Skočit na obsah

>> Úsvit a naděje <<

• Please log in to reply
45 odpovědí na toto téma

#31 Host_Haldir šedý Ochránce elfů_*

Host_Haldir šedý Ochránce elfů_*
  • Host

Odesláno 10.04.2006 10:11

"Tak jsme se konečně dohodli" pomysle si Haldir, když odcházel s Lejnorem od Maugrima "Snad se vše podaří, jak bylo naplánováno"

"Půjdu se ještě pomodlit" řekl Lejnor a vyrazil směrem k chrámu u hradu. "Jo, jo" mávl rukou Haldir.

"Snad Arghaali uspěje a ti správní lidé se vše dozvědí" přemýšlel Haldir "Jen mám strach o Reservu, je to příliš nebezpečné, tenhle náš plán. No uvidíme, ale to co říkal ten Farroth, to bylo celkem chytré"

Když Lejnor vyšel z chrámu, vyrazili směrem k lesu, kde již čekali ostatní.
  • 0

#32 Host_Hanahh_*

Host_Hanahh_*
  • Host

Odesláno 10.04.2006 11:19

Nakreslí holí značku na zem... "Tak tady bude skrytá jedna skupina a támhle, protí ní bude ukrytá druhá. Já budu mezitím tady ještě s Morinou a Glendirem."...obchází neustále se skupinou elfů odpačívadlo obklopeném obelisky v Hlubokém lese.

"Ted už jen musíme doufat, že Arghaali splní svůj úkol, snad její pusa bude tak prořízlá, že se k těm správným uším dostane informace o "tajné" schuzce elfů v hlubokém lese. Tuhle příležitost si nemůže přece nepřítel nachat ujít. Budou tam téměř všichni elfové a hlavně ti Ochránci v čele s její sjednotitelkou Reservou, dále tam bude vážená obchodnice Morina a mnoho dalších. Nepřítel se určitě objeví, bude to velká bitva a doufejme že poslední, která už skončí všechno to elfí krveprolití. Nepřítel snad nezaútočí bez svých velitelů a těch, kteří tenhle elfí lov pořádají, to si snad nenechají ujít... Jen se nikdo nesmí dovědět, že je to léčka, všechny naše plány by byly ty tam." Dohovoří dva elfové mezi sebou, kteří sledují velké plánování v Hlubokém lese.

Žena ve zlatém plášti vyráží do města ještě s jedním ze svých druhů, Lejnor se jmenuje. Jdou spolu něco zařídit, když v tom se k nim u jedné z bran na trhu přimotá tajemná postava. "Elfové...mohl bych Vám pomoct, ale tady je moc uší, sejdeme se ve Slatu" Jak se záhadný muž rychle objevil, tak rychle také zmizel. Po menším váhání se Reserva s Lejnorem vydali do Slatu. Byli hodně opatrní, ostražití, luky měli stále naplé, když v tom se zase tajemná postava objevila. Představil se jako jakýsi Alex, dřív prý v Alici hodně býval, ted však byl dlouho na cestách a nyní se vrátil. Říkal, že má mnoho informací, že prý ví kdo je ten sekáč...že by jsme se divili kdo to je a taky že má plány, kde sídlí cikáni a všechna ta havět, která elfy napadá. Žádal za tyto informace zvláštní protislužbu, která vypadá zdánlivě jednodušše. "Za takové informace chcete urnu svého přítele, kterou má momentálně někdo jiný než vy, tak málo?" Divila se Reserva s Lejnorem. Tajemný muž přikývl, řekl ať se elfové rozmyslí, že si nás najde a pak zase zmizel.

S plnou hlavou myšlenek se Reserva vydala s Lejnorem do krysodlačího doupěte, kde se chtěli odreagovat od toho všeho a doufali, že je tam snad něco napadne. Najdednou se objevila žena v drahé zbroji, to Reserva neomylně poznala. Žena v drahé zbroji pozdravila a hned na to se zeptala, zda-li elfové neznají Alexe Romanova. Reserva popravdě řekla, že jakého si Alexe zná, ale jestli se jmenuje Romanov, to že prý neví. Žena v drahé zbroji se sice nepředstavila, ale podle toho co říkala, patří k řádu služebníkům Oliose. Nabídla pomoc řádu a však hodně se vyptávala na pana Alexe, moc jí zajímalo proč se s elfy bavil a co jim říkal a co nabídl. Co bylo však důležité, ta žena v drahé zbroji upozornila elfy, že záměry pana Alexe nemusí být tak čisté a že je více než možné, že nás pan Alex zradí, že elfy jen využije v jejich touze po inforamcích vedoucích k pachateli té hrůzi. Obě ženy spolu dlouze mluvili, když v tom přiběhl Lejnor, že cikáni útočí poblíž a že by se tam s ním měla Reserva ihned vydat. V rychlém zmatku se Reserva s Lejnorem rozloučili s ženou v drahé zbroji a utíkali směrem k předhradí Elisye.

Tam se Reservě a Lejnorovi naskytl hrůzný pohled na mrtvá těla elfů, ještě se tam pár jejich vrahů motalo, ti však za to co provedli, zaplatili ve zlomku sekundy. Reserva s Lejnorem těla elfů pohřbili a vydali se opět do města...po cestě však, blízko farmy, viděli bitvu elfých mágů a cikánů, na nic nečekali, začali bojovat po boku elfů. Elfí mágové však najednou zmizeli, Reserva s Lejnorem povraždili zbylé cikány a pokračovali znovu do města...
  • 0

#33 Host_Ingar_*

Host_Ingar_*
  • Host

Odesláno 10.04.2006 16:56

" Zabil si ho!" okřiknul Sekáč mága a z očí mu sršel hněv. " Máš zabíjet ty ušounský bastardy a ne naše vlastí lidi!" Ingarova tvář se nezměnila a jeho lhostejná kamenná maska byla pořád na svém místě.
" Sakra, do prdele... kurva jak si to představuješ?!" chrlil jednu nadávku za druhou.
" Tak, že přestaneš posílat se mnou na akce slabochy. Místo aby se nechal zabít chtěl vyžvanit naše jména." Sekáč zmlkl.
" Takže já nebo oni, je to fuk. Zemřel by stejně. Teď se přejděme k praktickým záležitostem."
" Máš na mysli?"
Ingar pokynul ke křeslům jeho soukromého apartmá a nalil oboum štědrou dávku vína.

"Moji lidé zaslechli něco ve městě... elfové chystají nějaký sjezd. Kdo ví co to má bejt za čertovinu, ale podle všeho se jdou domluvit ohledně naší svaté mise." zaskřípal zuby a napil se vína.
" Hm, a co přesně se říká? Mluv, povídej."
" Ten jejich sabat má být kdesi v lese na východě, několik mil od orkského doupěte."
" Tak je tam zmasakrujem to je jasný!" štěkl Sekáč a bouchl pěstí do stolu až se část vína v Ingarově poháru vylila na jeho sametové šaty.
" Ehm promiň."
Mezitím co Ingar měnil halenu a kamaše vysvětloval své úvahy:
" Samozřejmě že se zůčastníme... ale, řekni mi můj drahý příteli. Proč konají schůzku v lese, daleko od města. Daleko od ochrany vojáků a jejich přívrženců? Proč jdou tam, kde musí jasně čekat naše lidi? Nenapadá tě nic?"
Sekáč se podmračil, ale mlčel.
" Ano, je pravda že jich tam bude dost... možná celé desítky, ale... proč tak otevřeně? Nelíbí se mi to... budeme muset jednat s největší opatrností... pokud náš úder bude účinný, elfí problém bude vyřešen během jediného dne. Neboť, se tam shledají ti nejvlivnější z elfů."
Mág konečně převlékl špinavé prádlo a usadil se naproti svému společníkovi, chvíli mlčeli a hleděli do pohárů.
" Hugo?" promluvil konečně Sekáč.
" Ano, ten se na to bude hodit. Sděl mu všechny infromace které jsou zapotřebý, a nezapomeň mu dát peníze. Nechceme přijít o mnoho našich opravdových lidí. Byla by to zatracená škoda."
" Je mi to jasný..." usmál se šéf a jeho plášť bylo to poslední co Ingar viděl, než se dveře zaklapli.
  • 0

#34 Host_Haldir šedý Ochránce elfů_*

• Host

Odesláno 11.04.2006 09:42

Večerní rudě zářící slunce se pomalu schovávalo za hradby města. Tržiště, již notně ponořené do stínu, pomalu utichalo. Většina stánků již byla prázdných. Jen támhle za kašnou si ještě někdo kupoval pár drobností u Tondy a pár alchymistů se dohadovalo s tou stařenou naproti, jestli jim prodá jejich lektvary.

Nikdo z těch několika kolemjdoucích si nevšiml Haldira, který se opíral o stánek lukaře. Jeho oděv mu umožnil, aby byl v prodlužujícím se a temnějícím stínu téměř neviditelný.

Směrem od hradu se blížila malá postava. Když už téměř minula Haldira ozvalo se ze stínu "Perugo, tady."

Malý hobit se zarazil a po chvilce zkoumání stínu se připojil k Haldirovi "Chtěl jsi se mnou mluvit?"

"Jo, o tom problému s vražděním elfů" šeptal Haldir
"Copak, je něco nového? Už něco víte?" také šeptal Perugo
"Ne, bohužel zatím tápeme na místě."
"No joo, to byste se museli jinak snažit" uchechtl se Perugo
"Jo, všechny stopy zatím vedou k Huse ve Slatu, ale jak tam někdo z našinců strčí nos, stane se mu.....no řekněme nehoda" povzdechne si Haldir "Ale to se brzo změní, brzo už budeme mít ty správné informace."
"Jak to?" pozvedne Perugo obočí
"Hele teď ti řeknu něco moc tajnýho, slib, že nikomu nic neřekneš!"
"Slibuju." vyhrknul hobit
"Brzo budeme mít tajnou schůzi, naši nejvyšší zjistili něco mooc důležitýho, myslím, že vědí kdo je Sekáč. Má to spočítaný hajzl vrahounskej." šeptá Haldir
"Nekecej, kde to bude a kdo tam bude, jaký nejvyšší?" chrlí Perugo otázky
"No svolala nás sama naše sjednotitelka Reserva a prej tam bude i nějaká elfí princezna......"
"Ale kde to bude?" přerušil ho netrpělivě Perugo
"V hlubokým lese, viš kde je ten kruh z menhirů? Tak tam." odpoví šeptem Haldir
"Kdo všechno tam bude?" nepřestává se ptát Perugo
"Všichni."
"Počkej, jak všichni? Co ty černý? Drowové?"
"Když říkám všichni, myslím všichni.....všichni elfové z města."
Perugo se začal rozhlížet po okolí "Proč to není ve městě?"
"Není tu bezpečno, i zdi tu maj uši, ale to ty víš nejlíp." ušklíbne se Haldir "Musíme zajistit maximální bezpečnost a utajení. Budou tam ty nejdůležitější elfové z města a okolí."
"No to je fakt, zajímavý. Hele už musím jít, mám něco domluvenýho." vrtěl se netrpělivě Perugo
"No měj se, kamaráde. A nikomu ani slovo, jasný!"
"Jo, jo, spolehni se a díky za informace" prohodil přes rameno odcházející Perugo

Haldir ho pozoroval než mu zmizel z dohledu. Pak se spokojeně pousmál a také odešel.
  • 0

#35 Host_Haldir šedý Ochránce elfů_*

• Host

Odesláno 11.04.2006 10:03

"Tak vše je dohodnuto a naplánováno. Budu velet jedné skupině, která má za úkol uzavřít jeden ze vchodů do kamenného kruhu" přemýšlí Haldir v pokoji, který si pronajal u Maugrima.

Vytahuje kus pergamenu a začíná psát.

Skupina 1
Velitel: Anarion
Členové: Malach, Calisia a medvěd

"Sakra, ale je to pořádnej kodiak, co si ho Any ochočil" pronesl Haldir a zakroutil hlavou.

Skupina 2
Velitel: Haldir
Členové: Eleonora, Lejnor, Mony, Annia, Variatrix, Marty? a Saness? ....po chvíli připíše za Martyho a Sanesse otazník "Ještě nepotvrdili" pomyslí si

Skupina 3
Urebrin - bude operovat samostatně dle potřeby

Skupina 4
Reserva, Glendir, Morina - v kruhu

"Snad jsem na nikoho nezapomněl" pomyslí si Haldir "No kdyžtak bude přiřazen na místě."

"Musím říct Reservě o tom tieflingovi....není to sice elf, ale už ho taky napadli......a bojuje jak tygr, viděl jsem ho jednou u ettinů. Ten by se mohl hodit" pomyslí si Haldir, když ukládá složený pergamen za kazajku a vychází z pokoje.
  • 0

#36 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 11.04.2006 19:33

Ozvalo se zapraskání větvičky, a hbitá ruka pevně sevřela jílec rapíru. Přivřené oko se pomalu otevřelo, a okolí pozorně sledovala oranžová zornička. Srna s kolouchem právě kousek od hraničáře okusovala mladé výhonky buku.

Jen srna s mladým... uklidnil se

Skald vydechl a znovu se ponořil do lehkého spánku. Seděl na větvi, opřený o mohutný kmen prastarého buku, asi deset sáhů nad zemí. Zabalený do pláště od elfů čekal, a tiše při tom pospával lehkým spánkem hraničářů.
Ačkoliv nebyl elf, nemohl odmítnout žádot o pomoc od zkroušených elfů, kteří poslední dobou trpěly pod násilím podivné skupiny vedené podle všeho jakýmsi "Sekáčem".
Teď v hlubokém hvozdu, čekal jen chvíli běhu od skupinky starých drudiských menhirů, na večer kdy možná dojdou události z posledních dnů rozuzlení...
  • 0

#37 Host_Haldir šedý Ochránce elfů_*

• Host

Odesláno 12.04.2006 11:40

"Tak a je to. Past sklapla a myš se do ní chytla. Jenže to bohužel není konec" pomyslel si Haldir v hospodě u Maugrima. Popíjel víno a přemýšlel o událostech minulého dne a noci.

Do Hlubokého lesa se začaly trousit skupinky elfů. Po dvou, po třech, nikdo si jich nevšímal, šli z různých stran a směrů, město opustili několika branami a v různém čase.

Jen kdyby byl někdo poblíž kruhu menhirů pár mil od orčího doupěte, překvapeně by zjistil, že v tom místě se všichni sešli. A bylo jich opravdu mnoho.

V připraveném plánu došlo nakonec k několika změnám a poté, co bylo vydáno pár rozkazů, elfové se rozplynuli v lese. V kruhu zůstala pouze Reserva, Morina a Annia. Čekání bylo strašné, nekonečné. "Radši bojovat se všemi pekelníky než takhle čekat" pomyslel si Haldir.

Ale nakonec jsme se dočkali, vše proběhlo jak jsme naplánovali. Ozvalo se dvojí soví zahoukání, znamení od Skalda, že se někdo blíží. A pak se objevili, cikáni z Morlagu a nějací lidští žoldáci, mezi kterými jsme zahlédli i několik známých tváří z města - Perugo Wesse a Valentýnu. Strhla se strašná bitva. Všude svištěli šípy a rozléhal se nářek raněných, bylo to opravdu strašné. Jenže, co jsme netušili bylo, že na straně Ligy jsou i nějací mocní mágové. Najednou se les začal hemžit podivnýmy tvory z ohně a nebo vody. Jeden byl dokonce z hlíny a kamení. Naše zbraně na tyhle bestie neměly valný účinek a bitva se začala obracet. Liga vítězila, bratři a sestry umírali jeden za druhým - Calisia, Rizzo, Lara Doren ...... i já jsem dostal svůj díl smrti. Vlastně nevím co se stalo, najednou se zablesklo a pak si nic nepamatuji.

Probral jsem se, když se nade mnou skláněla Morina a s úsměvem mi sdělila, že jsme zvítězili. Měli jsme i nějaké zajatce - velitele cikánů, který jen zmateně blekotal a nedostali jsme z něj nic zajímavého - a Valentýnu, z které sršela nenávist a i zajatá a svázaná se chovala arogantně a častovala nás nadávkami.

Po chvilce dohadování, jsme se rozhodli, že bude nejlepší ji odvézt na elfí ostrov, kde ji budeme držet, dokud se celá věc nevyřeší.

Bohužel ani tento úmysl nám nevyšel, protože cestou k ostrovu byla celá skupina přepadeba a vězeň nám utekl.

Sice jsme se Valentýnu pokoušeli vystopovat - stopy vedly do města. Nebo najít - zkoušeli jsme hospodu ve Slatu.

"No ten pokus dostat něco z prostitutky se mi taky moc nepovedl" pomyslel si Haldir "Chtěl jsem od ní koupit informace a málem jsem byl znásilněn, sakra, a nic jsem nezjistil". ušklíbl se Haldir

"Ještě jeden pohár." objednal si Haldir u servírky, rozhlédl se po poloprázdném lokále a když dostal své víno začal pozorovat jeho hladinu. "Rudé víno, jako krev, hmm ale mnohem víc rudé než vlasy Arghaali. Ano Arghaali to je další záhada. Co je zač, ta krásná rusovláska, která tak legračně mluví" pomyslel si Haldir a znovu upadl do přemýšlení. tentokrát však nepřemýšlel o boji, vraždění elfů a nebo Lize svobodných. Přemýšlel o krásné Arghaali a o tom, co se událo v lese po skončení boje.

Arghali čekala se mnou na znamení k útoku. Když přišlo, vrhla se na protivníky jako rozzuřená dračice. Sekala svým mečem kolem sebe pěkně divoce. Pak jsem ji ztratil z dohledu a viděl jsem ji až po skončení boje. Jenže se neradovala z vítězství jako my. Rozplakala se, vrávorala a dokonce se jí podlomily nohy. Pak s tichým vzlykáním odběhla někam do lesa.
Sice jsem se chvíli dohadoval s ostatními, co provedem se zajatci a s radostí jsem nakopl mrtvolu toho zrádce Peruga. Jenže jsem stále musel myslet na to, proč Arghaali tak podivně reagovala na naše vítězství. A pak, když jsem si uvědomil, co se stalo, když jsem začal vnímat tu spoušť, kerou jsme napáchali, ty mrtvé .... ano asi tu hrůzu ještě dloho uvidím ve svých snech. Když jsem uslyšel, jak Valentýna posměšně vyprskla ta slova o elfích vrahounech. Pak mi to začalo docházet.

Vyrazil jsem za Arghaali do lesa. "Ostatní se beze mě určitě obejdou" pomyslel jsem si. Po chvíli jsem našel plačící Arghaali za jedním obrovskýmdubem, celkem daleko od místa boje. Posadil jsem se k ní do trávy a spadaného listí. A čekal jsem.

"Proč?" vzlykala Arghaali a po tvářích se jí valily prody slz "Pane Haldir, vy říct Arghaali, proč tolik zla, tak zla?"
"Nevím Arghaali, nevím proč je tolik zloby, nenávisti a zabíjení. Ale bohužel jsme nemohli nechat tyhle lidi vraždit nás a lovit po lesích jako divou zvěř."
"Ne to vy asi nemohli, to pravda." vzlykala Arghaali
"Víš, my jsme se pokoušeli přijít na jiné řešení, ale bohužel, nic lepšího nás nenapadlo a dál jsme nečinně čekat nemohli. Ani mě se nelíbí, že je tolik mrtvých, tolik vraždění."
"Arghaali, taky nelibi, tak nelibi ani trochu" štkala dál dívka
"Neboj Arghaali, určitě se věci obrátí k lepšímu."
"Ano, Arghaali doufat" řekla dívka už poněkud klidnějším hlasem "Pane Haldir, může Arghaali na něco zeptat, něco chtít?"
"Ano, co pro tebe mohu udělat?"
"Může vás Arghaali obejmout?"
"Jistě Arghaali, můžeš"

A tak jsme si padli do náruče. Když se mi začala v náručí choulit, pohladil jsem jí. Její rudé vlasy krásně voněly a byly nádherně hebké.

"Zase bude dobře Arghaali, neboj"
"Arghaali děkovat, pan Haldir" špitla dívka
"Není zač Arghaali a i já ti děkuji."
"Pan Haldir děkovat Arghaali. Za co?" odtáhla se malinko
"Za to, že ještě existuje taková citlivá osoba jako ty, za to Arghaali." zašeptal jsem smutně

Usmála se, tak krásný úsměv jsem ještě neviděl.

"Arghaali už dobře, my vrátit se." řekla
"Ano, pojďme. A Arghaali, prosím tě neříkej mi pane, stačí Haldire, ano." usmál jsem se na ni

"Škoda, že ta chvíle, kdy jsem jí držel v náručí nemohla trvat věčně." pomyslel jsem si ještě a pak jsme se vydali zpět, kde se právě začínali ostatní dohadovat nad osudem zajaté Valentýny.

"Pane, nespi nám tu!" vytrhl Haldira ze zamyšlení zvuk servírčina hlasu "Pokud již nic nechceš, můžeš si pronajmout pokoj a spát tam."

"Ano. To udělám" zívnul rozespalý Haldir a po zaplacení se s klíčem od pokoje odšoural z nálevny. V pokoji se svalil na úzkou postel a znova usnul. Ale ještě před tím znovu myslel na krásnou Arghaali "Musím jí ukázat, že svět není tak špatný jak se zdá."
  • 0

#38 Arghaali

Arghaali

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 49 Příspěvků:

Odesláno 12.04.2006 13:10

Haldir přišel od paní veřejné pracovnice s podivným výrazem.
"Tak co, dozvěděl ses to, co se dozvědět musíme?" nedočkavě vrhkli téměř všichni elfové najednou.
"Nedozvěděl, málem mě znásilnila!"
"Měl jsi ji uchvátit jako pravý muž!" radil Skald, tiefling.
"Jo, a pak by mě uchvátila nějaká nemoc," zhrozil se Haldir.
"Proč by Haldira měla nemoc uchvátit?" zajímala se hned Arghaali, které to nedávalo smysl.
"Nó, víš...to máš tak," mumlali ostatní a navzájem koukali jeden na druhého.
Až se našel někdo, kdo zachránil situaci slovy: "Ta paní se nemyje Arghaali," načež ostatní horlivě přikyvovali.
"Aha, možná by jí Arghaali měla říct ať umyje, aby nebyla nemocná?"
Strhlo se horlivé vrtění hlavami. "Už jsem jí to řekl Arghaali, neměj strach," Haldir.

Po chvíli se většina Ochránců rozutekla, unaveni z epické bitvy. Zůstala jen Reserva, Anárion, Lara a Arghaali.

Anárion přistoupil k Arghaali: "Já, musím ti něco říct, ale nesmíš to nikomu prozradit Arghaali."
"Nene Arghaali neřekne," zavrtěla hlavou a nevinně se usmívala.
"Víš, jak to jen říct. Mně se moc líbí..."
"Kdo panu Anárionovi líbí?"
"Calisia," vysoukal ze sebe nakonec.
"Juu, paní Calis Arghaali taky libí!"
"No, to ano, ale u mě je to trošku..erm..složitější, víš?"
Zase zakroutila hlavou: "A paní Calis to ví?"
"To je právě ten problém."
"Možná Arghaali pomůže?"
Poněkud zbledl. "Nene Arghaali, nesmíš o tom nikomu nic říct," 'To jsem tomu dal, co mě to, u Kodiaka, napadlo? Tahle mi neporadí.'
Přesto měla obrovský kus pravdy: "Arghaali to přijde divné, když paní Calis o tom vědět nebude."

O chvilku později si Reserva všimla Alexe Romanova. O další chvilku později zmizel.
"To byl Alex, ten co mi nabízel informace za urnu s jeho přítelem. Ale také jsem dostala varování, že se mu nedá věřit."
"Urnu s přitelem?" přemýšlela Arghaali nahlas, "to buď tuze velká urna, nebo tuze malý přítel."

"Zdravím vás! Jak jste se rozhodli?"
"Budu s vámi jednat na rovinu pane Alexi, dostala jsem ohledně vás jistá varování. Můžeme vám věřit?"
"Já jsem obchodník," rozhodil rukama, "chci pouze obchodovat. Čas mě netrápí, koneckonců nejsou to moje uši, které plní proutěné košíky."

Přesně věděl, která slova použít. Na tváři Reservy bylo vidět tíhu odpovědnosti. Nakonec i přes pochyby v srdci přikývla.
"Výborně," usmál se Alex. Jeho oči však zůstávaly chladné.
Vyvětlil, že urna bude v Garibaldiho věži, nejspíš pod nějakým oltářem.
"A kdo je v té urně? Jak se tam dostaneme?"
"To je vaše starost, jen vás musím upozornit, že máte jediný pokus," bez dalšího vysvětlení a s otázkami nezodpovězenými pokynul hlavou a vypařil se.

Reserva přemýšlela kde seženou schopného zloděje, kterého si jistě věž mága bude žádat. Anáriona trápila jiná starost: "Myslím, že bychom to měli Garibaldimu říct, nezdá se mi to správné. Možné zasahujeme do věcí, do kterých nám zasahovat nepřísluší."
"Nesmysl, Garibaldi je starý mrzout, vyhnal by nás, a já už nestrpím to, co se vůči elfům děje."

Jistěže nikdo z nově příchozích nemohl tušit, čí ostatky se nacházejí v urně. Že to byl pávě ten muž, hrůzný nekromant Kelian, jemuž se v minulém věku jen o málo nepodařilo dobýt Alicii a ovládnout tak celý ostrov.

"Nebuď tak nervózní Any," uklidňovala hraničáře velitelka elfů.
"Pan Anárion nervózní, protože on do paní Calis zakoukal!"
"Arghaali!" vykřikl zoufale Anárion
"Co Arghaali provedla?"
  • 0

#39 Host_Hanahh_*

Host_Hanahh_*
  • Host

Odesláno 12.04.2006 13:35

Nějáký ten čas již uplynul od krvavé bitvy v hlubokém lese...

...a už jen malá skupinka elfů pátrla neustále a dokola v různých zákoutí Slatu po Valentině, Ignarovi nebo po někom, kdo by mohl něco vědět. V naprosté bezradnosti se shromáždili u věznice...nikdo už ani nevěděl proč vlastně ve Slatu setrvávají, snad už se ani nebavili o hledání, ale plácali jen tak do větru. Náhle se však objevil z nenadání pan Alex. Ano Alex Romanov, ten před kterým nás varoval Oliosův řád a jiní další. Skupinka elfů v čele s Reservou, za ní pak zubící se Arghaali, ostražitý Anarion a usměvavá Lara k němu přistoupili...

"Tak co elfové, už jste se rozhodli, zda učiníme náš obchod?" Promluvil rázně Alex.
Elfové se začali mezi sebou nervozně dohadovat, zda-li jsou informace, které pan Romanov nabízí pravdivé, zda-li může vědět skutečně kdo je sekáč, má-li opravdu plány rozmístění cikánských a žoldáckých táborů a jestli ano, tak jsou pravé?

"Jsme bezradní pane Alexi, nemáme už mnoho možností volby, a proto na váš obchod přistoupíme" Pravila tichým hlasem Reserva a ostatní elfové přikyvovali.
Alex Romanov dodal pár podrobností k úkolu: "Takže urna mého přítele leží v Garibaldově věži v lesíku, Garibald se o tom nesmí dozvědět, že jste jí vzali, jinak je po obchodu, jasný? Její přesné místo neznám, ale bude určitě někde v zemi v hlavní místnosti. Bude někde zakopaná, asi pod nějákým oltářem. To je vše co Vám k tomu řeknu elfové. Já si Vás zase najdu." A opět zmizel s umem sobě vlastním.

Elfové po sobě chvíli mlčky hleděli. "Bude potřeba dobrého zloděje...jsou tam tuze nebezpečné pasti, a také bude potřeba větší počet elfů na zajištění okolí. V samotné věži se musíme chovat neslyšně a s největší opatrností. Každý špatný krok vedle znamená téměř jistou smrt." Pravil jeden z elfů a ostatní naslouchali a přikyvovali.

"Svoláme přátale k poradě...myslím že u Maugríma by to bylo dobré...tam vše potřebné naplánujem a uvidí se..."
  • 0

#40 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 12.04.2006 13:58

*slecna Valentyna pokrikuje na trzisti stojice na sudu do houfu cumilu*

Ano !
Vse je pravda !
Elfove jsou hrdlorezove a vrazi!
Nejhorsi sebranka.
Vse co rikali cigani ve meste je cisto cista pravda !
Ty letaky nelzou.
Elfove nas chteji vykoupat v krvi, ale to se jim nepovede ! Rozhodne ne! Dny elfu jsou secteny !

SMRT ELFUM !

*Na trzisti se rozproudi ziva debata. Nahodou kolem projde jeden elf a radeji rychle prida do kroku, kdyz vidi, jak se na nej lide nevrazive divaji.*

*Valentyna odchazi do slatu dat si pivko po namahavem dnu, kdy mela namale. Pozvedne pullitr a pripije na zivot a pak zacne vzpominat co se vlastne ten den udalo a co by mela udelat ted, jelikoz jeji ciny zajiste ovlivni jeji blizkou budoucnost.*

Pred nekolika hodinami videla sroceni elfu primo na trhu. Vzpomela si na letaky a to co ji povidali cigani. Zvlaste jeden. Musi zjistit co je na tom pravdy. Preci jen elfove se dosti roztahuji, jsou i celkem bohati, tedy aspon nekteri. Pamatuje si jako dite, jak celi spinavi s kamarady obyvali ulice spinaveho mesta a elfove, vzdy cisti, uhlazeni jimi opovrhovali.

Elfove uprostred trziste se na necem domouvali a ocividne nekam vyrazeli, po zuby ozbrojeni. Nevahala jsem a rozhodla se sledovat jejich nekale plany. Schovana pod rouskou kouzla neviditelnosti jsem spehovala malou skupinku. Nanestesti jedna divka, co tak divne mluvi si me vsimla na pocatku hlubokeho lesa. Odbyla jsem ji tim, ze sbiram byliny, a ona uverila. Pokracovali dale v ceste a ja, velmi opatrne, je nadale sledovala. Nastesti les znam celkem dobre, jelikoz tam casto travim cas sberem bylin. smerovali na jedno misto, celkem uzavrene, dosti dobre strategicky umistene. Rozprostreli prepadove komanda pobliz a jen tri cekali uprostred toho mista. Snazila jsem se neco zaslechnout, ale bohuzel mluvili velmi potichu.

Po nejake dobe kouzlo neviditelnosti pominulo, tak jsem se vydala jim naproti vyptat se, co maji v planu. Mrazivy vyboj me zasahl do noh.
Lecka ! Prvni co me napadlo.

Trojice mi to nechtela moc vysvetlit, tak jsem na ne trochu vice uhodila a obvinila z toho, ze tu chteji prepadavat slusne LIDI. Elfove vyhrozovali, ale ja se nebala. Vedela jsem, kde maji posily a byla pripravena k uteku.

V tom se strhla mela, ani nevim jak, zacal lity boj. Sipy svisteli, ohen plan, blesky srsely.

Elfove na me zautocili !!!
Nedam svou kuzi lacino! zarvala jsem a pustila se do boje.

Preci jen jsem tam nebyla sama, bohatyrsti cigani mi prisli na pomoc. V jeden okamzik to vypadalo ze Cigani vitezi, pak se ale karta obratila, vetsina uz byla mrtva.

Vidim tam toho chlapa s ocasem, chci se ho na neco optat a v tom mi nekdo vrazi nuz do zad. Nastesti se svezl po panciri a zapichl se jen do boku a neudelal vetsi skodu, ale krev ze me strikala a ja se dala na rychly ustup. Ale sily ubyvali a ti dva me pronasledovali a nakonec se na me vrhli.

Tma.....

Sklani se nademnou nejaka zena. Obvinuji me z utoku na ne.
Jak smesne !
Oni preci zautocili na mne.
Hnusni elfove.
Necekam slitovani, je to banda hrdlorezu a ihned jim to take sdeluji.
Timto cinem si popudili Lidi Alicie proti sobe.
Vidim jejich natesene oci prahnouci po me krvi, ale jejich velitelka Ress (tak ji oslovuji) vaha. Snazim se toho vyuzit, a vymyslim si co to jde.
Vim ze hraji nebezpecnou hru, ale co se da delat. Umirat se mi nechce. Jeste ze vysel ten uskok, ze se smrti nebojim. Vim ze elfove to tak citi, diky sve dlouhovekosti. Nastesti to zapusobilo. Sem preci krucinal pekne mlada na umirani.

Uz to vypada, ze me propusti, ale nakonec nerozhodna velitelka da hlasovat. Skoro jednomyslne odsouhlasi muj prevoz na jejich spinavy ostrov a slova o muceni se mi nelibi. Ale na utek neni ani pomysleni, stoji kolem me a maji zbrane, navic mi svazali ruce.
Snazim se je presvedcit at me vemou do mesta, tam by se s nema neparali a me zajiste osvobodily, ale bohuzel, provaz a jeho tahoun to tak nevidi.

Mestu se obloukem vyhybame lesem rozkladajicim se na vychode. Ovsem najednou je prepadne utocne komando Ligy. Vyuzivam zmatku a utikam k Ciganum. Schytavam nejake rany, ale nastesti, jeden z Ciganu mi prerizne pouta a ja vubec nesleduji boj a co nejrychleji prcham smerem k vychodni brane.

Ufff. Sem ve meste. Ziva a skoro zdrava.
Podelani elfove ! Za to prikori mi zaplati. Jejich hlavy budou jiz brzy napichle na kulech !

*Dopije pivo a vzpomene na jmena ktera tam padla. Ta velitelka mluvila o njakem Sekaci a Ingarovi. Budu je muset najit. Zajiste to budou spravni chlapy. Ocividne nemaji radi elfy, takze spolecne tema se jiste najde.
Vytahne hrebinek a zrcatko, ucese vlasy ocisti tvar. Po nejakem case je spokojena svou vizazi a oslovi hostinskeho.

Mistre Hornebale, mela bych na Vas par otazecek. Zajiste tak cily obchodnik a takovy fesak bude znat par lidi. *jakoby mimodek vytahne plny mesec zlatacku, ktery se silny *zuch* dopadne na barovy pult.*
Hornebal se jen usmeje a mesec rychle zmizi v jeho tlape.

Co pro Vas mohu udelat slecno?
  • 0

#41 Host_Haldir šedý Ochránce elfů_*

• Host

Odesláno 13.04.2006 09:31

Na Rudé cestě hned za mostem z města stály tři postavy. Pokud by kolem šel nějaký pocestný zjistil by, že jsou to tři elfové. Tři zadumaní elfové - tedy elf a dvě elfky.

"Divné že, co ty na to Mony a co ty Haldire?"
"No snad nám to pomůže někdy v budoucnu" řekl elf "Annio, asi bychom to měli říct ostatním"
"Asi jo." přitaká lesní elfka
"No jo a co jim chcete říct, že jsme potkali mluvící strom, který hledal "SEKERA...ČERNÝ MUŽ" napodobí dunící hlas. A že jsme ho teda našli v tom opuštěným mlejně v Hlubokým lese, jo?" uchechtne se druhá elfka, evidentně čarodějka "A co dál, že jsme bojovali s hrstkou cikánů? A když jsme je porazili strom zamával větvemi, rozloučil se a prohlásil nás za přátele lesa? A že slíbil, že až budeme potřebovat, les nám příjde napomoc?"
"A proč ne?" zeptal se elf
"No aby se nám nesmáli, že jsme viděli duchy nebo že se nám to zdálo?" řekla čarodějka
"Neboj Mony, určitě se nikdo smát nebude, ale divný to bylo, že jo? zamyšleně pronesla ta, kterou ostatní oslovovali Annia
"Určitě, pojďme do města." odpověděl elf

A tak se tři zamyšlené, mlčící postavy vydaly do města
  • 0

#42 Ali

Ali

Starší mistr

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1709 Příspěvků:
  • Interests:.p

Odesláno 13.04.2006 13:58

prochazi se maly pulcik po meste a najednou uvidi zvlastni papirek na zemi vezme jej a za rohem si ho precte
hmm neco na tom bude *pomysli si* prichazeji divne casy ale musime byt ostraziti *schova papirek do kapsy a jde se prochazet dal

Přiložené soubory

• 0

#43 Host_Jurko z vesnice_*

Host_Jurko z vesnice_*
  • Host

Odesláno 13.04.2006 16:49

" Chyť mě! Dědečku, tady! Tady!" Malý Jurko se proháněl mezi stromy a číhal za balvany a padlými kmeny, vyhlížeje staříka jak se po něm pídí. Nedaleko od nich na malém místě, kde nebylo spadané listí, jen drobná tráva a mech seděla stařenka a mazala chleby sádlem.
" No tak, chlapci pojďte si dát trochu jídla, ať máte sílu skotačit. Hlavně ty starý." mile se usmála na starého chotě, který ji naznačil ať je ticho a následně vybafl na klučino schovaného za stromem.
" A ještě jednou!" vykřikl Jurko a rozběhl se do lesa. Stařenka i se stařečkem se jen usmáli a dali se do jídla, vždy´t kdo by se zde, hned vedle města bál o kluka. Zná to tu jak svoje boty a zvěře tu taky moc neni. nad nimi zapraskaly větve.

Jurko probíhal dál lesem až se zastavil na okraji srázu. Ohlédl se a zjsitil že mu oba prarodiče zmzieli z očí. Vracel se tady po cestě, kterou si vyšlapal svým během a natahoval krk aby je co nejdříve spatřil jak sedí na tom malém kousku místa.
Začala na něj sahat ruka strachu, nikde nikoho neviděl ai neslyšel. Ačkoliv si jeho dětská mysl namlouvala jak není statečný, teď, byť za dne sám v lese ho odvaha opouštěla. Až nakonec uviděl pohyb mezi stromy.
"Dědo! Babi!" výskl a rozběhl se k místu, kde zbystřil pohyb.
Syknutí, výkřik, lesk ocele.
  • 0

#44 Host_Ingar_*

Host_Ingar_*
  • Host

Odesláno 13.04.2006 16:56

Odeslaný obrázek

"Sakra! Vždyť je sprostě podřezali! Sprostě podřezali! Starce a děti! Hajzlové!" supěl Sekáč a tvář rudou hněvem, to co se stalo nedaleko odsud, v lese hned vedle města ho dost zasáhlo. Událost se dost podobala jeho osobní zkušenosti.
" Sakra... co se říká ve městě Ingare? Doufám že tohle nepřišijou nám! Vždyť je jasný že my bysme lidi nezabili!"
Jednooký mág se rozvalil v křesle a usmál se, narozdíl od Sekáče věděl o mrtvých ještě než tam nějací byli.
" Samozřejmě že nepřišijou, podle všeho se tam našli elfský cetky. Takže to určitě udělali oni, o tom není pochyb. Stačí je v tom jen podpořit. První viníky jsme už předhodili a postral sem se aby se lidé o tomto podlém skutku dověděli. Nic se neboj příteli. Vše bude v nejlepším pořádku."
Sekáč hleděl do plamenů krbu a mračil se.
" A máme tu ještě tu záležitost s šéfem." usmál se mág a pokynul Sekáčovi k židli.

Ingar už vstával aby si konečně po dlouhé době pořádně zdřímnul, když si uvědomil co mu řekli jeho lidé před pár hodinami. Ta stráž, žena která mu pomáhala ve vězení... mají ji v base a Arto z ní chce dostat jména. Zamračil se.

V pláště zahalená postava stála v noci před vězením. Noc ve slatu protrhl dlouhý křik z vězeňských věží.

Příspěvek upravil Gobbo: 13.04.2006 17:21

• 0

#45 Host_Šéf_*

Host_Šéf_*
  • Host

Odesláno 02.05.2006 21:37

Do místnosti se i přes zabedněné dveře valil stále hlasitější rachot boje. Šéf se rozhlédl po své skromné kanceláři zbudované v těchto téměř neznámých jeskyních a smutně se usmál na své nejvěrnější.

Někdo se zvenku opřel zkusmo do dvěří. Nebude trvat dlouho a útočnící se dovnitř dostanou.
  • 0

#46 Host_Šéf_*

Host_Šéf_*
  • Host

Odesláno 02.05.2006 22:03

"Nechte mi ho, ten je můj!" zakřičel Ingar na svojí armádu, připomínající více než cokoliv jiného divadelní ochotníky z farmy za městem, a rozběhl se s taseným mečem k Šéfovi: "Toho psa si zabiju sám!"

Šéf cikánů pomalu vstal od svého dřevěného psacího stolu a v poklidu tasil své dva meče. Nebylo kam spěchat. Věděl, že tu dnes zemře. Přesila byla značná a jeho bránil poslední půltucet elitních bojovníků. Věděl, že už se nikdy nepodívá do okolních od elfů vyčistěných lesů, že už nikdy nepohlédne do odhodlaných očí akcechtivých mladíčků, že už nikdy nezachrání nevinné lidské bytosti před krutostí a zlovůlí elfů...

Věděl, že zemře. Otázkou už jen zůstavalo, kolik z těch bastardů vezme s sebou....

A pak konečně padnul první ze spolubojovníků. Jeho kat nezaváhal ani na okamžik a hbitě k němu přiskočil trhlinou v obraně.

Kat i soudruh v jedné osobě.

Jaká ironie.

Odeslaný obrázek
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních