych, že je to takovej béčkovej fantasy film, bez originality. Děj už tisíckrát ohranej, některý scény a dialogy mi připomněly LoTR. Co se audiovizuálního zpracování týče tak se rozhodně tenhle film nemůže rovnat s LoTR, ale že by to bylo něco úplně krizovýho to rozhodně ne. Spíš jde o to, že na zadek se z toho neposadíte. Tenhle film měl zřejmě mnohem menší rozpočet. Taky mi přišlo, že to bylo dost krátký a že se tam v podstatě nic moc ani nestalo. Narození draka, zjištění co se děje, vysvobození princezny, cesta za Waardeny (nevím jak se to píše) a na konci finální bitva. Zkrátka trochu málo muziky za tolik peněz. Ale těžko hodnotit 1/3 trilogie bez shlídnutí i ostatních dílů. Ještě jedna věc, spíš než fantasy film mi to připomínalo takovou pohádku. Nevím přesně do jakýho světa je děj tohodle filmu vložen, ale chyběli mi tam jiný rasy, na druhou stranu ne každej fantasy film musí mít trpaslíky, elfy apod.
Nicméně, abych jen nekritizoval líbilo se mi zpracování draka a scén s ním. Zvlášť drak, co by mimčo, byl roztomilej. Vlastně dračice. :wink:
  • 0

#82 Magnát

Magnát

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1121 Příspěvků:

Odesláno 16.12.2006 11:30

No ale na barbara Conana to proste enma :wink:
  • 0

#83 Alwin

Alwin

Tovaryš

• Kronikář
  • PipPipPipPip
  • 536 Příspěvků:

Odesláno 16.12.2006 15:19

To je otazka pohledu. Ja se s nicim smirovat nemusim. Jsem si dobre vedom okolnosti kvuli kterym film ztraci kredit, nicmene to pro me nepredstavuje prekazku abych si ho uzil. To, ze film postrada originalitu pro me nehraje tak zasadni roli. Samozrejme, ze bych vice ocenil neco co tu jeste nebylo, ale vnimam film nezaujatym pohledem a tudiz mi vychazi vstric dostatecne. U nekoho, kdo chce brat veci vaznym hodnoticim pohledem, tenhle film uspet nemuze, coz chapu.

Zobrazit příspěvek

Ano, je to otazka pohledu. Ja jsem asi mylne dosadil slovo "clovek" tam, kde melo byt slovo "ja". Rozhodne nechci nijak snizovat tve nadseni z filmu ci knihy. Byla to jen obranna reakce me, jako kratkozrakeho a prizemniho kritika, ktery nehodnoti dilo jako samostatne stojici bod v kulturnim vakuu, ale naopak v jistem kulturne vztaznem zazemi.
  • 0

#84 Glorfindel

Glorfindel

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1021 Příspěvků:

Odesláno 16.12.2006 15:42

Ano, je to otazka pohledu. Ja jsem asi mylne dosadil slovo "clovek" tam, kde melo byt slovo "ja". Rozhodne nechci nijak snizovat tve nadseni z filmu ci knihy. Byla to jen obranna reakce me, jako kratkozrakeho a prizemniho kritika, ktery nehodnoti dilo jako samostatne stojici bod v kulturnim vakuu, ale naopak v jistem kulturne vztaznem zazemi.

Zobrazit příspěvek

:happy: :wink:
  • 0

#85 Gobbo

Gobbo

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1341 Příspěvků:

Odesláno 16.12.2006 15:47

Dostal sem úžasný nápad! sejdeme se, dotáhnem kostými a náčiní a natočíme film o démoně. Resp. o jejím příbběhu. Na začátku záběry na ničený Aragos a pak zrod bohů, Lonera atd. atd. :)) Co myslíte? Dáme to no ne?
  • 0

#86 Alwin

Alwin

Tovaryš

• Kronikář
  • PipPipPipPip
  • 536 Příspěvků:

Odesláno 16.12.2006 15:57

:happy:  :wink:

Zobrazit příspěvek

Cheche... ze me ale dalo zabrat to vypotit :)
  • 0

#87 Valdo

Valdo

Nacheatovano

• Kronikář
  • PipPipPipPipPip
  • 877 Příspěvků:

Odesláno 16.12.2006 16:14

Dostal sem úžasný nápad! sejdeme se, dotáhnem kostými a náčiní a natočíme film o démoně. Resp. o jejím příbběhu. Na začátku záběry na ničený Aragos a pak zrod bohů, Lonera atd. atd. :)) Co myslíte? Dáme to no ne?

Zobrazit příspěvek

Myslim ze postaci trocha naanimovat tvoje fotky zo zrazu :wink:
  • 0

#88 Gobbo

Gobbo

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1341 Příspěvků:

Odesláno 16.12.2006 16:33

Myslim ze postaci trocha naanimovat tvoje fotky zo zrazu  :wink:

Zobrazit příspěvek

Toto je podpasovka!
  • 0

#89 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 16.12.2006 17:19

http://www.csfd.cz/film.php?213192 tady to je :) kdyz chci vedet jakej je film ani jinam nekoukam. Takze tohle bude neco jako Narnia, takova pohadka :D
  • 0

#90 Tomi the Nightkiller

Tomi the Nightkiller

Velmistr

• Hráč
  • 3824 Příspěvků:

Odesláno 16.12.2006 20:23

Zobrazit příspěvek

Hraju tam hraju tam?! :happy:

Takhle...ve světě je silná většina lidí, která si prostě půjde do kina na jakýkoliv fantasy si film proto,že se chce pobavit, a tu většinu hnidopichové,kritici a ostatní vůbec nezajímají:)

a dráče bylo nejmazlikovatější :wink:
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních