Čím smahnout
Odesláno 05.03.2007 20:40
#3 Host_Axloth_*
Odesláno 06.03.2007 21:36
mozna bych se snazil koupit od stejnyho vyrobce jako ma vetsina kamosu se kterejma budu menit media
a extreni bych nekupoval (pokud nemas notebook) pac je 2x drazsi, je s ni 2x takovej oser a je pomalejsi...
Odesláno 06.03.2007 22:18
je to celkem fuk, jen by mela umet cist a palit vsecko co se do ni vleze a ma uprostred diru...
mozna bych se snazil koupit od stejnyho vyrobce jako ma vetsina kamosu se kterejma budu menit media
a extreni bych nekupoval (pokud nemas notebook) pac je 2x drazsi, je s ni 2x takovej oser a je pomalejsi...
Neni az tak pravda Externi je o chlup drazsi a treba takova LG Ext. Neni zase tak pomala a cte vse...
Napriklad Zde
#6 Host_Axloth_*
Odesláno 06.03.2007 23:49
jedinej rozumnej duvod pro externi jsou bud uz plny pozice nebo notebook
srovnej si tu externi cos uvadel s treba touhle interni... interni je novejsi model (externi je rada -10, interni je rada -12), rychlejsi a stoji polovinu, zadny zbytecny krabice a draty...
Odesláno 06.03.2007 23:58
Nebo obejiti ochrany proti prepalovani atd.externi mechaniky zpravidla stoji zhruba 2x tolik co jejich bulk 5.25" prima obdoba, motaji se ti aspon 2 dalsi zbytecny draty, zabira ti zbytecne misto dalsi krabice, ATA133 je prece jen na takovejhle prenos dat lepsi nez USB...
jedinej rozumnej duvod pro externi jsou bud uz plny pozice nebo notebook...

Pokud to chce ale pouzivat tak nejak normalne tak samozrejme je lepsi interní.
Odesláno 07.03.2007 08:13
#9 Host_Axloth_*
Odesláno 07.03.2007 09:35
Odesláno 07.03.2007 11:10

Odesláno 07.03.2007 11:24
Jinak i filmy z půjčoven se dají obšlehnout a smahnout:) chce to jen prográmky, to je již zajištěné:)
#13 Host_Axloth_*
Odesláno 07.03.2007 12:20
Odesláno 07.03.2007 15:21
nebo spíše změnit vypalovací soft co mkove? neplácej tu blbosti, že něco nejde přepálit interní vypalovačkou, jde jen o pokročilost v práci s vypalovánímJenze pokud si pujcis film z pujcovny tak te moc nepotesim, pac ten myslim jde skopirovat pouze z externi to je ta jeji vyhoda ona se s ochranama nezabiva, mozna to jde i interni ale na to uz musis mit najaky jiny vychytavky. Jo ale s tim palenim kousku za sebou to neprehanej oni na to nejsou delany na velkovyrobu - pak se hezky muzestat ze ti zacne odchazet, vim o cem mluvim a chillia to taky potvrdi

no a nevydrží..... záruka 2 roky a správně prořízlá pusa......
#15 Host_Torradan Cathal_*
Odesláno 07.03.2007 15:37

Odesláno 07.03.2007 17:01

Odesláno 08.03.2007 16:01
nebo spíše změnit vypalovací soft co mkove? neplácej tu blbosti, že něco nejde přepálit interní vypalovačkou, jde jen o pokročilost v práci s vypalováním
![]()
no a nevydrží..... záruka 2 roky a správně prořízlá pusa......
Nerad to rikam ale ma castecne pravdu... V dnesni dobe se uz po svete potuluje vic jak 10% titulu co nesou novou ochranu se kterou si nevi rady ani DVD shrink ani DVD decrypter (ani jeho lepsi verze DVDfab decript) a spousty dalsich. Nicmene obejit se da vse a externi vypalovacka se pouziva na tvorbu Cracku.
Odesláno 08.03.2007 19:50
Chci pálit image her a sem tam nějaký ten DVD film z půjčovny, hoďte mi sem rovnou linky vypalovaček i s DL DVD´s:) kdyžtak i s komentářem:)
Já se tím pak pohrabu a oznámím vám vítěze:) jo a ten, kdo vybere vítěznou, tak toho trošku pohostím na příštím srazu:)
Odesláno 09.03.2007 20:17
Zeptej se osi nebo integryCo takhle to udělat jednoduššeji?:)
Chci pálit image her a sem tam nějaký ten DVD film z půjčovny, hoďte mi sem rovnou linky vypalovaček i s DL DVD´s:) kdyžtak i s komentářem:)
Já se tím pak pohrabu a oznámím vám vítěze:) jo a ten, kdo vybere vítěznou, tak toho trošku pohostím na příštím srazu:)

Odesláno 22.03.2007 16:34
nevadí, že to mam jako slave na druhym kabelu pod původní mechanikou?
jak nastavim DMA?Nero InfoTool mi píše, že neni u ní neni zapnutý...
nevadí, když jí sem tam zakážu?(aby mi segrá nepálila jedno DVD za druhym, chci ji trochu šetřit

PS: aktuální oblast: nevybraná (na DVD čtečce mam Olbast 2) - mam nějakou vybrat?respektive musim?
díky
Odesláno 22.03.2007 17:17
Mno osobne preferuju pristup co kanal to jedno zarizeni.Ale jinak ne,nevadi.dneska sem k sobě namontoval H12L a měl bych pár dotazů
nevadí, že to mam jako slave na druhym kabelu pod původní mechanikou?
jak nastavim DMA?Nero InfoTool mi píše, že neni u ní neni zapnutý...
nevadí, když jí sem tam zakážu?(aby mi segrá nepálila jedno DVD za druhym, chci ji trochu šetřit)
PS: aktuální oblast: nevybraná (na DVD čtečce mam Olbast 2) - mam nějakou vybrat?respektive musim?
díky
DMA by si mely winXP zapnout sami.
Nevadi,ale jednodusi je udelat segre ucet s pravy usera a nero burn right ji zakazat paleni (pokud to neobejte pres vypalovani pres pruzkumnika)
Ja ji nikdy nevybiram.Pokud nehodlas sledovat origos DVD filmy tak taky nemusis.Mas 5 zmen.pata zustane natrvalo (samozrejme se to da ochcat a to bude nejakym probramem,nebo upravenym firmwarem diky kteremu budes mit mechaniku region free,nebo proste po 5 zmenach prehrajes firmware.Aspon u me ten firmware fungoval)
Odesláno 22.03.2007 19:04
no já mam dvoulitry, XP se mi nelíběj, ale asi budu muset přejít, už kvůli Rise of Legends, kterej na dvoulitrech nejde a gamepadu, kterej dvoutisícovky přes gameport nepoznajMno osobne preferuju pristup co kanal to jedno zarizeni.Ale jinak ne,nevadi.
DMA by si mely winXP zapnout sami.
Nevadi,ale jednodusi je udelat segre ucet s pravy usera a nero burn right ji zakazat paleni (pokud to neobejte pres vypalovani pres pruzkumnika)
Ja ji nikdy nevybiram.Pokud nehodlas sledovat origos DVD filmy tak taky nemusis.Mas 5 zmen.pata zustane natrvalo (samozrejme se to da ochcat a to bude nejakym probramem,nebo upravenym firmwarem diky kteremu budes mit mechaniku region free,nebo proste po 5 zmenach prehrajes firmware.Aspon u me ten firmware fungoval)

v biosu mam normálně napsáno, že mam DMA nastavený a Nero říká, že ne, mam jeden "DMA nastavovátor" a ten po mě pak chce restart a stejně nic... jinak co konkrétně to ovlívňuje?
díky
Odesláno 22.03.2007 19:26
DMA?no já mam dvoulitry, XP se mi nelíběj, ale asi budu muset přejít, už kvůli Rise of Legends, kterej na dvoulitrech nejde a gamepadu, kterej dvoutisícovky přes gameport nepoznaj
![]()
v biosu mam normálně napsáno, že mam DMA nastavený a Nero říká, že ne, mam jeden "DMA nastavovátor" a ten po mě pak chce restart a stejně nic... jinak co konkrétně to ovlívňuje?
díky
Mel jsi nekdy 98?Pokkud ano tak tam ten rozdil byl videt
Nevim jak to presne je (mistni IT elita doplni mozna)
Pri vyplem DMA jakekoli kopirovani bylo SILENE pomaly a brutalne zatezovalo kompa.S DMA rychlost teoreticky na urovni radice a odpovidajiciho disku s kabelem.
Me slo Rise i na 98...
A mam pocit ze i na W2K se to DMA zapina samo...resp okna si ho zapnou.Jinak netusim co se ti na XP nelibi :).Je tam krapet lepsi podpora pro multimedia a hry...A temata si vypnes a mas to jako 98

Odesláno 22.03.2007 19:45
jop no bios mi ukazuje DMA 4 (stejně jako na první mechanice) ale asi to zaplý neni, zkoušel sem test speed a na rychlostí čtení 1x (dvojvrstvý DVD) sem měl zátwž procáku 50%DMA?
Mel jsi nekdy 98?Pokkud ano tak tam ten rozdil byl videt
Nevim jak to presne je (mistni IT elita doplni mozna)
Pri vyplem DMA jakekoli kopirovani bylo SILENE pomaly a brutalne zatezovalo kompa.S DMA rychlost teoreticky na urovni radice a odpovidajiciho disku s kabelem.
Me slo Rise i na 98...
A mam pocit ze i na W2K se to DMA zapina samo...resp okna si ho zapnou.Jinak netusim co se ti na XP nelibi :).Je tam krapet lepsi podpora pro multimedia a hry...A temata si vypnes a mas to jako 98

zkusim to nějak zapnout a uvidim :)
XP ti furt vyhazujou věci jako "když dáte ani, tak se udělá něco, co vás vůbec nezajímá, chcete přece úplně něco jiného, ale já vam teď nabízím tohle"

Odesláno 22.03.2007 19:48
Mno tak jakyhokoli obtezovani ze strany XPcek jsem si doted nevsiml.A to je nejakej ten patek pouzivam....jop no bios mi ukazuje DMA 4 (stejně jako na první mechanice) ale asi to zaplý neni, zkoušel sem test speed a na rychlostí čtení 1x (dvojvrstvý DVD) sem měl zátwž procáku 50%
![]()
zkusim to nějak zapnout a uvidim :)
XP ti furt vyhazujou věci jako "když dáte ani, tak se udělá něco, co vás vůbec nezajímá, chcete přece úplně něco jiného, ale já vam teď nabízím tohle"

Odesláno 22.03.2007 20:49
Odesláno 22.03.2007 21:11
mam na základce jenom dva IDE konektory a DMA mi běhá jenom na jedný mechanice a hardu, protožesou oba master, slave mi nepodporuje DMA, mam si prej koupit další IDE kabel podle papírů k desce, ale kal bych ho zapojul abych měl 3 mastry? to asi nepude ne? nebude vadit, když dam hard jako slave?

Mno je naprosto jedno jestli je zarizeni master/slave.KAzdej kanal ma proste dve zarizeni.
Ja se jen snaztim dodrzovat ze mechaniky ktery pouzivam nejvic (systemovy disk treba) je lepsi mit samotny na ksande nebo s necim co je temer nepouzivane.
Kdyz je to na jedny ksande tak ty data lezou z jedoho pres sbernici pamet k cpu tam jim to rekne ze maj jit tam a jdou stejnou cestou zpet.
Kdyz je to oddelneny tak ty data lezou rovnou z jednoho do druhyho.
Tak krapet laicky receno.
Odesláno 23.03.2007 15:17
nojo ,ale mý základně to jedno neni, ta mi vyloženě píše, že podporuje DMA jenom v masteru, a vzhledem k tomu, že na ní mam výstupy na IDE jenom dva, tak budu třehazovat jeden master mezi mechanikama
Mno DMA funguje na celym kanalu neni omezeny jen na master/slave.
Mno je naprosto jedno jestli je zarizeni master/slave.KAzdej kanal ma proste dve zarizeni.
Ja se jen snaztim dodrzovat ze mechaniky ktery pouzivam nejvic (systemovy disk treba) je lepsi mit samotny na ksande nebo s necim co je temer nepouzivane.
Kdyz je to na jedny ksande tak ty data lezou z jedoho pres sbernici pamet k cpu tam jim to rekne ze maj jit tam a jdou stejnou cestou zpet.
Kdyz je to oddelneny tak ty data lezou rovnou z jednoho do druhyho.
Tak krapet laicky receno.

můžu při vypalování brousit na netu a tak? při 8x čtení DVD mam pužití CPU zatim 40% ..

Odesláno 23.03.2007 16:07
Vymen desku.Mel sem doma smejda s cipsetem i440BX od noname vyrobce ale DMA to melo vsude.Vidim to poprve.nojo ,ale mý základně to jedno neni, ta mi vyloženě píše, že podporuje DMA jenom v masteru, a vzhledem k tomu, že na ní mam výstupy na IDE jenom dva, tak budu třehazovat jeden master mezi mechanikama
![]()
můžu při vypalování brousit na netu a tak? při 8x čtení DVD mam pužití CPU zatim 40% ..
Brudro co na to povis?Nevis o necem takem?Me se to moc nezda
0 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních