Priezracny krystal
Odesláno 02.12.2011 10:08
// a co je ten efekt kdy ti hoří postava? třeba vod toho duergara v GM 2?
a rukávky snížit na +6 max + odebrat magic dokud nebude možnej i na zbrani
Odesláno 02.12.2011 10:16
- od ktereho duergara :P
Odesláno 02.12.2011 10:19
Odesláno 02.12.2011 10:29
ale to ma k weapon efektu daleko
každopadně puvodně měl byt myrkandite dodnes sou na něj licence v modulu a hadam že je to prave ta alternativa k cerným rukavkam tedy s magic dmg tudiž by bylo vlastne napul hotovo a stacil důl + zmena statu u jednotlivých zbrani
popř by důl ani nemusel být potřeba .. ale jak nekdo navrhoval v bossech by mohla s urcitou sanci padat ruda
Příspěvek upravil Drax: 02.12.2011 10:30
Odesláno 02.12.2011 10:34
mno o tom ab rukavek zacinam trochu pochybovat :D ono monk potrebuje 20 lvl aby dorovnal dmg který nemá z enh což se vylučuje s preepic fullbab class čili ab bude mit nepomerne mensi aktualne když se podivam na wm s 51ab ( de dat i 52) a 20/5/5 ktera s aktualnima rukavkama nepresahne 50 .. + tu mame nevyhodu že do rukavek nejde dat stredni sutr do zbrani jo což je dmg dolu + monk nemuže socketnout stit :) + nemuže nosit rukavky na staty spís nechat to ab dokud se nezrusi i to eq znevyhodneni co ma
- od ktereho duergara :P
U těch monkovek jsi zapoměl ještě na vylepšenej kritik, to taky uděla při něco navíc k dmg.
Odesláno 02.12.2011 10:49
ten efekt dava kouzlo Combust, ne? (lvl 2 wiz/sorc)

Odesláno 02.12.2011 10:50
Odesláno 02.12.2011 11:08
proč by měl mít monk stejný AB jako WMko?
Tak třeba 20/5/5 monk/fajtr je čistá mlátička zrovna jako WMko ale o rozsahu zbraně nebo nasobiteli i AB si může nechat zdát (pokud se sáhne na enhanc monkovek nějak brutal).
Kromě toho tlučení to neumí nic jiného akorát imku na mysl kterou tu stejně může mít kdo chce z pásku.
Ano, +10monkovky s mag. jsou OP ale sniž AB na +6 (44-46) a netrefí to ani stodolu
Tím že to nic neumí jsem myslel (pro rejpaly) zakeřný utok, cripling strike apod.
Příspěvek upravil Sir Hrouda: 02.12.2011 11:10
Odesláno 02.12.2011 11:11
jinak kritik jakž takž vyrovava pocet utoku tedy kdyby s enerflo ab na stejnou uroven ted tak je z rukavek naprostý odpad .. jo až pude socketnout dejem tomu pochoden , pujde do nich dat stredni sutr , a nejak se ošefujou staty o ktere prijde zarukavice tak proc ne :D klidne at ma stejne ab když isi to porovnas s tim singlemz ktereho se tu vychazelo .. tak A socket stit nebyl tedy o staty neprichazel B chranice/ rukavice byly jen +2 str /+10 dex ( +10 dex pasek cili z rukavek jen +2 dex max) a potvory meli tak vysoke ac že je mohl mlatit i 40 wiz holí
AI : taky ale dat spell na zbran by byla OP blbost
hrouda : souhlas plne by stacilo doprat zbranim magic dmg což je ted hlavni nevýhoda
každopádně nám tady zustavá nesmysl v podobe +12 luků ( protože strelci rozhodne nedostatkem ab ani dmg netrpí )
Příspěvek upravil Drax: 02.12.2011 11:12
Odesláno 02.12.2011 11:13
s páskama bych se neoháněl..pořád je musíš měnit dle situace :)
ale chápu že monk je slabej tak se musel nějak vyvážit
P.S. nevidím rozdíl mezi malým 3 a středním 1-6
Příspěvek upravil bratrXana: 02.12.2011 11:16
Odesláno 02.12.2011 11:22
Babca na to rika, ze nedavno slibila, ze nikdo nebude se svoji vybavou po jakykoliv zmene skodnej. A to by teda asi nebyla pravda, kdyby se vsem snizil enh o 1.pořad nechapu prinos snižovani ab na zbranich , zbran s keen bez enh a elementu by si v zaveru nekoupil vubec nikdo pac s ni neudelas nic ani v blbe kostnici nemluve o redukcich z tohohle pohledu je naprostá hovadina abych krysaky mohl mlatit až s 13+ zbrani ...
změny proc ne ale hýbat s max enh zbrani je kravina pac zasahuje do "obtižnosti" ktera bych rek zvysovat nepotrebuje - nemužeš udelat potvory težke pro pb a nemožné pro rpčkaře
navíc každe sniženi max equipu zvyhodní castery ( magovy je jedno jake ab ma , klerik ziska sniženim enhancu +1 ab protože aktualně přesahne cap navíc opravdu myslis že je na místě aby mohl klerik /bard /mag nakouzlit max enhanc?
resp
zmrazeni - neexistuje na to imunita tedy na potvory ala golemek neuveřitelně imba
ostrost - rozsireni rozsahu wm kukri z 13-20x3 na 10-20x3 - jeden z nejsilnejsich bonusu co muže mit zbran vubec
zapaleni - takový efekt v nwn vubec neni:D
oslepeni- neni na nej na demone imuni skoro nic + mam pocit imka na nejudelat ani nejde
zranujici :- srovnatrelne s nulovým bonusem pac enfugnuje temer na nic a když už tak 1 dmg / round je nic
edit:
když už vrtat do zbrani nebylo by špatne je trochu šoupnout a to nasledovně
aktualně mame zlato +2 syen +3 rub +4 verd +5 mith +5 ada +6
návrh
měď +0 sniženi vahy 50%
bronz +1 bez elementu
železo +1 fyzicke ( podle typu zbraně a ne nesmyslně jako ted ( napriklad sword ma 1k4 sečne - což se ale nesečte s jeho dmg enhancementu čili umistit na secnou zbran treba bodne )
střibro +1 +2 vs undead divine vs undead
zlato +2 ele
syen +3 chlad
rub +3 ohen ( porad by byl dostatecne zvyhodnený protože chlad je pomerne mizerný)
verd +4 kys
mith +4 +5vs evil pozit ( timto by se vyresil problem s nevyrovnanosti mith shadow - shadoow 6reg/ kolo ale neprosel by narozdil od mith kamenou kuži predtuchou atd )
shadoow +4 +5 vs good nega
adam +5 zvuk zpomaleni jako ted
a přidat myrkandite +6 magic ,zpomaleni , a dejme tomu regen (+1-2 / kolo? )
- vyresila by se nesrovnalost elementu mezi rukavkama a zbranema, odpadla by "nedomyšlenost" demony( spis nedodelek) a to ten že top zbran ma element který pohltí kamen, feat i kouzlo na elementy ( zatimco aktualně nižši kovy (mith /shad) pohltit featem ani kouzlem nejdou )
copak povíš na tohle babčo :)

