Konečně chytrý argumenty Pee

. Tadyto referování je právě okemova břitva. Dneska se názor šíří strašně rychle, lidé komunikují přes internet, mohou napsat svůj názor prakticky kdekoliv. Já třeba zastávám názor, že plné hodnocení by měl dostat jen film, který je určitým způsobem přelomový a většina jeho stránek je výborná. Třeba na CSFD je pouze 5 stupňů, ale na anime listu se snažím dodržovat takvou tendenci, že 10/10 u mě napočítáte na prstech jedné ruky. Jednak nemůžu něčemu dát 11/10, pokud objevím něco ještě lepšího, a jednak to hodnocený by mělo být trochu relevantní.
Neustále tu omílám ty Transformery, ale to je třeba film, který ačkoli projevuje značnou Bayovu šílenost (patriotismus etc.), tak měl výbornou produkci (Spielberg), většinou dobré herce, vtipné dialogy, výborné triky a akci. Tohle všechno zvítězilo nad dějovou hrůzou a já tomu jsem ochotný dát 4/5, protože mě ten film pobaví, ačkoli ho vidím po několikáté.
V kontrastu s tím Avatar u mě selhává délkou, dějem, dialogy, velice nejapné pokusy o hlášky, popravdě triky mě moc nezaujaly a snad žádný "wow efekt". Tudíž těžko takovému filmu mohu dát něco lepšího než 2/5 a když vezmu to, že ani ty slibované vizuály mě neuchvátily... no 5 stupňů je málo, každopádně když to vezmu podle zábavy, tak i Trasformers 2 mě bavili více. Star Trek mě bavil asi tak stejně málo, ale za úchvatných prvních 10 minut bych ho hodnotil trochu lépe než Avatar.
K čemu se snažím dostat, lidé nezodpovědně dávají takovým filmům maximální hodnocení, následně dojde k lavinovému efektu... a to minimum lidí, kteří šli do kina a štve je, že tomuhle globálnímu názoru uvěřili, nikoho nezajímá

.
Pak to ještě vyhraje nějaké Oscary a recenzenti na to píšou ódy

.