Sraz vsech krejcich
Odesláno 27.12.2006 17:30
Krejcovsky mistr Alexandr
//vyuzivam toho ze jsou prazdniny a tak je spoustu lidi doma , kdo by se chtel dostavit navrhnete cas a datum pak se pokusime urcit nejakej casek a datum.
#2 Host_trexy_*
Odesláno 27.12.2006 17:40
"No konečně někdo rozumnej", zavýskne a úhledným rukopisem se připíše do seznamu účastníků schůze.
Odesláno 27.12.2006 17:53
Řekni čas a místo... a já se pokusim přizpůsobit...
Smíšek
Odesláno 27.12.2006 18:00
"Hmm... takže Alicijský švadlenky si dávají zpicha. No to bych se taky měl zajít mrknout." otřel si pěnu ze rtů a poručil si u krčmáře další korbel.
// co třeba zítra večer kolem 20 hodiny večerní?
Odesláno 27.12.2006 18:23
drivejsi alchymistka a dnes krejci Shera Dabbert precte nastenku a po kratke uvaze pridava svuj podpis.Alexandr si po case prisel prohlednout bazar a pridat nejakej ten vejrobek na sklad,kdyz uvidel ceny nekterych vyrobku malem se skacel na zem . Nekteri kolegove jak se zda svych vyrobku vubec nevazi, proto bych rad usporadal sraz vsech krejcich za ucelem dohodnuti nejakych neutralnich cen.
Krejcovsky mistr Alexandr
//vyuzivam toho ze jsou prazdniny a tak je spoustu lidi doma , kdo by se chtel dostavit navrhnete cas a datum pak se pokusime urcit nejakej casek a datum.
//zitra v osm vecer by mi to vyhovovalo pokud ma skleroticka hlava nezapomene:)
#7 Host_Jeff Brawo_*
Odesláno 27.12.2006 18:40
//jen me zajima proc zrovna alexandr je tohoto iniciatorem, z toho mi jde hlava kolem.

Odesláno 27.12.2006 19:33
// Osobně si myslim, ale že větší učinek by měl orientační ceník, takový který se dá atahnout a vytisknout, na který prostě kliknu on se mi otevře, dám tisk a tisknu. Pak by to bylo jasné. Nebo pravidlo( jak prý mají kováři),
např: náklady + x%.
Odesláno 27.12.2006 19:56
Odesláno 27.12.2006 19:56
ten cenik by usel jen nejak sjednotit cenyDona se vratila po 14 dnech na ostrov Demona , a vidi vyvěsku svolavajici krejčí, tak asi přijde i když neví kam, ale zitra večer tu bude.
// Osobně si myslim, ale že větší učinek by měl orientační ceník, takový který se dá atahnout a vytisknout, na který prostě kliknu on se mi otevře, dám tisk a tisknu. Pak by to bylo jasné. Nebo pravidlo( jak prý mají kováři),
např: náklady + x%.
#12 Host_Seraph_*
Odesláno 28.12.2006 13:05
#13 Host_kelascout_*
Odesláno 28.12.2006 13:42
Každopádně se taky pokusím nějako dostavit
Odesláno 28.12.2006 13:45
Jeffule je pro, pokud nebudu nekde na elfim mejdle.
//jen me zajima proc zrovna alexandr je tohoto iniciatorem, z toho mi jde hlava kolem.
//proc jsem inicatorem ? kdyz sem jzjistil ze se purpur roba prodava za 50k a dalsich x veci je skoro za vyrobni cenu. koukni se nekdy na bazar
#15 Host_Josifek_*
#16 Host_Jeff Brawo_*
Odesláno 28.12.2006 13:50
//divej ja treba zacal prodavat purpurku za 100k, ale pak nejakej milej alexandr ji tam frkl za 70k, to je to proc se tak divim, proc nekomu vadi kdyz nekdo da za niz ne on sam kterej dela totez jinejm?//proc jsem inicatorem ? kdyz sem jzjistil ze se purpur roba prodava za 50k a dalsich x veci je skoro za vyrobni cenu. koukni se nekdy na bazar

#17 Host_kelascout_*
Odesláno 28.12.2006 13:52

Odesláno 28.12.2006 13:55
//jo dal jsem tam jednu za 90 ale pokud vim ted jsem tam dal taky za 90 nedavno mel sem stanoveny ze je davam za 90 klidne se koukni na bazar je tam este ted. Ale jinak jo driv sem byl ochotnej zlevnovat ale ted uz je moc krejcich a zda se mi to ze na tom vsichni prodelavame.Ale necekam jako keltar ze vsichni najednou zmenej ceny a budou se ridit jen sem to chtel zkusit.//divej ja treba zacal prodavat purpurku za 100k, ale pak nejakej milej alexandr ji tam frkl za 70k, to je to proc se tak divim, proc nekomu vadi kdyz nekdo da za niz ne on sam kterej dela totez jinejm?
#19 Host_Jeff Brawo_*
Odesláno 28.12.2006 13:59
//tak jestli jedes podle tyto logiky, hm aplaus, je min krejcich = davam to za nejmin (a ver mi ze za tech 70k sem to tam videl o tebe, ale je to fakt pul roku zpet, kdyz teprve tak 3-4 krejci umeli toto usit), cim vic krejcich = tim draz. ja sem selvnoval jen kvuli dvoum krejcim, a to jeste v cervenci, 1. byl alexandr, 2. byl skald, a to jsem se vylozene se skaldem po tellu ve hre bavil o cenach a jeste mi pritakal. a pak co sem nevidel, to byl des.// Ale jinak jo driv sem byl ochotnej zlevnovat ale ted uz je moc krejcich a zda se mi to ze na tom vsichni prodelavame.Ale necekam jako keltar ze vsichni najednou zmenej ceny a budou se ridit jen sem to chtel zkusit.
#20 Host_Jeff Brawo_*
Odesláno 28.12.2006 14:04
*prilepil pohlednej listecek jeden elficek na nastenku a odkracel si zpet do domu bardu, nechat si udelat masaz zad od ty pekny zpevandy tam*
#21 Host_Josifek_*
Odesláno 28.12.2006 14:04
#22 Host_Jeff Brawo_*
Odesláno 28.12.2006 14:07
// 3x9k + 2 velke latky (+- jeste tak 0-2), vysledna vyrobni cena je 40k, at nezeru :), ale nejsou tam zapocteny naklady na noze, ktere jsou spotrebovany do te nez se clovek nauci sit tudlenctu, neni tam zapocten cas, to ze ten vyrobek je uz luskusnejsi, atp.,//Kolik stoji purpurova licence ? 10k ?
#23 Host_Mollis_*
Odesláno 28.12.2006 14:11

//purpurová licence 8002gp

#24 Host_Josifek_*
Odesláno 28.12.2006 14:14
No to docela zeres s tema 40k ... 24k licence + 6k latky + 200 kudla (kdyz budu takova mrcha a budu ji pocitat do kazdeho vyrobku ) Takze pri dobre vuli 30k. Takze kdyz ji prodavas za 60k tak mas na ni 100% vydelek. To je opravdu desna tragedie, kdyz kazdej krejci = zlodej = otvirani pokladu = neustaly prisun hotovosti + si udela veskerou vybavu. Ten krejci je opravdu chudacek a je to desne nevydelecne remeslo.// 3x9k + 2 velke latky (+- jeste tak 0-2), vysledna vyrobni cena je 40k, at nezeru :), ale nejsou tam zapocteny naklady na noze, ktere jsou spotrebovany do te nez se clovek nauci sit tudlenctu, neni tam zapocten cas, to ze ten vyrobek je uz luskusnejsi, atp.,
Budte trosku rozumny a nesvadejte nizke vydelky vychazejici z vysoke konkurence na spatne ceny a nejake kartely.

Edit: dokonce 8000k, upraveno.
#25 Host_Jeff Brawo_*
Odesláno 28.12.2006 14:20
//jo jasne kdyz to budes brat takhle tak to je jasny, ale abys umel purpurku tak abys mel ty vyrobni naklady takhle, musis odskillovat nebeskou, a tak stejne tohle muzes pouzit do vsech remesel, jako stejne muzes rict ze vyrobni cena mitrilu/shadowu je (2x20002gp) pri domluve s hornikem, nejakych 45k, prodava se za 500k-Mego. nebo treba rub brnko, ktere se prodava za 100k, a jeho vyrobni naklady jsou takrka neli uplne totozne jako ona zminovana purpurka. a vysledne sic o jedno +1 to ma min, ale je to ten sam vyrobek.No to docela zeres s tema 40k ... 24k licence + 6k latky + 200 kudla (kdyz budu takova mrcha a budu ji pocitat do kazdeho vyrobku ) Takze pri dobre vuli 30k. Takze kdyz ji prodavas za 60k tak mas na ni 100% vydelek. To je opravdu desna tragedie, kdyz kazdej krejci = zlodej = otvirani pokladu = neustaly prisun hotovosti + si udela veskerou vybavu. Ten krejci je opravdu chudacek a je to desne nevydelecne remeslo.
Budte trosku rozumny a nesvadejte nizke vydelky vychazejici z vysoke konkurence na spatne ceny a nejake kartely.
Edit: dokonce 8000k, upraveno.
Odesláno 28.12.2006 14:30

#27 Host_Josifek_*
Odesláno 28.12.2006 14:41
je sice pekny co rikas ale tak mi vyvetli platnere 200k za verd zbroj
Ze jsou na jedne strane lidi nenazrany a prodavaji draze a na druhe strane jsou jeste hloupejsi ty co to kupuji ...//jo jasne kdyz to budes brat takhle tak to je jasny, ale abys umel purpurku tak abys mel ty vyrobni naklady takhle, musis odskillovat nebeskou, a tak stejne tohle muzes pouzit do vsech remesel, jako stejne muzes rict ze vyrobni cena mitrilu/shadowu je (2x20002gp) pri domluve s hornikem, nejakych 45k, prodava se za 500k-Mego. nebo treba rub brnko, ktere se prodava za 100k, a jeho vyrobni naklady jsou takrka neli uplne totozne jako ona zminovana purpurka. a vysledne sic o jedno +1 to ma min, ale je to ten sam vyrobek.
Demona nemela, nema a pokud se nezmeni filozofie craftu + pokladu + lootu tak ani nikdy mit nebude poradanou ekonomiku. Kdysi davno to uz resil Dedek, kdyz si hral na Horsta.
Hlavne bych nesrovnal naklady ruznych craftu. Nektere remesla maji vetsi naklady, nektere mensi a proto musi mit rozdilne ceny i pri relativne podobnych vlastnostech.
A co si budem nalhavat krom nebeske (bile a cerne) kyticky se da ke vsem kvetinkam dostat prakticky zadarmo o proti rubicitu nebo verdicitu, a jejich tezba je taky opravdu narocna.

Ja osobne jsem byl vzdy proti umelemu vydrzovani cen vysoko nad naklady potrebnymi na vyrobu, prodaval jsem levne a neprislo by mi ze bych si nevydelal. Ty soket mece, stromoradske veci atd se mi v invu sami neudelali.
Sorry za offtopic. Zapomel jsem ze je to v trznici.

Odesláno 28.12.2006 14:50
hmm zvednou ceny švadlenky..mno proč ne prodám dráž kůže
#29 Host_Josifek_*
Odesláno 28.12.2006 16:53
1 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 1 návětěvníků, 0 anonymních