Spot vs. Listen
Odesláno 01.06.2006 10:53
Co proti comu sa hadze mi je jasne, skor ma zaujima pohlad z praxe.
Proti akemu cislu sa hadze, ak chcem spotnut postavu v invise? Da sa vobec slusnejsie spotnut aj postava vzdialenejsia ako dva kroky?
Odesláno 01.06.2006 11:04
Pro toho kdo ma hodne bodu k dispozici je dobre maxovat obe dve veci. V tvem pripade spis asi spot, jelikoz na ten se haze kdyz se skryvana postava pohybuje a i kdyz stoji. Listen funguje jen na pohyblive cile. Dale spot vyuzijes pri zjisteni toho ze te nekdo okrada (nevim jak moc se to na Demone bude hodit).
Jinak listen se zase ma hodit proti neviditelnym postavam, ale pripadne mi ze i kdybych mel listen 100 tak stejne neviditelnou postavu uvidim az si stoupne vedle me.
Odesláno 01.06.2006 11:07
Uz jsme se o tom bavily, ale napisu to i sem.
Pro toho kdo ma hodne bodu k dispozici je dobre maxovat obe dve veci. V tvem pripade spis asi spot, jelikoz na ten se haze kdyz se skryvana postava pohybuje a i kdyz stoji. Listen funguje jen na pohyblive cile. Dale spot vyuzijes pri zjisteni toho ze te nekdo okrada (nevim jak moc se to na Demone bude hodit).
Pravdepodobne zisti ze ho niekto okrada, ale moc platne mu to nebude, kedze zlodejovi kradnuta vec zostane
A toto neviem ako funguje, mozno ini budu vediet, ale mam taky pocit ze len NPC dokazu pomocou listen odhalit neviditelnych.Jinak listen se zase ma hodit proti neviditelnym postavam, ale pripadne mi ze i kdybych mel listen 100 tak stejne neviditelnou postavu uvidim az si stoupne vedle me.
Odesláno 01.06.2006 11:08
Listen
Listen alerts a character to hidden creatures that may be nearby.
Ability: Wisdom
Classes: All
Requires Training: No
Check: Listen detects hidden creatures by opposing their Move Silently
check. A successful check renders the hidden creature visible, and makes
it a valid target for the listener.
Special: Standing still provides a +5 bonus to a Listen check. A character
with the Alertness feat gains a +2 bonus on Listen checks. Rangers
gain a bonus when listening against a favored enemy. Elves, gnomes,
and halflings gain a +2 racial bonus to Listen checks. Half-elves
receive a +1 racial bonus.
Use: Listen is part of the Detect modal action. In Passive Detect mode,
checks are made automatically every round. Active Detect mode is a
modal action that reduces the normal movement rate and makes the
character perform an Active Listen, as well as Search and Spot checks.
#5 Host_Josifek_*
Odesláno 01.06.2006 11:11

Odesláno 01.06.2006 11:13
Podle toho co pisou v nasi bibly, se proti hide hazi na spot a proti move silently na listen, z toho plyne ze pokud schovana potsava ma hide vysoky ale nizky move silent a snazi se ji uvidet postava s vysokym listen ale malym spot tak je by ji mela uvidet protoze lidove receno ta schovana postava sice nejde videt, ale dupe jako slon.
Odesláno 01.06.2006 11:18
To je prave to, na co treba pohlad z praxe.Hmm... tak ted jsem z toho trochu jelen.
Podle toho co pisou v nasi bibly, se proti hide hazi na spot a proti move silently na listen, z toho plyne ze pokud schovana potsava ma hide vysoky ale nizky move silent a snazi se ji uvidet postava s vysokym listen ale malym spot tak je by ji mela uvidet protoze lidove receno ta schovana postava sice nejde videt, ale dupe jako slon.
Ono by TEORETICKY stacilo mat namaxovane listen a spoliehat sa na to, ze ukryta postava sa vacsinou aj tak pohybuje a teda hadze sa listen vs move silently.
Odesláno 01.06.2006 12:04
Tobe bude stacit, kdyz budes maxovat spot a do listen das treba nejake zatoulane body :)
Nikdy jsem nezjistila, ze by spot nebo listen nejak ovlivnilo neviditelnost. Kdyz k tobe neviditelny hrac prijde, tak ho zahladnes at uz mas spot/listen. nebo ne.
Ja bych zrusila svitky s TS a TS samotne :)
Odesláno 01.06.2006 12:05
Tady na demone si hrac nikdy neveme jen hide, nebo jen move silently. Bere si oba a ma v nich vetsinou stejny pocet bodu.
Tobe bude stacit, kdyz budes maxovat spot a do listen das treba nejake zatoulane body :)
Neviem ake ma zlodej itemy, ale myslim ze skor bude mat bonusy HIDE, takze za urcitych podmienok by listen mohlo byt lepsie ale aj tak neviem ci to nieco pomoze
Odesláno 01.06.2006 12:12
tak, zrusit vsechna TS a nahradit tim druhym kouzlem ktere vidi neviditelne postavy ale skryte uz ne. za dalsi prehodit hide a move silently na wisdom(nebo inteligenci). tim by plazilove prestali bejt uplne nedetekovatelni, ale tupci kteri neumi nic nez nakouzlit TS by je uz nevideliTady na demone si hrac nikdy neveme jen hide, nebo jen move silently. Bere si oba a ma v nich vetsinou stejny pocet bodu.
Nikdy jsem nezjistila, ze by spot nebo listen nejak ovlivnilo neviditelnost. Kdyz k tobe neviditelny hrac prijde, tak ho zahladnes at uz mas spot/listen. nebo ne.
Odesláno 01.06.2006 12:14
Tyyy jo ty ses fakt zle vyspal :)tak, zrusit vsechna TS a nahradit tim druhym kouzlem ktere vidi neviditelne postavy ale skryte uz ne. za dalsi prehodit hide a move silently na wisdom(nebo inteligenci). tim by plazilove prestali bejt uplne nedetekovatelni, ale tupci kteri neumi nic nez nakouzlit TS by je uz nevideli
Ja uz si tu ani nemuzu ironicky pippnout, pac me za to vsichni hned shodi!!
No to s tim rusenim TS je na delsi debatu, ktera uz nekde byla, tak to nechci rozebirat.
Odesláno 01.06.2006 12:15
#14 Host_MRI_*
Odesláno 01.06.2006 14:39
#16 Host_MRI_*
Odesláno 01.06.2006 15:03
+vidis za prekazky
+MS bejva casto nizsi (rangersky kouzla na hide, velikostni bonusy na hide)
+kdyz stojis tak mas bonus +5
spot:
+funguje na vetsi prostor
+funguje i kdyz se dotycnej nehejbe
a navic...listen je ti proti rychle hipsujicimu zlodejovi k nicemu

Odesláno 01.06.2006 15:23
ehm... Rah Bin?
Teda nechcem klamat, ale pokazde ked sa zlodej hipsne, tak ty musis znova prehodit jeho hide aby sa ukazal .. cize ak sa bude hipsovat rychlejsie, ako ty ho odhalovat, tak ti to nepomoze .. ale ten Spot bude lepsi ako listen v tomto pripade, ale ty mas urcite prehlad, ake Move Silently moze dosiahnut niekto na Demone, nepredpokladam ze by sa na to niekto specializoval
#22 Host_Josifek_*
Odesláno 01.06.2006 15:28

Aha tak nic no, jsem to nejak nestihl napsat ...

Jo a jeste tu je jeden velice neprijemny bug ...

Odesláno 01.06.2006 16:08
když se ukrytí ve stínu posune na 10. lvl SD tak klidně zrušte :)Tady na demone si hrac nikdy neveme jen hide, nebo jen move silently. Bere si oba a ma v nich vetsinou stejny pocet bodu.
#24 Host_Josifek_*
Odesláno 01.06.2006 16:43
Kdyz narazis na zlodeje ktery se shova, uderi a znovu schova behem par sekund tak je vysoky spot temer na nic. Nestihnes to prehodit, a to z duvodu ze na hide a MS je plno veci, ale treba na spot skoro nic, pred wipem jsem mel jen mithral helmu ktera davala +14 spot.
Odesláno 01.06.2006 18:08
Prosim prosim prehod to na Inteligencitak, zrusit vsechna TS a nahradit tim druhym kouzlem ktere vidi neviditelne postavy ale skryte uz ne. za dalsi prehodit hide a move silently na wisdom(nebo inteligenci). tim by plazilove prestali bejt uplne nedetekovatelni, ale tupci kteri neumi nic nez nakouzlit TS by je uz nevideli

Odesláno 01.06.2006 18:17
Myslim ze proti hypsujicimu koboldovi ti stejne nic nepomůžeVoodoo, aby nedoslo k mylce, za soucasneho stavu zpusobu jakym Hide funguje si nemysli ze bys mel sanci proti zlodeji ktery ma HIPS a ty ho nemas, tohle se hodi jedine na souboj dvou HIPS positive postav. Tam vyhrava ten kdo ma lepsi hide a move silent a kdo ma lepsi spot a listen.
Kdyz narazis na zlodeje ktery se shova, uderi a znovu schova behem par sekund tak je vysoky spot temer na nic. Nestihnes to prehodit, a to z duvodu ze na hide a MS je plno veci, ale treba na spot skoro nic, pred wipem jsem mel jen mithral helmu ktera davala +14 spot.
Odesláno 01.06.2006 19:22
mno, jde o to ze prvni listen check je az na zacatku dalsiho kola potom co se dotycnej skryje, zatimco spot check hned kdyz jde do hipsu.ehm... Rah Bin?
to v praxi znamena, ze i kdyz mas listen treba o 20 vetsi nez ten zlodej MS, tak jestlize bude trochu sikovnej, ma sanci te normalne usneakovat. Kdyz mas spot o 20 vetsi nez on Hide, tak se ti to stat nemuze pac se ti nestrati ani na setinku

Odesláno 01.06.2006 22:46
mno, jde o to ze prvni listen check je az na zacatku dalsiho kola potom co se dotycnej skryje, zatimco spot check hned kdyz jde do hipsu.
to v praxi znamena, ze i kdyz mas listen treba o 20 vetsi nez ten zlodej MS, tak jestlize bude trochu sikovnej, ma sanci te normalne usneakovat. Kdyz mas spot o 20 vetsi nez on Hide, tak se ti to stat nemuze pac se ti nestrati ani na setinku

0 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních