Skočit na obsah

Fotka

problém s Lime pláštěm

• Please log in to reply
40 odpovědí na toto téma

#1 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 05.11.2006 17:22

Sháněl sem plášť a pro mojí postavu mi lvlově nejvíc seděl Lime, normální je +3/5 pohlcení, ztoho sem tedy usoudil, že hrubý bude +2/10, nechal sem si ho tedy vyrobit ale jeho pohlcení je pouze +1/10 (ačkoli byměl být +2/10), což jak jistě uznáte je dost nepoužitelné, přinejmenší vzhledem k ceně - 18 tisíc
takže bych rád věděl, jestli taková překvapení můžu čekat i u jíných pláštů, jestli to je v pořádku..
tady je print hrubého
http://img234.images...imehrubypt2.jpg
(je tam nějaký pochybná reklama, tak se nelekejte :cool: )
-kdyby byl +2/10 tak spokojenost nejvyšší, +3/5 je asi lepší ale mě se víc líbí +2/10; jenže s +1/10 mi je v DO2 asi k ničemu, tak chci aspoň varovat, pokud je to tak srávně...
:tongue:
  • 0

#2 Valdo

Valdo

Nacheatovano

• Kronikář
  • PipPipPipPipPip
  • 877 Příspěvků:

Odesláno 05.11.2006 17:41

No bug to neni, proste to tak bolo zamyslane a aj spravene - myslim ze tento Lime plast je najslabsi hruby, a teda ma aj najnizsie pohltenie.
  • 0

#3 shugo

shugo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 280 Příspěvků:

Odesláno 05.11.2006 19:20

Pokud se to s wipem nijak nezmenilo, tak pohlceni +1/10 ma jeste tmave hnedy, ktery je za lime. A jak uz psal Valdo jedna se o prvni dva hrube plaste, ktere lze udelat. A pokud jde o cenu, tak pokud krejci kupuje kuze za obvyklou cenu, vyjdou vyrobni naklady minimalne na 15k (mozna o neco vic nepamatuju si cenu licenci), takze ta cena se mi zda docela i nizka pokud se nejedna o zkuseneho krejciho, ktery to s nejvetsi pravdepodobnosti udela napoprve.
  • 0

#4 Host_Josifek_*

Host_Josifek_*
  • Host

Odesláno 05.11.2006 19:29

Pokud se to s wipem nijak nezmenilo, tak pohlceni +1/10 ma jeste tmave hnedy, ktery je za lime. A jak uz psal Valdo jedna se o prvni dva hrube plaste, ktere lze udelat. A pokud jde o cenu, tak pokud krejci kupuje kuze za obvyklou cenu, vyjdou vyrobni naklady minimalne na 15k (mozna o neco vic nepamatuju si cenu licenci), takze ta cena se mi zda docela i nizka pokud se nejedna o zkuseneho krejciho, ktery to s nejvetsi pravdepodobnosti udela napoprve.

Zobrazit příspěvek

Mno vyrobni naklady jsou 14k, takze cena 18k je tak akorat. I kdyz bych ho prodaval tak za 22k :o))
  • 0

#5 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 05.11.2006 19:31

no jo, ale na co mi bude, když je jenom +1?Pohltí vůbec v DO1 nebo DO2 někoho?
PS:nejde mi o cenu jak takouvou, ale o to, že když je +3/5 (kterej je v DO2 určitě použitelnej) za 14k, tak sem zaplatil 18k(odpovídající cenu vzhedem k výrobě..) za jenom +1/10 (od který hosem čekal +2/10), což je pravděpodobně použitelný tak možná na Ettiny...pohltí to ještě někoho v DO 1 a 2 prosím? :cool: (abych věděl, jestli to má vůbec cenu podepisovat )
  • 0

#6 shugo

shugo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 280 Příspěvků:

Odesláno 05.11.2006 19:58

Mno vyrobni naklady jsou 14k, takze cena 18k je tak akorat. I kdyz bych ho prodaval tak za 22k :o))

Zobrazit příspěvek

No tak sem se schvalne kouknul, jak si prisel na tak nizkou cenu a je to tim ze ceny kuzi sli po wipu nejak moc dolu. Zdrejme si jich kozeluzi uz tolik neceni jako driv. :cool: Kazdopadne s takto nizkou cenou kuzi a s licenci vychazi naklady na 12k :mad: Takze souhlasim ze 18k je akorat. :tongue:
  • 0

#7 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 05.11.2006 20:00

No tak sem se schvalne kouknul, jak si prisel na tak nizkou cenu a je to tim ze ceny kuzi sli po wipu nejak moc dolu. Zdrejme si jich kozeluzi uz tolik neceni jako driv. :cool:  Kazdopadne s takto nizkou cenou kuzi a s licenci vychazi naklady na 12k :mad: Takze souhlasim ze 18k je akorat. :tongue:

Zobrazit příspěvek

hezký, co tu řešíte, ale pro mě neni fakt podstatný, jestli sem vyhodil oknem 18k nebo 20k, tady de o to, jestli sem je vyhodil oknem nebo ne..?
  • 0

#8 Host_Josifek_*

Host_Josifek_*
  • Host

Odesláno 05.11.2006 20:05

hezký, co tu řešíte, ale pro mě neni fakt podstatný, jestli sem vyhodil oknem 18k nebo 20k, tady de o to, jestli sem je vyhodil oknem nebo ne..?

Zobrazit příspěvek

Nechapu.
  • 0

#9 shugo

shugo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 280 Příspěvků:

Odesláno 05.11.2006 20:07

Zobrazit příspěvek

K tomu se ti musi ale vyjadrit nekdo zkuseny mechanikou nwn a tak.
  • 0

#10 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 05.11.2006 20:08

Nechapu.

Zobrazit příspěvek

je to +1/10, což znamená, že to pohltí jenom bezenchantový útoky... tím chci říct-dá se tu vůbec na nějaký potvoře využít?pomůže mi to vůbec,pokud chodim do DO1 a DO2?
-pokud má Ettin a silnější potvory enchantna zbrani +1 a vyšší, tak tendle plášť nepohltí naprosto nic
-pokud tomu tak je, tam sem si koupil plásť, kterejještěani nemůžu (lvl potřeba 13) a kterej pomůže možná tak na hřbitově, ale proti jakýmukoli NPC či PC s enchantem +1 a vyšším je absolutněbez účinku (dleNWN wiki, žádná těžká mechanika, tady de o hodnoty enchantu potvor na Demoně..)
  • 0

#11 shugo

shugo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 280 Příspěvků:

Odesláno 05.11.2006 20:10

Kazdopadne ohledne bugu a ceny je ten plast v naprostem poradku. Jestli ma cenu si ho kupovat za takovou cenu je uz na kazdem hraci. Ja osobne bych si radsi chvili pockal a koupil pak nejaky lepsi nebo ze Stromoradu.
  • 0

#12 Host_Josifek_*

Host_Josifek_*
  • Host

Odesláno 05.11.2006 20:12

Kazdopadne ohledne bugu a ceny je ten plast v naprostem poradku. Jestli ma cenu si ho kupovat za takovou cenu je uz na kazdem hraci. Ja osobne bych si radsi chvili pockal a koupil pak nejaky lepsi nebo ze Stromoradu.

Zobrazit příspěvek

No plast jedine ze stromoradu. :cool:
  • 0

#13 Host_Josifek_*

Host_Josifek_*
  • Host

Odesláno 05.11.2006 20:19

-pokud má Ettin a silnější potvory enchantna zbrani +1 a vyšší, tak tendle plášť nepohltí naprosto nic
-pokud tomu tak je, tam sem si koupil plásť, kterejještěani nemůžu (lvl potřeba 13) a kterej pomůže možná tak na hřbitově, ale proti jakýmukoli NPC či PC s enchantem +1 a vyšším je absolutněbez účinku (dleNWN wiki, žádná těžká mechanika, tady de o hodnoty enchantu potvor na Demoně..)

Zobrazit příspěvek

No jo no, chybami se clovek uci. :cool:

Jinak ty enchanty zbrani priserek, to ti asi jen tak nekdo nerekne. :o))
  • 0

#14 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 05.11.2006 20:39

No jo no, chybami se clovek uci.  :cool:

Jinak ty enchanty zbrani priserek, to ti asi jen tak nekdo nerekne. :o))

Zobrazit příspěvek

hm, tak mi teda řekni, co je logickýho na existenci takovýhopláště, navíc od lvlu 13.. kdybyto bylaex. varianta modrýho (+1/5) nebo +2/10 tak to pochopim, ale tahkle....prostě chyták na hráče :tongue:
  • 0

#15 Host_Shini_*

Host_Shini_*
  • Host

Odesláno 05.11.2006 20:40

Zobrazit příspěvek

Zpusob jakym nakupujes a jakym s ezrejme na Demone ted prodava je opravdu vyhozenim penez z okna. Drivejsi mistri remesla nikoho nenutili koupit neco co presne neznali, pokud byl sortiment ktery jeste nemeli ve svych zapiscich tak jej zakaznikovi prvne usili nezavazne. Byly to holt mistri remesla jako Tass,Ryddis, Artemis a podobni, ne bezejmeni remeslnici schopni zadat zakaznika aby si sam zajistil kuze, ingoty, a aby koupil at s epodari vyrobit cokoliv.
  • 0

#16 Host_Josifek_*

Host_Josifek_*
  • Host

Odesláno 05.11.2006 20:46

Zpusob jakym nakupujes a jakym s ezrejme na Demone ted prodava je opravdu vyhozenim penez z okna. Drivejsi mistri remesla nikoho nenutili koupit neco co presne neznali, pokud byl sortiment ktery jeste nemeli ve svych zapiscich tak jej zakaznikovi prvne usili nezavazne. Byly to holt mistri remesla jako Tass,Ryddis, Artemis a podobni, ne bezejmeni remeslnici schopni zadat zakaznika aby si sam zajistil kuze, ingoty, a aby koupil at s epodari vyrobit cokoliv.

Zobrazit příspěvek

Jojo to byla doba, kdy nebyli licence. To se to vyrabelo. :cool:

Ale je pravda ze i s licencema jsem se snazil doporucovat veci, co jsem vedel co umi. Za celou svou krejcovskou karieru jsem prodal asi dva lehke bronzove plaste a zadnej hrubej.
A pokud si prinesli vlastni materila, tak to byla jen vyhoda pro ne, nebot nemeli moji vyrobni marzi a vyrobek je vysel levneji.
  • 0

#17 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 05.11.2006 21:13

no jo,ale co já teď s tim? mam si to podepsat a doufat, že mi to někde pomůže?nebo nemohl by to obchodník prodat ve Stromořadu?
  • 0

#18 Host_Josifek_*

Host_Josifek_*
  • Host

Odesláno 05.11.2006 21:51

no jo,ale co já teď s tim? mam si to podepsat a doufat, že mi to někde pomůže?nebo nemohl by to obchodník prodat ve Stromořadu?

Zobrazit příspěvek

To je tvoje vec, tvoje penize, tvoje hra. Vsechno je to na tobe, jestli to prodas nekomu do stromoradu nebo nekam jinam.
Ale na tvem miste bych tu vec ani nekoupil a uz kdyz bych ji koupil, tak bych se ji snazil udat ve hre a ne tady :o)))
  • 0

#19 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 05.11.2006 22:53

Mno podle mých zkušeností se vyplatí koupit spíš tenkej s vyšším "učinkem" tedy pro vyšší zbraň kterej toho tolik nepohltí. Když jsem asi před 4 měsíci celej nadšenej vletěl do zlataku se svým novým hrubým purpurovým pláštěm, a zjistil že žoldáci jeho ochranu spolehlivě proseknou tak jsem byl celkem zklamanej. Do pláště se nevyplatí snad ani investovat, krom stromořádskýho. Ne že by byly uplně naprd, ale tak od 20 lvl prostě nejsou na ty NPC stavěný.
  • 0

#20 Host_Josifek_*

Host_Josifek_*
  • Host

Odesláno 05.11.2006 22:56

Mno podle mých zkušeností se vyplatí koupit spíš tenkej s vyšším "učinkem" tedy pro vyšší zbraň kterej toho tolik nepohltí. Když jsem asi před 4 měsíci celej nadšenej vletěl do zlataku se svým novým hrubým purpurovým pláštěm, a zjistil že žoldáci jeho ochranu spolehlivě proseknou tak jsem byl celkem zklamanej. Do pláště se nevyplatí snad ani investovat, krom stromořádskýho. Ne že by byly uplně naprd, ale tak od 20 lvl prostě nejsou na ty NPC stavěný.

Zobrazit příspěvek

Hrubej purpurovej ? Do zlataku ? Zacatecnik ... :tongue: :cool:
  • 0

#21 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 05.11.2006 22:59

Hrubej purpurovej ? Do zlataku ? Zacatecnik ...  :tongue:  :cool:

Zobrazit příspěvek

no jo no. jakej učitel takovej žák.
  • 0

#22 Host_Josifek_*

Host_Josifek_*
  • Host

Odesláno 05.11.2006 23:05

no jo no. jakej učitel takovej žák.

Zobrazit příspěvek

Ne, nic ve zlym. Opravdu znalost priserek na demone je beh na dlouhou trat.

Ale ja delam do vcel. :tongue: :cool:
  • 0

#23 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • 2381 Příspěvků:
  • Interests:Books & Pubs

Odesláno 06.11.2006 00:09

Ne, nic ve zlym. Opravdu znalost priserek na demone je beh na dlouhou trat.

Ale ja delam do vcel.  :tongue:  :cool:

Zobrazit příspěvek

Dobře, že děláš do včel a nekoukáš na enchanty kam nemáš :mad:
  • 0

#24 Pee

Pee

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 501 Příspěvků:
  • Interests:Bike, AOE

Odesláno 06.11.2006 09:34

Zobrazit příspěvek

No třeba je slušivej ne? Budeš v něm fešák, paráda holt něco stojí :tongue: I když Pindruše si pro parádu koupila jen nějakej žlutej, je za babku, docela hřeje a déšť po něm steče. :cool:
  • 0

#25 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 06.11.2006 15:26

Plaste v craftu jsou na nic, jediny ktery se oplati je ST.
  • 0

#26 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • 2381 Příspěvků:
  • Interests:Books & Pubs

Odesláno 06.11.2006 16:56

Zobrazit příspěvek

Řekl bych, že pro ty méně sběhlé (vzhledem k finančním možnostem) je do začátku plášť +1/5 naprostá výhra.
  • 0

#27 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 06.11.2006 17:31

Řekl bych, že pro ty méně sběhlé (vzhledem k finančním možnostem) je do začátku plášť +1/5 naprostá výhra.

Zobrazit příspěvek

no jo, ale +1/10 je od lvlu 13. když rasim DO2 tak asi těžko někoho pohltim... je tu někdo ochotnej to odkoupitdo stromořadu? :)
a pro parádu bych si vzal modrej +1/5 za 5k :cool:
  • 0

#28 OneIceOne

OneIceOne

Tovaryš

• Cech Obsidiánových holí
  • PipPipPipPip
  • 628 Příspěvků:

Odesláno 07.11.2006 11:01

Zobrazit příspěvek

Nejsou, jen sou lidi moc zhejčkaný :tongue:: Když si vezmeš postavu, která nemá přístup k vlastnímu lečení z magie a charakterem je ve špici boje, war atd. Prostě si musí obstarat nějaký zdroj lečení. A ted pomijím dotované postavy, co mají za babku vybavu. Pak když třeba ja hraju průměrně 1-3 hod denně, a pokud mám bejt schopen neumírat v bojích, pak si musim chodit na začatku jako war sbírat lahvičky, než se dostanu k nějaké regeneraci a i když jsem cca 15 lvl a prostředí, kde sbíram lahve mě přimo neohrožuje na životě, mechanika nwn způsobuje, že mě npc občas zraní (hod 20). To způsobuje nutnost sebe lečení, delsí nudnou dobu harvestrovaní lahví pro pozdější použití atd. A když vezmu, že bych měl každej den cca 1h sbírat lahve, z herního času 1-3h, tak pak plášt z craftu je pro mě volitelné řešení, pro zmírněnosti zraněni a taky opruzu :cool: . A jelikož ty mensí (tenčí pláště) z st jsou srovnatelný s kraftem, kterej je navíc časově 100x dostupnější a velký plášt za cca x stovek k gp, na kterej 80% postav může 2/3 hry zapomenout, se raději můžeme porozhlédnout po tom kraft plášti.

A navíc se podívejme, kolik postav má ve hře nějaký viditelný plášť, řekl bych tak 4 z 5 a to beru celé spektrum cca 5-30 lvl, takže žeby všichni nosili ty st je nepravděpodobné :mad:
  • 0

#29 voodoo

voodoo

Admin

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1579 Příspěvků:

Odesláno 07.11.2006 11:08

...

Zobrazit příspěvek

V zasade suhlasim. Stale to porovnavate s top vybavou, na ktoru nesupportovana postava moze na pekne dlho zabudnut.
Ak ste supportovani, tak sa vobec nedivim, ze sa vam mnoho veci zda out. Ja som bol vdacny, ked som si zarobil na vec aspon o stupen lepsiu, vy to beriete "top vs. zbytok".
  • 0

#30 licrydis

licrydis

Starší tovaryš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 980 Příspěvků:

Odesláno 07.11.2006 11:10

je pravda, ze niektore veci so stromoradu znehodnocuju iste idei v krafte. ale zase ten stromorad mal byt pomerne nedostupny a ked nie je, tak je asi chyba inde.
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních