Skočit na obsah

Fotka

Avatar - James Cameron - 17.12.2009

• Please log in to reply
87 odpovědí na toto téma

#1 JETR

JETR

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 436 Příspěvků:

Odesláno 17.11.2009 14:17

http://www.csfd.cz/film/228329-avatar/

Už tak čtvrt roku sleduju novinky ohledně toho filmu a jsem unešen :innocent2:

Viděli jste někdo ten 15 minutový 3D trailer, který běžel jen ve vybraných kinech ?

tady je pár poznatků z komentářu z CSFD
--------------
Patnáct minut by bylo jednoznačně za pět hvězd. Neřeším příběh, ale jen technologické zpracování. A to je fascinující! Opravdu nový level, nejen kvůli té technické preciznosti (důmyslnější využití 3-D efektů a triková vymazlenost vody, ohně i modrásků), ale i kvůli tomu, že způsob "dívání se" je prostě výrazně odlišný od plochých blockbusterů i od 3D pohádek. Jako by mě po té čtvrthodince fakt vykopli z nového světa.
--------------
Pokud někdo pochyboval, co je hlavním tahákem Avataru, tak je to jednoznačně 3D. Oproti jiným filmům, využívající 3D pouze k prohloubení plasticity obrazu a sem tam nějakému efektu, Cameron skutečně myslí trojrozměrně a velmi cíleně pracuje s prostorem, pohybem, pohybem v prostoru a perspektivou diváka. Z čehož plyne jednoznačné doporučení: trénujte 3D, zkoušejte, poznávejte, jít na tohle z fleku nemusí být šťastná volba. Patnáctiminutová ukázka mi pak velmi připomněla podobné "demo", jaké měl svého času „Jurský Park“. PS: Titulky v 3D nejsou vůbec problém, zvláště, když se při sledování přidá trochu periferního vidění (řidiči znají), které tak jako tak trojrozměrným zážitkům jen prospívá. PS2: Kvalita triků nespočívá v tom, jak blízko k realitě mají, ale jak nás přesvědčí o tom, že realita se odehrává na plátně.
-------------
  • 0

#2 vafliik

vafliik

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 919 Příspěvků:

Odesláno 17.11.2009 15:23

Jojo, na Avatara mám už taky spadeno dlouho, vypadá to velmi velmi slibně. To 15 minutový "demo" jsem teda neviděl, ale za měsíc už v kinech vyjde plná verze, tak to už se nějak vydrží :)

Btw. docela zajímavý je to srovnávání s Albionem (teď mám na mysli tu hru, ne starou Anglii :innocent2: ). Musim říct, že jistá míra inspirace, alespoň teda co se vizuálního stylu týče, tam rozhodně je...

http://www.xzone.cz/...n_vs_avatar.jpg
  • 0

#3 Magnát

Magnát

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1121 Příspěvků:

Odesláno 30.11.2009 13:01

Myslím, že pro Pražáky, případně ty, co mají náladu přijet, se bude opět pořádat akce, tento film si určitě mnozí včetně mě nenechají ujít.
  • 0

#4 Hejkal

Hejkal

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1041 Příspěvků:
  • Location:vsichni Hejkalove ve hre sou mi(a zadnej znich neodemkne boss)
  • Interests:Sem z plzne..a mam rad Sprite

Odesláno 30.11.2009 14:55

Ovsem, to nevypada vubec zle:).
  • 0

#5 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 30.11.2009 18:42

Půjdu na to, ale spíš v Děčíně/Pardubicích. Jinak si myslim, že to nebude zdaleka tak dobrý jako starý Cameronovy, protože to nevypadá na žádnej propracovanej příběh nebo tak. Co se týče toho Hypu tak už jsem se takhle několikrát spálit, asi nejvíc mě pak v kině naštvaly ódy na novej Star Trek, protože to byla hrůza.
Uvidím no, jak to dopadne, protože na 3D jsem byl zatím jednou a zrovna se mi to nelíbilo, potřebuju být daleko od projece a tohle mi bude možná vadit snad to bude ok.
  • 0

#6 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 30.11.2009 18:47

Kdyby to bylo v pátek či sobotu, tak bych snad i mohl dorazit :)
  • 0

#7 Tomi the Nightkiller

Tomi the Nightkiller

Velmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3824 Příspěvků:

Odesláno 08.12.2009 20:11

film to bude vskutku úžasný, ale jako správní "mladí" asi budete chtít na super 3D, nicméně....film bude ve 3D pouze česky, takže všem náročným divákům a těm, kterým se z posledního desetileté dabingu dělá zle, budou muset buď hodně trpět, nebo se jim na zku...atd....3D vysrat z vysoka
  • 0

#8 JETR

JETR

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 436 Příspěvků:

Odesláno 08.12.2009 22:16

Už mám rezervované lístky na 3D tak uvidím. Originál zvuk si asi vychutnám 2D na mém monitoru jak vyjde DVD verze.
  • 0

#9 Grayson

Grayson

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 375 Příspěvků:
  • Interests:Timir, Padrill, Tulipán, Buppi, Briin, Haribald Velkolepý, Perrudo, Thea..

Odesláno 09.12.2009 12:19

*závidí* Hmm, jen co to budou dávat i tady, konečně nám udělali 3D kino.. Tak snad. Ale trailer je krasnej, bude to pecka
  • 0

#10 Tomi the Nightkiller

Tomi the Nightkiller

Velmistr

• Hráč
  • 3824 Příspěvků:

Odesláno 11.12.2009 10:44

*závidí* Hmm, jen co to budou dávat i tady, konečně nám udělali 3D kino.. Tak snad. Ale trailer je krasnej, bude to pecka

Zobrazit příspěvek

bude, ale česky, což už samo pecku hodně degraduje;)
  • 0

#11 Neon

Neon

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1027 Příspěvků:

Odesláno 16.12.2009 20:44

Tak kdopak jde na dnešní 3D premiéru? Už se těšim. :wink:
  • 0

#12 Ayko

Ayko

Velmistr

• WB
  • 3405 Příspěvků:

Odesláno 16.12.2009 21:24

ja sa chystam v piatok na 3d tak som zvedavy aj na dabing
  • 0

#13 Krump

Krump

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 519 Příspěvků:

Odesláno 16.12.2009 22:25

V Praze? To by sme se tam mohli docela možná potkat kolem 19:00 :wink:
  • 0

#14 Tomi the Nightkiller

Tomi the Nightkiller

Velmistr

• Hráč
  • 3824 Příspěvků:

Odesláno 17.12.2009 11:18

co jsem slyšel tak dabing je prý celkem ucházející, není zlý, i když ortodoxové jako já to nevydrží, kdo má nervy tak mu to bude zpočátku vadit, ale pak si zvykne :)
  • 0

#15 Neon

Neon

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1027 Příspěvků:

Odesláno 17.12.2009 12:50

Tak to bylo suprový... fakt nádhera ten film.. i ten dabing nebyl špatnej řekl bych...
  • 0

#16 M4rSX

M4rSX

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1259 Příspěvků:

Odesláno 18.12.2009 00:02

Uzasnej film :wink:
  • 0

#17 JETR

JETR

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 436 Příspěvků:

Odesláno 18.12.2009 01:08

Nemám slov, vzalo mi to dech ....

Pánové a dámy ... to co jsem viděl v trailerech a v různých videích je absolutní ho*no oproti tomu co je na tom 3D plátně. Nejlepší je že to vůbec nebypadá tak omalovánkově jak v trailerech ale jako skutečný svět!!

Pokud byste měli jít za celý život do kina na jediný film, ať je to Avatar.
Na monitoru nebo v jakékoliv jiné 2D projekci to nebude nikdy ono !!!

ps: už se dívám kdy je volno v kině, jdu na to znova a beru i rodiče :wink:
  • 0

#18 Marstaj

Marstaj

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 234 Příspěvků:

Odesláno 18.12.2009 01:09

moc hezkej film :)
  • 0

#19 Hejkal

Hejkal

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1041 Příspěvků:
  • Location:vsichni Hejkalove ve hre sou mi(a zadnej znich neodemkne boss)
  • Interests:Sem z plzne..a mam rad Sprite

Odesláno 18.12.2009 07:11

Asi na to zajdu po vanocich:).
  • 0

#20 Terezz

Terezz

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 769 Příspěvků:

Odesláno 18.12.2009 07:20

Nemám slov, vzalo mi to dech ....
Pánové a dámy ... to co jsem viděl v trailerech a v různých videích je absolutní ho*no oproti tomu co je na tom 3D plátně. Nejlepší je že to vůbec nebypadá tak omalovánkově jak v trailerech ale jako skutečný svět!!

Pokud byste měli jít za celý život do kina na jediný film, ať je to Avatar.
Na monitoru nebo v jakékoliv jiné 2D projekci to nebude nikdy ono !!!
ps: už se dívám kdy je volno v kině, jdu na to znova a beru i rodiče  :wink:

Zobrazit příspěvek

No heled dávaj to i u nás v Praze v IMAXU. kdež máš to nejvetsi platno v ČR vid.
  • 0

#21 DoomHemer

DoomHemer

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1283 Příspěvků:

Odesláno 18.12.2009 22:30

nechcem nikomu kazit zazitok, ale stejne vam ho pokazim. Uz traileru je patrna zapletka, dost priamociara, dopredu poznatelna a 100x obohrana. takze museli vymysliet nejake to lakadlo. SUPER 3D ANIMACIA. ale ja viem o jednej este lepsej a tou je realny svet. Ak si zajdete niekedy do prirody tak zistite ze ta priroda je vo FULLHD uz odpradavna. ale vy se vyteseny ked niekto amatersky napodobni toto veldielo.

P.S. urcite si ten film pozrem (ak sa toho dozijem) ale az ked to bude dvdrip s dabingom :wink:
  • 0

#22 Drakon Ash'han

Drakon Ash'han

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1331 Příspěvků:

Odesláno 18.12.2009 23:42

nechcem nikomu kazit zazitok, ale stejne vam ho pokazim. Uz traileru je patrna zapletka, dost priamociara, dopredu poznatelna a 100x obohrana. takze museli vymysliet nejake to lakadlo. SUPER 3D ANIMACIA. ale ja viem o jednej este lepsej a tou je realny svet. Ak si zajdete niekedy do prirody tak zistite ze ta priroda je vo FULLHD uz odpradavna. ale vy se vyteseny ked niekto amatersky napodobni toto veldielo.

P.S. urcite si ten film pozrem (ak sa toho dozijem) ale az ked to bude dvdrip s dabingom  :wink:

Zobrazit příspěvek

Děkujeme za inteligentní rekapitulaci. Děkujeme odejděte.
  • 0

#23 Tomi the Nightkiller

Tomi the Nightkiller

Velmistr

• Hráč
  • 3824 Příspěvků:

Odesláno 18.12.2009 23:49

no je tam mix Pocahontas, tance s vlky, old shatterhanda a možná i šmoulů, hezky zpracované tak, že vám ta poxté ohraná zápletka ani moc nebude vadit, protože je film zpracován fakt dboře a má tam další vytípnuté momenty, které ten film od toho kýče trošku odvací;)
3D je moc fajn, ale jediná a největší chyba je dabing, a co se jinak 3D samotného týče, tak moc se od 2D v tomhle filmu neodlišuje, protože film je udělaný tak technologicky dokonale, že je to jen taková špičička ledovce, která v některých momentech člověka hodně potěší, ale nejsou tam takové ty píčoviny jakože vám větve a skály lítají kolem ksichů a tak ;)
  • 0

#24 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 19.12.2009 02:20

dvdrip s dabingom

Zobrazit příspěvek

"chytá se za hlavu"
  • 0

#25 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 19.12.2009 02:22

Právě jsem se vrátil z kina a... mám to sem psát? Však si na to zajděte a uvidíte sami ;)
  • 0

#26 Tomi the Nightkiller

Tomi the Nightkiller

Velmistr

• Hráč
  • 3824 Příspěvků:

Odesláno 19.12.2009 08:39

já se vám divím, on je to opravdu skvěle udělaný a úžasný film, ale takové orgasmy co u toho máte, hm hm hm
  • 0

#27 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 19.12.2009 12:39

No už podle zápletky je mi jasné, že se nejedná o dalšího Terminátora nebo True Lies, takže budu muset zatnout zuby a sledovat akorát vizuály... uvidíme, jak ten plytkej děj a mizerný dialogy překousaj kámoši...
Stručně řečeno, je absolutně nemožné, aby měl film více jak 4/5, protože to, že něco vypadá hezky, neznamená, že tomu můžu dát 5/5. Každej rok vyjde třeba nějaké hra, který vypadá super a proto jehodnocená dobře, jenže další rok se to opakuje...
I třeba Transformers 1 si nezaslouží více než 4/5, a to tam byly výborní herci a vtipné dialogy (+ ta dokonalá vizuální stránka).
Tj. podle toho, jak moc mi bude to 3D sedět bych to viděl na 3-4/5...
Přesto můžete sledovat ta šílená hodnocení v databázích. Eh, nedávno jsem totiž psal ekonomickej článek na filmovej/hudební/knižní průmysl, tak mi to pořád leží v hlavě. Tedy hlavně to, jak jsem byl sprostě podveden hodnocením Star Treku, kterej byl děs běs...

Koho by to zajímalo, tak jsem psal reakci na tenhle článek z Economistu (EN)...
http://www.economist...ory_id=14959982
  • 0

#28 Tomi the Nightkiller

Tomi the Nightkiller

Velmistr

• Hráč
  • 3824 Příspěvků:

Odesláno 19.12.2009 15:22

film to není bůh ví jak úchvatný, jen vizuální efekty jsou super to jo, ale děj kecání kolem a tak je stokrát opakovaný že jo :) ale je to tak nějak podaný pěkně, že to zase tolik nevadí :)
  • 0

#29 Tomi the Nightkiller

Tomi the Nightkiller

Velmistr

• Hráč
  • 3824 Příspěvků:

Odesláno 20.12.2009 13:04

Tak jsem to viděl a byl to moc pěkný film, párkrát jsem chtěl uronit slzu, a asi minutu jsem se nudil, takže celkově hodnotím kladně :)
  • 0

#30 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 23.12.2009 11:48

Děj, dialogy, vtipy ... nula nic. Naopak bych jim dal mínus za neškutečně trapné "vtipy" a přemrštěnou délku filmu o ničem. Nová počítítačová grafika, což ale není žádné umění, 3D ... to ho zapomněli doma? Jestli tam bylo sem tam něco 3D, tak si toho stejně nestihl všimnout, protože to bylo velice nevýrazné...
Pro srovnání Star Trek mě naštval po mnoha způsobech, ale i z toho mála vesmírných bitek se dá vybrat minimálně prvních 10 minut, který jsou vyloženě úchvatný po hudební a dramatický stránce.
Transformers 2 jsou celkem hluboko pod jedničkou, přesto jsou vizuálně zajímavější a aspoň trohu vtipní.

PS: Camerone, odpočívej v pokoji, 20%
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních