Kdepak kdepak, já vim.
Jak znám Deeka, bude to něco chytrýho, ale jednoduchýho zároveň. Něco co nás všechny poučí, že jsme se zabývali malichernostma a hlavní smysl nám celou dobu unikal...
Jako že třeba smyslem topicu "Pozvednutí úrovně RP" by nemělo bejt řešení schovávání jmen postav nad hlavou. Ne. To může tak maximálně hru zpestřit, ale do jaký míry by to opravdu pozvedlo RP, hm? Dokonce ani ty binární kódy tomu nepomůžou.
Řek bych, že první krůčky k pozvednutí RP by měli bejt přes "práci s nováčkama". Je jasný že k vám během hry několikrát přiběhne spousta novejch postav co házej ooc hlášky, lolujou a rovnou hážou invite do party. Asi to nechce hned nad nima pukat, ale zkusit se jim aspoň chvilku věnovat. Já vim, někdy to prostě nejde, přece jen Viconie se pořád učí jak ty bany vobcházet... ale někdy se z původně beznadějnýho případu může vyklubat třeba... třeba já
No a pak hlavně taky uvědomit si, co od RP čekáte. Mně se třeba děsně líbilo to jak napsal Dědek, že se nad tim pousměju při cestě tramvají do práce (hned jsem to šel zkusit do Prahy a fakt - sem se usmíval, když jsem si vzpomněl na nějaký prima zážitky)
Někdo si řekne, prima, budu místo ":)" psát *usměje se*, místo "kam pudem expit?" třeba "potřebuju se trochu potrénovat v boji"... a řiká si jaký hraje RP (+tajně doufá, že si toho všimne DMko a to expení mu trochu urychlí) - ale ruku na srdce - usmějete se nad tim v tý tramvaji? No, možná když těch xp dostanete fakt hodně.
Ne, já si pod tim prostě představuju vcejtit se maximálně do svojí postavy, jednat tak jak by asi jednala ona, občas bejt veselej, občas naštvanej na celej svět.. a dát to na sobě znát. Udělat něco šílenýho - třeba přeběhnout nahatej přes trh s řevem Heuréka, umim dělat střední tvrzenou kůži (

ehm, bylo to ve 3 ráno a skoro nikdo tam nebyl ), uspořádat párty na pláži pro svý známý...cokoliv. Já nevim, chodí teď třeba někdo s někym? Jeden čas to tu byla samá veselka a pijatika ve Stromoradu, a teď nějak ticho po pěšině (ale možná jsem to jen nepostřeh)
Prostě suma sumárum, vykašlat se na nějaký technický vymoženosti, zobrazování nezobrazování, CEP neCEP a pořádně to rozjet. A nepukat. Heuréka.