Skočit na obsah

Fotka

problém s Lime pláštěm

• Please log in to reply
40 odpovědí na toto téma

#31 Host_Josifek_*

Host_Josifek_*
  • Host

Odesláno 07.11.2006 11:14

V zasade suhlasim. Stale to porovnavate s top vybavou, na ktoru nesupportovana postava moze na pekne dlho zabudnut.
Ak ste supportovani, tak sa vobec nedivim, ze sa vam mnoho veci zda out. Ja som bol vdacny, ked som si zarobil na vec aspon o stupen lepsiu, vy to beriete "top vs. zbytok".

Zobrazit příspěvek

S timhle nesouhlasim. Pokud je clovek sikovnej, tak si na veci ze stromoradu craftem i jinak vydela.

je pravda, ze niektore veci so stromoradu znehodnocuju iste idei v krafte. ale zase ten stromorad mal byt pomerne nedostupny a ked nie je, tak je asi chyba inde.

Zobrazit příspěvek

S timhle naopak souhlasim. Dostupnost stromoradskych vyrobku snizuje hodnoty nekterych vyrobku z craftu, nejvice asi ty plaste.
  • 0

#32 voodoo

voodoo

Admin

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1579 Příspěvků:

Odesláno 07.11.2006 11:16

Tak tak. Pre niekoho nedostupny, iny ho uz nosi od levelu 10+.
Beriem, ze ludia sa chcu bavit a nechcu obetovat desiatky hodin nudnym castiam hry, len mi je luto zacinajucich hracov, ktori sa nakoniec aj tak musia vydat cestou mensieho odporu (support).
  • 0

#33 Host_Josifek_*

Host_Josifek_*
  • Host

Odesláno 07.11.2006 11:19

Tak tak. Pre niekoho nedostupny, iny ho uz nosi od levelu 10+.
Beriem, ze ludia sa chcu bavit a nechcu obetovat desiatky hodin nudnym castiam hry, len mi je luto zacinajucich hracov, ktori sa nakoniec aj tak musia vydat cestou mensieho odporu (support).

Zobrazit příspěvek

Ano, zacinajici hrac to ma tezke, protoze hru nezna.
Ale na druhou stranu moje postavy, kdyz zacali delat craft, tak nikdy nemeli problem s penezma, at se jednalo o Suppi nebo o tu druhou. A me craft nudnej neprisel. :cool:
  • 0

#34 voodoo

voodoo

Admin

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1579 Příspěvků:

Odesláno 07.11.2006 11:26

S timhle nesouhlasim. Pokud je clovek sikovnej, tak si na veci ze stromoradu craftem i jinak vydela.

Zobrazit příspěvek

Dobre, povedzme si moznosti, ako moze zarobit.

1. vyberanie pokladov
nutnost poznat system, nutnost kempit poklady <10, nutnost urcitych buildov

2. craft
do zaciatku potrebujes financnu injekciu, u mnohych craftov potrebujes vybavu, aby si sa dostal k zaujimavejsiemu materialu, na ktoru si vsak nezarobis, lebo vacsina postav je supportovana kamaratmi a preto nepredas takmer nic. Vid bazar, kde je vacsina veci uz pekne dlho.
Sam si tu na fore pisal, ze ako krajcir si predal tusim 2 veci.

3. loot
to ani nema zmysel rozvijat

Ak ovsem predpokladas, ze "sikovnej" = mat znamosti a znalosti, tak to beriem. Ale postav proti sebe obtiaznost hrania so supportovanou postavou vs. nesupportovana a zamysli sa, podla ktoreho asi upravia obtiaznost celeho modulu. :cool:
  • 0

#35 voodoo

voodoo

Admin

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1579 Příspěvků:

Odesláno 07.11.2006 11:31

Ale na druhou stranu moje postavy, kdyz zacali delat craft, tak nikdy nemeli problem s penezma, at se jednalo o Suppi nebo o tu druhou. A me craft nudnej neprisel.  :tongue:

Zobrazit příspěvek

Aha, uz som na to asi kapol. :mad:
Ona sa holt doba zmenila. Kedysi som si craftom zarobil aj ja, ci ako kozeluh alebo krajcir. To boli casy inzeratov v hre i na fore, casy ked kazdy snival o meci od Rydiss, ci luku od Uzzy alebo Xena... Dnes mas plny bazar, ceny stlacene uplne dole a to len preto, ze to nikto nekupuje. A moj nazor, preco to nekupuju som uz napisal vyssie. :cool:
  • 0

#36 Host_Josifek_*

Host_Josifek_*
  • Host

Odesláno 07.11.2006 11:39

Dobre, povedzme si moznosti, ako moze zarobit.

1. vyberanie pokladov
nutnost poznat system, nutnost kempit poklady <10, nutnost urcitych buildov

2. craft
do zaciatku potrebujes financnu injekciu, u mnohych craftov potrebujes vybavu, aby si sa dostal k zaujimavejsiemu materialu, na ktoru si vsak nezarobis, lebo vacsina postav je supportovana kamaratmi a preto nepredas takmer nic. Vid bazar, kde je vacsina veci uz pekne dlho.
Sam si tu na fore pisal, ze ako krajcir si predal tusim 2 veci.

3. loot
to ani nema zmysel rozvijat

Ak ovsem predpokladas, ze "sikovnej" = mat znamosti a znalosti, tak to beriem. Ale postav proti sebe obtiaznost hrania so supportovanou postavou vs. nesupportovana a zamysli sa, podla ktoreho asi upravia obtiaznost celeho modulu.  :tongue:

Zobrazit příspěvek

ad2) neprodal jsem 2 veci, prodal jsem jen da plaste. Preci jenom ze dvou veci bych si na soket, stromoradskou vybavu a jine pekne veci nevydelal, kdyz v boos pokladu najdes helmu co je k nicemu nebo brambory.

Ale je pravda ze zakladaem je nahrabat nejake penize na malem levelu a setrit penize jen na nejnutnejsi vybavu a pokusit se co nejdrive vyrabet svoji vlastni. Bohuzel radoby ekonomika modulu demona je postavena uplne na hlavu. :cool:
  • 0

#37 licrydis

licrydis

Starší tovaryš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 980 Příspěvků:

Odesláno 07.11.2006 12:03

... obtiaznost hrania so supportovanou postavou vs. nesupportovana a zamysli sa, podla ktoreho asi upravia obtiaznost celeho modulu.  :tongue:

s touto praktikou mam ja osobne problem, imo je to proste chyba v pristupe.

idealne by malo byt vsetko odskalovane, tak aby priemerny poctivy hrac mal moznost v rozumnom case a s rozumnym usilim dostat sa blizko k vrcholu. ale nie az na vrchol, tam patria nadpriemerni hraci (co hraju efektivne, venuju tomu vela casu, atd.) ako sa bude riesit support, podvody, bugovanie, boti a pod. je vzdy na zvazenie. jeden zo sposobov je aj kaslat na nich, stale lepsie ako upravovat hru k ich obrazu. potom su rozne systemove reisenia, a nakoniec aj dm dozor :cool:
  • 0

#38 licrydis

licrydis

Starší tovaryš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 980 Příspěvků:

Odesláno 07.11.2006 12:06

... ekonomika modulu demona je postavena uplne na hlavu.  :cool:

tiez mam ten dojem, ale neviem specifikovat kde konkretne je problem a popripade, ako to napravit. (hint - wipe to nikda nevyriesil)
  • 0

#39 Host_Josifek_*

Host_Josifek_*
  • Host

Odesláno 07.11.2006 12:27

tiez mam ten dojem, ale neviem specifikovat kde konkretne je problem a popripade, ako to napravit. (hint - wipe to nikda nevyriesil)

Zobrazit příspěvek

Problem bude v penezich a jejich "hodnote" + v podstate nulova nabidka zbozi + zastaveni prisunu penez pro 90% postav nad level 10.
Moznosti jak to napravait by se nabizelo hned nekolik.
Az budu mit trosku casu, muzu to tady zkusit rozepsat.
  • 0

#40 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 07.11.2006 15:30

problém peněz je jak už sem dříve zmínil (a jak i voodoo) v pokladech-máš tu jednorázový celkme pěkný částky, ale moc častý na jejich velikost, prostě poklady přeměnit na misc. věcičiky s různou cenou..a rozšířit na všechny NPC!
příklad: zvláštní orkská soška se zběratelkou hodnotou třeba 6k- šance u truhly u orků 30% (orkové nejsou veřejná úschovna, kam si občas zajdete vybrat peníze a ti [kvitek medový]ové je tam maji po stopadesátý znova :mad: )
šance u běžného orka nebo okra střelce 0,03%; válečník 1%, šaman 4%; horskej 40% ..
to byl jenom příklad, prostě si neshomažďujou haldy zlata v truhle, kterou jim někdo otevírá pomalu denodenně :cool:
pak tim, že stabilním způsobem výdělku je kraft, nutíte hráče do kraftu, což zpusobuje přemnožení krafterů, kteří se obvykle rozdělí na dvě skupiny
a) zkušení hráči s vysokym skillem, na jejichž nástěnce zpravidla najdeteme něco typu "od rubicitu výš" prostě "tohle už nedělám" -není pravidlem
b)skupina, která u těžších kraftů dojde do bodu, kde potřebný finance zasahujou do úspor zaseknou se třeba na zlatu,

vzniká tak mezera, kde je třeba za těžko sehnat určitý výrobek, navíc bazar je dost nevyrovnaný ohledně systému, který zvýhodňuje předměty vyšší hodnoty - přijde zbrojař, nahází tam hladu zbrojí, třeba zadobrou cenu, ale ty tam x měsíců zabírají místo spotřebnímu zboží, tj. řemeslnné nástroje, šípy a pod... nehleděna to,že jejich obrat z prodeje jedné zbroje je několikanásobně vyšší než obrat z prodeje desítek nástrojů....

pouze moje polemika, za zlatem v truhlách si stojim

PS:prosím o přesun topicu třeba do Pokecu, nebo kam se to hodí.. :tongue:
děkuji
  • 0

#41 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 11.11.2006 13:32

tak měl bych tu report na ten hrubák.. u orků bere všechny, v DO bere zatim ettiny, ale i stínový, wary ani ohnivce ne, takže kdyby byl +2/10, tak je to solidní kompromis... ale ty stínový sem nečekal, to už se dá, sem tam když člověks odolností 8 bere sneakáč za 30... ujde, ale moh by bejt +2/10 :cool:
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních