Skočit na obsah

Fotka

Srovnavani zbrani

• Please log in to reply
114 odpovědí na toto téma

#31 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 16.09.2007 11:20

V tom je ten problem.

Ze nelze porovnavat a upravovat dmg zbrani jen na zaklade jejich primarniho dmg. A ze to neni proces o tabulce, kdy vezmu nejake zakladni dmg zbrane a dle nej budu "upravovat" zbrane ostatni.

Zobrazit příspěvek

Navrhni jinou, lepší, zdůvodni proč je to tak lepší, udělej to tak aby splňovala předpoklady které mají zbraně na Demoně splňovat a třebas z toho Mytko padne na zadnici a pasuje tě na hlavního tvůrce craftu.

Co mě přijde pravděpodobnější je, že to dopadne jako např. s orkama, kdy jsi měl jen plané řeči, a nakonec skutek utek, doteď od tebe žádné PM s výtkama nemám, a popravdě o to ani nestojím.
  • 0

#32 Freppi Nerisen

Freppi Nerisen

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 708 Příspěvků:

Odesláno 16.09.2007 11:29

Právě sis krásně dokázal že dwarf axe má v součtu menší damage než double axe, tak v čem je teda problém?
Je pěkné že jsi ten dovětek v tvém rozboru upravil tak aby jsi nevypadal jako hlupák, ano pěkně jsi ukázal že dwarf axe má menší damage než double, i když v první verzi jsi naprosto "jasne" poukazoval na to že dwarf axe má větší damage než double axe. Teď si prostuduj tu tabulku a zjistíš že např. u verdicitu bude mít valecnik s double axe prum, damage 120 s bonusem ze sily +12 a s dwarf axe jen 102.

Zobrazit příspěvek

Průměrný dmg na čem, na npc bez AC? Takové na démoně pobíhají?
Double axe: nutnost 4 featů, -2ab, stráta ac za štít, 6 útoků.
Dwarf axe: nutnost jednoho featu, +9 ac za štít. 4 útoky.
  • 0

#33 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 16.09.2007 11:36

Průměrný dmg na čem, na npc bez AC? Takové na démoně pobíhají?
Double axe: nutnost 4 featů, -2ab, stráta ac za štít, 6 útoků.
Dwarf axe: nutnost jednoho featu, +9 ac za štít. 4 útoky.

Zobrazit příspěvek

V ofic. NWN kampani je doubleaxe nejak vyrazne lepsi nez dwarfaxe? Nikdo te nenuti si ji brat.
V soucasne dobe je snad doubleaxe dobra? Optej se nekoho kdo ji na Demone hraje (jeden nebo dva lidi), kam se dostane bez nekoho kdo mu dela stit.

Stejne nechapu Brudrafonovo zaujeti. Pro srovnani, myslim ze i v dnesni Demone porad vychazi podstatne vyhodneji si vzit dwarfaxe nez double axe. Navic jeho hlavni argument ze doubleaxe bude mit mensi damage nez jednoruka sekera je jak vidno celkem spatny, a na tomhle jednom argumentu stavel celou svou kritiku.
  • 0

#34 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 16.09.2007 11:47

Co je tedy vlastne spatne na soucasnem craftu ?
  • 0

#35 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 16.09.2007 11:51

Co je tedy vlastne spatne na soucasnem craftu ?

Zobrazit příspěvek

Pěkně jsi to převrátil, tvoje zarputilost v kritice je opravdu obdivuhodná. Ale raději přenechám odpověd na Mytka nebo Dědu, já jsem s předělávkou zbraní nepřišel.
  • 0

#36 TaoKan

TaoKan

Starší tovaryš

• DM
  • PipPipPipPipPip
  • 917 Příspěvků:
  • Interests:Tanur z klanu Hromová kovadlina
    Krugnur z Dračích hor
    Balran Nebojsa
    Hrog Lomcovák
    Wuming Nur -pohrben
    Orckon Nur -pohrben
    TaoKan Nur -pohrben

Odesláno 16.09.2007 11:56

berte v potaz pohlceni NPC a hracu ktere je ted vice nez caste....to vam zas ty vejpocty trosku zmeni kdyz z sesti utoku vam pohlti skoro vse ....
  • 0

#37 Mantor

Mantor

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1109 Příspěvků:
  • Interests:RPG hry, film, bojove umenia, scifi a fantasy literatura

Odesláno 16.09.2007 12:16

Mam len jednu otazku, dostanem ten navrh k nahliadnutiu? :yes:
  • 0

#38 Host_gGeorg_*

Host_gGeorg_*
  • Host

Odesláno 16.09.2007 12:31

Mam len jednu otazku, dostanem ten navrh k nahliadnutiu?  :yes:

Zobrazit příspěvek

Lide znali mechaniky jsou treba. :) Kdo tvrdi ze sezral vsecku moudrost a jeho pravda je ta jedina je MMMM....samice hrabace. Vidis do assitentu?
  • 0

#39 Mantor

Mantor

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1109 Příspěvků:
  • Interests:RPG hry, film, bojove umenia, scifi a fantasy literatura

Odesláno 16.09.2007 12:35

Nie nevidim.
  • 0

#40 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 16.09.2007 12:35

Lide znali mechaniky jsou treba. :) Kdo tvrdi ze sezral vsecku moudrost a jeho pravda je ta jedina je MMMM....samice hrabace. Vidis do assitentu?

Zobrazit příspěvek

Viz sonicke dmg :yes:
  • 0

#41 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 16.09.2007 12:43

berte v potaz pohlceni NPC a hracu ktere je ted vice nez caste....to vam zas ty vejpocty trosku zmeni kdyz z sesti utoku vam pohlti skoro vse ....

Zobrazit příspěvek

přesně, průměr 120 nebo 100, když vám to sebere procenta... o tom už sme se bavili... klasika pod koberec
  • 0

#42 Mytko

Mytko

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1112 Příspěvků:

Odesláno 16.09.2007 13:00

V tom je ten problem.

Ze nelze porovnavat a upravovat dmg zbrani jen na zaklade jejich primarniho dmg. A ze to neni proces o tabulce, kdy vezmu nejake zakladni dmg zbrane a dle nej budu "upravovat" zbrane ostatni.

Zobrazit příspěvek

Pokusim sa objasnit, akym sposobom su v DnD (a teda aj NwN) robene zbrane a preco je podla mna najlepsie zbrane balancovat prave podla zakladneho dmg.

DnD deli zbrane podla:
  • Velkosti zbrane (cim vacsia zbran tym vacsie zranenia. Cim mansia, tym lahsie sa pouziva a dava viac moznosti na sposob vyuzitia - finty, boj s dvoma zbranami, ...)
    • large
    • medium - standartna zbran pre postavu velkosti cloveka
    • small
    • tiny
  • Podla obtiaznosti (dobornosti potrebnych k ich zvladnutiu)
    • exotic - netradicne zbrane a vzacne zbrane vyzadujuce specialny trening.
    • martial - zbrane urcene pre bojovnikov.
    • simple - toto su zbrane, ktore mozu pouzivat skoro vsetky povolania.
  • podla typu kritikalov
    • 20(x2)
    • 20(x3), alebo 19-20(x2) - (naschval uvadzam tieto dva druhy kritikalov spolu, su ekvivalentne)
    • 20(x4), alebo 18-20(x2) - (naschval uvadzam tieto dva druhy kritikalov spolu, su ekvivalentne)
  • Podla zraneni ake sposobuje
    • d4
    • d6
    • d8 (2d8)
    • d10
    • d12 (2d6)
pzn: vsetky stupnice som umyselne zoradil od najhorsej po najlepsiu...
-------------

Podla velkosti postavy sa urcuje velkost zbrane, aku vie postava pouzivat a akym sposobom ju vie pouzivat.
  • Zbran o jednu a viac velkosti mensia ako je velkost postavy moze postava pouzivat v jednej ruke. Vyhodou tychto zbrani je, ze ak postava bojuje dvoma zbranami a ma v sekundarnej ruke takuto zbran, tak ma mensie postihy ako keby to bola zbran s rovnakou vlekostou ako je jeho vlekost. Dalej je moznost na tieto zbrane zobrat finty.
  • Zbran s rovnakou velkostou ako je velkost postavy, vie hrac bez problemov pouzivat v jednej ruke.
  • Zbran s velkostou o jedna vacsiou ako je velkost postavy moze postava pouzivat ako obojrucnu.
------------
Pzn: vektorom [a, b, c, d] budem popisovat zaradenie zbrane v hore uvedenych skupinach. Napr dlhy mec: je medium - 2, martial - 2, 19-20(x2) -2, d8 - 3, cize [2, 2, 2, 3].

Teraz sa pozrime na tp ako su robene zbrane.
Ak chcem urobit podobne silnu zbran ako je dlhy mec [2,2,2,3], ktora bude mat kritikal 18-20(x2), tak tym ze sme jej silu v oblasti kritikalov o jedna zlepsili, tak musime zbrani niekde ubrat. Zvatsit jej velkost, zhorsit zranenia, pridat nutnost odbornosti... Co nam z toho vychadza? Scimitar, rapier [2,2,3,2]. Chceme urobit zbran, ktora ma d10 na zranenia? musime jej zas niekde ubrat. Dostaneme bastard sword, dwarven waraxe, great axe, great sword, ...
Este podotnem, ze tie posuny niesu vzdy 1:1, zmena z mediu ma large nema rovnaku vahu ako zmena z tiny na small a podobne.
---------------
Pozrime sa specialne na tvoj pripad dvojitych zbrani. Medium postava, ktora chce bojovat z dvoma zbranami ma dve moznosti (ratam ze odbornosti na boj dvoma zbranami mat bude, inak by to zmysel nemalo). Bud si zoberia dve stredne zbrane (d8 na zranenia), takze bude mat -4 na zasah. Alebo si zoberie dve small (tiny) zbrane. V takom pripade ma iba -2 na zasah, ale zas ma mansie zranenia (prinajlepsom d6 na zranenia). Teraz ked sa pozrieme na dual zbran, tak zistujeme ze za cenu jednej odbornosti sa v nej spajaju vyhody prveho i druheho pripadu (d8 na zranenia a iba -2 na zasah).
Zhrnute a podciarknute, ze cenu toho ze sa zbran o kusok posunula smerom k lepsim hodnotam v zraneniach, treba zaplatit jednou odbornostou.
Pri porovnani s dwarven wareaxe zistis ze za cenu odbornosti sa zranenia pohli z d8 na d10 a tebe z d6 na d8. Waraxe umoznuje mat stit, ty mozes mat 6 utokov...
---------------

Dodatok na zaver, niektore zbrane sa v NwN sa podla tohoto modelu budu javit slabsie ako by mali byt (halberd, flail, ...). Je to sposobene tym ze v DnD mali zbrane este rozne zvlastne schopnosti. Bonusy na vyrazanie zbrane, podrazanie, specialne manevre (set against charge), ... Autori NwN pri prepisovani zbrani z pravidiel tieto vlastnosti jednoducho odignorovali a nicim tuto stratu nevybalancovali (co je pre mna jeden z argumentov, preco neakceptujem tvrdenie ze autori vedeli co robia a nemali by sme nic menit, vsak oni to premysleli... Nepremysleli, chceli, alebo museli si zjednodusit pracu).
  • 0

#43 Mytko

Mytko

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1112 Příspěvků:

Odesláno 16.09.2007 13:02

Mam len jednu otazku, dostanem ten navrh k nahliadnutiu?  :yes:

Zobrazit příspěvek

Navrhy su hned dva... a o moju verziu sa rad podelim...
  • 0

#44 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 16.09.2007 13:17

...
Dodatok na zaver, niektore zbrane sa v NwN sa podla tohoto modelu budu javit slabsie ako by mali byt (halberd, flail, ...). Je to sposobene tym ze v DnD mali zbrane este rozne zvlastne schopnosti. Bonusy na vyrazanie zbrane, podrazanie, specialne manevre (set against charge), ... Autori NwN pri prepisovani zbrani z pravidiel tieto vlastnosti jednoducho odignorovali a nicim tuto stratu nevybalancovali (co je pre mna jeden z argumentov, preco neakceptujem tvrdenie ze autori vedeli co robia a nemali by sme nic menit, vsak oni to premysleli... Nepremysleli, chceli, alebo museli si zjednodusit pracu).

Zobrazit příspěvek

noa právě ty nedostatky by asi měl vyrovnat element ne? ale právě zbraně typu 20x2 jsou opravdu celkem na nic, warhammer a bastard má stejnej element (zavzdory featu na víc..)
- jak už se často řeklo, větší rozdíl dmg směrem k obouručkám by to chtělo
  • 0

#45 Mytko

Mytko

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1112 Příspěvků:

Odesláno 16.09.2007 13:19

noa právě ty nedostatky by asi měl vyrovnat element ne? ale právě zbraně typu 20x2 jsou opravdu celkem na nic, warhammer a bastard má stejnej element (zavzdory featu na víc..)
- jak už se často řeklo, větší rozdíl dmg směrem k obouručkám by to chtělo

Zobrazit příspěvek

prave si uviedol par argumetov, preco je podla mna uzitocne prerobit zbrane, preco je terajsi stav nedobry. :yes:
  • 0

#46 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 16.09.2007 13:20

prave si uviedol par argumetov, preco je podla mna uzitocne prerobit zbrane, preco je terajsi stav nedobry. :yes:

Zobrazit příspěvek

jenže tohle řeklo už moře lidí předemnou a dlouhou dobu zpět... reakce- ats kraft by se musel předělat- nedohledno
  • 0

#47 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 16.09.2007 13:31

...

Zobrazit příspěvek

To mi nevysvetluje co je na soucasnem craftu spatne.

Zbrane, enchanty nebo elementy ?

Btw nejak mi tam v tom tvem popisku chybi bonusy ze sily za onehanded, twohanded a dualwield.
Do ktere skupiny dmg patri kosa ?
  • 0

#48 Host_gGeorg_*

Host_gGeorg_*
  • Host

Odesláno 16.09.2007 13:36

jenže tohle řeklo už moře lidí předemnou a dlouhou dobu zpět... reakce- ats kraft by se musel předělat- nedohledno

Zobrazit příspěvek

Hacek je v tom ze kritizovat umi skoro KAZDY.
Dotahnout veci do konce temer NIKDO.
  • 0

#49 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 16.09.2007 13:45

Hacek je v tom ze kritizovat umi skoro KAZDY.
Dotahnout veci do konce temer NIKDO.

Zobrazit příspěvek

to tě neomlouvá :yes:
  • 0

#50 bigbythewise

bigbythewise

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 304 Příspěvků:

Odesláno 17.09.2007 02:23

Pokusim sa objasnit, akym sposobom su v DnD (a teda aj NwN) robene zbrane a preco je podla mna najlepsie zbrane balancovat prave podla zakladneho dmg.

DnD deli zbrane podla:

Zobrazit příspěvek

Zapomnel jsi na kategorii Light / One-handed / Two-handed a to je *dost* dulezite. Zbrane v DnD se velikostne nekategorizuji (small, medium...) podle fyzicke velikosti zbrane (i kdyz to ma na ni vliv), ale podle toho, pro jakou velikost *drzitele* jsou urceny. Tzn. ze Dagger muze byt Large stejne jako Great Axe muze byt tiny.
Mimochodem tech damage dice je mnohem vice typu, prave diky tomu ze *vsechny* zbrane mohou mit *vsechny* velikosti. :o)

Zobrazit příspěvek

Myslim, ze i kdyby to tvurci implementovali presne podle pravidel, tak by se to menilo, protoze se vzdycky najde nekdo, komu se to nebude libit, nebo bude tvrdit ze je to *nevyvazene*.
  • 0

#51 Mytko

Mytko

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1112 Příspěvků:

Odesláno 17.09.2007 07:45

Zapomnel jsi na kategorii Light / One-handed / Two-handed a to je *dost* dulezite. Zbrane v DnD se velikostne nekategorizuji (small, medium...) podle fyzicke velikosti zbrane (i kdyz to ma na ni vliv), ale podle toho, pro jakou velikost *drzitele* jsou urceny. Tzn. ze Dagger muze byt Large stejne jako Great Axe muze byt tiny.

Zobrazit příspěvek

To ci je zbran light / one-handed / two-handed urcuje prave velkost zbrane a velkost tvora ktory ju chce pouzivat (teda pomer ich velkosti). Mozno som to mohol v texte upresnit, takze pre poriadok.

Podla velkosti postavy sa urcuje velkost zbrane, aku vie postava pouzivat a akym sposobom ju vie pouzivat.

• Zbran o jednu a viac velkosti mensia ako je velkost postavy moze postava pouzivat v jednej ruke. Vyhodou tychto zbrani je, ze ak postava bojuje dvoma zbranami a ma v sekundarnej ruke takuto zbran, tak ma mensie postihy ako keby to bola zbran s rovnakou vlekostou ako je jeho vlekost. Dalej je moznost na tieto zbrane zobrat finty.

• Zbran s rovnakou velkostou ako je velkost postavy, vie hrac bez problemov pouzivat v jednej ruke.

• Zbran s velkostou o jedna vacsiou ako je velkost postavy moze postava pouzivat ako obojrucnu.

Zobrazit příspěvek

bod 1 - light zbrane
bod 2 - one-handed zbrane
bod 3 - two-handed zbrane

Je pravda ze v pravidlach su tabulky pisane troska inak, a to z uzivatelskeho hladiska za ucelom zjednodusenia podavania informacie... Takze namiesto toho aby uviedli model, ktory popisuje zbrane, radsej ich vsetky vymenovali a rovno aj s vypocitanym dmg pre relevantne velkosti a zaradenim podla light/one-handed/two-handed...

NwN pouziva zjednoduseny model oproti DnD, nemame tu prevodove tabulky medzi roznymi velkostami dmg pre zbrane. Musime si vystacit so sadou zbrani pre medium postavy.
-----------------
Kocky som uvadzal tie, ktore su pre NwN relevantne... Myslim ze nema cenu uvadzat hody ako 2d8, 4d6, 1d2, ... ktore sa mozu nachadzat na zakladnych zbraniach v DnD, ale nenajdes ich na zakladnych zbraniach v NwN...
  • 0

#52 shade

shade

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 325 Příspěvků:

Odesláno 17.09.2007 09:34

Jsem zvědav, bude-li to změna k užitku nebo ne, když se o tom tak krásně bavíte.
  • 0

#53 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 17.09.2007 11:08

Disable trap neni podle NWN class skill Assasina.
Ve WB teamu panuje shoda, ze ucel  veskerych uprav by mel smerovat k navratu k Puvodnim pravidlum NWN co nejblize je prostredi PW sveta mozne.

Zobrazit příspěvek

Nemuzu si pomoct, ale tohle mi prijde jako dokonala kontradikce. :yes:

Dlouhou dobu jsem zil v omylu, ze hraji hru nwn, jejiz pravidla a mechanika jsou inspirovany jistymi DnD pravidly. S "novymi" WB mi prijde, ze je cilem naopak svet Demony co nejblize temto pravidlum priblizit. Coz mi ale dost odporuje s vetou jisteho WB o par radku vyse.

Prijde mi komicke ale i smutne jak kazda era WB chce Demone udat nejaky smer. Docela to i chapu, me by take nebavilo zadarmo delat na necem, co se nevyviji podle mych predstav. Na druhou stranu mi prijde podivne proc se snazime predelavat mechaniku hry, ktera ma velmi pekne zpracovanou wikipedii, a navic velmi dobre funguje na stovkach dalsich serverech.

Pozrime sa specialne na tvoj pripad dvojitych zbrani. Medium postava, ktora chce bojovat z dvoma zbranami ma dve moznosti (ratam ze odbornosti na boj dvoma zbranami mat bude, inak by to zmysel nemalo). Bud si zoberia dve stredne zbrane (d8 na zranenia), takze bude mat -4 na zasah. Alebo si zoberie dve small (tiny) zbrane. V takom pripade ma iba -2 na zasah, ale zas ma mansie zranenia (prinajlepsom d6 na zranenia). Teraz ked sa pozrieme na dual zbran, tak zistujeme ze za cenu jednej odbornosti sa v nej spajaju vyhody prveho i druheho pripadu (d8 na zranenia a iba -2 na zasah).
Zhrnute a podciarknute, ze cenu toho ze sa zbran o kusok posunula smerom k lepsim hodnotam v zraneniach, treba zaplatit jednou odbornostou

Tady chtel jen nenapadne poznamenat, ze ten typek se dvema longswordy muze vzdy jeden odlozit a vzit si do ruky stit, cimz se mu vrati normalni AB a zvedne se mu i AC. To same clovek co ma mensi zbrane.
Bohuzel postava hrajici s dual zbrani nemuze jednu pulku ulomit a vzit si do druhe ruky stit ...
  • 0

#54 Mytko

Mytko

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1112 Příspěvků:

Odesláno 17.09.2007 11:30

Tady chtel jen nenapadne poznamenat, ze ten typek se dvema longswordy muze vzdy jeden odlozit a vzit si do ruky stit, cimz se mu vrati normalni AB a zvedne se mu i AC. To same clovek co ma mensi zbrane.
Bohuzel postava hrajici s dual zbrani nemuze jednu pulku ulomit a vzit si do druhe ruky stit ...

Zobrazit příspěvek

Na druhu stranu, postava s dvoma zbranami za ne musi zaplatit dva krat tolko ako postava s dual zbranou...

-------------
Navrat k original DnD/NwN pravidlam tak ako boli napisane... hm, hm, hm... nikdy som netvrdil ze to je co chcem ja mojou cinnostou dosiahnut. DnD povazujem za dobre RPG prave koli jeho otvorenosti a variabilite. Kazda skupina hracov, si ho moze poupravit k obrazu svojmu. To iste ocenujem aj na NwN.
-------------
Este by som podznamenal, ze rovnako ako je vela servrov s povodnymi pravidlami, najde sa aj vela servrov s upravami. Co som ja skusal, bolo zhruba jedna k jednej. (ale je pravda ze som ich nevyskusal nijak zavratny pocet)
Ono aj koleso muselo byt vymyslene, a keby si ludia v davnych dobach povedali: "Nosenie na chrte mame dobre zdokumentovane a pekne funguje, tak naco vymyslat nejake koleso...", tak by sme dnes boli asi niekde uplne inde...
  • 0

#55 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 17.09.2007 12:23

Na druhu stranu, postava s dvoma zbranami za ne musi zaplatit dva krat tolko ako postava s dual zbranou...

Promin, ale tomuhle argumentu ses musel pousmat i ty sam. :o)

-------------
Navrat k original DnD/NwN pravidlam tak ako boli napisane... hm, hm, hm... nikdy som netvrdil ze to je co chcem ja mojou cinnostou dosiahnut. DnD povazujem za dobre RPG prave koli jeho otvorenosti a variabilite. Kazda skupina hracov, si ho moze poupravit k obrazu svojmu. To iste ocenujem aj na NwN.
-------------

*skrabe se na hlave* Ve Wb tymu panuje shoda ... no nic :o)

Este by som podznamenal, ze rovnako ako je vela servrov s povodnymi pravidlami, najde sa aj vela servrov s upravami. Co som ja skusal, bolo zhruba jedna k jednej. (ale je pravda ze som ich nevyskusal nijak zavratny pocet)
Ono aj koleso muselo byt vymyslene, a keby si ludia v davnych dobach povedali: "Nosenie na chrte mame dobre zdokumentovane a pekne funguje, tak naco vymyslat nejake koleso...", tak by sme dnes boli asi niekde uplne inde...

Zobrazit příspěvek

Nechci, aby to vypadalo, ze povazuji originalni pravidla nwn za idelani pro pw. To neni pravda. Je tu spousta uprav, ktere jsou nutne, aby pw fungoval tak jak ma. Je tu par uprav, ktere delaji Demonu necim jedinecnym a jsou podle me pro hrace velice prijemne (napr. soket, alchymie, ... )

Bohuzel je tu take spousta uprav, ktere mi vubec nedavaji smysl. Viz vcerejsi diskuze v sekci "drobne upravy" na tema assassin vs odpastovani vs sbirani pasti vs detekce pasti.
  • 0

#56 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 17.09.2007 14:22

no oddělení dmge by pomohlo, kdyby se dalo šáhnout do poměru bonus za sílu-> bonus do dmg
je to technicky možné?
(třeba u obouruček zvýšit na 2, double-sided by mohly mít 1,5 a 1, off-hand normálně 0,5 :yes: )
  • 0

#57 Eraser.CZ

Eraser.CZ

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 327 Příspěvků:

Odesláno 17.09.2007 16:05

Jsem zvědav, bude-li to změna k užitku nebo ne, když se o tom tak krásně bavíte.

Zobrazit příspěvek

Omlouvam se za spam ale... Taky tomu tady rozumis jak ja ,co? :yes:
  • 0

#58 bigbythewise

bigbythewise

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 304 Příspěvků:

Odesláno 18.09.2007 02:51

To ci je zbran light / one-handed / two-handed urcuje prave velkost zbrane a velkost tvora ktory ju chce pouzivat (teda pomer ich velkosti). Mozno som to mohol v texte upresnit, takze pre poriadok.

1. Zbran o jednu a viac velkosti mensia ako je velkost postavy moze postava pouzivat v jednej ruke. Vyhodou tychto zbrani je, ze ak postava bojuje dvoma zbranami a ma v sekundarnej ruke takuto zbran, tak ma mensie postihy ako keby to bola zbran s rovnakou vlekostou ako je jeho vlekost. Dalej je moznost na tieto zbrane zobrat finty.
2. Zbran s rovnakou velkostou ako je velkost postavy, vie hrac bez problemov pouzivat v jednej ruke.
3. Zbran s velkostou o jedna vacsiou ako je velkost postavy moze postava pouzivat ako obojrucnu.

bod 1 - light zbrane
bod 2 - one-handed zbrane
bod 3 - two-handed zbrane

Je pravda ze v pravidlach su tabulky pisane troska inak, a to z uzivatelskeho hladiska za ucelom zjednodusenia podavania informacie... Takze namiesto toho aby uviedli model, ktory popisuje zbrane, radsej ich vsetky vymenovali a rovno aj s vypocitanym dmg pre relevantne velkosti a zaradenim podla light/one-handed/two-handed...

Zobrazit příspěvek

Mas v tom trochu zmatek, takhle to neni. Takhle to funguje v NWN. Velikost zbrane (..small, medium, large..) SE NEPOMERUJE s velikosti postavy, ale s kategorii Light / 1H / 2H. To znamena, ze Dagger, ktery nosi *medium* postava jako light weapon je porad velikosti *medium*.
  • 0

#59 Mytko

Mytko

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1112 Příspěvků:

Odesláno 24.09.2007 15:57

Mas v tom trochu zmatek, takhle to neni. Takhle to funguje v NWN. Velikost zbrane (..small, medium, large..) SE NEPOMERUJE s velikosti postavy, ale s kategorii Light / 1H / 2H. To znamena, ze Dagger, ktery nosi *medium* postava jako light weapon je porad velikosti *medium*.

Zobrazit příspěvek

Unika ti jedna zasadna informacia. NwN je robene podla pravidiel 3. edicie a to co sa mi tu snazis plieskat o hlavu je edicia 3.5, podla ktorej sice pravdu mas, ale nieje to v nasom pripade tak uplne relelevantne...
Takze pre poriadok prikladam ukazky z pravidiel a specialne davam do pozornosti posledny odstavec. Tam ako sa pise o velkosti zbrani...

Přiložené soubory

• 0

#60 bigbythewise

bigbythewise

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 304 Příspěvků:

Odesláno 24.09.2007 21:36

Unika ti jedna zasadna informacia. NwN je robene podla pravidiel 3. edicie a to co sa mi tu snazis plieskat o hlavu je edicia 3.5, podla ktorej sice pravdu mas, ale nieje to v nasom pripade tak uplne relelevantne...
Takze pre poriadok prikladam ukazky z pravidiel a specialne davam do pozornosti posledny odstavec. Tam ako sa pise o velkosti zbrani...

Zobrazit příspěvek

No tak to potom jo, mas pravdu. :)
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních