Skočit na obsah

Fotka

Zjišťování povolání

• Please log in to reply
124 odpovědí na toto téma

#31 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 07.03.2009 18:49

Tahle úprava by byla pěkným vopruzem hlavně pro hráče co by najednou nevěděli komu napsat o res. Nezlob se na mě, ale tohle jsou informace, po krerých nikomu cizímu nic neni.
Lognu klerika a do 10 minut mam 3 žádosti o res. a kolikrát i dost rozkazujícím tónem, od někoho, koho vůbec neznám. To mi celkem nepřipadá jako pohodový relax u NWN. Ty možná takove problémy neřešíš.

Zobrazit příspěvek

To, ze system smrti je udelany hloupe, cimz se kazda smrt konvertuje v tell klerikovi, nijak nesouvisi s touto diskusi. Tohle se da snadno vyresit tim, ze postihy za pruchod ocistcem se zmensi treba na 1/10 a lidi prestanou kleriky otravovat.
Jinak co se tyce tellovani klerikum... Kdyz jsem zacinala hrat NWN, tak jsem o tom, ze jde pred lognutim do hry videt vypis povolani nevedela. Takze jsem proste projizdela cely seznam hracu od zacatku do konce s otazkou: Ahoj, nejsi prosimte klerik ?. Takze skryti povolani by rozhodne neznamenalo snizeni poctu zasilanych tellu, ale prave naopak. :closedeyes:
Kdyz te neci tell otravuje, neni nic jednodussiho nez nereagovat.
  • 0

#32 Drakon Ash'han

Drakon Ash'han

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1331 Příspěvků:

Odesláno 07.03.2009 20:03

Tahle úprava by byla pěkným vopruzem hlavně pro hráče co by najednou nevěděli komu napsat o res.

Zobrazit příspěvek

No a ? Aspoň je to donutí k tomu v rámci třeba RP se seznamovat po městě nebo na cestách a dozvídat se o druhém co umí atd...
  • 0

#33 Forsaken

Forsaken

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 191 Příspěvků:

Odesláno 07.03.2009 20:08

No a ? Aspoň je to donutí k tomu v rámci třeba RP se seznamovat po městě nebo na cestách a dozvídat se o druhém co umí atd...

Zobrazit příspěvek

No a to je přececi pozítivní ne?
  • 0

#34 Foisil

Foisil

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 143 Příspěvků:

Odesláno 07.03.2009 20:17

Zobrazit příspěvek

Kdyz RP hrat nechteji tak nevim proc by jsi je nutil. To ze tobe by to vyhovovalo neznamena ze take vsem ostatnim.
Pokud chces opravdu plne RP server tak nevim proc na nej nejdes.
Sice s Ariadnou moc nesouhlasim ale v tomhle ma myslim pravdu.
Jak se to omezi ta odejde pulka lidi, druha pulka zjisti ze hrat v par lidech neni ono a po pul roce se take vytrati.
  • 0

#35 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 07.03.2009 20:28

Kdyz RP hrat nechteji tak nevim proc by jsi je nutil. To ze tobe by to vyhovovalo neznamena ze take vsem ostatnim.
Jak se to omezi ta odejde pulka lidi, druha pulka zjisti ze hrat v par lidech neni ono a po pul roce se take vytrati.

Zobrazit příspěvek

tak tohohle bych se fakt nebála. :closedeyes:
  • 0

#36 Drakon Ash'han

Drakon Ash'han

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1331 Příspěvků:

Odesláno 07.03.2009 20:47

Zobrazit příspěvek

Já je nechci nutit, jen říkám jakou by to mělo ,,světlejší" stránku třeba... btw. RP si užívám dosyta, neboj a určitě ne tady. Tady je RP už jen nucený pojem k tomu ,abys mohl beztrestně zabíjet druhé...
  • 0

#37 Krump

Krump

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 519 Příspěvků:

Odesláno 07.03.2009 21:07

No já osobně sem se už setkal s hráči co logly a hned po logu píšou "hej co to máš za build, jak si to postavil" nebo "Co to máš za s*ačku" atd. To jen mimo mísu :ermm:

Ale jinak, rozhodně je dobré aby se postava dozvídala víc o jiné v RP. Přecejen neřekneš, dejme tomu do Havrana (promin že beru zrovna tebe :closedeyes: ) že je klerik, když stojí u kovadliny ne? Nebo nepoznáš na první pohled zloděje, může to být jen bojovník v kůži dejme tomu. Rozhodně sem pro jak sem psal na začátku aby se výpis smazal. Dělá to jen problémy viz.

"Hele low lvl, ten bude tamhle tak ho sundáme a oberem" a "hele ten má slabý lvl a měl předtím kecy, pod najdem ho a zabijem" Což by třeba ten člověk nikdy nezkusil.
  • 0

#38 Kolemjdoucí

Kolemjdoucí

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 597 Příspěvků:

Odesláno 07.03.2009 22:38

Zobrazit příspěvek

Teda nevim, ale vážně myslíš že by kvůli tomuhle odešla polovina lidí? Nebo že by odešli vůbec? :) Kvůli tomuhle? Ne že by to nebylo možný, každej jsme háklivej na něco jinýho. Ale proběhlo tu xx věcí a změň a zrovna tohleto že by... no, mě to teda jen překvapuje.
  • 0

#39 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 07.03.2009 23:07

Teda nevim, ale vážně myslíš že by kvůli tomuhle odešla polovina lidí? Nebo že by odešli vůbec? :) Kvůli tomuhle? Ne že by to nebylo možný, každej jsme háklivej na něco jinýho. Ale proběhlo tu xx věcí a změň a zrovna tohleto že by... no, mě to teda jen překvapuje.

Zobrazit příspěvek

Tohle samo o sobe moc lidi od hrani neodradi, ale je to proste jeden z tech hrebicku do rakve. proc delat neco, co se nesetka s moc pozitivni odezvou, kdyz to roky fungovalo bez problemu takhle. To wbcka uz nemaji do ceho pichnout ?
  • 0

#40 Drakon Ash'han

Drakon Ash'han

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1331 Příspěvků:

Odesláno 07.03.2009 23:10

Tohle samo o sobe moc lidi od hrani neodradi, ale je to proste jeden z tech hrebicku do rakve. proc delat neco, co se nesetka s moc pozitivni odezvou, kdyz to roky fungovalo bez problemu takhle. To wbcka uz nemaji do ceho pichnout ?

Zobrazit příspěvek

Řekni mi prosím podrobně, čemu, komu, jak uškodí to že se zruší toto zobrazování...
  • 0

#41 PUX5

PUX5

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 594 Příspěvků:

Odesláno 07.03.2009 23:20

Jako mě tohle i kdysi pobavilo, když se jeden hráč co měl mága podíval na lvly postav a všiml si mé Lilye na DH. Takže jakmile s ním měla konflikt tak hodil odpor a hodil na ni IGMS, jenže Lily se nedala a jako lučišnice vystřelila a hodila mu devast. :tongue:

To jste měli vidět jak se divil, kde ona vzala devast, když jak psal, ve výpisu byla malý lvl.
Vtip byl v tom, že ona byla 7zaklínač/10rdd/23AA, ale ve výpisu to AA vidět nebylo a tak si milý mág myslel, že ta elfina má jen 17lvl, no k jeho smůle měla 40 :closedeyes:
  • 0

#42 Kolemjdoucí

Kolemjdoucí

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 597 Příspěvků:

Odesláno 07.03.2009 23:29

Zobrazit příspěvek

Možná to tu tak vypadá, ale já za to nijak horlivě nebojuji. Jen říkám, že bych to uvítal a podle mě, a nejen podle mě, by to přineslo plusy, pro modul.
Ono by to vlastně nebylo dle mého potřeba, kdyby se lidi k Démoně chovali jako k tomu, čím se neustále někdo ohání " Je to relax, je to relax!" ne, nejen DMka a WBčka tvoří koncepci modulu. A proto za nějaký takovýhle věci nijak neoroduju někde vejš, ale když už se tu ten témat vyskytne, rád se k němu vyjádřím.
  • 0

#43 Glorfindel

Glorfindel

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1021 Příspěvků:

Odesláno 07.03.2009 23:39

Mne osobne to prijde jako dobrej napad. Ve vypisu bych neukazoval zadny povolani ani level, ale na druhou stranu bych vratil do infa u postavy zobrazovani obtiznosti.
  • 0

#44 Valdo

Valdo

Nacheatovano

• Kronikář
  • PipPipPipPipPip
  • 877 Příspěvků:

Odesláno 07.03.2009 23:44

Možná to tu tak vypadá, ale já za to nijak horlivě nebojuji. Jen říkám, že bych to uvítal a podle mě, a nejen podle mě, by to přineslo plusy, pro  modul.
Ono by to vlastně nebylo dle mého potřeba, kdyby se lidi k Démoně chovali jako k tomu, čím se neustále někdo ohání " Je to relax, je to relax!" ne, nejen DMka a WBčka tvoří koncepci modulu. A proto za nějaký takovýhle věci nijak neoroduju někde vejš, ale když už se tu ten témat vyskytne, rád se k němu vyjádřím.

Zobrazit příspěvek

Prinos by to v urcitych ohladoch bol, ale neviem ci dostatocny. Sam naznacujes, ze je chyba v hracoch, ktori informacie o postavach zneuzivaju (tie telly napr.) a tych takato uprava asi nevylieci.

Kazdopadne mne to moze byt celkom sumafuk, ja som sem vlastne prispieval len preto, ze je to dalsi napad, ktory obmedzuje hracov, co mne osobne dost vadilo na Demone aj v minulosti. Skor by som tu cakal nejake napady vylepsujuce hratelnost - rozsirujuce moznosti a podobne, zial tie sa pochopitelne vymyslaju horsie.
  • 0

#45 Foisil

Foisil

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 143 Příspěvků:

Odesláno 08.03.2009 00:07

Prinos by to v urcitych ohladoch bol, ale neviem ci dostatocny. Sam naznacujes, ze je chyba v hracoch, ktori informacie o postavach zneuzivaju (tie telly napr.) a tych takato uprava asi nevylieci.

Kazdopadne mne to moze byt celkom sumafuk, ja som sem vlastne prispieval len preto, ze je to dalsi napad, ktory obmedzuje hracov, co mne osobne dost vadilo na Demone aj v minulosti. Skor by som tu cakal nejake napady vylepsujuce hratelnost - rozsirujuce moznosti a podobne, zial tie sa pochopitelne vymyslaju horsie.

Zobrazit příspěvek

Jojo. Tech kterych sa ta uprava dotyka si najdou okliku, a myslim ze to jeste odserou ti kteri ted nadavaj ze je lidi otravujou.
Namisto "pls ressnes me" to bude "hej jsi klerda ?, pls ressnes me" a posle to vsem.
A bude se zase hledat cesta jak jim tohle omezit. A nakonec neuvidime ani hrace kteri hraji a dokud nekoho nepotkam ve hre nebudu mit sanci se na necem domluvit. Super je to realne ale neni to moc hratelne, aspon ne pro lidi co maji na hrani jen chvili po praci. Ale mozna se pletu a vsichni pak budou spokojeni.
  • 0

#46 Nuada

Nuada

Starší učeň

• Rebel
  • PipPipPip
  • 288 Příspěvků:

Odesláno 08.03.2009 00:18

To uplně popírá věci, jako je sekce buildy na foru, založena Tery. Jsem proti masovým buildům, ale znám a uznávám i argumenty pro zveřejnění buildů. V tomhle boji asi nezvítězíš, ale držím palec.
  • 0

#47 Forsaken

Forsaken

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 191 Příspěvků:

Odesláno 08.03.2009 00:55

Zobrazit příspěvek

Pokud sem četl správně všechny příspevky, tak je asi většina pro....
  • 0

#48 Forsaken

Forsaken

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 191 Příspěvků:

Odesláno 08.03.2009 01:09

Sekce buildy na foru mi připadá jako jiná věc, ono to skoro vypadá, že to zveřejnění povolání je právě proto, aby dotyčný ležící věděl komu telovat....a jinak si myslím, že většinu hráčů snad odradí telovat každému právě hrajícímu, jestli náhodou není klerik. Možná se tady to shánění přesune na klient,.......ale počkat, netrestalo se to tady kdysi??

No a teď už nevím co je horší, jestli psat na klientu....což asi nikoho ve hře neruší, a nebo někomu telovat, což DM nevidí a tudíž nad tím není žádná potenciální kontrola.
  • 0

#49 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 08.03.2009 02:58

No z tvých příspěvků mám dojem, že jediná věc, která ti opravdu vadí, je fakt, že tě bez ustání někdo otravuje žádostmi o res přes tell. Pokud ti to opravdu dělá takový problém, ignoruj ho. Kdykoliv se navíc můžeš ohnat pravidlem "Je zakázáno dožadovat se oživení padlé postavy."

A k věci: trochu jsem nad tím přemýšlel a můj závěr je takový, že je to dvousečná záležitost. Argumentů a protiargumentů je celá řada.

- Například pro zachování výpisu mohou být tyto:
1) Snadnější hledání party - názory ohledně klientu neberu, protože lidi ve hře mu většinou nevěnujou pozornost. A RP forma? Nenechte se vysmát, opravdu si myslíte, že někdo bude sám (například s lučištníkem do party nebo začínajícím kouzelníkem) běhat do dungeonech a doufat, že náhodou narazí na partu, která bude shodou okolností podobného levelu?

2) Přehled o tom, jaké buildy se tady pohybují - přiznávám, jsem zvědavé stvoření a rád se podívám, kdo co hraje, bez úmyslu mu build ukrást nebo ho jít sejmout.

3) Snadnější shánění kleriků - jestli si myslíte, že touhle změnou by vás přestali obtěžovat tazatelé o res, jste na omylu. Málokdo se nechá jen tak připravit o ty tisíce expů, které pro něj znamenaly několik hodin sezení u počítače. To spíš daní umrlci budou obtellovávat všechny s otázkou, jestli náhodou není klerik. Já jsem to ve svých začátcích taky hojně praktikoval :closedeyes:

- Zatímco pro zrušení výpisu mohou mluvit tyto:
1) Umožnilo by se "maskování", čímž by postavy asi více kladly důraz na svůj vzhled (i když to je jen domněnka).

2) Hráči by byli nuceni schopnosti ostatních postav odkoukávat ve hře, což mi přijde zajímavější.

3) Neznalost levlu by asi zkvalitnila CvC, kdy by útok na někoho byl krokem do neznáma. Podvědomému "respektu" z vyšších levlů (a silnějších buildů) se prostě nevyhneme.

4) Vždycky se najde nějaká opice, která toho zneužije, to jest bude útočit na slabší, silnějším se vyhýbat, "inspirovat se" cizími buildy...

Takže sečteno, podtrženo... toto téma má svá pro i proti, proto se zdržuji hlasovaní :tongue: A pokud se k něčemu rozhodnete, doufám, že to bude z rozumného důvodu :tongue:
  • 0

#50 Foisil

Foisil

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 143 Příspěvků:

Odesláno 08.03.2009 07:41

Teda nevim, ale vážně myslíš že by kvůli tomuhle odešla polovina lidí? Nebo že by odešli vůbec? :)

Zobrazit příspěvek

Polovina je urcite prehnana, byl to jen slovni obrat, ale odesli lide z duvodu aspon pro me vetsi prkotiny napr. zrusenej mecik kterej mel dotycnej sam na celem serveru, zrusenej devast, zmenenej craft, wipe :closedeyes:

Informace o povolani (aspon klerik) se stejne po chvili rozleti po svete prez klienta nebo jinou cestou. Jedine cemu to zabrani je kopirovani buildu a aspon ze zacatku to bude hodne zajimave. Ja jsem pro zmenu ale myslim ze vyslednej efekt nebude tak dobrej jak se od nej ceka.
  • 0

#51 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 08.03.2009 08:32

z čisteho rozloženi povolani rozhodne build nikdo neokopiruje;)
ano je to male omezeni ale tak dlouhos e chodi se džbanem ažs e rozbije koukněte na dh tam se taky furt jen omezovali podobne veci
mimochodem už tak hodne lidi odeslo hlavně kvuli dz;) a komupak se chces lezt ocistcem když neví kdo je kler a kdo ne fakt by to asik nicemu neprospelo a jen nasralo lidi co maj ve zvyku chcípat a neznaj moc kleriky
  • 0

#52 Forsaken

Forsaken

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 191 Příspěvků:

Odesláno 08.03.2009 09:54

Hlavní problém asi bude v tom že vetšina lidí si ze smrti nedelá vůbec nic. Podle mě je potřeba nějak zdůraznit, že umírat každou chvilku prostě není úplně normální, a nějaká újma by byla na místě. Spousta nových hráčů ani neví, proč by se třeba měli modlit. A pokud se modlíš, tak na 30 lvl zaplatíš za očistec cca. 3k exp. To mi teda vůbec nepřipadá jako přehnané, nehledě na to, že je veklápravděpodobnost že tě zvedne Olios uplně bez ztráty.

Za někreré přestupky proti pravidlům se tady mažou postavy, a tohle se snad ještě podporuje.

Pokud někdo přestane hrát, protože se mu tady stíží porušováni pravidel........tak k tomu nemám co dodat...... :closedeyes:
  • 0

#53 Neon

Neon

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1027 Příspěvků:

Odesláno 08.03.2009 10:57

Mne osobne to prijde jako dobrej napad. Ve vypisu bych neukazoval zadny povolani ani level, ale na druhou stranu bych vratil do infa u postavy zobrazovani obtiznosti.

Zobrazit příspěvek

Jojo, to je dobrej nápad...
  • 0

#54 mrakomor32

mrakomor32

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 24 Příspěvků:

Odesláno 08.03.2009 10:58

Myslím si,že argumenty typu:Dojde ke snížení tellu klerikům,nebudou se kopírovat buildy,jsou mylné.Ariadna to vysvětlila celkem rozumě:Budu psát větu *Nejsi prosím tě klerik?* všem,než se trefím do správné osoby.Která bude ochotná mi pomoct.Určitě mě to nedonutí vest sáhodlouhé Rp rozhovory o tom co kdo umí.
Druhý argument:Když chci kopírovat build,nebo si vytvořit osvědčený,zajdu bud sem na forum do sekce *buildy* a nebo napíšu déle hrajícímu hráči.Ten se mi mile rád pochlubí co a jak.Ješitnost je krásná vlastnost..:D
Chápu,že někteří klerikové jsou neustále obtěžovaní stále stejnýma lidma.Ja jsem taky klerik.Lék proti permanentně mrtvým lidem neni omezit info na začatku hry,ale nechat je jit přes očistec.Každý z nas ve hře bídně zahynul.To se stane,ale když vidím jako klerik,že si mě volá ten samý hráč po-2,po-3 a je ve stale stejnem dungu,vysvětlím mu,at jde jinam kde přežije.At s mou pomocí po 4 nepočítá.
Taky by se dalo zrušit klerické vzkříšení..:D...ale to berte jako ironii a popýchnutí DM..:D.Devast mi už taky sebrali! :closedeyes:
  • 0

#55 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 08.03.2009 11:00

Pokud někdo přestane hrát, protože se mu tady stíží porušováni pravidel........tak k tomu nemám co dodat...... :tongue:

Zobrazit příspěvek

Zajimavy osli mustek. Takze nakonec viditelny vypis hracu zjednodusuje porusovani pravidel. Co se tu jeste nedozvime. Logika hadr. :closedeyes:

Pokud se ohanis timto pravidlem:
4.4. Je zakázáno dožadovat se oživení mrtvé postavy.
Tak to je davno pase. Neexistuje jediny zaznamenany trest za poruseni tohoto pravidla, prestoze 99,99% postav pri smrti telluje klerikovi.

Nejake dalsi porusovani pravidel ke kteremu vede viditelny vypis hracu ?

Pokud se zakryje vypis hracu, je snad zrejme, ze to opravdu nedonuti postavu jit ocistcem, nybrz proste bude obtellovavat vsechny ve hre.
Navic vzniknou nove telly, kterymi bude hrac sjizdet seznam hracu odshora dolu s dotazem:
"Cau, jaky si level ? Ze bysme nekam zasli."

Takze zakryti seznamu hracu povede jen k znasobeni poctu tellu ve hre. Pokud jsi tedy pro skryti viditelnosti hrajicich postav z duvodu, ze te obtezuji neci telly, tak vez, ze pocet tellu se po skryti vypisu naopak ZVYSI.
  • 0

#56 Neon

Neon

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1027 Příspěvků:

Odesláno 08.03.2009 11:01

Zobrazit příspěvek

Zvednout expy :closedeyes:
  • 0

#57 Neon

Neon

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1027 Příspěvků:

Odesláno 08.03.2009 11:03

Když mu tak šíleně vaděj telly o ress, tak at nehraje za klerdu ne? :closedeyes:
  • 0

#58 Forsaken

Forsaken

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 191 Příspěvků:

Odesláno 08.03.2009 11:25

Ariadna opět nesklamala....než se začneš otírat o to co kdo napíše, tak se nejdříve prosímtě zkus zamyslet nad tím, co vlastně píše.
Dle tvojí nespochybnitelné logiky je vlastně každý nepotrestaný přestupek proti pravidlům povolený.

To, že za to nepadají testy asi ještě neznamená že je to povolené....ale to už je zase věc někoho jiného.

A jako mrtvola, telovat 30 lidem stylem /t nebo /tp dam klidně radši ten očistec.
  • 0

#59 Forsaken

Forsaken

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 191 Příspěvků:

Odesláno 08.03.2009 11:26

A proč vlastně neudělat všechny automaticky nesmrtelné...
  • 0

#60 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 08.03.2009 11:32

Dle tvojí nespochybnitelné logiky je vlastně každý nepotrestaný přestupek proti pravidlům povolený.

To, že za to nepadají testy asi ještě neznamená že je to povolené....ale to už je zase věc někoho jiného.

Jestlize k porusovani pravidla 4.4 dochazi cca 20x denne po dobu minimalne 4 let, predstavuje to cca 673 300 poruseni onoho pravidla a 0 trestu za jeho poruseni - Takze ANO, podle me je to ipso facto povolene.

A jako mrtvola, telovat 30 lidem stylem /t nebo /tp dam klidně radši ten očistec.

Zobrazit příspěvek

No tak ja doufam, ze teda hrajes timto stylem uz ted, kdyz se ho snazit vnutit ostatnim a chodis zasadne ocistcem a oziveni se nedozadujes ...
  • 0

1 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 1 návětěvníků, 0 anonymních