Skočit na obsah

Fotka

Stín na duši, temnota na srdci, ale navenek..?

• Please log in to reply
35 odpovědí na toto téma

#31 Paul325

Paul325

Nevrlej

• Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3551 Příspěvků:
  • Interests:Which part of "I'm a genius" aren't you getting?

Odesláno 10.04.2009 16:15

Kontinentální den 10.dubna

Ta bestie magická mě poznala nakonec! A to sem si ten náramek kryla jak jen mohla! Arcanis Gath si říká, mezi lidma známý magistr a Isbelah mu říká trotl, já mu říkám bestie! Ten jeho pitomej náramek stále tíží mé předloktí. Poslední dobou mě příde že sem pochytila pár Isbelahin zásad co sem se s ní občas sešla a probírala různé záležitosti. Být příjemná jak osina v zadku už pomalu umím taky. Nedávno sme se bavily o tom cechu který vzrůstá. Říkala mě něco o možnosti že bude ve městě kontrolováno sesílání kouzel. Jediná kouzla která budou povolená budou prý léčení ale jinak šmitec. Tak až přídou démoni tak se jim nepřipravení vysmějem, užasná logika. Bavila se se mnou o finančních možnostech co se týče možné přestavby věže. Říkala mě že tak jak to vypadá je to strašný a že pro učely většího cechu jsou prostory nepoužitelné. Budu se muset optat pár lidí kteří mají větší rozhled. Třebas Kapitán Zlatovous by o něčem mohl vědět. A taky se ho zkusím nenápadně optat co si myslí o Lordovi. S Narenií nemohu spolupracovat na plánu s jeho svržením, dělá moc povyku a teď jako strážnici ji bude neustále Lord sledovat. Je čas oslovit mé přátele a silně zapracovat. S Hiosem se nedá taky moc počítat, jako strážnýho ho má Lord furt nadohled. Možná Isbelah nějakou špínu vykoume na něj, říkala mě že má na to své zdroje. Ač by mě zajímalo jaké sou, myslím že to radši nechci vědět. Zrovna čekám v přístavu a vyhlížím Zlatovouse.. a zdá se že přichází..
  • 0

#32 Paul325

Paul325

Nevrlej

• Admin
  • 3551 Příspěvků:

Odesláno 27.04.2009 12:46

Kontinentální den 27.dubna

Dneska mě vyvedla jedna věc z míry. Prohlížela sem si na trhu svoje zásoby, výstroj a na dně batohu matně temně zářil Akriin kamínek. Znamenalo to jediné, žije.. ale proč kamínek tak ztmavnul? Asi mě čeká další porada s tou čarodějkou. Ach musím se přiznat že za ní moc nerada chodím ale dokaď budeme na stejné lodi... proč ne?
  • 0

#33 Paul325

Paul325

Nevrlej

• Admin
  • 3551 Příspěvků:

Odesláno 06.05.2009 21:45

Kontinentální den 6.května
O Anitě..

Dneska sem potkala tu Akriinu učednici, Anitu. Moc sem jí nevídala a když sem ji viděla, byla vždy dosti nevýrazná. Vyjádřila mě upřímnou soustrast nad ztrátou sestry. Pozvala sem jí k Maugrimovi na chvíly.
......
U Maugrima byl vzduch dnes vydýchaný. Kolem bylo pár obvyklých štamgastů a za pultem zas ta malá potvora, která tu je barmanem.
Nedalo mě to a musela sem se zeptat jak se vůbec dostala k učednictví k mé sestrě...
Povídala že to začalo před pár lety...

Toho dne byla v přístavu jednoho zločinem prolezlého města. Luskan bylo jeho méno. Rozhodla se zkusti hájit právo na místě, kde je ho nejméně. A věřila že ač byl její ukol nemožně těžký, měla víru v uspěch. Za mlada byla paladinka boha Lathandera. V Luskanu měla s nekalými živly mnoho problémů a jediné bezpečí, kterého nalezla bylo akorát v prostorách chrámu Tyra. Když jednoho dne hájila jednoho chudého žebráka, kterého se snažily okrást piráti byla nucena čelit deseti mužné přesile. Viděla v tom svůj konec ale s motlitbou na rtech a mečem v ruce vyběhla proti nim. O mé sestře kolikrát mluvila jako o požehnání, které ji seslaly bohové. V ten moment se tam objevila. První pirát přijal doživotně podobu křečka, další pirát se musel spokojit s ošklivejma popáleninama a když se otočily na mou sestru, pár dobře mířenejma střelama poslala většinu k zemi. Ti kteří přežily utekly v hrůze pryč z města. Jít za jejich kapitány by pro ně znamenalo jít se nechat zabít, vrchní kapitánové Luskanu nepřijímají porážku. Akria ji prý odvedla z města se slovy, že nemá cenu kázat o víře tam, kde o to nikdo nestojí....

*otočí stránku deníku a pokračuje v sepisování.. *
  • 0

#34 Paul325

Paul325

Nevrlej

• Admin
  • 3551 Příspěvků:

Odesláno 11.05.2009 20:54

Kontinentální den 11.května
O Anitě..

*namočí pero do kalamáře a píše dál ve svém pokoji u Maugrima.. *

Nejvíce střetů panuje mezi Luskanem a Letohradem, konkrétně mezi nejvíc jich došlo mezi Luskanem a Port Llastem. A Port Llast bylo to místo, kam má sestra Anitu vedla. V Port Llastu prošlo mnoho lidí denně. Anita byla inspirována silou kterou ovládala Akria a rozhodla se hledat v sobě stejnou, podobnou vnitřní sílu. Má sestra jí s tím ochotně pomáhala a tak jí přijala za svoji učednici. Léta plynula a z Anity se stal opravdu schopná zaklínačka. Ve spojení s požehnáním boha její síla byla i větší jak dovednosti Akriiny. Vždy poslouchala pilně protože věděla, že s mocí přichází i velká odpovědnost. O tom se prý i velmi brzo přesvědčila..
*pisatelka usíná s perem v ruce.. Sakra Callisto z těch kaněk na peřinách nadšená nebude.. *
  • 0

#35 Paul325

Paul325

Nevrlej

• Admin
  • 3551 Příspěvků:

Odesláno 20.06.2009 18:03

Kontinentální den 20.června
O Anitě..

Port Llast je dosti důležité místo. Toho času tam byl problém s vlkodlaky. Tehdejší kněz Tyra vymýšlel způsob jak lidi tohoto prokletí zbavit. Také, jistá družina vedená jedním ctnostným rytířem, jehož jméno si Anita nepamatuje vyrazila ztrestat takzvaného šedého vlka, posledním z velkých vlkodlaků, která trápil okolí přístavu svojí přítomností. Podle posledních zpráv zvědů byla tato výprava neuspěšná a co hůř, všichni skončily jako vlkodlaci. Dalším problémem byl zlý černokněžník z osady na jihu. Před osadou byl temný hvozd, který byl doslova rájem pro takové mágy. A tady se pozastavím. To byl problém na který se Akria zaměřila. Své učednici tehdy přikázala, aby zůstala v Port Llastu. Akria se dlouhou dobu z lesa nevracela. Anita byla klidná a zůstávala ve mestě protože jednu věc měla. Důvěru ve schopnosti své učitelky. Z toho jak mě svůj příběh vyprávěla spíš působí že byly víc kamarádky než učitelka a učednice. Akria se i tak dlouho nevracela. To jí už začalo být dlouho divné. A aby ne, když se pak objevil černokněžník s armádou kostlivců za branama Port Llastu. Anita měla podezření, že to byl jeden z Luskanských mágů, z nějakého Luskanského bratrstva. Tihle mágové sou velmi obávaní pro svá umění. Tehdy obránci se pustily do boje s mágovo přisluhovači. Ztráty byly na obou stranách a na straně obránců nebyl žádný kouzelník. Anita zcela ještě svým dovednostem nevěřila ale věděla že jestli někdo mága aspoň zbrzdí v postupu, je to ona. Prvně letěla na mága bouře magických střel. Jedna střela mu pořádně nafackovala, aspoň podle vyprávění ale zbytku se stihl ubránit. Všichni kostlivci začaly se shlukovat kolem něj, chránít svého pána. Toho Anita využila k dalšímu kouzlu, kde pomocí ohnivé koule spálila skoro všechny nepřátele, mág opět stačil kouzlu se ubránit. Když obránci tlačily armádu dozadu, mág pomocí ječivého kouzla jich přes polovinu povraždil. Když to Anita viděla, sledovala v tomto boji svůj konec. Oba proti sobě na několik metrů stály, bránily se proti sobě navzájem. Kdyby jeden vyslal kouzlo, znamenalo by to pro něj konec protože obránce by byl zároveň schopen utoku. Stály tam proti sobě hodinu.. dvě.. tři... obránci sledovaly počínání obou sesílatelů. Zničeho nic ale z lesa, do zad mága vystoupily podivní duchové. Bledě zelení, držíce meče. Temný mág využil jedno z nadkruhových kouzel a překvapil tak nepřipravenou Anitu. Jediné co jí zbývalo byl ustup, bylo jí jasné že mrtvá nikomu nepomůže. Mezitím co nabírala síly, schovaná za jednou z budov, obránci utočily na mága. Většina opět padala k zemi pod náporem jeho kouzel a povstávaly jako nemrtvý vojáci v jeho službách. Mág neváhal a vyslal novou armádu proti duchům. Duchové padaly spíš pak pod náporem kouzel temného mága než pod meči nemrtvých vojáků. Z lesa vystoupil i někdo další.. zahalená dívka v rudém. Anita vystoupila ze skrytu a věděla ihned co se děje. "Akrio!!" zavolala a mág se otočil na ní. Akria nelenila a do zad mága vyslala proud ničivých střel. Nejdříve se zaměřila na mága.. později k zemi padaly i nemrtvý vojáci. Na jihu města byla neustále slyšet podivná zaříkání a občané byli nesví. Po chvíly pod proudem Akriiných a Anitiných kouzel mág padal k zemi. Nestačil se ubránit síle dvou kouzelnic. Jeho poslední slova byla přísaha pomsty.. pomsty Akrii a Anitě za jeho pád. S těmito slovy se proměnil v prach. Port Llast měl toho dne důvod k oslavě...
  • 0

#36 Paul325

Paul325

Nevrlej

• Admin
  • 3551 Příspěvků:

Odesláno 09.01.2010 03:17

Kontinentální den 9.ledna

Dneska sem se procházela po trhu a okukovala sem okolí. Město se značně mění co je v uřadu Lord Atreyu. Městská stráž je čím dál tím víc posílena o nové rekruty, ochránci se chopili také svého uřadu a město podle mě je na tom o dost lépe než kdykoli předtím. Dneska byla vyhlášena i jedna smutná událost, že jeden z ochránců, Inulthor Kallor zemřel. Vypadal jako seriozní chlap. Nejvíc mě šokoval odkup jednoho obchodníka, který se vrátil z cest. Myslela sem že v té nástěnce nechám kudlu! Ty odkupní ceny se snad rovnají cenám za které je odkupuje obchodník ve stromořadu. Vždyť z toho nemůže nic mít! Co je toto za kšeft?!
Tak si říkám toto ne. Bude potřeba preventivní opatření a takové kaziče kšeftů... vystrnadit ze scény. Napadá mě pár nápadů..
*šibalsky se usměje, zavře desky deníku a odebere se na trhu.. *
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních