Skočit na obsah

Fotka

Čím smahnout

• Please log in to reply
47 odpovědí na toto téma

#31 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 23.03.2007 16:24

Vymen desku.Mel sem doma smejda s cipsetem i440BX od noname vyrobce ale DMA to melo vsude.Vidim to poprve.
Brudro co na to povis?Nevis o necem takem?Me se to moc nezda

Zobrazit příspěvek

naco? takhle utrácet, mam P4S800 (P4C2,6ghz; 1GB ram, GF 6600) a s tim vydržim, pak přejdu asi na Core 2 Duo noťase.. to se uvidí :clover:
  • 0

#32 ScOuT

ScOuT

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 900 Příspěvků:

Odesláno 23.03.2007 17:31

naco? takhle utrácet, mam P4S800 (P4C2,6ghz; 1GB ram, GF 6600) a s tim vydržim, pak přejdu asi na Core 2 Duo noťase.. to se uvidí  :clover:

Zobrazit příspěvek

co to je za desku?me prijde podivny aby takhle relativne nova deska tohle neumela...to se mi nezda
  • 0

#33 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 23.03.2007 18:33

nojo ,ale mý základně to jedno neni, ta mi vyloženě píše, že podporuje DMA jenom v masteru, a vzhledem k tomu, že na ní mam výstupy na IDE jenom dva, tak budu třehazovat jeden master mezi mechanikama  :biggrin:
můžu při vypalování brousit na netu a tak? při 8x čtení DVD mam pužití CPU zatim 40% ..  :clover:

Zobrazit příspěvek

Co tam mas na tom ide pripojene ?

Na master ksande mas predpokladam disk a na slave mas predpokladam tu DVD vypalovacku.
Kdysi davno bylo nekde napsano a overeno, ze DVD mechanika a disk nejdou dohromady na jedne ksande.
  • 0

#34 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 23.03.2007 18:57

Co tam mas na tom ide pripojene ?

Na master ksande mas predpokladam disk a na slave mas predpokladam tu DVD vypalovacku.
Kdysi davno bylo nekde napsano a overeno, ze DVD mechanika a disk nejdou dohromady na jedne ksande.

Zobrazit příspěvek

na primarni kšandě mam disk na masteru a na sekundarni kšandě mam mechaniku na masteru (protože kdybych jí dal na slave, tak nebude mít u mě DMA)
  • 0

#35 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 23.03.2007 19:00

co to je za desku?me prijde podivny aby takhle relativne nova deska tohle neumela...to se mi nezda

Zobrazit příspěvek

prostě P4S800 pd Asusu, má to 3 DDR 400 sloty (Až 2 GB), podporuje P4 HT 3,6 GHz, 5 PCI slotů, ale holt IDE jenom dva výstupy a na DMA požaduje master zapojení no.. takže si nokdo nevypálí nic beze mě, protože nebudou vědet, že maj přepojit IDE z kombíčka do vypalovačky :clover:
  • 0

#36 ScOuT

ScOuT

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 900 Příspěvků:

Odesláno 23.03.2007 19:13

prostě P4S800 pd Asusu, má to 3 DDR 400 sloty (Až 2 GB), podporuje P4 HT 3,6 GHz, 5 PCI slotů, ale holt IDE jenom dva výstupy a na DMA požaduje master zapojení no.. takže si nokdo nevypálí nic beze mě, protože nebudou vědet, že maj přepojit IDE z kombíčka do vypalovačky  :clover:

Zobrazit příspěvek

je to tahle?

EDIT nebo spis tahle
  • 0

#37 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 23.03.2007 19:19

prostě P4S800 pd Asusu, má to 3 DDR 400 sloty (Až 2 GB), podporuje P4 HT 3,6 GHz, 5 PCI slotů, ale holt IDE jenom dva výstupy a na DMA požaduje master zapojení no.. takže si nokdo nevypálí nic beze mě, protože nebudou vědet, že maj přepojit IDE z kombíčka do vypalovačky  :biggrin:

Zobrazit příspěvek

Ja bych ji spis vzal a mlatil bych s ni prodejce tak dlouho po hlave nez by mi ji vymenil. :clover:

Ale nez tohle udelas, kdyz tam zapojis na slave disk, umi UDMA ?
  • 0

#38 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 23.03.2007 19:24

je to tahle?

EDIT nebo spis tahle

Zobrazit příspěvek

*naklání skříň a dívá se dovnitř* jo jo, ta druhá to je :)
  • 0

#39 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 23.03.2007 19:25

Ja bych ji spis vzal a mlatil bych s ni prodejce tak dlouho po hlave nez by mi ji vymenil.  :clover:

Ale nez tohle udelas, kdyz tam zapojis na slave disk, umi UDMA ?

Zobrazit příspěvek

mechanika neumí, HDD sem nevyzkoušel, protože mam obě mechaniky vysoko a jsou moc daleko od HDD, takže nemůžu napojit mechaniku a HDD na jeden kabel, rozšroubovávat to sem línej :biggrin:
  • 0

#40 ScOuT

ScOuT

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 900 Příspěvků:

Odesláno 23.03.2007 20:02

Hehe SIS chipset.... Tos vybiral zhulenej ne?

manual
jinak tam pisou v bodu 6 opravdu neco ve zneni ze UDMA/DMA jde jen na master a na slave je jen PIO.Coz mi ale prijde podivne :clover: .
Mozna by nebylood veci mrknout do biosu jestli neni neco tam.
  • 0

#41 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 23.03.2007 20:10

Hehe SIS chipset.... Tos vybiral zhulenej ne?

manual
jinak tam pisou v bodu 6 opravdu neco ve zneni ze UDMA/DMA jde jen na master a na slave je jen PIO.Coz mi ale prijde podivne :biggrin: .
Mozna by nebylood veci mrknout do biosu jestli neni neco tam.

Zobrazit příspěvek

kupoval sme to jako sestavu, kterou vybra tátův známej a nevim co je to SIS :clover:
  • 0

#42 Ascayavion

Ascayavion

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1120 Příspěvků:

Odesláno 23.03.2007 20:24

nevim co je to SIS :biggrin:

Zobrazit příspěvek

no vsak prave :clover:
  • 0

#43 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 23.03.2007 20:51

no vsak prave :clover:

Zobrazit příspěvek

respektive vim, že je to druh chipsetu ,ale co ta mrška dělá?nedělá náhodou ten bordel? :biggrin:
  • 0

#44 ScOuT

ScOuT

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 900 Příspěvků:

Odesláno 23.03.2007 20:59

Bordel je slaby slovo :biggrin: .
Ano u letaku ala Datart a podobne se vzdy dobre bavim.Sem tam mi pri jidle zaskoci.Krasne sestavy ale ty desky tam :clover: .
SIS je asi to nejhorsi co sis mohl poridit.Mozna jeste ALI chipset pokud se to vyrabi vubec.A vubec divim se ze si ASUS maze vyrobni linky takovym svinstvem.

EDIT Ten tatikuv znamej,nechova vuci vasi rodine nejaky nepratelstvi?
  • 0

#45 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 23.03.2007 21:17

Bordel je slaby slovo  :biggrin: .
Ano u letaku ala Datart a podobne se vzdy dobre bavim.Sem tam mi pri jidle zaskoci.Krasne sestavy ale ty desky tam :clover: .
SIS je asi to nejhorsi co sis mohl poridit.Mozna jeste ALI chipset pokud se to vyrabi vubec.A vubec divim se ze si ASUS maze vyrobni linky takovym svinstvem.

EDIT Ten tatikuv znamej,nechova vuci vasi rodine nejaky nepratelstvi?

Zobrazit příspěvek

a co konkretne to dela?
EDIT: aha firma.. a asi mizerna co.... v čem konrétně?
  • 0

#46 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 23.03.2007 21:32

tady to máš ,tak klid chape :clover:
http://www.zive.cz/p...?Qs...PS="SIS*"
  • 0

#47 ScOuT

ScOuT

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 900 Příspěvků:

Odesláno 23.03.2007 22:01

Mno SIS bych nebral ani zadarmo.To uz radsi ten VIA chip.Ono taky nesmis verit vsemu co se kde pise...Zive je zajimavy server ale nektere diskuze jsou diskutabilni.Mozna bys mohl zacit cist Radka Hulana a jeho Nejserioznejsi weblog o IT.Ci jak to ma pojmenovane.
Levny sou,to jo ale kvalitni?Ona podpora DMA jen na masteru taky o necem vypovida.Osobne netusim co k tomu vyrobce chipsetu vedlo kdyz to udelal jak to udelal.Navic u takovy relativne novy desky.JEdnoduse receno.Pokud desku tak s chipsetem od nVidie/AMD (ci koupene ATI) pripadne intel.VIA se taky necha ale preferuju vyse napsane.
  • 0

#48 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 24.03.2007 11:01

Mno SIS bych nebral ani zadarmo.To uz radsi ten VIA chip.Ono taky nesmis verit vsemu co se kde pise...Zive je zajimavy server ale nektere diskuze jsou diskutabilni.Mozna bys mohl zacit cist Radka Hulana a jeho Nejserioznejsi weblog o IT.Ci jak to ma pojmenovane.
Levny sou,to jo ale kvalitni?Ona podpora DMA jen na masteru taky o necem vypovida.Osobne netusim co k tomu vyrobce chipsetu vedlo kdyz to udelal jak to udelal.Navic u takovy relativne novy desky.JEdnoduse receno.Pokud desku tak s chipsetem od nVidie/AMD (ci koupene ATI) pripadne intel.VIA se taky necha ale preferuju vyse napsane.

Zobrazit příspěvek

ehm.. neřeš top, ten komp stál před třemi leti 26 litrů a byl daleko výkonější, než sem očekáva, že dostanu, takže sem se nešťoural v tom, co to má za MB, do vysoký do v pohodě vystačí a tím, že to musim přehazovat se alespoň nebude pálit v mojí mechanice :clover:
  • 0

1 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 1 návětěvníků, 0 anonymních