Ale jinak souhlas, ja bych klidne aj nejaky materialy zrusil.
Odesláno 02.12.2011 11:24
já ti nevim,ale mě přijde 44-46 naprosto běžný..lítám tak s Jetim a trefím všechno ve hře...přes 50 mám jen když mě někdo boostne..takže opravdu nechápu v čem ej problém
s páskama bych se neoháněl..pořád je musíš měnit dle situace :)
ale chápu že monk je slabej tak se musel nějak vyvážit
P.S. nevidím rozdíl mezi malým 3 a středním 1-6
Já tu psal před nějakou dobou omezení rukavků dle lvl monka :-)
+6 bez omezení
+7 20lvl monka
+8 22lvl monka
+9 24lvl monka
a +10 jen pro hardcore monky 26lvl
každá ta verze by byla o něco chudší, bud hips / pocet utoků / ED / specky...
To znevýhodnění by odpadlo a takove jako 1lvl monka s črnýma rukavkama by už neexistovalo
Odesláno 02.12.2011 11:31
Já tu psal před nějakou dobou omezení rukavků dle lvl monka :-)
...
se mi hodně líbí takovýhle myšlení...stupnování dle poštu lvlu daného povolání...
a proč
no protože uprava barbarský zuřivosti by taky závisela na pčotu lvlu barbara :)
Odesláno 02.12.2011 12:07
dědek: mno jo jenže lidi bych řek uvitaji jakoukoliv změnu a ztráta by nebyla nijak razantní ke slibu .. druhou variantou je nechat to tak a treti navýšit pricemz trvale jen navyšovat nelze( už jen proto že s rostoucim enh ztráci smysl +x/y redukce, vc spellu jako treba kamena kuže ktere už ted prorazis s verdem za paš šupů ) někdy to hold bez obětí nejde v zaveru by byl enh stejný a nový kov = nová výzva = nový odvod penez z modulu za licence a každý by měl co měl v poměru k ostatnim
a obecně rub ( +4 2-8 fire ( jednorucka) ) je na daný lvl krapet prestrelena ( neredukuje ji ani elitni krysak)
co se zrušení týče - bronz je uplně k ničemu(a dul by mohl zustat jen na měď) ALE jeho odstranenim by se klesla delka skillovani a popravdě jetohle žadoucí ? popř jak to zaplacnout snižit max skill o danou hodnotu ?
pri zmene by low zbrane ( pod stribro) nejspíš někdo využil
tak me napada jeste co zrusit licence pod stribro ( ostatni crafty přimeřeně taky)
A) tyto licence maji skoro nulovou hodnotu cili odvod penez se nekoná
B) je to zbytecná buzerace u neatraktivnich materialu
C) dela to neprehledneho obchodnika pac toho ma prostě moc
D) takova železna zbran by se možná stala i využitelnou
2) spolu s tim zrusit trolla aby tyto zbraně měli smysl
edit: co se jeste syenu týče bylo by krasným řešením rušit pohlceni chladu a dat rakshase x ledovek /day a ne neomezeně ( což je kravina s tim dmg který maj . a neni duvod kvuli ni nechavat odepsaný element )
Příspěvek upravil Drax: 02.12.2011 12:09
Odesláno 02.12.2011 12:13
Toto se mi velmi paci, uprimne nechapu proc nekdo low levely doslova 'zahodi' chozenim v premene? Proc se piplam s vytvarenim postavicky, kdyz prvnich x levelu pak stejnak hraju za build trolla, vlkouse ci jiny ujety potvory? Navic, jak i rikas, je pak celkem k nicemu mit pro takovej level equip.2) spolu s tim zrusit trolla aby tyto zbraně měli smysl
Uz uz sem chtel ty premeny drasticky omezit, ale pak sem nad tim mavnul rukou - kdyz to nekoho bavi, tak co mu to budu brat?
Odesláno 02.12.2011 12:37
Odesláno 02.12.2011 12:40
když tot ak vemu k cemu mame saleka do 9 když to troll lvl 3 vysoluje ? : D tim zrusenim by se taky low eq zatraktivnil a bylo by po problemu aktualne to cloveka k využivani trola i celkem nutí pac equip na low lvl neni jen tak k sehnani
popř mu dát limit na lvl použití mág ho ma tusim od 9 kdy už to takove terno neni a zustalo by mu využití na regen :)
a mavnout rukou nad tim že nekdo chodi s nesmrtelností a sundava low potvory na ranu moc ok neni:D
spolecne by to samozrejme chteloz rusit flasky promeny na golema ( ktere si chlastaj lvl 1 a sou z drahých map)
doom: vlkodlaka zrusit taky no :D
tenserovku z flasky klidne nechat - je silný ale velice krátký
Příspěvek upravil Drax: 02.12.2011 12:43
Odesláno 02.12.2011 12:46
já nevyužívám ani jedno páč hodim středí duháč do stříbrný zbroje a všichni mi můžou bejt ukradený :)
Odesláno 02.12.2011 14:29
Toto se mi velmi paci, uprimne nechapu proc nekdo low levely doslova 'zahodi' chozenim v premene? Proc se piplam s vytvarenim postavicky, kdyz prvnich x levelu pak stejnak hraju za build trolla, vlkouse ci jiny ujety potvory? Navic, jak i rikas, je pak celkem k nicemu mit pro takovej level equip.
Uz uz sem chtel ty premeny drasticky omezit, ale pak sem nad tim mavnul rukou - kdyz to nekoho bavi, tak co mu to budu brat?
Nestačilo by snížit trvání efektu na kola?
Odesláno 02.12.2011 15:50
takže:
a)nechat přeměny na trola jak to je
b)zrušit přeměny na trola,přidat žezlo mrazu,odstranit licence za železo/měď/bronz
Odesláno 02.12.2011 16:00
Odesláno 02.12.2011 16:44
Odesláno 02.12.2011 18:00

Odesláno 02.12.2011 18:15
Na druhou stranu vsak musim rict, ze kdyz sem tu zacinal (v podstate je Demona muj prvni a jedinej servr kde sem hral) tak sem je vyuzival dost hojne.
Takze pro novacky, jako je razfallow

Odesláno 02.12.2011 18:21
Odesláno 02.12.2011 18:52
Odesláno 02.12.2011 19:24
Ja mam na promeny stejnej nazor jako Dedek.
Na druhou stranu vsak musim rict, ze kdyz sem tu zacinal (v podstate je Demona muj prvni a jedinej servr kde sem hral) tak sem je vyuzival dost hojne.
Takze pro novacky, jako je razfallow, muzou byt znacnym prinosem, ba az existencni podminkou.
věř že já měl/mám rozehraných postav než marska s jeho anonymníma účtama

Odesláno 02.12.2011 19:33
pche já to myslim vážně..do určité míry samozřejmě :)Teda akorat, ze on s tim barbarem otravuje ze srandy.
Odesláno 02.12.2011 19:39
jelikož nemám žádný anonymní účet, tak nechápu to tvoje přirovnání
Odesláno 02.12.2011 21:58
zkoušel sem různé kombinace,ale mág tak jako tak má na začátku málo HP a zabije ho skupinka skřetů aj když má sumona....jediné co se mi oplatilo bez proměn byl ten palach/pdk co mám ještě na účtu a pak to DD....jinak na začátku je problém s léčením pořád....
Tak mág je to jediný u ceho jsem leceni nepotrboval :-) luk od tondy a pak jen smažit kouzlama...
0 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních