No z tvých příspěvků mám dojem, že jediná věc, která ti opravdu vadí, je fakt, že tě bez ustání někdo otravuje žádostmi o res přes tell. Pokud ti to opravdu dělá takový problém, ignoruj ho. Kdykoliv se navíc můžeš ohnat pravidlem "Je zakázáno dožadovat se oživení padlé postavy."
A k věci: trochu jsem nad tím přemýšlel a můj závěr je takový, že je to dvousečná záležitost. Argumentů a protiargumentů je celá řada.
- Například pro zachování výpisu mohou být tyto:
1) Snadnější hledání party - názory ohledně klientu neberu, protože lidi ve hře mu většinou nevěnujou pozornost. A RP forma? Nenechte se vysmát, opravdu si myslíte, že někdo bude sám (například s lučištníkem do party nebo začínajícím kouzelníkem) běhat do dungeonech a doufat, že náhodou narazí na partu, která bude shodou okolností podobného levelu?
2) Přehled o tom, jaké buildy se tady pohybují - přiznávám, jsem zvědavé stvoření a rád se podívám, kdo co hraje, bez úmyslu mu build ukrást nebo ho jít sejmout.
3) Snadnější shánění kleriků - jestli si myslíte, že touhle změnou by vás přestali obtěžovat tazatelé o res, jste na omylu. Málokdo se nechá jen tak připravit o ty tisíce expů, které pro něj znamenaly několik hodin sezení u počítače. To spíš daní umrlci budou obtellovávat všechny s otázkou, jestli náhodou není klerik. Já jsem to ve svých začátcích taky hojně praktikoval
- Zatímco pro zrušení výpisu mohou mluvit tyto:
1) Umožnilo by se "maskování", čímž by postavy asi více kladly důraz na svůj vzhled (i když to je jen domněnka).
2) Hráči by byli nuceni schopnosti ostatních postav odkoukávat ve hře, což mi přijde zajímavější.
3) Neznalost levlu by asi zkvalitnila CvC, kdy by útok na někoho byl krokem do neznáma. Podvědomému "respektu" z vyšších levlů (a silnějších buildů) se prostě nevyhneme.
4) Vždycky se najde nějaká opice, která toho zneužije, to jest bude útočit na slabší, silnějším se vyhýbat, "inspirovat se" cizími buildy...
Takže sečteno, podtrženo... toto téma má svá pro i proti, proto se zdržuji hlasovaní

A pokud se k něčemu rozhodnete, doufám, že to bude z rozumného důvodu