Skočit na obsah

Sillativ - Marta

• Please log in to reply
14 odpovědí na toto téma

#1 Host_Sillativ_*

Host_Sillativ_*
  • Host

Odesláno 24.07.2005 18:00

Démonka pobiehala zjavne bez dôvodu po svojom dome vo vypálenej vesnici. Prechádzala z kúpeľne do obývačky a naspäť, akoby niečo hľadala. Vo svojom kamrlíku, kde má schovanú veľkú kopu pokladov nazbieraných počas svojej pokladoloveckej kariéry, zahliadla na poličke malý predmet. Už už sa ho chystala zobrat, ale spráchnivené a prehnité drevo poličky zrazu prasklo a ťažký stít padol Sillativ s tupým zvukom priamo na temeno hlavy.

*O pár dní neskôr*

Postava v čudnom brneni leží v kaluži krvi a pomaly sa preberá. Otvára oči, dotkne sa tváre, odlupne z líca kus zaschnutej krvi. Zmäteno pozerá všade navôkol, a v tom si uvedomí, že netuší čo tam robí. V batohu našla klúč, ktorý podozrivo pripomína tvar demonského krídla a úplne dokonalo pasuje do zámku domu, kde sa prebrala. Na stole našla nejaké jedlo, zabalila pár vecí, vybrala sa náhodným smerom - na severovýchod. Po pár hodinách putovania dorazila k hradbám mesta. Obliekla si červené šaty, na hlavu nasadila červenú prilbu a prvému občanovi sa predstavila ako Marta.

Příspěvek upravil Sillativ: 24.07.2005 18:07

• 0

#2 Host_Marta_*

Host_Marta_*
  • Host

Odesláno 27.08.2005 15:30

Velky cierny medved pomaly prechadzal hlbokym lesom. Hladal potravu. Vsetky cucoriedky vyzbierane, riecka, ktora bola nedavno este plna lososov zrazu smrdi pachom, ktory medvedovi nic nepripominal. Vydal sa teda hlbsie, az narazil na stare druidkse odpocivadlo. Dufal, ze tu ti prasivi kozeluhovia zanechali nejake zbytky potravy, ako mnohokrat predtym.
Na jeho prekvapenie nasiel iba postavu v ciernych satach, s ciernou prilbou, okolo stopy po rozsiahlom ohni. Stari dobrodruhovia vo vysluzbe by v nej urcite spoznali demonku Sillativ. Medved vsak necitil ziadne nebezpecenstvo, preto sa nebojacne priblizil. Jemny sum travy a padnuteho listia elfku vsak prebudil.

"A dopr..." zanadavala ked si vsimla rychlo prichadzat medveda.
"Bruuuum" pritakal hladny medved. Elfke bolo hned vsetko jasne, vybrala jeleni chrbat a hodila ho vzpinajucemu sa medvedovi do papule. Ten ho s velkym hlukom zchrumal a spokojne odisiel.

Elfka bola napriek pohotovej reakcii velmi zmatena. Toto sa jej stalo uz niekolko krat. Zobudila sa na mieste daleko od Alicie, v inych satach a s divnym pocitom. Vedela, ze nieco nie je v poriadku. V piatok sa vyberie natrhat par kvetin a neskor sa zobudi s potrhanym rukavom od roby, ktora sa jej vobec nepaci - je cierna, s velkou bolestou hlavy. A co je najdolezitejsie, vobec si nepamata, kde bola, co robila a ako dlho bola prec.

Sadla si na zem a zacala prehrabavat batoh. Mozno najde nejake stopy ...
  • 0

#3 Host_Marta_*

Host_Marta_*
  • Host

Odesláno 29.08.2005 19:39

Mala postava v lesa vyhadzuje z batohu veci.
Stara deka, kopa latok, nejake noze, rapir, par flakonov lieciacich elixirov, magicke zvitky, trocha obycajneho oblecenia.
Nic, co by mohlo byt vytuzenym voditkom k dvojitemu zivotu alicijskej krajcirky. Az nakoniec v prednom vrecku batohu, kde su ulozene kluce nasla nieco, co si predtym nikdy nevsimla. Bol to maly klucik, jedna cast akoby tvaru pentagramu. Ked sa ho dotkla, prebehla jej po chrbte zimnica. Zrazu sa jej v mysli objavili plamene, v pozadi bolo pocut krik sedliakov, zvuky ohna, strasnej hrozy ako ked sa pali cela dedina spolu s jej obyvatelmi. Vyvolavalo to v nej pocit na zvracanie, zavrat a mdloby. Odlozila roztrasenou rukou kluc naspat tam kde bol a vybrala z utrob batoha jednu knihu. Nesvatu knihu.

Příspěvek upravil Marta: 29.08.2005 19:39

• 0

#4 Host_Marta_*

Host_Marta_*
  • Host

Odesláno 30.08.2005 19:32

Vela dni a noci stravila Marta v osameni, iba pri svetle sviecky a s Knihou. Tajomny manuskript pozorne studovala a prechadzala riadok po riadku z coho ju chytali strasne stavy zloby, odporu a nechuti dalej zit. Cim sa viac do knihy ponarala, tym jej bolo jasnejsie, ze je to kniha o nej. Sillativ, elfka v ciernom, mala postava. Vsade sa objavovali podobne nazvy. To ze nasla v batohu par veci, ktore potvrdzovali tuto teoriu bolo poslednym klincom do rakvy. Nemohla tu knihu uz dalej studovat, najma nie s pomyslenim, ze vsetky tie zverstva spachala ona. Musela vyhladat pomoc. Cele dni cestovala, zmatena, casto ju prepadavala beznadej a zufalstvo, ale nakoniec sa jej podarilo premotat sa zakutiami Hlbokeho lesa az nasla ludi, ktori jej snad budu vediet pomoct - druidov.
Tato, od spolocnosti odtrhnuta skupina, venovala mnoho casu a usiliu studiu prirody, zakonov a rovnovahy. Marta po pardnovej ceste padla plna vycerpania na prah stanu, kde byval Uileach.
Po tom, ako Uileach dal Marte napit a trochu cerstveho jedla, zacala elfka rozpravat svoj pribeh. Slnecne luce prebehli medzi stromami aby sa znovu skryli a uvolnili cestu svitu mesiaca.
"To je velmi zaujimave, ano ano", Uileach prikyvol.
"Tak, to je cely moj pribeh, viete o mne vsetko ,poradte mi, co mam robit." Marta zatvorila knihu a zacala vyberat deku na spanie.
Druid si odkaslal. "Vec sa ma tak ... teraz v tebe panuje vzacna rovnovaha. Dobra - ty. A potom tvoje druhe ja. Sillativ. Takuto rovnovahu v jednej bytosti tazko pohladat."
"Niee ... o vasej rovnovahe nechcem nic pocut !" prerusila ho elfka. "Povedze mi co mam spravit, aby som znicila Sillativ. Nenavidim ju, aj ked viem, ze som to z casti ja. Musim sa jej zbavit! Tak to potom bude lepsie", odmlcala sa.
Stary druid zdvihol sede obocie a uvidel v ociach elfky odhodlanie, ktoremu sa neodvazil odporovat.
"Reku, je jedna cesta. Musis znicit podstatu Sillativ. Jej demonickost. To co ju robi tym, cim je. Jej spojenie s planinou. Vzdat prisahu Datorovi. Musis ist na planinu demonov. Niet inej cesty." dokoncil Uileach.

Příspěvek upravil Marta: 30.08.2005 19:33

• 0

#5 Host_Marta_*

Host_Marta_*
  • Host

Odesláno 09.09.2005 10:57

"Toto je uz vrchol," povie si krajcirka, vyberie par bielych kozi a zacne husim brkom ponorenym do cervenej farby pisat.

Vazene Lordstvo.

Uz mi to zacina liezt krkom. Takzvani rebeli kludne pobiehaju medzi nasimi hradbami, straze sa iba lahostajne prizeraju. Za toto ich platime ?! Ziadam napravu, aby mali zakazany vstup do mesta, zmrazene konta, aby ich podobizne viseli na kazdej brane, aby ich mal kazdy straznik vo vrecku. Som ochotna poskytnut alicijskym straznikom podrobne skolenia o sposobe boja tychto 'rebelov', rovnako zaplatit vsetky vydaje spojene s tymto procesom. Prikladam zoznam rebelov, ktori boli uz mnohokrat usvedceni z protialicijskych skutkov a zaskodnictva, mnohi z vrazd nevinnych alicijskych obcanov. Ziadanm, aby im bol priznany oficialny status Rebela.

Muhdy de Mordney
Wertin Woor
Xen Drevotriska
Calion
Artus
Sphinx
Hern

Marta doniesla zvinute koze do ruk priamo lordom na hrad, jednu kopiu aj s popismi danych zivlov strcila do ruk kapitanovi Straze Artovi.

Příspěvek upravil Marta: 09.09.2005 13:10

• 0

#6 Host_Marta_*

Host_Marta_*
  • Host

Odesláno 09.09.2005 13:27

"Logicke vyustenie udalosti. Ano. Sillativ, kto si bola? Viem o tebe iba nejake utrzky historie, par nejasnych zaznamov. Nesvata kniha hovori viac, ale to co sa tam pise, sa mi vobec nepaci," Marta delaj pokracovala v monologu.
"Ano!" vykrikla a pustila sa do pisania listov svojim priatelom s prosbou o pomoc.

Draha Sgathiach,
pri nasej poslednej vyprave si preukazala sikovne bojove schopnosti a padli sme si do oka aj v nazorovej rovine, dovolim si hadat. Preto by som ta poprosila o pomoc. Musim zajst na planinu demonov a ukoncit zivot Sillativ. Mojho druheho ja. Viem co si asi predstavujes, ale je to jedine riesenie. Nie, neboj sa, mne sa nic nestane, iba budem mat pokojnejsie spanie a uz sa neukazem v meste v cudzich satach a strachom v tvari. Vsetko mam pripravene. Mam Jej dusu. Jedine, co musim spravit je konfrontovat jej ... zamestnavatelov. A urcite budem potrebovat Tvoju pomoc. V nedelu, to je presne o dva dni.
Marta.
PS : Ak vsetko dobre vyjde, mozno sa dostanem na hrad.

Jemne sa usmiala a dalej pokracuje v pisani :

Cteny Kyldan,
obraciam sa na teba so ziadostou o pomoc, pri jedinej veci, ktora ostava v zivote Sillativ a zacina zivot novy. Vies co je treba spravit, velakrat sme o tom uz hovorili. O dva dni je nas cas. V nedelu. Bud pripraveny.
Marta.

Vybrala dalsi pergamen, namocila husie pero a pise dalej :

Vazeny pan obchodnik,
budem priama. Pri nasom poslednom stretnuti, ked slo o istu vec Vam velmi blizku, padol navrh ohladne planiny demonov a istych veci, co tam treba spravit. Ten cas nadisiel, tuto nedelu. Budte pripraveny, bude to jazda ...
Marta.

Tento list zakoncila zdobnym ornamentom.
Dalsi list patril na hrad, obrancom Lilith a Ter a Lordovi Eramanovi.

Vazena slachta, drahi spolubojovnici. Nastal cas, aby som sa za svojim osudom vypravila sama. Pre mnohych to moze byt prekvapenie, ale chystam sa zabit Sillativ. Teda cast seba. Nebojte sa, ja tu s vami ostanem, ale budem lepsia. Urcite. V tomto som si na istom. Jedine co po Vas chcem je, aby ste mi pri tomto Sillativinom poslednom tazeni pomohli znicit jej dusu a uspesne sa vratit medzi zivych. Bude to tazke. Ale verim, ze nam to vyjde. V nedelu, napoludnie.
Vasa krajcirka Marta, pre pamatnikov skor znama ako Sillativ - demonka.

Marta odlozila pergameny, hvizdla na chlapca beziaceho okolo, dala mu par drobnych s prikazom, nech to roznesie adresatom.

Teraz caka na odpovede ...
  • 0

#7 Host_Sgathaich_*

Host_Sgathaich_*
  • Host

Odesláno 09.09.2005 13:53

Slecna Marta,
bude mi ctou v tejto veci pozdvihnut svoj mec po vasom boku.
Nech nam je Olios nakloneny!

Příspěvek upravil Sgathaich: 09.09.2005 14:05

• 0

#8 Sepha

Sepha

Cechmistr

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2438 Příspěvků:

Odesláno 09.09.2005 14:07

Kapitán si se zájmem přecte dopis, který se mu právě dostal do rukou...

Jo jo, pravda. Asi je na čase neco s tím udělat. Od teď by si ta sebranka měla dobře rozmyslet, jestli vlezou na uzemí města. Jo jo, jo jo...

Zamyšleně odkráčí směrem k hradu Vulkán.
  • 0

#9 Ter Leeloo II

Ter Leeloo II

Cechmistr

• Admin
  • 2528 Příspěvků:

Odesláno 09.09.2005 14:46

Tery obratem odpovedela na dopis kratkou zpravou poslanou po poslickovi.

„Slecno Marto,
rada vam budu ku pomoci. Ac toto misto neznam pocitejte s mou ucasti.
Tery“

• 0

#10 Valdo

Valdo

Nacheatovano

• Kronikář
  • PipPipPipPipPip
  • 877 Příspěvků:

Odesláno 09.09.2005 14:47

Do vyplenej vesnice dobehne zahaleny clovek, v ruke nesie pergamen so spravou. Viditelne je vystraseny, poobzera sa a po chvilke vstupuje tajnymi dverami do Alicijskeho sídla Démonov: Moj Pane! Chysta sa nieco strasne!

Neznamy clovek podava do Valdovych ruk pergament, Valdo hned spoznava osobnu pecat Sillativ. To snad nie! Zlostne vykrikne svalnata postava v ciernom brneni. To nie je mozne, bola tak silna, viedla utok démonov, a teraz paktuje s mestkou slachtou! Nikdy, Nikdy nedopustim aby sa to stalo, jej duša nesmie byt očistená ... vie az prilis vela...

Postava chvilu nervozne pobehuje po miestnosti, po chvili zastane: Viem, ze riskujem mnoho, ale nikdy by som si to neodpustil. Na svitaní sa vydám varovat Datora, citim ze sila Demonov je na ustupe, ale este nie je nic stratene. Len moc Datora a Lorda Alomara ju moze opat dostat na nasu stranu, ale je to uz dlho ... musim dufat, ze neni neskoro

Valdo si rychlo zbali najnutnejsie veci, pripravi svoju zbran, sfarbenu krvou smrtelnikov a vydava sa k brane osudu.

Příspěvek upravil Valdo: 09.09.2005 14:48

• 0

#11 Host_Marta_*

Host_Marta_*
  • Host

Odesláno 12.09.2005 10:07

Ticho sme postavali v banke, dve elfky - ja s Ter Leelin II a dvaja muzi - Oberon s Kyldanon. Gnomka Sgathiach este slusila omsu v kostole. Ochranirovatlka, ako sa sama Li'lith oslovuje, bola na dlhej ceste. Napatie by sa dalo krajat. Vsetci sme uz chceli vyrazit a akoby bez povelu sa aj rozbehli smerom na juh, k jazeru Mintarn, potom dalej cez Udolie tienov, az nakoniec k Brane osudu.

Tu uz zacali prve komplikacie, mohlo by sa zdat, ze Demonov niekto varoval o nasom prichode. Jeden ich vyslanec stal hned za branou, pripraveny nam povedat, ze sa nam to aj tak nepodari. Jeho pateticka snaha dokonala konca asi o par sekund neskor, ako sme zistili, ze nas jeho reci vyrusuju.

Cesta dalej pokracovala priechodom za krasnym vodopadom, ktory je skoda iba pre niekolko oci za cele dekady. Tuto krasu by mali mat moznost vidiet vsetci. To co bolo ale za nim, bolo prekvapenie pre vsetkych. Hlboka priepast, zo spodu ktorej, prudili iba male iskricky energie. Demonskym veciam asi nikdy nepochopim tak, ako sa patri. Mozno Sillativ by vedela, ale ... Mostik nad pripastou bol uzky a dokonca aj z casti zboreny, ale podarilo sa nam ho prekonat a postupit dalej.

Tam uz bola Planina. Hnusnou plnou tmavou nacervenalou hmlou zahalene rozlahle plane a roviny, plne lavovych jazierok a demonskych stvoreni. Erynie, sprepadeni velki skaredi cerveni demoni, ktori chrlili magiu na vsetky strany. S vacsimi komplikaciami nasa skupina odhodlanych bojovnikov so zlom nakoniec presla az ku skupinke drakov, ktorych zachranili pred vycinmi demonickej svorky ohav. Ti ich na oplatku preniesli az ku Krateru.

To je velikanska diera v zemi, kde je lavovym priekopom ohranicena vysokanska veza, ktora uz svojim vzhladom odpudzuju kohokolvek, kto by sa do nej chcel pozriet. Pred nou stal on. Jedina doteraz skutocna prekazka. Sillativin byvaly zamestnavatel. Dator. Vravel nieco o tom, ze tu vsetci zomrieme, ale ja som sa mu to snazila vyhovorit, vymenit Jej dusu - dusu Sillativ - za nas postup o kusok dalej. Argumentacia s demonom je asi ako rozhovor s dutou vrbou. Veci nabrali rychly spad, rany lietali a Oberon zasadil posledny uder pomatenemu demonovi so zatemnenym videnim skutocnosti. Marta vedela, ze to takto dopadne.

Vo vezi, co bola jedina moznost, kde by sa dali veci este zachranit a vyriesit sme nasli jeho. Alomara. Najvacsieho z demonov. Ako sme prichadzali, iba sa zacal straslivo smiat, az sa steny otriasali. On vedel, ze sa s nami bavit nebude, a preto po par uvitacich slovach na nas vrhol. Boj to bol luty, nikto nikomu nic nechcel dat zadarmo, ale Pan demonov je Pan demonov a ked povedal ze umrieme, nebol daleko od pravdy. Kyldan a Li'lith sa drzali najdlhsie a mna si zrejme nechaval nakoniec. Bolo to velmi, velmi ponizujuce, vediet, ze skoncim ako ceresnicka na torte.

Ked uz sa zdali veci jasne a vsetci moji spolubojovnici lezali v kaluzi svojej vlastnej krvi, prisla ona. Mala hobitka, Oliosova prava ruka. Alomara jej prichod zaskocil a nadludska, priam bozska, sila malej hobitky ho dokazala porazit. Dovtedy som si cely cas myslela, ze Sillativinu dusu musim odovzdat demonom, kam patri, ale Tinwe ma vyviedla z omylu. Povedala, sa o nu postara osobne. Nebolo dovodov namietat, zobrala si dusu a zmizla presne tak isto ako prisla. Nikto nevedel kam a odkial.

Nasa praca vsak nekoncila tu. Museli sme este znicit krystal demonov. To mi prizvukoval Zorathus, ked mi daval do ruk Kluc od brany osudu. Krystal bol v uzavretej miestnosti, zlo z neho prudilo, akonahle sa ho niekto dotkol, pri kazdej rane co sme mu zasadili, vratil niekolkonasobne vacsiu ranu nasim telam a dusiam. Trvalo to dlho, ale nasa sila ho porazila, a nakoniec sa premenil na Krystal hrdinov.
  • 0

#12 Host_Tinwe_*

Host_Tinwe_*
  • Host

Odesláno 12.09.2005 12:01

Nad vrcholky Rudých hor se ozval zvuk obrovských křídel, prořezávajících mrazivý noční vzduch a do malého údolí v jednom z jejich hřebenů se snesl velký bronzový drak. Opatrně natáhl tlapu a po ní napůl sešplhala, napůl spadla do zmrzlé trávy hobitka.
Unaveně vstala a pohlédla na obrovské stvoření před sebou. Drakovy oči rudě zářily okolní tmou.
"Alfane... děkuju moc. Bez tebe bych se nedokázala vrátit..." unaveně se usmála půlčice.
"To si nemyslím" pobaveně zafuněl drak.
"Ale ano" přikývla. "Byl to težký soupeř... nejtěžší jakému jsem se kdy postavila... málem to skončilo špatne."
"Jen z takových zkoušek, na hranicích nemožnosti, se rodí větší síla. Šla jsi dobrovolně a zvrátila co bylo už dávno ujednáno... a i tak je výsledek nejistý. Její duše měla patřit jim, bez výhrad a navždy. Teď bude mít šanci. Jen docela malou, ale bude ji mít. Proč? Kdysi ti velmi ublížila... neměla jsi důvod se o ni starat."
Tinwe se mimovolně dotkla staré jizvy od šípu. Šíp kdysi vystřelila nenávist, s úmyslem ji zabít. Ruce, které napjaly tětivu patřily Sillativ.

Vytáhla ruku z kapsy a zahleděla se na průzračný krystal, obsahující Sillativinu duši. Jeho odlesky se zdály odrážet svit hvězd na noční obloze, odraz rudé záře dračích očí a možná snad i slabou, vzdálenou auru světel v údolí, světel noční Alicie.
"Pro naději Alfane" pohlédla hobitka drakovi do očí. "Pro tu jsem tady vždycky byla a budu. Každý by ji měl mít... i ona. Tady, na konci cesty."
Zvedla ruku a krystal zazářil v záblesku všemi barvami duhy.
"Měla by ji mít i ona" zazubila se. "Jiskru naděje."
  • 0

#13 Ter Leeloo II

Ter Leeloo II

Cechmistr

• Admin
  • 2528 Příspěvků:

Odesláno 13.09.2005 07:10

Přiložený soubor  01_prechod_pres_lavku.jpg   141.46K   56 Počet stažení Přiložený soubor  02_planina_demonu.jpg   51.56K   45 Počet stažení Přiložený soubor  03_preskakovani_ostruvku.jpg   73.54K   47 Počet stažení Přiložený soubor  04_zachraneni_draci.jpg   47.19K   44 Počet stažení Přiložený soubor  05_rozprava_pred_vezi.jpg   162.79K   53 Počet stažení Přiložený soubor  06_krystal_demonu.jpg   103.17K   67 Počet stažení

Marta zvedla ze zeme Krystal hrdinu a modry odraz svetla ji padl do tvare. Zabalila krystal do hadriku a peclive vlozila do sveho batohu. Vse ale jeste nekoncilo, cekala je cesta domu. Z veze vybehli vsichni zpet na strane krateru a postupne splhali k okraji. Sgathiach zahledla po ceste vzhuru vchod do nejake jeskyne a opatrne nahledla dovnitr. Ostatni ji nasledovali pripraveni celit jakemukoliv nebezpeci, tento den uz je nemohlo nic neprekvapit. Vstoupili do ctvercove mistnosti. Podle prostredi a mistnich obyvatel stojicich hned za dvermi do teto mistnosti, odhadli ze jsou v Doupeti zla. Ano Doupe ma primy zdroj cisteho zla od veze demonu.

Bez mensich problemu se probojovali az k vychodu. Dali sbohem temnym prostoram a demonickym tvorum, nechali za sebou mrtvoly Datora i Alomara a spokojene prenocovali u jezera. Rano kratka priprava a vsichni byli pripraveni vyrazit. Marta jen povzbudive provolala: „Vsechny vas zvu k Maugrimovi !“.

Az zde v hospudce po pripitku na uspesnou vypravu a na Martu, zacal vsem dochazet vysledek tazeni. Napeti vystridalo uvolneni a po dlouhe dobe se jim na tvarich zacal rysovat usmev a radost z dobre odvedene prace. Po vzajemnych gratulacich k uspechum do hospudky prisel pogratulovat i sam Lord Cain. A mimo blahoprani prinesl Marte i nabidku pasovani Marty na Lady.

Přiložený soubor  07_lord_cain_na_oslave.jpg   171.4K   46 Počet stažení

Bylo treba jeste predat krystal do spravnych rukou, ale ne moc bezna zprava se po meste sirila rychle. I mag Zorathus je jiz cekal s pripravenou gratulaci Marte. Vymenou se mu dostalo vzacneho modreho krystalu, jez za pomoci prave jeho magie bude chranit Alicii.

Ani Lord MacLier nenechal na sebe dlouho cekat, kdyz postaval u Zorathusovy veze. Nechal se informovat o prubehu a vysledku akce a zavedl Martu s jejimi pomocniky do Vulkanu, kde oficialne tituloval Martu na Lady. Nova Lady prevzala od Mathella znaky moci, ale vedela, ze vypravou k demonum teprve vse zacalo. Jednohlasne: „Slava Lady Marte.“ se ozyvalo z ulic mesta pote, co trubac vyhlasil porazeni demonu a titulovani nove Lady.

Přiložený soubor  08_setkani_s_mathelem.jpg   232.05K   39 Počet stažení Přiložený soubor  09_nova_lady.jpg   189.15K   50 Počet stažení
  • 0

#14 Host_Marta_*

Host_Marta_*
  • Host

Odesláno 13.09.2005 14:13

Lady Marta sa prvy den v sluzbach alicie rozhodla vybrat pozriet zastupcu obchodneho cechu, skontrolovat stavy licencii, sluzby zakaznikom. Na jej velke prekvapenie musela cele dve hodiny cakat pri dverach, kym sa uracil uradnik o desiatej hodine rano dovalit do kancelarie. Ich dlhy rozhovor o nalezitostiach sa pretiahol do pozdneho poobedia, ked sa zrazu uradnik zdvihol od stola a so slovami 'Idem domov' sa vyparil. To Lady uz docela vytocilo a na stol mu prispendila tento odkaz.

Z vynosu slachtickeho stavu sa nariaduje :
Zaobsatarat dracieho pomocnika - impa - aby zastupil pracu predajcu licencii.
Je zname, ze draci, najma tito mali a cerveni, nemusia spat, staci im malo jedla, su usluzni a nikdy sa nenechaju oklamat.
Bude sluzit ako pomocnik Vam, zpohodlnelemu uradnikovi. Na tento ucel vyclenim zo svojich osobnych zdrojov dostatok financnych prostriedkov.
Lady Marta.

PS : dufam, ze ma viac nesklamete

• 0

#15 Host_Marta_*

Host_Marta_*
  • Host

Odesláno 14.09.2005 06:46

Lady Marta o niekolko dni skoro rano prechadzala popri kancelarii obchodneho velvyslanca, ked si vsimla male svetielko sviecky a pootvorene dvere.
"Asi sa polepsil, ten imp zrejme nebude nutny". pomyslela si, a spokojne pokracovala dalej studenym rannym mestom dalej, pozriet na vychod slnka.
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních