Skočit na obsah

Fotka

Priezracny krystal

• Please log in to reply
110 odpovědí na toto téma

#31 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 02.12.2011 10:08

zapaleni - takový efekt v nwn vubec neni:D
// a co je ten efekt kdy ti hoří postava? třeba vod toho duergara v GM 2?

a rukávky snížit na +6 max + odebrat magic dokud nebude možnej i na zbrani
  • -1

#32 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 02.12.2011 10:16

mno o tom ab rukavek zacinam trochu pochybovat :D ono monk potrebuje 20 lvl aby dorovnal dmg který nemá z enh což se vylučuje s preepic fullbab class čili ab bude mit nepomerne mensi aktualne když se podivam na wm s 51ab ( de dat i 52) a 20/5/5 ktera s aktualnima rukavkama nepresahne 50 .. + tu mame nevyhodu že do rukavek nejde dat stredni sutr do zbrani jo což je dmg dolu + monk nemuže socketnout stit :) + nemuže nosit rukavky na staty spís nechat to ab dokud se nezrusi i to eq znevyhodneni co ma

- od ktereho duergara :P
  • 0

#33 Jerry

Jerry

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1518 Příspěvků:

Odesláno 02.12.2011 10:19

No je fakt, že to posunutí zbraní takhle nevypadá špatně a ten adam jako top je vážně nedomyšlenej, asi myslí od toho s bičem..jak má štít chaosu
  • 0

#34 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 02.12.2011 10:29

tak ten ma snad jenom nahazovani elemental shieldu z toho chaosu :) pak hořiš když ho trefis :)
ale to ma k weapon efektu daleko

každopadně puvodně měl byt myrkandite dodnes sou na něj licence v modulu a hadam že je to prave ta alternativa k cerným rukavkam tedy s magic dmg tudiž by bylo vlastne napul hotovo a stacil důl + zmena statu u jednotlivých zbrani

popř by důl ani nemusel být potřeba .. ale jak nekdo navrhoval v bossech by mohla s urcitou sanci padat ruda

Příspěvek upravil Drax: 02.12.2011 10:30

• 0

#35 Sir Hrouda

Sir Hrouda

Znalec

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1199 Příspěvků:
  • Interests:Eleanessa,Lister
    Raina Hroudová
    Sir Hrouda II.
    Excelentissima(Tissi)
    Lajka,Sirius
    Pomsta, Myta

Odesláno 02.12.2011 10:34

mno o tom ab rukavek zacinam trochu pochybovat :D ono monk potrebuje 20 lvl aby dorovnal dmg který nemá z enh což se vylučuje s preepic fullbab class čili ab bude mit nepomerne mensi aktualne když se podivam na wm s 51ab ( de dat i 52) a 20/5/5 ktera s aktualnima rukavkama nepresahne 50 .. + tu mame nevyhodu že do rukavek nejde dat stredni sutr do zbrani jo což je dmg dolu + monk nemuže socketnout stit :) + nemuže nosit rukavky na staty spís nechat to ab dokud se nezrusi i to eq znevyhodneni co ma

- od ktereho duergara :P

U těch monkovek jsi zapoměl ještě na vylepšenej kritik, to taky uděla při něco navíc k dmg.
  • 0

#36 A-I

A-I

Starší učeň

• Rebel
  • PipPipPip
  • 232 Příspěvků:

Odesláno 02.12.2011 10:49

K tomu hoření:
ten efekt dava kouzlo Combust, ne? (lvl 2 wiz/sorc) :smile:
  • 0

#37 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 02.12.2011 10:50

proč by měl mít monk stejný AB jako WMko?
  • 0

#38 Sir Hrouda

Sir Hrouda

Znalec

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1199 Příspěvků:
    Raina Hroudová
    Sir Hrouda II.
    Excelentissima(Tissi)
    Lajka,Sirius
    Pomsta, Myta

Odesláno 02.12.2011 11:08

proč by měl mít monk stejný AB jako WMko?

Tak třeba 20/5/5 monk/fajtr je čistá mlátička zrovna jako WMko ale o rozsahu zbraně nebo nasobiteli i AB si může nechat zdát (pokud se sáhne na enhanc monkovek nějak brutal).
Kromě toho tlučení to neumí nic jiného akorát imku na mysl kterou tu stejně může mít kdo chce z pásku.
Ano, +10monkovky s mag. jsou OP ale sniž AB na +6 (44-46) a netrefí to ani stodolu

Tím že to nic neumí jsem myslel (pro rejpaly) zakeřný utok, cripling strike apod.

Příspěvek upravil Sir Hrouda: 02.12.2011 11:10

• 0

#39 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 02.12.2011 11:11

tak jinak proc by mel mit monk male ab poproti bojovnikvovy :) když je to v podstate jeho alternativa na pesti ( jinak 20/7/3 ma z wm +1 ab to je argument jak noha)

jinak kritik jakž takž vyrovava pocet utoku tedy kdyby s enerflo ab na stejnou uroven ted tak je z rukavek naprostý odpad .. jo až pude socketnout dejem tomu pochoden , pujde do nich dat stredni sutr , a nejak se ošefujou staty o ktere prijde zarukavice tak proc ne :D klidne at ma stejne ab když isi to porovnas s tim singlemz ktereho se tu vychazelo .. tak A socket stit nebyl tedy o staty neprichazel B chranice/ rukavice byly jen +2 str /+10 dex ( +10 dex pasek cili z rukavek jen +2 dex max) a potvory meli tak vysoke ac že je mohl mlatit i 40 wiz holí
AI : taky ale dat spell na zbran by byla OP blbost

hrouda : souhlas plne by stacilo doprat zbranim magic dmg což je ted hlavni nevýhoda

každopádně nám tady zustavá nesmysl v podobe +12 luků ( protože strelci rozhodne nedostatkem ab ani dmg netrpí )

Příspěvek upravil Drax: 02.12.2011 11:12

• 0

#40 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 02.12.2011 11:13

já ti nevim,ale mě přijde 44-46 naprosto běžný..lítám tak s Jetim a trefím všechno ve hře...přes 50 mám jen když mě někdo boostne..takže opravdu nechápu v čem ej problém

s páskama bych se neoháněl..pořád je musíš měnit dle situace :)

ale chápu že monk je slabej tak se musel nějak vyvážit

P.S. nevidím rozdíl mezi malým 3 a středním 1-6

Příspěvek upravil bratrXana: 02.12.2011 11:16

• 0

#41 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 02.12.2011 11:22

pořad nechapu prinos snižovani ab na zbranich , zbran s keen bez enh a elementu by si v zaveru nekoupil vubec nikdo pac s ni neudelas nic ani v blbe kostnici nemluve o redukcich z tohohle pohledu je naprostá hovadina abych krysaky mohl mlatit až s 13+ zbrani ...

změny proc ne ale hýbat s max enh zbrani je kravina pac zasahuje do "obtižnosti" ktera bych rek zvysovat nepotrebuje - nemužeš udelat potvory težke pro pb a nemožné pro rpčkaře
navíc každe sniženi max equipu zvyhodní castery ( magovy je jedno jake ab ma , klerik ziska sniženim enhancu +1 ab protože aktualně přesahne cap navíc opravdu myslis že je na místě aby mohl klerik /bard /mag nakouzlit max enhanc?

resp
zmrazeni - neexistuje na to imunita tedy na potvory ala golemek neuveřitelně imba
ostrost - rozsireni rozsahu wm kukri z 13-20x3 na 10-20x3 - jeden z nejsilnejsich bonusu co muže mit zbran vubec
zapaleni - takový efekt v nwn vubec neni:D
oslepeni- neni na nej na demone imuni skoro nic + mam pocit imka na nejudelat ani nejde
zranujici :- srovnatrelne s nulovým bonusem pac enfugnuje temer na nic a když už tak 1 dmg / round je nic

edit:
když už vrtat do zbrani nebylo by špatne je trochu šoupnout a to nasledovně

aktualně mame zlato +2 syen +3 rub +4 verd +5 mith +5 ada +6
návrh
měď +0 sniženi vahy 50%
bronz +1 bez elementu
železo +1 fyzicke ( podle typu zbraně a ne nesmyslně jako ted ( napriklad sword ma 1k4 sečne - což se ale nesečte s jeho dmg enhancementu čili umistit na secnou zbran treba bodne )
střibro +1 +2 vs undead divine vs undead
zlato +2 ele
syen +3 chlad
rub +3 ohen ( porad by byl dostatecne zvyhodnený protože chlad je pomerne mizerný)
verd +4 kys
mith +4 +5vs evil pozit ( timto by se vyresil problem s nevyrovnanosti mith shadow - shadoow 6reg/ kolo ale neprosel by narozdil od mith kamenou kuži predtuchou atd )
shadoow +4 +5 vs good nega
adam +5 zvuk zpomaleni jako ted
a přidat myrkandite +6 magic ,zpomaleni , a dejme tomu regen (+1-2 / kolo? )
- vyresila by se nesrovnalost elementu mezi rukavkama a zbranema, odpadla by "nedomyšlenost" demony( spis nedodelek) a to ten že top zbran ma element který pohltí kamen, feat i kouzlo na elementy ( zatimco aktualně nižši kovy (mith /shad) pohltit featem ani kouzlem nejdou )

copak povíš na tohle babčo :)

Babca na to rika, ze nedavno slibila, ze nikdo nebude se svoji vybavou po jakykoliv zmene skodnej. A to by teda asi nebyla pravda, kdyby se vsem snizil enh o 1.
:smile:

Ale jinak souhlas, ja bych klidne aj nejaky materialy zrusil.
  • 0

#42 Sir Hrouda

Sir Hrouda

Znalec

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1199 Příspěvků:
    Raina Hroudová
    Sir Hrouda II.
    Excelentissima(Tissi)
    Lajka,Sirius
    Pomsta, Myta

Odesláno 02.12.2011 11:24

já ti nevim,ale mě přijde 44-46 naprosto běžný..lítám tak s Jetim a trefím všechno ve hře...přes 50 mám jen když mě někdo boostne..takže opravdu nechápu v čem ej problém

s páskama bych se neoháněl..pořád je musíš měnit dle situace :)

ale chápu že monk je slabej tak se musel nějak vyvážit

P.S. nevidím rozdíl mezi malým 3 a středním 1-6

Já tu psal před nějakou dobou omezení rukavků dle lvl monka :-)
+6 bez omezení
+7 20lvl monka
+8 22lvl monka
+9 24lvl monka
a +10 jen pro hardcore monky 26lvl
každá ta verze by byla o něco chudší, bud hips / pocet utoků / ED / specky...
To znevýhodnění by odpadlo a takove jako 1lvl monka s črnýma rukavkama by už neexistovalo
  • 0

#43 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 02.12.2011 11:31

Já tu psal před nějakou dobou omezení rukavků dle lvl monka :-)
...

se mi hodně líbí takovýhle myšlení...stupnování dle poštu lvlu daného povolání...

a proč

no protože uprava barbarský zuřivosti by taky závisela na pčotu lvlu barbara :)
  • 1

#44 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 02.12.2011 12:07

hrouda: a k cemu to z 20 monka by byla s +6 rukavkama sracka a 26+ monk by byl sračka i s tema +10 rukavama

dědek: mno jo jenže lidi bych řek uvitaji jakoukoliv změnu a ztráta by nebyla nijak razantní ke slibu .. druhou variantou je nechat to tak a treti navýšit pricemz trvale jen navyšovat nelze( už jen proto že s rostoucim enh ztráci smysl +x/y redukce, vc spellu jako treba kamena kuže ktere už ted prorazis s verdem za paš šupů ) někdy to hold bez obětí nejde v zaveru by byl enh stejný a nový kov = nová výzva = nový odvod penez z modulu za licence a každý by měl co měl v poměru k ostatnim

a obecně rub ( +4 2-8 fire ( jednorucka) ) je na daný lvl krapet prestrelena ( neredukuje ji ani elitni krysak)

co se zrušení týče - bronz je uplně k ničemu(a dul by mohl zustat jen na měď) ALE jeho odstranenim by se klesla delka skillovani a popravdě jetohle žadoucí ? popř jak to zaplacnout snižit max skill o danou hodnotu ?

pri zmene by low zbrane ( pod stribro) nejspíš někdo využil

tak me napada jeste co zrusit licence pod stribro ( ostatni crafty přimeřeně taky)
A) tyto licence maji skoro nulovou hodnotu cili odvod penez se nekoná
B) je to zbytecná buzerace u neatraktivnich materialu
C) dela to neprehledneho obchodnika pac toho ma prostě moc
D) takova železna zbran by se možná stala i využitelnou

2) spolu s tim zrusit trolla aby tyto zbraně měli smysl

edit: co se jeste syenu týče bylo by krasným řešením rušit pohlceni chladu a dat rakshase x ledovek /day a ne neomezeně ( což je kravina s tim dmg který maj . a neni duvod kvuli ni nechavat odepsaný element )

Příspěvek upravil Drax: 02.12.2011 12:09

• 0

#45 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 02.12.2011 12:13

2) spolu s tim zrusit trolla aby tyto zbraně měli smysl

Toto se mi velmi paci, uprimne nechapu proc nekdo low levely doslova 'zahodi' chozenim v premene? Proc se piplam s vytvarenim postavicky, kdyz prvnich x levelu pak stejnak hraju za build trolla, vlkouse ci jiny ujety potvory? Navic, jak i rikas, je pak celkem k nicemu mit pro takovej level equip.

Uz uz sem chtel ty premeny drasticky omezit, ale pak sem nad tim mavnul rukou - kdyz to nekoho bavi, tak co mu to budu brat?
  • 0

#46 DoomHemer

DoomHemer

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1283 Příspěvků:

Odesláno 02.12.2011 12:37

ak zrusite trola, tak zrejme vsetky premeny. ale co ten vlkodlak? ja si pametam ze pred trolom bol vlkodlak, toho uz nevidno zrejme prave koly trolovi, funguje? lebo ak ano tak sa proste len hraci presunu k nemu. svojim sposobom je vlkodlak lepsi lebo ma dmg redukciu 10,
  • 0

#47 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 02.12.2011 12:40

tak ono troll je hlavne na urovni postavy s tim eq do 7 lvl a ma +5 regen což ho přibližuje nesmrtelnosti
když tot ak vemu k cemu mame saleka do 9 když to troll lvl 3 vysoluje ? : D tim zrusenim by se taky low eq zatraktivnil a bylo by po problemu aktualne to cloveka k využivani trola i celkem nutí pac equip na low lvl neni jen tak k sehnani

popř mu dát limit na lvl použití mág ho ma tusim od 9 kdy už to takove terno neni a zustalo by mu využití na regen :)

a mavnout rukou nad tim že nekdo chodi s nesmrtelností a sundava low potvory na ranu moc ok neni:D
spolecne by to samozrejme chteloz rusit flasky promeny na golema ( ktere si chlastaj lvl 1 a sou z drahých map)

doom: vlkodlaka zrusit taky no :D

tenserovku z flasky klidne nechat - je silný ale velice krátký

Příspěvek upravil Drax: 02.12.2011 12:43

• 0

#48 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 02.12.2011 12:46

vlkodlakem se epxili kdysi dávno vlci pokud se nepletu..v trolovi se chodili převážně skřetvědi

já nevyužívám ani jedno páč hodim středí duháč do stříbrný zbroje a všichni mi můžou bejt ukradený :)
  • 0

#49 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 02.12.2011 14:29

Toto se mi velmi paci, uprimne nechapu proc nekdo low levely doslova 'zahodi' chozenim v premene? Proc se piplam s vytvarenim postavicky, kdyz prvnich x levelu pak stejnak hraju za build trolla, vlkouse ci jiny ujety potvory? Navic, jak i rikas, je pak celkem k nicemu mit pro takovej level equip.

Uz uz sem chtel ty premeny drasticky omezit, ale pak sem nad tim mavnul rukou - kdyz to nekoho bavi, tak co mu to budu brat?

Nestačilo by snížit trvání efektu na kola?
  • 0

#50 Razfallow

Razfallow

Starší mistr

• Cech Obsidiánových holí
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1693 Příspěvků:

Odesláno 02.12.2011 15:50

Všichni to tu tak omezujete,ale uvědomte si...na low lvl když si nově založíte postavičku..kde seženete prašule ? dávky ? 1500 bo kolik je to celkem ti koupí železnou přilbu...teď si představ že léčení je na začátku problém sehnat,hráči peníze raději tedy šetří na equip...kostlivci-klouby-10gp za hromádku...ikdyby ste za ty 3 lvl do kdy to můžete odevzdat nasbíráte kloubů 200=2tisíce...tak ti to koupí zbraň a pár léčení,ale problém je vtom že bumbác bere klouby po hromádkách a neveme to všechno najednou,takže to chce hodně počítat....tak jo,máme teď železnou zbraň a přilbu+ nějaké léčení a nějakou zbroj....jdeme na skřety kde dostanem dalších sólo 1500-2300 což není nic epického,přičemž všechno léčení sme vypili....takže navrhuju cenu licencí pro low kovy snížit na hoodně nízko,nebo je zrušit s tím že proměny nebudou = obrovská nevýhoda pro mágy(a možná pro ostatní kouzlící povolání) mág má hodně málo hp a dmg taky nic...jelikož nemůže všude spát je teoreticky hned u 4. npc k ničemu,přičemž bude rád když odstraní 3npc....takže ze začátku to chce udělat buď róbu co přidá malinko slotů....nebo žezlo mrazu..paprsek zraňuje 1-5hp ož není nic extra ale pro low lvl dostačující a bude mtí šanci u několik npc...ovšem nevýhoda je že stále nebude moci tankovat z důvodu málo hp,takže toho jednoho parťáka potřebovat bude......

takže:
a)nechat přeměny na trola jak to je
b)zrušit přeměny na trola,přidat žezlo mrazu,odstranit licence za železo/měď/bronz
  • -2

#51 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 02.12.2011 16:00

sim tě šipky snad může házet každej i mág :D
  • 0

#52 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 02.12.2011 16:44

mag ma na low lvl slusne summony a od 7 svojeho trolla
  • 0

#53 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 02.12.2011 18:00

Razi, ty si podej se spartanem ruku. Teda akorat, ze on s tim barbarem otravuje ze srandy, ale ty to snad myslis s tim svym carodejem vazne. :) To co je za argument 'bacha, na nizkym levelu by nemohl kouzelnik bez premeny tankovat'?
:biggrin:
  • 0

#54 jmeno

jmeno

Znalec

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1253 Příspěvků:

Odesláno 02.12.2011 18:15

Ja mam na promeny stejnej nazor jako Dedek.
Na druhou stranu vsak musim rict, ze kdyz sem tu zacinal (v podstate je Demona muj prvni a jedinej servr kde sem hral) tak sem je vyuzival dost hojne.
Takze pro novacky, jako je razfallow :tongue: , muzou byt znacnym prinosem, ba az existencni podminkou.
  • 0

#55 kakadu77

kakadu77

Tovaryš

• Rebel
  • PipPipPipPip
  • 400 Příspěvků:

Odesláno 02.12.2011 18:21

A jinak se dá na zbran nahodit kouzlo který je one hit cast spell a když dáne na něj infreno při zásahu zapálí cíl..a zmražení a pod...
  • 0

#56 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 02.12.2011 18:52

kakadu : a pri low caster lvl neprojde ani sr zombika a pri hight lvl da nechutný dmg každou ranu :)
  • 0

#57 Razfallow

Razfallow

Starší mistr

• Cech Obsidiánových holí
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1693 Příspěvků:

Odesláno 02.12.2011 19:24

Ja mam na promeny stejnej nazor jako Dedek.
Na druhou stranu vsak musim rict, ze kdyz sem tu zacinal (v podstate je Demona muj prvni a jedinej servr kde sem hral) tak sem je vyuzival dost hojne.
Takze pro novacky, jako je razfallow :tongue: , muzou byt znacnym prinosem, ba az existencni podminkou.

věř že já měl/mám rozehraných postav než marska s jeho anonymníma účtama :biggrin: zkoušel sem různé kombinace,ale mág tak jako tak má na začátku málo HP a zabije ho skupinka skřetů aj když má sumona....jediné co se mi oplatilo bez proměn byl ten palach/pdk co mám ještě na účtu a pak to DD....jinak na začátku je problém s léčením pořád....
  • 0

#58 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 02.12.2011 19:33

Teda akorat, ze on s tim barbarem otravuje ze srandy.

pche já to myslim vážně..do určité míry samozřejmě :)
  • 1

#59 M4rSX

M4rSX

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1259 Příspěvků:

Odesláno 02.12.2011 19:39

věř že já měl/mám rozehraných postav než marska s jeho anonymníma účtama :biggrin:

jelikož nemám žádný anonymní účet, tak nechápu to tvoje přirovnání
  • 1

#60 Sir Hrouda

Sir Hrouda

Znalec

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1199 Příspěvků:
    Raina Hroudová
    Sir Hrouda II.
    Excelentissima(Tissi)
    Lajka,Sirius
    Pomsta, Myta

Odesláno 02.12.2011 21:58

věř že já měl/mám rozehraných postav než marska s jeho anonymníma účtama :biggrin: zkoušel sem různé kombinace,ale mág tak jako tak má na začátku málo HP a zabije ho skupinka skřetů aj když má sumona....jediné co se mi oplatilo bez proměn byl ten palach/pdk co mám ještě na účtu a pak to DD....jinak na začátku je problém s léčením pořád....

Tak mág je to jediný u ceho jsem leceni nepotrboval :-) luk od tondy a pak jen smažit kouzlama...
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních