Sraz vsech krejcich
Odesláno 28.12.2006 17:29

#32 Host_Jeff Brawo_*
Odesláno 28.12.2006 17:59
Odesláno 28.12.2006 18:19
BOTY:
bronz - 7 000
zelená - 15 000
tmavě modrá - 25 000
červená - 40 000
bílá - ? asi tak 150 000 i více
RUKAVICE ZÁMEČNÍKA A OPATRNÉ PRSTY
aqua - 1 000
žlutá - 2 000
modrá - 3 000
hnědá - 4 000
bronzová - 5 000
zlatá - 6 000
šedá - 7 000
zelená - 8 000
lime - 9 000
tmavě hnědá - 10 000
tmavě modrá - 15 000
tmavě zelená - 25 000
purpurová - 30 000
červená - 40 000
stříbrná - 60 000
nebeská - 150 000
OPASKY
tenké +2 - 12 000 (může se pohybovat podle druhu licence)
velké +2 - 18 000 (může se pohybovat podle druhu licence)
tenké +3 - 25 - 30 000 pro sílu obratnost připadně odolnost
tenké +3 - 30 - 35 000 pro ostatní - tady je potřeba vzít v potaz velký nárust cen licencí např. pro charismu nebo inteligenci a málokdo to taky ušije.
velké +3 - 40 000 - pro sílu a obratnost, ostatní dráž, zase podle ceny licence
RUKAVICE
rukavice + 1 - síla, obratnost a odolnost - 5 000
rukavice +2 - síla, odolnost a obratnost - 13 000 - 15 000
rukavice +2 - síla, odolnost a obratnost + feat sekáček - 20 000 - 25 000
ROBY
hnědá - 10 000
bronzová - 10 000
zlatá - 14 000
šedá - 20 000
zelená - 22 000
lime - 24 000
tmavě hnědá - 35 000
tmavě modrá - 40 000
tmavě zelená - 45 000
purpurová - 75 000
červená - 90 000
stříbrná - 125 000
nebeská - 250 000
další se neodvažuju, to není zboží který se prodává každý den
Další celkem potřebné jsou mnišské rukavice, tady opravdu nevím. Stejně tak pláště, prodávají se spíš levné, a tenké, hrubé jsou naprd.
Odesláno 28.12.2006 18:23
Jinak si myslím ýže stejně se na ničem nedomluvíme. Krejčích je moc, každý má své známé, který mu ušije ukove atd. Poklady jsou večně vybrané, každý si myslí že udělá majlant na craftu, ale to platí tak půl roku po wipu.
#37 Host_Josifek_*
Odesláno 28.12.2006 19:19

#39 Host_Josifek_*
#41 Host_Josifek_*
#44 Host_Josifek_*
Odesláno 28.12.2006 20:53
Alchace sem nikdy nedelal (alkace delam porad), ale uz tenkrat jsem nechapal proc maji vsichni tak nebetycne prirazky. Uznavam, ze u hornika (kovar, zlatnik) by se mela projevit aspon castecne rentabilita za to pachteni s tezenim (vymlacovani hlusiny, cestovani do dalekych kraju, premysleni o nastrahach, boj s obranci dolu, ... ).a kolik mají přirážku kováři? kolik zlatníci? kolik alcháči? hmmm?
Ale s cim se pachti krejci ? Prvni radnej problem nastava u nebeske kvetinky a ta se da natezit pomerne dobre ( cesta + vedet kam slapat ). Vsechno ostatni mas zahubicku, kytky si natrhas sam, barvy si udelas sam, kuze potrebujes az kdyz chces skutecne neco udelat, jinak si vesele skilujes dal.
A dodnes nechapu proc jsou vsechny vyrobky 2.5 - X krat drazsi nez jsou vyrobni naklady a proc se vam vsem prestane libit, ze najednou nevydelate 50k na jednom vyrobku a zacne zakladat nejake kartelove dohody.
Ani nechapu cemu to ma zabranit, lidi ze znamosti si stejne budou delat za licence a levneji a tech par chudaku co okradete na tom, ze tu nikoho neznaji ? 2 mesice jsem delal krejciho skoncil jsem na jiste barve a nemuzu si stezovat ze by si moje postava zila spatne, ze by si nevydelala craftem a nemela zakazniky.
Proc se porad snazite delat ekonomiku drzenou umelym vymyslenim cen a nesnazite se dosahnout zdrave konkurence ?
Edit: A za tech 500k + co prodavaji kovari svoje zbrane si udelam radeji dva sokety, ktery budou stejny a i mnohem lepsi. Opravdu nevim co si myslite o mnozstvi penez, ale na Demone penize ztraci dost zahy smysl, zvalst po nakoupeni stromoradske vybavy

Odesláno 28.12.2006 20:58
A já zase dodnes nechápu proč se musíš vyjadřovat téměř ke všemu na tomhle foru. A přitom ti to může být úplně šumafuk.A dodnes nechapu proc jsou vsechny vyrobky...

a propo.. zdravou konkurenci muzes delat leda ve svete kde dochazi k nejakemu opotrebeni vyrobku. tady si o ni muzes leda tak nechat snit. kor kdyz zdravou konkurenci dela nekdo kdo ma vsechno co se za penize da ziskat, a nepotrebuje delat pro penize a craft dela z jineho duvodu.
#46 Host_Josifek_*
Odesláno 28.12.2006 21:03
Aha, takze mas vsechno co se da za penize ziskat a presto budu okradat porad vsechny a nakonec na tech penezich budu sedet a cekat ze prijede nejaky George a proda mi Golden circlet ? Asi jsem moc velky lidumil ...A já zase dodnes nechápu proč se musíš vyjadřovat téměř ke všemu na tomhle foru. A přitom ti to může být úplně šumafuk.
a propo.. zdravou konkurenci muzes delat leda ve svete kde dochazi k nejakemu opotrebeni vyrobku. tady si o ni muzes leda tak nechat snit. kor kdyz zdravou konkurenci dela nekdo kdo ma vsechno co se za penize da ziskat, a nepotrebuje delat pro penize a craft dela z jineho duvodu.
Mozna se ti zda ze jsem trosku ostrejsi, ale me proste vadi proc se snazite budovat neco, co stejne v konecnem dusledku ma nulovy efekt. Ze znamosti prodas levneji a kdyz te nekdo ukeca ( coz treda nektrey lidi ve hre umi docela dobre ) tak prodas levneji, hlavne kdyz prodas a vydelas. Ale holt se vam zda, ze vydelavate malo ...
A kdyz sme tak u toho, krejci porad skiluje na veci, kterou vzdy zuzitkuje. Jiste pamatujes doby kdy kovari a zlatnici skilovali na vyrobcich a pak hazeli do kosu cele bedny veci, protoze byli naprosto k nicemu. Driv mel jakykoliv vyrobek prakticky nulovou hodnotu. Cesta se ti zaplatila ze 3 veci a pak uz te to stalo jen to mackani jednicky. A krejci dodnes neplati zadnou cestu. :o)

Odesláno 28.12.2006 21:20
přesně, proč člověk , co nutně za svou kariéru musí mít nahrabáno neni ochoten prodat za dobrou cenu? Pak má člověk poslouchat ty namachrovaný lidi ,co to maj zadarmo nebo výrobní ... na druhou stranu třeba kamarád Brogh má peněz dost, že si klidně může dovolit jít na nízký ceny, jenže tim by zruinoval ty ostatní, proto to asi nedělá (teda hlavně pro to, že má grafiku v reklamaciAha, takze mas vsechno co se da za penize ziskat a presto budu okradat porad vsechny a nakonec na tech penezich budu sedet a cekat ze prijede nejaky George a proda mi Golden circlet ? Asi jsem moc velky lidumil ...
Mozna se ti zda ze jsem trosku ostrejsi, ale me prsote vadi proc se snazite budovat neco, co stejne v konecnem dusledku ma nulovy efekt. Ze znamosti prodas levneji a kdyz te nekdo ukeca ( coz treda nektrey lidi ve hre umi docela dobre ) tak prodas levneji, hlavne kdyz prodas a vydelas. Ale holt se vam zda, ze vydelavate malo ...

to bych bral jako důvod, to vás nikdy nenapadlo za ty hadry co máte uspořádat nějakej event nebo aspoń miniquest?Mě teda jo, ale nemam sRP hráčů moc dobrý zkušenosti a buildaření PvP eventama se mi nechce podporovat... ale co třeba zkusit " di tam a tam, přines mi třeba to a to a já ti dam tohle se slevou nebo zadarmo" ? to by vám nedalo ani hřejivý pocit u srdce? takhle sem jednou udělal letvary zadarmo a konkurence nebyla nadšená... je to divný no, beru, že cena věci by asi klesat neměla, ale pokud mam bojovat na cca 20ce s temnym tak musim někde vzít na verd že... když budu šikovnej ,tak budu mít verd zbraň, helmu, štít a zbroj zkatou a to bude všechno , co budu mít na sobě (ten terno nákup hrubej lime nepočítám

mě taky štve, když vidim lidi běhat s tim a tim hned na tom lvlu, kdy už to můžou nosit, ale minimálně bez dobrý zbraně se člověk nehne...
a tady je právě problém peněz, ceny nutí ostatní lidi si taky zakládat kraft a dokážete si představit, že by ve mešte, kde se pohybuje najednou max 60 dobrodruhů valná většina zabývala nějakým řemeslem? na co by pak byli dobrodruzi? to mohli rovnou zůstat doma, dobrodruh by si měl bejt schopnej vydělat bez toho ,aby to byl zloděj... a to je celej průs*r .. poklady nebo kraft "tečka" a narážima na nesmyslnost NPC provozujících banku 24/7 na každym druhym rohu kde se to jenom trhne lupičema a NPC otrocky doplńujou truhly stále a stále..

Odesláno 28.12.2006 21:21
Odesláno 28.12.2006 21:32
Diskuse na toto téma (kdo to má jak těžký) je snad tady už zbytečná. Obvzláště u zkušených matadorů tohoto fóra.
Odesláno 28.12.2006 21:51
V dnešní době platí že plno lidí hledá přijem z pokladů. Jsou poklady na který chodí zloději jako do sámošky, vyčáíhnou dobrou dobu, vyberou poklad a jdou pryč. Takhle se dá sehnat slušná výbava. Ale určitě si takhle nevydělá někdo kdo se do hry odstane třeba odpoledne. Vybírat poklady chce noční hodiny, ranní hodiny.
Hlavně je podle mě těchto pokladů málo. Mělo by být víc pokladů kde člověk najde pár tisícovek, a takové ty větší pokládky u kterých je třeba aby na ně šlo víc lidí, by měli mít tolik aby chudáci dobrodruzi po velkém boji neměli každej ze 2 měšce.
odhadl bych že tak 30 % postav by mělo dělat craft, zbytek vydělávat na pokladech, lootu.
Odesláno 28.12.2006 21:55

#52 Host_Josifek_*
Odesláno 28.12.2006 22:03
Puvodni vize licenci, kterou navrhla Rydiss a ja jsem ji vnutil Ggergovi nedosahuje zdaleka zamerum autoru.
Jinak co se tyce stani na trhu a hledani zakazniku, tam bude asi ta sila te lavicky.

Proste nejdriv prace, potom zabava. Me craft dycky bavil, takze sem se mu snazil venovat maximum casu.
Pokladama se da vydelat pokud Demonu opravdu znas a vis jak na ne. Tim myslim hlavne ty male. A to hluche misto od jisteho levelu do max levelu, ktere maji zaplnit ty dve az tri truhly pro vsechny neboss zlodeje, to je skutecne znat.
Jinak odhaduji, ze ten poradnej craft ( tj. opravdu nejlepsi vyrobky) by mel udelat jeden crafter za cely vek a material na nej by mela sehant jen hodne dobre sehrana skupina.
Odesláno 28.12.2006 22:16
No ja neviem, ale uzivit sa craftom to je asi dost problem .. bud musis mat dostatocny kapital (kde na to vezmes? ), alebo poriadnu partu ktora pomoze. Ja teda co som robil napr. lukarinu, tak to bolo len z nudy, lebo som nevedel co s peniazmi, a stalo to okolo 600k kym sa to vyskillovalo - navratnost = 0Ja neříkám že vydělávám málo. Teda vydělávám málo, to ano, ale to je spíš tím že nešiju, nehledám aktivně lidi co by chtěli neco koupit, ani nestojím jako trubka na trhu. Nějakou výbavu už mám. Sice by se šikly další peníze, ale teď je trh tak přesycenej krejčíma že když člověk nejde vyloženě pod cenu tak si podle me nezajistí nějaký vyšší přijem aby si mohl dovolit nějakou radost v podobě dobré výbavy.
V dnešní době platí že plno lidí hledá přijem z pokladů. Jsou poklady na který chodí zloději jako do sámošky, vyčáíhnou dobrou dobu, vyberou poklad a jdou pryč. Takhle se dá sehnat slušná výbava. Ale určitě si takhle nevydělá někdo kdo se do hry odstane třeba odpoledne. Vybírat poklady chce noční hodiny, ranní hodiny.
Hlavně je podle mě těchto pokladů málo. Mělo by být víc pokladů kde člověk najde pár tisícovek, a takové ty větší pokládky u kterých je třeba aby na ně šlo víc lidí, by měli mít tolik aby chudáci dobrodruzi po velkém boji neměli každej ze 2 měšce.
odhadl bych že tak 30 % postav by mělo dělat craft, zbytek vydělávat na pokladech, lootu.

Mne sa nepaci a uz hodne davno som k tomu nieco pisal, ze na craft su tak male podmienky, ze viacmenej kazdy moze robit vsetko (okrem teda toho kozeluha ale aj to sa da okaslat ). Na druhu stranu boli ale silne argumenty .. a to preco by PG postavy nemali mat moznost craftit a este silnejsi bol, ze ide o zabavu, tak nech si kazdy robi co chce

Odesláno 29.12.2006 01:40
#55 Host_zpirit_*
Odesláno 29.12.2006 05:49
Ja by som len chcel pripomenut, ze kartelove dohody viacerych clenov pri neobmedzenych zdrojoch su nezmyselne. Totiz, prva osoba co dohodu porusi a ide s cenou dole na tom aj najviac zarobi. Kazdy spravny obchodnik to samozrejme aj vyuzije, kartel konci.
Myslim ze spravne mirena vyhruzka a pak dobre uriznuta hlava navrati ceny zpatky kde byly a tyhle rodinoklany co tu jsou maj dostatecnou moc aby tyhle osamoceny kraftery prevalcovali
Navic tu jsou tyhle brzdy v podobe zlaty kytky a stribra ktery tomu jeste vic nahravaj.
Jinak co dat omezeni 100 skill pointu za mesic ? jedine cas je spravedlivej ke vsem stejne...
#57 Host_Josifek_*
Odesláno 29.12.2006 08:57
no tak jak kdo,já sem s šípařem na verdu za 4 měsíce, moc nespěchámPorad lepsi nez za tyden skoncit nebeskou.

ale každopádně souhlas, měly by se nácházet spíš předměty, ne peníze... na bazaru je třeba bastard Discord, kterej je alestejně dost slabej-poklady rozmýsit z truhel i k jednotlivejm npc ve formě užitečnejch věcí nebo i misc., který se ale každopádně daj prodat obchodníkům za odpovídající částku. Příklad
zatá zlatá šoška nějakýho boha ettinů , výkupní hodnota 8k
místo -- šance nalazení
mrtvola bla bla 0,3%
sud 0,1%
ettin 0,4%
ohnivec 4%
truhla DO1 10%
truhla DO2 15% (těžší, může tam max 20)
ettin war 2%
stínovej hafan 0%
šaman 8%
temnej 12%
etc...
takhle nějak, aby to nebylo jenom o truhlách a sem tam nějakym krystalu....
ale to už sem psal a viditelně bez reakce

#59 Host_Josifek_*
Odesláno 29.12.2006 09:30
Ted jsem se malem zadusil cajem, kdyz jsem si predstavil jak dobrodruh nabehne do DO a pujde na boss. Pri poctu ettinu a pravdepodobnosti padnuti sosky, si bude muset vzit sebou dvoukolak, aby je vubec odnesl. Po odevzdani tohohle dvoukolaku by mel tolik penez, ze uz by nemusel nikdy nikam chodit....
Covece Wulfgare co delas na Silvestra ?

Odesláno 29.12.2006 09:31
to je přibližný,hodnotx by stanovili způsobylejší lidéTed jsem se malem zadusil cajem, kdyz jsem si predstavil jak dobrodruh nabehne do DO a pujde na boss. Pri poctu ettinu a pravdepodobnosti padnuti sosky, si bude muset vzit sebou dvoukolak, aby je vubec odnesl. Po odevzdani tohohle dvoukolaku by mel tolik penez, ze uz by nemusel nikdy nikam chodit.
Covece Wulfgare co delas na Silvestra ?![]()

0 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních