Skočit na obsah

Fotka

Sraz vsech krejcich

• Please log in to reply
99 odpovědí na toto téma

#1 Smajdalf

Smajdalf

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 227 Příspěvků:

Odesláno 27.12.2006 17:30

Alexandr si po case prisel prohlednout bazar a pridat nejakej ten vejrobek na sklad,kdyz uvidel ceny nekterych vyrobku malem se skacel na zem . Nekteri kolegove jak se zda svych vyrobku vubec nevazi, proto bych rad usporadal sraz vsech krejcich za ucelem dohodnuti nejakych neutralnich cen.

Krejcovsky mistr Alexandr

//vyuzivam toho ze jsou prazdniny a tak je spoustu lidi doma , kdo by se chtel dostavit navrhnete cas a datum pak se pokusime urcit nejakej casek a datum.
  • 0

#2 Host_trexy_*

Host_trexy_*
  • Host

Odesláno 27.12.2006 17:40

*Švadlenka Teje si pozorně pročítá nástěnku když uvidí lístek od Alexandra.*

"No konečně někdo rozumnej", zavýskne a úhledným rukopisem se připíše do seznamu účastníků schůze.
  • 0

#3 DanyCZ

DanyCZ

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 200 Příspěvků:

Odesláno 27.12.2006 17:53

Jojo.. Myslim si že bysme se měli ňák domluvit...
Řekni čas a místo... a já se pokusim přizpůsobit...

Smíšek
  • 0

#4 Skald

Skald

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 161 Příspěvků:

Odesláno 27.12.2006 18:00

Skald právě dopíjel svůj korbel dobře vychlazeného trpasličího piva, když od vedlejšího stolu zaslechl jak se spolu dohadují dva muži. Podle obsahu jejich rozhovoru mu došlo, že ti dva pánové jsou dva křejčíci kteří lamentují nad neštastným osudem jejich řemesla.

"Hmm... takže Alicijský švadlenky si dávají zpicha. No to bych se taky měl zajít mrknout." otřel si pěnu ze rtů a poručil si u krčmáře další korbel.

// co třeba zítra večer kolem 20 hodiny večerní?
  • 0

#5 DanyCZ

DanyCZ

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 200 Příspěvků:

Odesláno 27.12.2006 18:11

// co třeba zítra večer kolem 20 hodiny večerní?

Zobrazit příspěvek

//s tim bych souhlasil...
  • 0

#6 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 27.12.2006 18:23

Alexandr si po case prisel prohlednout bazar a pridat nejakej ten vejrobek na sklad,kdyz uvidel ceny nekterych vyrobku malem se skacel na zem . Nekteri kolegove jak se zda svych vyrobku vubec nevazi, proto bych rad usporadal sraz vsech krejcich za ucelem dohodnuti nejakych neutralnich cen.

Krejcovsky mistr Alexandr
//vyuzivam toho ze jsou prazdniny a tak je spoustu lidi doma , kdo by se chtel dostavit navrhnete cas a datum pak se  pokusime urcit nejakej casek a datum.

Zobrazit příspěvek

drivejsi alchymistka a dnes krejci Shera Dabbert precte nastenku a po kratke uvaze pridava svuj podpis.

//zitra v osm vecer by mi to vyhovovalo pokud ma skleroticka hlava nezapomene:)
  • 0

#7 Host_Jeff Brawo_*

Host_Jeff Brawo_*
  • Host

Odesláno 27.12.2006 18:40

Jeffule je pro, pokud nebudu nekde na elfim mejdle.

//jen me zajima proc zrovna alexandr je tohoto iniciatorem, z toho mi jde hlava kolem. :wink:
  • 0

#8 Dona Atreid

Dona Atreid

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 222 Příspěvků:
  • Interests:Dona Atreid - mladá alicijská krejčí

Odesláno 27.12.2006 19:33

Dona se vratila po 14 dnech na ostrov Demona , a vidi vyvěsku svolavajici krejčí, tak asi přijde i když neví kam, ale zitra večer tu bude.

// Osobně si myslim, ale že větší učinek by měl orientační ceník, takový který se dá atahnout a vytisknout, na který prostě kliknu on se mi otevře, dám tisk a tisknu. Pak by to bylo jasné. Nebo pravidlo( jak prý mají kováři),
např: náklady + x%.
  • 0

#9 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 27.12.2006 19:56

// mám ceník zhruba vypsaný. Ceny které nevím jsou především u mnišských rukavic, kvůli tomu že jsem je skoro nešil. A taky u plášťů protože jejich užitek je velmi malý, náklady vysoké, a poptávka taky nic moc.
  • 0

#10 Smajdalf

Smajdalf

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 227 Příspěvků:

Odesláno 27.12.2006 19:56

Dona se vratila po 14 dnech na ostrov Demona , a vidi vyvěsku svolavajici krejčí, tak asi přijde i když neví kam, ale zitra večer tu bude.

// Osobně si myslim, ale že větší učinek by měl orientační ceník, takový který se dá atahnout a vytisknout, na který prostě kliknu on se mi otevře, dám tisk a tisknu. Pak by to bylo jasné. Nebo pravidlo( jak prý mají kováři),
např: náklady + x%.

Zobrazit příspěvek

ten cenik by usel jen nejak sjednotit ceny
  • 0

#11 DanyCZ

DanyCZ

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 200 Příspěvků:

Odesláno 27.12.2006 20:26

ten cenik by usel jen nejak sjednotit ceny

Zobrazit příspěvek

Jj... to je docela potreba.. pac rozdil v cene nekterejch vyrobku je docela "nepřiměřenej"...
  • 0

#12 Host_Seraph_*

Host_Seraph_*
  • Host

Odesláno 28.12.2006 13:05

//nejsem proti je to pravda co se tu pise, ale vzdy se najde nejakej blazen co ty ceny posere takze myslet si ze udelame nejakou kartelovou dohodu a tim se to vyresi je asi ponekud posetile. Na sraz se pokusim prijit, nevim jestli budu vecer doma, cenik ktery tam vytvorite samozrejmne budu dodrzovat, taky si myslim ze ceny nekterych vyrobku jsou smesne male.
  • 0

#13 Host_kelascout_*

Host_kelascout_*
  • Host

Odesláno 28.12.2006 13:42

Nápad je to fakt skvělej..... ale... .Každej novej krejčí si ty ceny sníží a ten po tom nový taky...............

Každopádně se taky pokusím nějako dostavit
  • 0

#14 Smajdalf

Smajdalf

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 227 Příspěvků:

Odesláno 28.12.2006 13:45

Jeffule je pro, pokud nebudu nekde na elfim mejdle.
//jen me zajima proc zrovna alexandr je tohoto iniciatorem, z toho mi jde hlava kolem. :wink:

Zobrazit příspěvek

//proc jsem inicatorem ? kdyz sem jzjistil ze se purpur roba prodava za 50k a dalsich x veci je skoro za vyrobni cenu. koukni se nekdy na bazar
  • 0

#15 Host_Josifek_*

Host_Josifek_*
  • Host

Odesláno 28.12.2006 13:49

//proc jsem inicatorem ? kdyz sem jzjistil ze se purpur roba prodava za 50k a dalsich x veci je skoro za vyrobni cenu. koukni se nekdy na bazar

Zobrazit příspěvek

A v cem je ta cena spatna ? :wink:
  • 0

#16 Host_Jeff Brawo_*

Host_Jeff Brawo_*
  • Host

Odesláno 28.12.2006 13:50

Zobrazit příspěvek

//divej ja treba zacal prodavat purpurku za 100k, ale pak nejakej milej alexandr ji tam frkl za 70k, to je to proc se tak divim, proc nekomu vadi kdyz nekdo da za niz ne on sam kterej dela totez jinejm? :wink:
  • 0

#17 Host_kelascout_*

Host_kelascout_*
  • Host

Odesláno 28.12.2006 13:52

Tak to se tam jako sejdeme. Zavřeme dveře.. A Ten jedinej kdo odejde má monopol ? :wink:
  • 0

#18 Smajdalf

Smajdalf

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 227 Příspěvků:

Odesláno 28.12.2006 13:55

//divej ja treba zacal prodavat purpurku za 100k, ale pak nejakej milej alexandr ji tam frkl za 70k, to je to proc se tak divim, proc nekomu vadi kdyz nekdo da za niz ne on sam kterej dela totez jinejm?  :wink:

Zobrazit příspěvek

//jo dal jsem tam jednu za 90 ale pokud vim ted jsem tam dal taky za 90 nedavno mel sem stanoveny ze je davam za 90 klidne se koukni na bazar je tam este ted. Ale jinak jo driv sem byl ochotnej zlevnovat ale ted uz je moc krejcich a zda se mi to ze na tom vsichni prodelavame.Ale necekam jako keltar ze vsichni najednou zmenej ceny a budou se ridit jen sem to chtel zkusit.
  • 0

#19 Host_Jeff Brawo_*

Host_Jeff Brawo_*
  • Host

Odesláno 28.12.2006 13:59

// Ale jinak jo driv sem byl ochotnej zlevnovat ale ted uz je moc krejcich a zda se mi to ze na tom vsichni prodelavame.Ale necekam jako keltar ze vsichni najednou zmenej ceny a budou se ridit jen sem to chtel zkusit.

Zobrazit příspěvek

//tak jestli jedes podle tyto logiky, hm aplaus, je min krejcich = davam to za nejmin (a ver mi ze za tech 70k sem to tam videl o tebe, ale je to fakt pul roku zpet, kdyz teprve tak 3-4 krejci umeli toto usit), cim vic krejcich = tim draz. ja sem selvnoval jen kvuli dvoum krejcim, a to jeste v cervenci, 1. byl alexandr, 2. byl skald, a to jsem se vylozene se skaldem po tellu ve hre bavil o cenach a jeste mi pritakal. a pak co sem nevidel, to byl des.
  • 0

#20 Host_Jeff Brawo_*

Host_Jeff Brawo_*
  • Host

Odesláno 28.12.2006 14:04

Jeff rusi ucast na snemu, cim vic mozku tim lip, ale toto neni pro me. Neco vymyslete zkuste se domluvit, ja na to budu dbat.

*prilepil pohlednej listecek jeden elficek na nastenku a odkracel si zpet do domu bardu, nechat si udelat masaz zad od ty pekny zpevandy tam*
  • 0

#21 Host_Josifek_*

Host_Josifek_*
  • Host

Odesláno 28.12.2006 14:04

//Kolik stoji purpurova licence ? 10k ?
  • 0

#22 Host_Jeff Brawo_*

Host_Jeff Brawo_*
  • Host

Odesláno 28.12.2006 14:07

//Kolik stoji purpurova licence ? 10k ?

Zobrazit příspěvek

// 3x9k + 2 velke latky (+- jeste tak 0-2), vysledna vyrobni cena je 40k, at nezeru :), ale nejsou tam zapocteny naklady na noze, ktere jsou spotrebovany do te nez se clovek nauci sit tudlenctu, neni tam zapocten cas, to ze ten vyrobek je uz luskusnejsi, atp.,
  • 0

#23 Host_Mollis_*

Host_Mollis_*
  • Host

Odesláno 28.12.2006 14:11

//A co takle stanovit "rozumný" ceny, pod který v rámci zboží co se dá na bazar nikdo nepůjde. To co si domluví každej sám po tellu, to je jeho kaše, ať si třeba zlevňuje a třeba i prodělává. Jinak bych byl osobně velmi překvapen a to dost mile, kdyby krejčí prodávali za jednotné ceny - což je v zápalu boje s konkurencí jak tak koukám zdánlivě nereálné :wink:

//purpurová licence 8002gp :happy:
  • 0

#24 Host_Josifek_*

Host_Josifek_*
  • Host

Odesláno 28.12.2006 14:14

// 3x9k + 2 velke latky (+- jeste tak 0-2), vysledna vyrobni cena je 40k, at nezeru :), ale nejsou tam zapocteny naklady na noze, ktere jsou spotrebovany do te nez se clovek nauci sit tudlenctu, neni tam zapocten cas, to ze ten vyrobek je uz luskusnejsi, atp.,

Zobrazit příspěvek

No to docela zeres s tema 40k ... 24k licence + 6k latky + 200 kudla (kdyz budu takova mrcha a budu ji pocitat do kazdeho vyrobku ) Takze pri dobre vuli 30k. Takze kdyz ji prodavas za 60k tak mas na ni 100% vydelek. To je opravdu desna tragedie, kdyz kazdej krejci = zlodej = otvirani pokladu = neustaly prisun hotovosti + si udela veskerou vybavu. Ten krejci je opravdu chudacek a je to desne nevydelecne remeslo.

Budte trosku rozumny a nesvadejte nizke vydelky vychazejici z vysoke konkurence na spatne ceny a nejake kartely. :wink:

Edit: dokonce 8000k, upraveno.
  • 0

#25 Host_Jeff Brawo_*

Host_Jeff Brawo_*
  • Host

Odesláno 28.12.2006 14:20

No to docela zeres s tema 40k ... 24k licence + 6k latky + 200 kudla (kdyz budu takova mrcha a budu ji pocitat do kazdeho vyrobku ) Takze pri dobre vuli 30k. Takze kdyz ji prodavas za 60k tak mas na ni  100% vydelek. To je opravdu desna tragedie, kdyz kazdej krejci = zlodej = otvirani pokladu = neustaly prisun hotovosti + si udela veskerou vybavu. Ten krejci je opravdu chudacek a je to desne nevydelecne remeslo.

Budte trosku rozumny a nesvadejte nizke vydelky vychazejici z vysoke konkurence na spatne ceny a nejake kartely.  :wink:

Edit: dokonce 8000k, upraveno.

Zobrazit příspěvek

//jo jasne kdyz to budes brat takhle tak to je jasny, ale abys umel purpurku tak abys mel ty vyrobni naklady takhle, musis odskillovat nebeskou, a tak stejne tohle muzes pouzit do vsech remesel, jako stejne muzes rict ze vyrobni cena mitrilu/shadowu je (2x20002gp) pri domluve s hornikem, nejakych 45k, prodava se za 500k-Mego. nebo treba rub brnko, ktere se prodava za 100k, a jeho vyrobni naklady jsou takrka neli uplne totozne jako ona zminovana purpurka. a vysledne sic o jedno +1 to ma min, ale je to ten sam vyrobek.
  • 0

#26 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 28.12.2006 14:30

//hele to máte všude, proč prodává Orf, kterej asi má peněz dost, verd hroty za 10k když je vyrobí sotva za 2k?proč zbraň která stojí 800k se dá vyrobit za 250k? Všichni chtěj vydělávat a řek bych, že zrovna u kterjčích ty ceny sou tak 2x vyšší než výrobní, což o kovářích řict nemůžete, halvně dneska má každej druhej známho tohodle a tamtoho, takže kupujou za levno... je to holt divná ekonomika :wink:
  • 0

#27 Host_Josifek_*

Host_Josifek_*
  • Host

Odesláno 28.12.2006 14:41

je sice pekny co rikas ale tak mi vyvetli platnere 200k za verd zbroj

Zobrazit příspěvek

//jo jasne kdyz to budes brat takhle tak to je jasny, ale abys umel purpurku tak abys mel ty vyrobni naklady takhle, musis odskillovat nebeskou, a tak stejne tohle muzes pouzit do vsech remesel, jako stejne muzes rict ze vyrobni cena mitrilu/shadowu je (2x20002gp) pri domluve s hornikem, nejakych 45k, prodava se za 500k-Mego. nebo treba rub brnko, ktere se prodava za 100k, a jeho vyrobni naklady jsou takrka neli uplne totozne jako ona zminovana purpurka. a vysledne sic o jedno +1 to ma min, ale je to ten sam vyrobek.

Zobrazit příspěvek

Ze jsou na jedne strane lidi nenazrany a prodavaji draze a na druhe strane jsou jeste hloupejsi ty co to kupuji ...

Demona nemela, nema a pokud se nezmeni filozofie craftu + pokladu + lootu tak ani nikdy mit nebude poradanou ekonomiku. Kdysi davno to uz resil Dedek, kdyz si hral na Horsta.

Hlavne bych nesrovnal naklady ruznych craftu. Nektere remesla maji vetsi naklady, nektere mensi a proto musi mit rozdilne ceny i pri relativne podobnych vlastnostech.

A co si budem nalhavat krom nebeske (bile a cerne) kyticky se da ke vsem kvetinkam dostat prakticky zadarmo o proti rubicitu nebo verdicitu, a jejich tezba je taky opravdu narocna. :wink:

Ja osobne jsem byl vzdy proti umelemu vydrzovani cen vysoko nad naklady potrebnymi na vyrobu, prodaval jsem levne a neprislo by mi ze bych si nevydelal. Ty soket mece, stromoradske veci atd se mi v invu sami neudelali.

Sorry za offtopic. Zapomel jsem ze je to v trznici. :happy:
  • 0

#28 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 28.12.2006 14:50

*se zájmem poslouchá co se děje*
hmm zvednou ceny švadlenky..mno proč ne prodám dráž kůže
  • 0