Skočit na obsah

Fotka

Plamenem bitev

• Please log in to reply
Téma nemá žádné odpovědi

#1 Orf Sekerád

Orf Sekerád

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 298 Příspěvků:

Odesláno 29.12.2005 00:31

Běžný den na tržišti. Orf se líně opírá o krumpáč a pozoruje jak Paldy, jeho starý přítel ve zbrani a obchodu, se snaží vykovat něco na čem snad vydělají nějaký ten zlaťák. Když ospalou atmosféru prorazí virbl bubeníka v parádní uniformě. Ten zpod kabátce vytáhne stočený pergamen, teatrálně jej rozvine a dá se do čtení:
„Na vědomost se dává, že armáda města Alicie rekruty verbuje.
Každý muž jenž mečem, sekerou, kopím či lukem vládne a osud města mu lhostejný není, nechť ten před hradem Vulkánem se dostaví. Zde vrchní verbíř, velitel Tulgar, rekruty vybéře, by mohli slavně městu sloužiti.“ Poté pergamen připevní na nástěnku, předvede další hudební číslo a ukázkově odpochoduje směrem ku hradu.

„Slyšels to Paldy,“ Praví Orf a podrbe se ve vousu, „dem na to mrknout, ne?
„Jistě příteli, to by mohla být tak pravá přiležitost jak hrdinské skutky vykonat a vydobýt si slávu“
„Jo jo, hrdinství to je moje,“ prohodí Orf ironicky. „Tak dem, ať nás nikdo nepředběhne“

Před hradem se už srocují skupinky dobrodruhů kolem postaršího muže ve žluté uniformě, z něhož je cítit autorita a levná pálenka. Právě vysvětluje pohublému bardovi že v bitevní vřavě opravdu není místo pro šumaře a svá slova stvrdí důrazným kopancem do zadnice, když si všimne příchodu dalších odvážlivců. „Tak co, další koumáci co chtěj nepřítele udolat serenádou?“
„Dej Moradin dobrej den vašnosti, tož to já sem prostej horník a taky kamarád to je ušlechtilej rejtár ve službách Torma..“
„Inu, když nic lepšího…Uvažovali ste hoši o službě v armádě? Armáda se o vás postará lépe jak rodná máteř, bude vás šatit, živit a vyděláte kupu zlaťáků a za to vám bude umožněno vydobýt si slávu a povýšeni, možná tu mezi náma je budoucí alicijský maršál...Stačí podepsat tuhlectu listinu a sláva a bohatství vás neminou.“
„Bude mi ctí sloužit Alicii a jejímu lidu, sem s onou listinou veliteli,“ praví Paldy a podepíše listinu.
„Tak se mnou taky můžete počítat, nejdřív si to ale řádně pročtu než to podškrábnu. Takže na dva roky…no dejme tomu...hmm ten žold taky nejni k zahození…je možný si nějak přilepšit, válečná kořist, však si rozumíme…?“
„Kořist se dělí mezi všechny vojáky, podle hodnosti“
„Dobrý šéfe, tak sem teda váš,“ a s těmito slovy Orf přidá na listinu svoje jméno.
„Výborně hoši, udělali jste nejlepší rozhodnutí ve svým životě,“ na tváři se mu na okamžik oběví ďábelský škleb, „teď se zařaďte k odvedencům. Ještě naverbuju pár schopnejch chlapů a pak k vám budu mít řeč.“

„Jak tak na vás koukám bando nezvedená, tak to bude těžká práce, ale já z vás pořádný vojáky udělám, i kdybyste se na hlavu stavěli.Teď mě dobře poslouchejte, zejtra ráno nástup tady před hradem, začne vám výcvik, takže kdo z vás se tu nevokáže tomu zmaluju hřbet. Rozchod!!!“
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních