Už tak čtvrt roku sleduju novinky ohledně toho filmu a jsem unešen

Viděli jste někdo ten 15 minutový 3D trailer, který běžel jen ve vybraných kinech ?
tady je pár poznatků z komentářu z CSFD
--------------
Patnáct minut by bylo jednoznačně za pět hvězd. Neřeším příběh, ale jen technologické zpracování. A to je fascinující! Opravdu nový level, nejen kvůli té technické preciznosti (důmyslnější využití 3-D efektů a triková vymazlenost vody, ohně i modrásků), ale i kvůli tomu, že způsob "dívání se" je prostě výrazně odlišný od plochých blockbusterů i od 3D pohádek. Jako by mě po té čtvrthodince fakt vykopli z nového světa.
--------------
Pokud někdo pochyboval, co je hlavním tahákem Avataru, tak je to jednoznačně 3D. Oproti jiným filmům, využívající 3D pouze k prohloubení plasticity obrazu a sem tam nějakému efektu, Cameron skutečně myslí trojrozměrně a velmi cíleně pracuje s prostorem, pohybem, pohybem v prostoru a perspektivou diváka. Z čehož plyne jednoznačné doporučení: trénujte 3D, zkoušejte, poznávejte, jít na tohle z fleku nemusí být šťastná volba. Patnáctiminutová ukázka mi pak velmi připomněla podobné "demo", jaké měl svého času „Jurský Park“. PS: Titulky v 3D nejsou vůbec problém, zvláště, když se při sledování přidá trochu periferního vidění (řidiči znají), které tak jako tak trojrozměrným zážitkům jen prospívá. PS2: Kvalita triků nespočívá v tom, jak blízko k realitě mají, ale jak nás přesvědčí o tom, že realita se odehrává na plátně.
-------------