Plaste v craftu jsou na nic, jediny ktery se oplati je ST.

Nejsou, jen sou lidi moc zhejčkaný

: Když si vezmeš postavu, která nemá přístup k vlastnímu lečení z magie a charakterem je ve špici boje, war atd. Prostě si musí obstarat nějaký zdroj lečení. A ted pomijím dotované postavy, co mají za babku vybavu. Pak když třeba ja hraju průměrně 1-3 hod denně, a pokud mám bejt schopen neumírat v bojích, pak si musim chodit na začatku jako war sbírat lahvičky, než se dostanu k nějaké regeneraci a i když jsem cca 15 lvl a prostředí, kde sbíram lahve mě přimo neohrožuje na životě, mechanika nwn způsobuje, že mě npc občas zraní (hod 20). To způsobuje nutnost sebe lečení, delsí nudnou dobu harvestrovaní lahví pro pozdější použití atd. A když vezmu, že bych měl každej den cca 1h sbírat lahve, z herního času 1-3h, tak pak plášt z craftu je pro mě volitelné řešení, pro zmírněnosti zraněni a taky opruzu

. A jelikož ty mensí (tenčí pláště) z st jsou srovnatelný s kraftem, kterej je navíc časově 100x dostupnější a velký plášt za cca x stovek k gp, na kterej 80% postav může 2/3 hry zapomenout, se raději můžeme porozhlédnout po tom kraft plášti.
A navíc se podívejme, kolik postav má ve hře nějaký viditelný plášť, řekl bych tak 4 z 5 a to beru celé spektrum cca 5-30 lvl, takže žeby všichni nosili ty st je nepravděpodobné