Rychle equipnuti
Odesláno 04.10.2007 11:44
Odesláno 04.10.2007 11:45

Odesláno 04.10.2007 11:52
Vystrelim po Ettinovi.Mohl by nekdo bez emoci popsat presne a na zaklade osobni zkusenosti jak se system chova v situaci - vystrelim a nasledne vymenim zbran? Jak se to chova, udelam-li to okamzite po sobe a udelam-li to v rozmezi jednoho kola? Nemuzu to ted testnou, proto bych tuto informaci ocenil, abychom se dobrali toho, zda se jedna o bug ci ficuru. Diks.
Prehodim na zbran a stit.
Zbran se nahodi i se stitem.
V logu se objevi ta hlaska.
Spadne mi z ruky stit.
Stojim ve flatu a cumim.
Kolo konci.
Chci se dostat do nejakeho blize urceneho stavu.
Shodim F slotem stit a zbran.
Nic se nestane.
Pokusim se to nahodit zpet.
Stale jsem v nejakych blize neurcitych stavech. Zbran vidim, stit ne.
Konci dalsi kolo.
Odesláno 04.10.2007 12:21
No asi Ti to přijde divný, ale já nevim co je kolo a co je tah (bojuju a nepočítám nějaký časový jednotky a ani se tim nějak nehodlám zabejvat, to bych pak u boje moh mít dirigenta, aby mi počítal doby) Ted sem si to "na ferovku" rozdal se zombiema. No a moudrej z toho nejsem. Někdy to jde, někdy ne. Zřejmě si budu muset před tasením zbraně rozmyslet, co vlastně tasim , abych to nemusel měnit v rozmezí jednoho kola (což je problém, když neznám jeho časovou délku). Vlítnu do lokace s BITEVNÍ sekerou a zjistím, že nepřítel je ode mne např 5 mertů, vemu honem HÁZECÍ sekeru, 2x hodím a hned chci uchopit BITEVNÍ a jít ho dorazit. Tak to nejde, bud nemám v ruce nic, nebo mám v ruce jako bitevní ale je to jen přelud, stojim, čumim, nehejbu se. Pokud bych do lokace vletěl rovnou s házecíma (měl je dýl v ruce) tak to přehodit půjde, 2x hodím a v klidu asi tasím bitevní. Problém je v tom, že nejsem jasnovidec a nevím při vstupu někam, jak daleko bude nepřítel (u NPC to odhadnu vlivem znalostí lokace ale co třeba při PVP?).Mohl by nekdo bez emoci popsat presne a na zaklade osobni zkusenosti jak se system chova v situaci - vystrelim a nasledne vymenim zbran? Jak se to chova, udelam-li to okamzite po sobe a udelam-li to v rozmezi jednoho kola? Nemuzu to ted testnou, proto bych tuto informaci ocenil, abychom se dobrali toho, zda se jedna o bug ci ficuru. Diks.
S lukem to je ale ještě větší mazec, protože padá štít a logiku toho jsem nepochopil, někdy spadne sekera, někdy štít ale vždy mi spadne z toho čelist.
Co je ale rozhodně bug je to, že v polovině případů vidíš zbraň nebo štít v ruce a přitom držíš kulový. Nevim, jestli tahle úprava nepřinesla víc škody než užitku. Co to opravit (když už vám útok navíc kazí spánek) aby prostě postava měla i při výměně zbraní zachován počet útoků za kolo (už slyšim, že to nejde).
Odesláno 04.10.2007 12:30
Rozdeluje se jeste na tri faze

Ty mas pindrusi jako bojove povolani, a mas BAB 16+. Takze mas 4 utoky za kolo. No jo. Jenze jak vrazit 4 utoky do trech fazi?
Jednoduse.
Zacina kolo.
Zajiste sis vsiml, ze v urcity cas mlaskne pindruse sekerou rychle dvakrat po sobe. 1. utok (AB), 2.utok (AB-5) (1.faze kola)
Pak flakne jednou. 3.utok (AB-10), (2. faze kola)
Pak flakne jeste jednou. 4.Utok (AB-15), (3. a posledni faze kola)
Konci kolo.
Tah = 10kol. V melle je ti to sumak - pro kouzlici postavy a urcovani delky kouzla.
Tak snad se aspon necemu prucis k mechanice

Odesláno 04.10.2007 12:43
V boji se to spatne sleduje, takze i v klidovem stavu:
- prehazovani zbrani s dostatecnym casovym rozdilem bez problemu
- prehozeni na luk a zpet na zbran / stit ihned, vyusti v ruzne stavy:
--- napise se hlaska, graficky (vzhled postavy) stit i zbran v ruce, prakticky stit v inventari
--- napise se hlaska, graficky zbran v ruce, stit v inventari, prakticky odpovida
- prehozeni na luk, na zbran / stit a na jinou zbran / stit:
--- napise hlasku, zbran i stit skonci v inventari
- vytazeni zbran / stit, schovani a opetovne vytazeni
--- hlaska, stit v ruce, zbran v inventari
--- hlaska, zbran v ruce graficky, prakticky stit i zbran v invu
--- hlaska, zbran i stit v ruce graficky, prakticky obje v invu
Ostatne, to ze se nekdy zobrazuje zbran nebo stit a postava ji nema, nebo naopak, se stava i v beznem zivote (asi BioWare chyba) - napr. kdyz postava kouzli (pri animaci nejsou videt zbrane) a hned potom zautoci, tak nekdy zbrane i stit zmizi. Nebo jak znamo, kdyz nekomu neco vypadne na zem pro nedostatek mista v invu, tak se stane, ze treba graficky to stale ma v ruce. Nic to nemeni na tom, jak je to "prijemne".
Pokud strilim do cile lukem "dost dlouho" a prehodim na zbran, tak je to v poradku.
Nemuzu vsak udelat to, co popisuje Pee ... vidim v dalce nepritele, ktereho chci prilakat, prehodim na strelnou zbran, vystrelim a prehodim zpet na melee zbran - hlaska, flat.
Postava musi u cerstve prehozene zbrane proste zustat jedno kolo = 6 sekund (pro Peewita), aby se vyhla postihu.
Zajimalo by mne, kdo predesly stav tak zneuzival, ze bylo potreba systemoveho omezeni, bez toho, aniz by byl dotycny potrestan?
Doufam, ze bude nasledovat treba oprava toho, ze kdyz zautocim na hlusinu Krumpacem (4 utoky za kolo), zjistim v prvnim flurry (2 utoky), ze je to hlusina, prehodim na Double Axe, ze mam POUZE 1 utok za kolo po zbylych 2 flurry do konce kola, ikdyz bych mel mit 2 utoky v kazdem flurry.
Odesláno 04.10.2007 12:44
Odesláno 04.10.2007 12:54
Podle me to nikdo moc nezneuzival. Respektive dost lidi s klasickym lakanim, ale ne umyslne a porad dokola.
Jenze ted se tenhle bug tady rozebere absolutne do detailu, vsichni si ho prectou, odzkousi i mimo demonu, natrenuji a pak zacnou na demone pouzivat.

No co. I v boji je treba spocnout (flat)

Odesláno 04.10.2007 13:00
Tohohle bych se zas tak nebal. V puvodni verzi si to mohl praktikovat tak na prvni npc. Pak uz jich kolem tebe byla kupa.Jenze ted se tenhle bug tady rozebere absolutne do detailu, vsichni si ho prectou, odzkousi i mimo demonu, natrenuji a pak zacnou na demone pouzivat.
(pokud se vratime do puvodniho stavu, ale tam zase bylo omezene, ze kdyz si to clovek prehazoval rychle, padla zbran na zem -> mozna ztrata zbrane a to si vetsinou lidi rozmysleli)
Ano muzes je lakat po jednom, ano muzes se schovat do stinu, ale i tak to potrebuje dost hernich zkusenosti, znalost prostredi, kde to pouzivam, znalost npc jak se chovaji a jestli to na ne muzu pouzit ... A strach z dropnuti soketove zbrane na zem a jeji nasledne nezvednuti vedlo i ostrilene hrace k opatrnosti v prehazovani zbrani.
A kdyz uz se tady tak bavime:
Kdy bude opravena vlastnost hry, kterou by nekteri nazvali dokonce bugem, jez nese krasne jmeno autofollow ?
Odesláno 04.10.2007 13:23
bylo by to v poradku pokud by bylo mozne tu kudlicku vytahnout a pokracovat v utocich stavajicich, takhle to v poradku taky rozhodne neniSice uz holt nemuzu strilet dokad ke mne NPC neprijde a pak jeste vytahnout kudlicku a plnym utokem ho sejmout, ale to snad kazdej uzna, ze nebylo v poradku, ne?
a navic npc muze prehozenim luku za kudlu udelat to same, to ze to nedelaji je uz vase vec, napriklad v kampanich je normalni ze strilejici npc v boji na blizko prehodi na zbran na blizko
Odesláno 04.10.2007 13:31
Muzeš laskavě přestat tady promlouvat jako velitel planety, a povýšeně pořád předhazovat nějaké tvoje poznatky? Uvědom si už konečně že konrétně ty jsi nikdy nic na Demoně neudělal, tak měj prosím tu soudnost a přestaň tady diktovat nějaké svoje požadavky.A kdyz uz se tady tak bavime:
Kdy bude opravena vlastnost hry, kterou by nekteri nazvali dokonce bugem, jez nese krasne jmeno autofollow ?
děkuji
#43 Host_Ariadna_*
Odesláno 04.10.2007 13:33
a kdy bude opraveno prochazeni zavrenymi dvermi ? kolem kazdych dveri by se mohly udelat dva trigery , kazdy z jedne strany dveri. Pri vstupu na jeden by se aktivoval ten za dvermi ( deaktivoval by jen otevrenim dveri ) a v pripade slapnuti na nej pri neotevreni dveri by postavu zabil.A kdyz uz se tady tak bavime:

To by taky zarucene zvedlo herni pozitek stejne jako flat.

Odesláno 04.10.2007 13:38
Pravidla ceskeho pravopisu rikaji, ze veta rozkazovaci je na konci uvozena teckou[.] nebo vykricnikem [!] pro zdurazneni.Muzeš laskavě přestat tady promlouvat jako velitel planety, a povýšeně pořád předhazovat nějaké tvoje poznatky? Uvědom si už konečně že konrétně ty jsi nikdy nic na Demoně neudělal, tak měj prosím tu soudnost a přestaň tady diktovat nějaké svoje požadavky.
děkuji
Naopak veta tazaci je ukoncena znakem otaznik[?].
Chapu, ze pro nekoho to muze byt velky problem, ale dokazes rozlisit tuto drobnou nianci ?
Odesláno 04.10.2007 13:42
ty jseš ale chytrá hlavička, bohužel obhájení argumentů co vypadnou z tvé hlavičky ti moc nejde co? viz topik o damage sekery, aby jsi nezapoměl.Pravidla ceskeho pravopisu rikaji, ze veta rozkazovaci je na konci uvozena teckou[.] nebo vykricnikem [!] pro zdurazneni.
Chapu, ze pro nekoho to muze byt velky problem, ale dokazes rozlisit tuto drobnou nianci ?
Odesláno 04.10.2007 13:57
Garete, pokud mu na jeho otázku nechceš nebo neumíš odpovědět, tak to prosímtě nezahrávej do autu a rovnou napiš, že nevíš. Brudra se zeptal a myslím, že si zaslouží odpověď, byť by byla ve stylu "Autofollow hráčům to žádné plus nepřináší, naopak je to prudí, proto to opravovat nebudem".ty jseš ale chytrá hlavička, bohužel obhájení argumentů co vypadnou z tvé hlavičky ti moc nejde co? viz topik o damage sekery, aby jsi nezapoměl.
Odesláno 04.10.2007 14:03
zvalstni o vete tazaci jsem nikdy neslysel, pouze o vete oznamovazi a rozkazovaci, veta ukoncena otaznikem je sice otazka ale radi se mezi vety oznamovaciPravidla ceskeho pravopisu rikaji, ze veta rozkazovaci je na konci uvozena teckou[.] nebo vykricnikem [!] pro zdurazneni.
mas zajimava pravidla, muzu si je pujcit? treba tamjsou dalsi skvosty
Odesláno 04.10.2007 14:04
Já nemám potřebu mu odpovídat na tuhle otázku. Já kritizuju to že mě vadí chování nanicovatejch chytráčků, jako je on a někteří další na tomhle foru, kteří se vyžívají v tom že věčně něco kritizují, aniž by něco krom tohoto dokázali. Každý má právo projevit svlj názor, ale způsob jakým ho vyjadřuje on mě už irituje. Mu nejde o nějakou nápravu věci, zájem o tu problematiku, on to prostě využívá k tomu aby si mohl do něčeho rýpnout.Garete, pokud mu na jeho otázku nechceš nebo neumíš odpovědět, tak to prosímtě nezahrávej do autu a rovnou napiš, že nevíš. Brudra se zeptal a myslím, že si zaslouží odpověď, byť by byla ve stylu "Autofollow hráčům to žádné plus nepřináší, naopak je to prudí, proto to opravovat nebudem".
Mě je nějaký autofollow bug celkem fuk, stejně jako je byl fuk nějaký bug s útokem navíc, a za mě můžu říct žw bych to klidně nechal tak jak to bylo, když to sebou nese takový komplikace. Otestuju si to v praxi a pak se vyjádřím, ale tohle nemá vůbec nic společnýho s tím že nechci tolerovat toho jeho věčné rejpání.
edit: přesuntě tohle do žumpy nebo kam, tam se na erudovanou brudrafonovu debatu vylozene tesim.
Odesláno 04.10.2007 14:06
Děkuji všem věcným testerům, kteří popsali zmíněný stav.
#50 Host_Weathereye_*
Odesláno 04.10.2007 14:11
Bez emoci bych tu mel jeden priklad:
Vidim 3 nepratele.
Jednoho odlakam kousek od skupiny, a pak na nej vystrelim z luku.
Nepritel zakvily a zbili 2 nepratele se rozebehnou za nim.
Kousek popobehnu a jeste vystrelim.
Prehodim zbrane na blizko a dorazim nepritele (je treba nacasovat, aby se postava nerozebehla smerem k nepriteli)
Nepritel padne. Zbili dva uz jsou temer u mne.
Vezmu do rukou luk a popobehnu a jeste trochu zranim jednoho z nich.
Prehodim zpet na blizko jak ke me dobehnou a midlim je co koska da.
Nepratele jsou pobyti do jednoho. Take to trochu schytam.
Vlastne ne. Ve skutecnosti asi pul minuty stojim ve flatu zatim co do me vsichni tri rubou. Pokud jsem tak zneuzival nejakeho bugu, tak mi nekdo poradte jak jinak hrat dex rangera, je li to vubec po teto uprave na Demone mozne.
Jsou i dalsi scenare:
Bojuju s lukem.
Vidim past. Chci zmacknout F pro upozorneni ostatnich ve druziny.
Prehmatnu se, a zapnu si zbrane na blizko.
Uvjedomim si chybu, a prehodim zase na luk.
Luk spadne na zem.
Nebo misto zapnuti rychle strelby vezmu do ruky stahovaci nuz.
Mam dve moznosti: jedno kolo do sebe nechat rezat, nebo se pokusim stahnout ettina za ziva?
Nebo bojuju s lukem.
Zkusim prepnout na zbran na blizko.
Nic se nestane. Mam lag. Premyslim, zmacknul jsem tu klavesu v dostatecne mire?
Znova stisknu klavesu. Zbran na blizko se na zlomek vteriny objevi a zase zmizi do invu.
Vse je v poradku. Znova stisknu klavesu. Vlastne neni.
Pokud vyse popsanemu jevu rikate bug, tak si posluste. Ale to, co jste provedli, v zadnem pripade neni bug-fix.
PS:
Pokud tomu dobre rozumim, tak hrac muze nadale prehazovat zbrane, pokud to udela uprostred kazdeho druheho kola. Takze ti, kdoz teto funkce hry zneuzivali, muzou pokracovat, lec s omezenim. Ti co vedi o mechanice hry pramalo, a tudiz nezneuzivali ji, byla hra zneprijemnena.
Odesláno 04.10.2007 14:12
zvalstni o vete tazaci jsem nikdy neslysel, pouze o vete oznamovazi a rozkazovaci, veta ukoncena otaznikem je sice otazka ale radi se mezi vety oznamovaci
Skutecne jsou vetu oznamovaci, tazaci a zadaci (kam patri rozkaz a prani). Pokud se teda za poslednich 10 let nemenilo usporadani, ale o tom pochybuju, protoze zarazeni dotazu mezi oznameni mi neprijde logicke :)
Odesláno 04.10.2007 14:12
Já nemám potřebu mu odpovídat na tuhle otázku. Já kritizuju to že mě vadí chování nanicovatejch chytráčků, jako je on a někteří další na tomhle foru, kteří se vyžívají v tom že věčně něco kritizují, aniž by něco krom tohoto dokázali. Každý má právo projevit svlj názor, ale způsob jakým ho vyjadřuje on mě už irituje. Mu nejde o nějakou nápravu věci, zájem o tu problematiku, on to prostě využívá k tomu aby si mohl do něčeho rýpnout.
Mě je nějaký autofollow bug celkem fuk, stejně jako je byl fuk nějaký bug s útokem navíc, a za mě můžu říct žw bych to klidně nechal tak jak to bylo, když to sebou nese takový komplikace. Otestuju si to v praxi a pak se vyjádřím, ale tohle nemá vůbec nic společnýho s tím že nechci tolerovat toho jeho věčné rejpání.
edit: přesuntě tohle do žumpy nebo kam, tam se na erudovanou brudrafonovu debatu vylozene tesim.
No myslím, že spíš chtěl poukázat na absurditu té opravy. Jsou tu potencionální 2 bugy (pro nekoho vlastnost aplikace), přičemž první bug je ve prospěch hráče (přehazování zbraní) a druhý je v neprospěch hráče (autofollow). A to, že se první opraví s tím, že je to bug a lidi to zneužívají a ten druhý se nechá tak jak je, tak jej rozlítilo tak, že na to musel poukázat. Když už tedy, tak opravit oba dva rovnocenné bugy.
Popravdě, mě se takovéto úpravy, které se do světa vypustí bez nějakých větších testů, taky vůbec nelíbí.
Teda nechci hovořit za něj, je to pouze má domněnka.
Odesláno 04.10.2007 14:13
Cerpam odsad:zvalstni o vete tazaci jsem nikdy neslysel, pouze o vete oznamovazi a rozkazovaci, veta ukoncena otaznikem je sice otazka ale radi se mezi vety oznamovaci
http://www.pravidla....ice.php?cose=10
Otazník Otazník (?) je znaménko pro označení otázky. 1. Píše se na konci tázacích výpovědí, ať mají formu věty, souvětí, nebo samostatného výrazu nevětného.
Odesláno 04.10.2007 14:14
přestěhuj se do Katery PeeNo netušil jsem o čem je řeč a tak sem se lognul do hry a nestačil věřit svejm vočím.
Zjistil sem, že sem buger, hm, pěkný. Já si prostě chodim zahrát, nekoukám na výpisy kolik má kdo utoků, co hodil nebo nehodil či nepřehodil, prostě bojuju, některý nepřátele sem si někdy lákal lukem k sobě a pak je pěkně bacil sekerou. Nepřišlo mi na tom nic divnýho. Od dob zavedení vrhacích seker do kraftu mi přišlo naprosto normální takhle s nimi bojovat. Hodím sekeru po nepříteli, tím si logicky uvolním ruku a tasím sekeru bitevní. To se dá podle mě i real zvládnout fofrem, štít mám totiž pořád v ruce, nic nepřehazuju, jen místo toho abych uchopil další vrhací sekeru, uchopím tu bitevní, časově v tom nevidím rozdíl, jen snad, že ta bitevní se líp čapne, není titěrná, nahmátnu ji rychle. To, že tim získám nějakej útok navíc sem netušil, rozhodně novou úpravou jich pár ztratím, ale to je asi cílem.
No a ted zkušenost ze hry.....bojovníkovi, pánovi zbraně srostlému se zbraní, která je prodloužením jeho těla díky dlouholetému usilovnému treninku (jak se někde uvádí) padá sekera z ruky! A nejen to, on tam stojí a čumí jako idiot a kouká, jak do něj nepřítel buší. (proč mu pořád nepadají ty bitevní sekery, ty taky musí pořád odněkud tasit). To ale není vše, někdy mu upadne i štít, naoko ho pak zvedne ale ve skutečnosti ho nedrží (podle oč), někdy má pocit, že drží sekeru ale ve skutečnosti má v ruce kulový. A to ještě není všechno, dokonce se mi stalo, že jsem měl štít v invu, (upadl mi tam, ačkoliv při výměně sekerek štít vůbec nepřehazuji) a už nešel vyndat, musel sem se relognout (aby to někdo zase ale nebral jako relog v hrozbě smrti).
Takže to shrnu: Další úprava k zobtížnění hry. Někdo asi nemohl strávit ten jeden údajnej útok navíc, tak, jako někomu vadily mříže, nebo jako někomu vadilo, že svatyně je "moc lehká". Tak, jako někomu asi vadí, že si tu hráči v pohodě hrají, že se sem chodí bavit. Je třeba více opatření, zákazů, omezení. Je třeba to tu utáhnout, okleštit. To je ta správná cesta (jo, mluví ze mě vztek).
Jinak ten kvest s tim Qwadraxem nebo jak se ten pumprlik jmenuje kvůli Orfovi ještě dodělám ale fakt už se mi do hry až tak nechce. Nejde o to, že by se s tim ta postava nenaučila žít, holt bude bojovat jen na blízko ale vadí mi ten pocit, že máme za prdelí slídila, kterej čmuchá, kde je co pro nás moc snadný a po nocích to pak "opravuje". Dokonce opravuje i to, co na jinejch serverech nikomu nevadí, co funguje v singlu.
Jo a ten hodnej pán, co to pořád tak pěkně upracvuje by mohl opravit ten bug , že jako držim zbran či štít a ve skutečnosti se přitom pravou rukou dloubu v noce a levou škrábu na pr...
Za kladné vyřízení žádosti zdvořile děkuji, se soudružským pozdravem...

Odesláno 04.10.2007 14:41
takže pokud se nastaví automatické upuštění, je šance ztratit zbraň? nemůžu jí sebrat v boji?
viděl bych to asi tak, že po přehození v combatu by mohla sundaná zbraň zustat na zemi a dala by se kdykoli sebrat, žádný flat, už sbírání je akce, co člověka zdrží ne?
- je tohle možná varianta?
díky

Odesláno 04.10.2007 14:49
Trochu mě přijde komická představa jak zlodějovi který uskočí fireballu vypadne kudla z ruky poté co si přehazuje luk na záda.
edit: ale asi by to byl celkem zahul na server:-)
Odesláno 04.10.2007 14:55
Ono zahodit vrhací sekeru a tím si automaticky uvolnit ruku pro bitevní sekeru asi bude ještě snažší než si před tasením dát luk na záda. Nerad bych kvůli tomu házel na obratnost. Jako wm nahmátnu vyvolenou zbran i poslepu.Implementoval bych tam nejaky hod na DC ktere by vyjadrovalo obtiznost výměny zbraní, ono dát luk na záda a strhnout ještě ze zad obrovskou sekeru bude asi těžší než vytáhnout kudlu. Házelo by se na dex, nebo akrobacii.
Trochu mě přijde komická představa jak zlodějovi který uskočí fireballu vypadne kudla z ruky poté co si přehazuje luk na záda.
edit: ale asi by to byl celkem zahul na server:-)
Odesláno 04.10.2007 15:02
Cerpam odsad:
http://www.pravidla....ice.php?cose=10
[
Hej supr, tak toto je neco, co sem potreboval na dobrouseni zoubku :)
Odesláno 04.10.2007 15:04
Když už budeme zabíhat do detailů, tak by mě zajímalo odkud taháš ty tuny těch seker. Ale to jsou zbytečné detaily, no ne?Ono zahodit vrhací sekeru a tím si automaticky uvolnit ruku pro bitevní sekeru asi bude ještě snažší než si před tasením dát luk na záda. Nerad bych kvůli tomu házel na obratnost. Jako wm nahmátnu vyvolenou zbran i poslepu.
#60 Host_gGeorg_*
0 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních