Rozlobený Gerald se vrátil zpět do hostince. Ještě jednou pohlédl na místo, kde se jej pokusili okrást. Ne to se nesmí dít v Alicii. S tím se musí něco udělat. Vytáhl pergamen a počal psát.
Vážení lordové, ochránci,
při dnešním pobytu ve vyhlášené hospůdce při bráně Alicie jsem se stal cílem jednoho malého drzého zlodeje, jménem Higure, který se mě pokusil okrást. Jelikož jsem poctivým a doufám, že i váženým občanem Alicie, již dlouhou dobu platícím daně, očekávám, že budete prosazovat právo v našem městě.
Myslím, že tento podlý a nízký čin si zasluhuje potrestání.
Jsem mírumilovným občanem Alicie a velmi nerad bych bral právo do svých rukou. Pokud však nebude z Vaší strany zjednán pořádek, bude se muset o svou bezpečnost postarat sám.
V očekávání vaši odpovědi a
s pozdravem
Mistr alchymie a člen Oliosoava řádu
Gerald
Stočil pergamen, kývl na již čekajícího chlapce a poslal jej se vzkazem na hrad.
Gerald pozvedl svůj džber a polk další doušek. Ano, musí existovat i jiné cesty.... snad ten Cech ještě existuje, zamyslel se
Vážení,
dnešní podvečer jsem byl při svém pobytu cílem zákeřného pokusu o loupežné přepadení. Jelikož jsem jen chudým avšak váženým členem Oliosova řádu, ocenil bych, abyste ve svých řadách zjednali nápravu. Myslím, že není vhodné, aby lidé z vašeho Cechu, nebo se jen tak tvářící, přepadávali poctivé kněze. Přeci jen, kněží, zde na pozemské půdě, reprezentují božskou moc. Chtěl by tedy snad někdo okrádat Oliose?
S úctou
Gerald
Udýchaný chlapec se právě vrátil. Zprávu jsem předal Mistře.
Děkuji ti. Mám pro tebe ještě jeden úkol. Nebude nejlehčí, nevím ani zada bude splnitelný, ale zkus se ponořit do místního podsvětí a vyhledat Gerald začal šeptat.....
Chlapec s ustrašeným výrazem přikývl. Ano Mistře, ale jen kvůli vám. Pomalým krokem se vydal z hostince.
Gerald si objednal další žejdlík. Je třeba počkat na odpověď, pomyslel si.

Občan
Započal
Geralt
, 10.12.05 22:35
1 odpověď na toto téma
1 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 1 návětěvníků, 0 anonymních