naco? takhle utrácet, mam P4S800 (P4C2,6ghz; 1GB ram, GF 6600) a s tim vydržim, pak přejdu asi na Core 2 Duo noťase.. to se uvidíVymen desku.Mel sem doma smejda s cipsetem i440BX od noname vyrobce ale DMA to melo vsude.Vidim to poprve.
Brudro co na to povis?Nevis o necem takem?Me se to moc nezda
Čím smahnout
Odesláno 23.03.2007 16:24
Odesláno 23.03.2007 18:33
Co tam mas na tom ide pripojene ?nojo ,ale mý základně to jedno neni, ta mi vyloženě píše, že podporuje DMA jenom v masteru, a vzhledem k tomu, že na ní mam výstupy na IDE jenom dva, tak budu třehazovat jeden master mezi mechanikama
![]()
můžu při vypalování brousit na netu a tak? při 8x čtení DVD mam pužití CPU zatim 40% ..
Na master ksande mas predpokladam disk a na slave mas predpokladam tu DVD vypalovacku.
Kdysi davno bylo nekde napsano a overeno, ze DVD mechanika a disk nejdou dohromady na jedne ksande.
Odesláno 23.03.2007 18:57
na primarni kšandě mam disk na masteru a na sekundarni kšandě mam mechaniku na masteru (protože kdybych jí dal na slave, tak nebude mít u mě DMA)Co tam mas na tom ide pripojene ?
Na master ksande mas predpokladam disk a na slave mas predpokladam tu DVD vypalovacku.
Kdysi davno bylo nekde napsano a overeno, ze DVD mechanika a disk nejdou dohromady na jedne ksande.
Odesláno 23.03.2007 19:00
prostě P4S800 pd Asusu, má to 3 DDR 400 sloty (Až 2 GB), podporuje P4 HT 3,6 GHz, 5 PCI slotů, ale holt IDE jenom dva výstupy a na DMA požaduje master zapojení no.. takže si nokdo nevypálí nic beze mě, protože nebudou vědet, že maj přepojit IDE z kombíčka do vypalovačkyco to je za desku?me prijde podivny aby takhle relativne nova deska tohle neumela...to se mi nezda
Odesláno 23.03.2007 19:13
je to tahle?prostě P4S800 pd Asusu, má to 3 DDR 400 sloty (Až 2 GB), podporuje P4 HT 3,6 GHz, 5 PCI slotů, ale holt IDE jenom dva výstupy a na DMA požaduje master zapojení no.. takže si nokdo nevypálí nic beze mě, protože nebudou vědet, že maj přepojit IDE z kombíčka do vypalovačky
EDIT nebo spis tahle
Odesláno 23.03.2007 19:19
Ja bych ji spis vzal a mlatil bych s ni prodejce tak dlouho po hlave nez by mi ji vymenil.prostě P4S800 pd Asusu, má to 3 DDR 400 sloty (Až 2 GB), podporuje P4 HT 3,6 GHz, 5 PCI slotů, ale holt IDE jenom dva výstupy a na DMA požaduje master zapojení no.. takže si nokdo nevypálí nic beze mě, protože nebudou vědet, že maj přepojit IDE z kombíčka do vypalovačky
Ale nez tohle udelas, kdyz tam zapojis na slave disk, umi UDMA ?
Odesláno 23.03.2007 19:25
mechanika neumí, HDD sem nevyzkoušel, protože mam obě mechaniky vysoko a jsou moc daleko od HDD, takže nemůžu napojit mechaniku a HDD na jeden kabel, rozšroubovávat to sem línejJa bych ji spis vzal a mlatil bych s ni prodejce tak dlouho po hlave nez by mi ji vymenil.
Ale nez tohle udelas, kdyz tam zapojis na slave disk, umi UDMA ?
Odesláno 23.03.2007 20:10
kupoval sme to jako sestavu, kterou vybra tátův známej a nevim co je to SISHehe SIS chipset.... Tos vybiral zhulenej ne?
manual
jinak tam pisou v bodu 6 opravdu neco ve zneni ze UDMA/DMA jde jen na master a na slave je jen PIO.Coz mi ale prijde podivne.
Mozna by nebylood veci mrknout do biosu jestli neni neco tam.
Odesláno 23.03.2007 20:59
Ano u letaku ala Datart a podobne se vzdy dobre bavim.Sem tam mi pri jidle zaskoci.Krasne sestavy ale ty desky tam
SIS je asi to nejhorsi co sis mohl poridit.Mozna jeste ALI chipset pokud se to vyrabi vubec.A vubec divim se ze si ASUS maze vyrobni linky takovym svinstvem.
EDIT Ten tatikuv znamej,nechova vuci vasi rodine nejaky nepratelstvi?
Odesláno 23.03.2007 21:17
a co konkretne to dela?Bordel je slaby slovo
.
Ano u letaku ala Datart a podobne se vzdy dobre bavim.Sem tam mi pri jidle zaskoci.Krasne sestavy ale ty desky tam.
SIS je asi to nejhorsi co sis mohl poridit.Mozna jeste ALI chipset pokud se to vyrabi vubec.A vubec divim se ze si ASUS maze vyrobni linky takovym svinstvem.
EDIT Ten tatikuv znamej,nechova vuci vasi rodine nejaky nepratelstvi?
EDIT: aha firma.. a asi mizerna co.... v čem konrétně?
Odesláno 23.03.2007 22:01
Levny sou,to jo ale kvalitni?Ona podpora DMA jen na masteru taky o necem vypovida.Osobne netusim co k tomu vyrobce chipsetu vedlo kdyz to udelal jak to udelal.Navic u takovy relativne novy desky.JEdnoduse receno.Pokud desku tak s chipsetem od nVidie/AMD (ci koupene ATI) pripadne intel.VIA se taky necha ale preferuju vyse napsane.
Odesláno 24.03.2007 11:01
ehm.. neřeš top, ten komp stál před třemi leti 26 litrů a byl daleko výkonější, než sem očekáva, že dostanu, takže sem se nešťoural v tom, co to má za MB, do vysoký do v pohodě vystačí a tím, že to musim přehazovat se alespoň nebude pálit v mojí mechaniceMno SIS bych nebral ani zadarmo.To uz radsi ten VIA chip.Ono taky nesmis verit vsemu co se kde pise...Zive je zajimavy server ale nektere diskuze jsou diskutabilni.Mozna bys mohl zacit cist Radka Hulana a jeho Nejserioznejsi weblog o IT.Ci jak to ma pojmenovane.
Levny sou,to jo ale kvalitni?Ona podpora DMA jen na masteru taky o necem vypovida.Osobne netusim co k tomu vyrobce chipsetu vedlo kdyz to udelal jak to udelal.Navic u takovy relativne novy desky.JEdnoduse receno.Pokud desku tak s chipsetem od nVidie/AMD (ci koupene ATI) pripadne intel.VIA se taky necha ale preferuju vyse napsane.
0 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních