Volala sa Marion a bola to jediná dcéra baróna Brickburna. Každému z nás sa páči niečo iné, tak snáď bude stačiť , keď vám poviem, aby ste si predstavili tú najkrajšiu ženu akú ste v živote videli a potom jej krásu znásobili stomi.
Neviem, čím som ju tak očaril, či svojou odvahou ( hoci za tú som mohol ten večer ďakovať viac krčmárovi Hortstovi ako svojim rodičom ) alebo tým, že som ju vždy dokázal rozosmiať, dôležité je, že som ju ľúbil a ona mňa.
Žial nežijeme v rozprávke a hoci sme sa tak chvíľu obaja cítili, už za krátky čas sme pocítili trpkosť ľudskej pýchy a závisti.
Stretávali sme sa čoraz častejšie na tajnom mieste v lese. Vedeli sme o ňom len my a pár z mojich dobrých kamarátov. O to viac ma prekvapilo, keď nás tam jedného dňa objavili barónove stráže. Behom jedného dňa prebehol "spravodlivý" súd kde mi prišili únos a stihli ma vyhlásiť aj za vodcu miestnych banditov. Netrvalo dlho a sedel som v temnej kobke, kde mi jedinú spoločnosť robili nechutne vychudnuté krysy. Nerozmýšľal som nad tým akú dobu tu budem musieť stráviť bolo mi totiž úplne jasné, že nikto z prítomných v súdnej sieni si neprial aby som ešte niekedy zazrel denné svetlo.
Nasledujúce týždne boli pre mňa utrpením, ale silu bojovať mi dodávala myšlienka, že znovu uvidím Marion. Ani nie tak moje zručnosti a obratné prsty ako fakt že niekto z vonka zapiekol do kúska, mimochodom mimoriadne tvrdého chleba kľúč od cely ma dostalo von.
Pod rúškom tmy som opustil žalár. Musel som byť veľmi opatrný, za útek z vezenia bol v týchto končinách povraz a keď som zvážil fakt, že ide o mňa zrejme by nebol žiadny súd nutný a rozsudok by bol vykonaný na mieste.
Zakrádal som sa lesom, keď sa spoza stromu vynorila postava v mníšskej sutane. Bola to Marion ...
Bola to posledná noc, ktorú sme strávili spolu, bolo to naposledy, čo som ju videl ... musela to tušiť pretože tú noc mi dala ten najkrajší ten dar. Dala mi kúsok samej seba ...
Ráno som sa zobudil opäť sám, vedľa ležal len pohodený mešec zlaťákov. Ak je niečo horšie ako hlúpy elf, tak je to zaľúbený a tvrdohlavý elf. Moje ďalšie kroky totiž neviedli do prístavu, ale do Horstovej krčmy.
Chcel som utopiť svoje zúfalstvo v zázvoráku, ale môj plán nepočítal s tým, že sa v krčme objaví jeden z gardistov ktorý ma zatýkali... Bez váhania na mňa zaútočil a potom sa to všetko zbehlo veľmi rýchlo. Na konci toho všetkého strážnik chrčal na zemi prebodnutý vlastným mečom.
Je tak ľahké urobiť chybu, ktorú budete ľutovať do konca života a aj keď sa rozhodnote ju napraviť a začať od znova, nemusí sa Vám to podariť
I preto teraz sedím v kajute rybárskej lode a premýšľam, čo si pre mňa osud prichystal ...
Příspěvek upravil Twisterko: 27.12.2005 12:34