Skočit na obsah

Fotka

Damage Reduction, Damage Resistance

• Please log in to reply
37 odpovědí na toto téma

#1 Eowarin

Eowarin

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 71 Příspěvků:

Odesláno 25.09.2005 22:51

Mohl by mi nekdo vysvetlit jak presne to funguje a co to znamena "snížení zraneni 20/+1, 20/+5, +5 pohltí 10 životů" apod. Dík :biggrin:
  • 0

#2 Bledule

Bledule

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 738 Příspěvků:

Odesláno 25.09.2005 23:00

Mohl by mi nekdo vysvetlit jak presne to funguje a co to znamena "snížení zraneni 20/+1, 20/+5, +5 pohltí 10 životů" apod. Dík :biggrin:

View Post

Prvni cislo znamena kolik zivotu pohltis. Druhe jaky enhancment dokazes pohltit.
  • 0

#3 Host_Shadow Masak_*

Host_Shadow Masak_*
  • Host

Odesláno 26.09.2005 05:45

Když máš plastik +5/10 tak pohltis kazdou ránu 10 zranění když na tebe nekdo utoci s verd zbrani(+5), ale jak na tebe nekdo vztahne adamit zbran(+6) tak ti to nepohltí nic :biggrin:

Příspěvek upravil Shadow Masak: 26.09.2005 05:52

• 0

#4 Mantor

Mantor

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1109 Příspěvků:
  • Interests:RPG hry, film, bojove umenia, scifi a fantasy literatura

Odesláno 26.09.2005 06:31

Prvni cislo znamena kolik zivotu pohltis. Druhe jaky enhancment dokazes pohltit.

View Post

skoro presne , az na to, ze druhe cislo je aky enhancement uz NEdokazes pohlcovat. Takze 10/+5 pohlcuje iba do +4 enhancementu.

Příspěvek upravil Mantor: 26.09.2005 06:32

• 0

#5 voodoo

voodoo

Admin

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1579 Příspěvků:

Odesláno 26.09.2005 06:48

skoro presne , az na to, ze druhe cislo je aky enhancement uz NEdokazes pohlcovat. Takze 10/+5 pohlcuje iba do +4 enhancementu.

View Post

hmm.. zaujimave, to som nevedel... mimochodom, este sa da natrafit aj na pohltenia typu 20/- a podobne...
  • 0

#6 licrydis

licrydis

Starší tovaryš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 980 Příspěvků:

Odesláno 26.09.2005 07:16

hmm.. zaujimave, to som nevedel... mimochodom, este sa da natrafit aj na pohltenia typu 20/- a podobne...

View Post

to sa tyka typu dmg - napriklad slashing, piercing, alebo elementy fire, acit atd.
znamena to ze pohltis tolko zivotov, kolko je napisane, ak na teba utocia danym dmg, ktory je napisany hned tesne vedla.
  • 0

#7 Host_gGeorg_*

Host_gGeorg_*
  • Host

Odesláno 26.09.2005 12:59

View Post

Uz v originale je pomerne zmatek v nazvoslovi nicmene.
10/+5 - damage reduction - vetsinou prekladane(nevim proc) jako pohlceni
a pak je
20/- damage rezistance - netusim jak je tohle prelozene.

Duvod proc to odlisovat je ten ze:
item 5/+2 a 10/+5 se NEstacknou
kdezto itemi
5/- a 10/+5 se stacknou

Navic je tu vyjimka (bug?) Vlastnost povolani Barbara Damage reduction a Feat Epic damage reduction a Damage reduction Dvarwen defendera. Se sice jmenuji reduction ale maji zapis 1/-, 9/- atd. Cili jako by to byli rezistance a ve svem popisku maji uvedeno ze jako rezistance fachaji. Nicmene tyto Featy se NEscitaji s itemi s redukci (10/+5) ale jdou scitat s rezistenci (5/-).
A take jdou tyto featy scitat spolu navzajem (Barbarska a Epicka Odolnost a Odolnost Dvarwen Defendera)
  • 0

#8 Rah bin Salam.

Rah bin Salam.

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 775 Příspěvků:

Odesláno 26.09.2005 13:46

pravda pravda, a abysme to tu meli kompletni i pro bulharskou delegaci tak doplnim jak tyhle veci fungujou spolu...
takze poradi jak se vyhodnocujou:

1) dmg immunity/vulnerability (funguje na urcitej typ zraneni, cast toho zraneni-v procentech-ignoruje, navic stackuje se sama se sebou, takze dva itemy na 10% cold immunity vam daj finalnich 20%)
2) dmg resistance (z itemu a featu "Energy Resistance", ve tvaru x/-, vetsinou na urcitej typ zraneni)
3) dmg reduction (z Barbara, Defendera, a DR featu, ve tvaru x/-)
4) dmg soak (z itemu a kouzel, ve tvaru x/+y, jak rekl ggeorg nescita se s dmg redukci, kdyz mate na sobe vic itemu ktery dokazou tu ranu pohltit (y>bonus zbrane) pak zapusobi JENOM ten item kterej toho dokaze nejvic pohltit)

to je snad vsechno :biggrin:
  • 0

#9 Host_Corriel_*

Host_Corriel_*
  • Host

Odesláno 18.10.2005 18:54

A co je to "základní zranění"?
Viz. http://www.neverwint..... elementy.JPG

Přišlo mi, že to nějak nefachá a ještě nic po 24 hodinách nevyléčilo :innocent2:
Zřejmě to používám nějak špatně. Pomozte prosím.
  • 0

#10 Valdo

Valdo

Nacheatovano

• Kronikář
  • PipPipPipPipPip
  • 877 Příspěvků:

Odesláno 18.10.2005 19:02

A co je to "základní zranění"?
Viz. http://www.neverwint..... elementy.JPG

Přišlo mi, že to nějak nefachá a ještě nic po 24 hodinách nevyléčilo :smile:
Zřejmě to používám nějak špatně. Pomozte prosím.

View Post

toto nepohlcuje fyzicke zranenie, ale zranenia sposobene elementom => kyselina, ohen, chlad, zvuk
u npc je to problem stretnut, ale mozes poprosit niekoho nech ta sekne syen alebo lepsou zbranou a uvidis ucinky toho kuzla :innocent2:

PS: tie preklady su hodne ujete, odporucam povodnu anglictinu :smile:

Příspěvek upravil Valdo: 18.10.2005 19:03

• 0

#11 bigbythewise

bigbythewise

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 304 Příspěvků:

Odesláno 18.10.2005 19:58

toto nepohlcuje fyzicke zranenie, ale zranenia sposobene elementom => kyselina, ohen, chlad, zvuk
u npc je to problem stretnut, ale mozes poprosit niekoho nech ta sekne syen alebo lepsou zbranou a uvidis ucinky toho kuzla  :innocent2:

PS: tie preklady su hodne ujete, odporucam povodnu anglictinu  :smile:

View Post

Nektere preklady kouzel jsou hodne ujete to je fakt, doted si vzpominam na popis u jednoho kouzla, kde bylo napsano, ze snizuje "stupen dovednosti o x" ve skutecnosti to byla SR(spell res.), nekdo si to zrejme spletl se skill rank :tongue:
ps: Toto "zakladni zraneni" je ve skutecnosti energie. (jeste si zapomel pridat elektrinu) :smile:
  • 0

#12 Host_Corriel_*

Host_Corriel_*
  • Host

Odesláno 18.10.2005 20:35

Díky moc za bleskurychlou odpověď. Vypadá to, že při postupu na další lvl tohle kouzo vyřadím ze svýho repertoáru a nahradím něčím užitečnějším :innocent2:
  • 0

#13 Godzilla1

Godzilla1

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1013 Příspěvků:
  • Interests:Pcdlo
    Litani
    .-( skola

Odesláno 19.10.2005 08:35

Díky moc za bleskurychlou odpověď. Vypadá to, že při postupu na další lvl tohle kouzo vyřadím ze svýho repertoáru a nahradím něčím užitečnějším :innocent2:

View Post

Ja bych to nedelal toto kouzlo se ti hodi a na pozdejsim levelu ho muzes prehodit s lepsi alternativou ale sve opodstatneni ma rozhodne. Treba dejmetomu u orku se tim muzes chranit proti bleskum pokud nejsi zlodej a neuhybas jim na reflexy atc.
  • 0

#14 Host_Corriel_*

Host_Corriel_*
  • Host

Odesláno 19.10.2005 17:27

Ja bych to nedelal toto kouzlo se ti hodi a na pozdejsim levelu ho muzes prehodit s lepsi alternativou ale sve opodstatneni ma rozhodne. Treba dejmetomu u orku se tim muzes chranit proti bleskum pokud nejsi zlodej a neuhybas jim na reflexy atc.

View Post

Když jsem ho u orků několikrát použil, nikdy jsem si v tom cvrkotu nestačil všimnout, že by něco pohltilo. A to že už mě tam párkrát sesvačili :innocent2:
Musím to ještě prokoumat. Do dalšího lvl ještě 9k exp, takže mám času habakuk :smile: Díkes
  • 0

#15 Host_Corriel_*

Host_Corriel_*
  • Host

Odesláno 19.10.2005 17:52

Ozkoušeno!!!
U Klaymirskejch vodopádů jsem vyhledal vodního ementála, použil kouzlo, ale von mě fláknul nějakou halapartnou, či co :innocent2: Estas muerto
  • 0

#16 bigbythewise

bigbythewise

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 304 Příspěvků:

Odesláno 19.10.2005 18:30

Ozkoušeno!!!
U Klaymirskejch vodopádů jsem vyhledal vodního ementála, použil kouzlo, ale von mě fláknul nějakou halapartnou, či co  :smile: Estas muerto

View Post

Ementala? :smile: :tongue:
Lepsi dostat holi po hlave, nez bejt utopenej. :innocent2:
  • 0

#17 Host_Corriel_*

Host_Corriel_*
  • Host

Odesláno 19.10.2005 18:40

:innocent2: mno..čekal jsem, že zkusí nějakej svůj trik,abych zjistil, co v tom kouzlu vězí, ale on na mě takhle fyzicky a ještě jednou ranou-podrazák.
A přitom se zdál takovej slaboučkej...
  • 0

#18 mkov

mkov

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 761 Příspěvků:

Odesláno 17.06.2006 10:31

No snad jsme to pochopil
Jsem Trpaslici obrance, tak potrbuju nejakej plast, nejlepe asi s nejakou vlastnosti a aby mel jak vy to pisete x/-
Krejci a vsichni kdo se v krejcovskych vyrobcich vyznate napiste mi vsechny plaste ktery tm,uto odpovidaji a co maji za vlastnosti +pro jaky lvl jsou, ja si podle toho aspon budu most vybrat co si koupim nebo nekoupim.
  • 0

#19 Host_Josifek_*

Host_Josifek_*
  • Host

Odesláno 17.06.2006 10:36

No snad jsme to pochopil
Jsem Trpaslici obrance, tak potrbuju nejakej plast, nejlepe asi s nejakou vlastnosti a aby mel jak vy to pisete x/-
Krejci a vsichni kdo se v  krejcovskych vyrobcich vyznate napiste mi vsechny plaste ktery tm,uto odpovidaji a co maji za vlastnosti +pro jaky lvl jsou, ja si podle toho aspon budu most vybrat co si koupim nebo nekoupim.

View Post

Zadny takovy plast v craftu ani jinde neni a ani ho asi nenajdes. :innocent2:
  • 0

#20 mkov

mkov

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 761 Příspěvků:

Odesláno 17.06.2006 10:39

Zadny takovy plast v craftu ani jinde neni a ani ho asi nenajdes.  :innocent2:

View Post

Ses si jistej?
  • 0

#21 Host_Josifek_*

Host_Josifek_*
  • Host

Odesláno 17.06.2006 10:45

Ses si jistej?

View Post

Nejlepsi plast na Demone je stromoradsky, ktery ma +5/15 soak. A to pouze pro zakladni povolani.

Nepamatuji si za celou historii demony, ze by nekdo nekdy nasel v pokladu plast X/- .
  • 0

#22 mkov

mkov

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 761 Příspěvků:

Odesláno 17.06.2006 10:47

Nejlepsi plast na Demone je stromoradsky, ktery ma +5/15 soak. A to pouze pro zakladni povolani.

Nepamatuji si za celou historii demony, ze by nekdo nekdy nasel v pokladu plast X/- .

View Post

Ale ptreba se takovej vyrabi, a +5/- jspou rezistence ne , tak bymel treba rezistenci na chlad atd takze by mel existovat. ALe jestli ne tak usetrim a budu setrit na brneni.
  • 0

#23 Černý Vlk

Černý Vlk

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 812 Příspěvků:

Odesláno 17.06.2006 13:38

View Post

+5/10 je v ST, v craftě je paleta +1/5 až +5/10 a ve stejné barvě i silný pláštík co má o 1 nižší vylepšení co pohltí a o 5 vyšší tu redukci (+4/5 slabej a stejná barva +3/10) takže se ti pláštík vyplatí +1/+5 a pak až ze ST
  • 0

#24 mkov

mkov

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 761 Příspěvků:

Odesláno 17.06.2006 13:45

Takze vlku mam sinejaky koupit nebo to jako trpaslici obrance nema cenu?
  • 0

#25 Studan

Studan

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 736 Příspěvků:

Odesláno 17.06.2006 21:48

Takze vlku mam sinejaky koupit nebo to jako trpaslici obrance nema cenu?

View Post

Jak jsi slysel ze se to nestackuje-takze nekupuj........jedine ten co dava jeste do AC ale je to myslim AC jako helma ma- uz nvm jaky ale nevyplati se to moc
  • 0

#26 atilla

atilla

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 295 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2008 14:19

PLS ako to je teda s tym pohltenim
napr. tento konkretny pripad

epic.pohltenie3 --- 9/-
dwarv.defen18 --- 12/-

a na sebe plast 5/+5

ako uz pisal vyssie ggeorg epic.pohl a dwar.def sa scitaju do 20/- a tych 5/+5 ?

taktiez ake typy zraneni sa pohlcuju ? iba sposobne 'zbranou' alebo aj elementom ? kuzlom ?

/dik/
  • 0

#27 Angel

Angel

Neznalý

• Hráč
  • 17 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2008 14:50

PLS ako to je teda s tym pohltenim
napr. tento konkretny pripad

epic.pohltenie3 --- 9/-
dwarv.defen18 --- 12/-

a na sebe plast 5/+5

ako uz pisal vyssie ggeorg epic.pohl a dwar.def sa scitaju do 20/- a tych 5/+5 ?

taktiez ake typy zraneni sa pohlcuju ? iba sposobne 'zbranou' alebo aj elementom ? kuzlom ?

/dik/

View Post

1) epic pohlcení + DD + Barbar se sčítá bez omezení pokud vím (to bylo asi špatně pochopené)
2) plᚍ se ti s epic pohlcením + DD + Barbarem nesečtě (takže epic pohlcení3 + DD18= 21/- a plášť 5/+5 nebude mít vliv)
3) epic pohlcení .... jsou na fyzické zranění. (tedy tupé/sečné/bodné)
  • 0

#28 Lord Mate

Lord Mate

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 390 Příspěvků:

Odesláno 31.07.2008 12:56

zdravím... pročítám forum a mám dotaz..
má pro postavu se spásou smysl nosit nějaký plášť co pohlcuje zranění ?

( už asi tipuju odpoveď, ale radši se ptám .. )
  • 0

#29 Neon

Neon

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1027 Příspěvků:

Odesláno 31.07.2008 12:58

zdravím... pročítám forum a mám dotaz..
má pro postavu se spásou smysl nosit nějaký plášť co pohlcuje zranění ?

( už asi tipuju odpoveď, ale radši se ptám .. )

View Post

myslim že má... spása ti pohltí např. v dz 20hp (fyzik+negativ) od erinek a ST plášt ještě 10 fyzik myslíííííím
  • 0

#30 -preclik-

-preclik-

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 235 Příspěvků:

Odesláno 31.07.2008 13:11

myslim že má... spása ti pohltí např. v dz 20hp (fyzik+negativ) od erinek a ST plášt ještě 10 fyzik myslíííííím

View Post

Ja bych rek ze plast z ST na erinky uz nestaci, ale nemuzu to rict s jistotou
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních