Jedné krásné noci se Sirindel Mella vydal zabít par zombií válečníků do krypty. Potkal tam skupinu 3. lidí a viděl jak jeden muž v plášti pomáhá ostatním dobrodruhům vraždit tyto zombie. Již podle pláště poznal Sirindel, že se jedná o některého z Lordů Alicie, ale zatím neznal jméno. Poté co mladý Sirindel uviděl, jak se začal Lord bát zombie, pouze se usmál a řekl "heh Lord a bojí se" to se ovšem zřejmě Lordovi nelíbilo! Odběhli celá skupinka za roh a Sirindel je během krátké chvíle následoval. To už, ale těsně za dveřmi byla položená smrtící past, které mladý čaroděj Sirindel neodolal.
.......
Mladý Sirindel se probral a první po tom co si protřel oči, viděl ten samý lordský plášť. Ale zjistil, že u sebe nemá měšec, který s sebou tahal. Bylo v něm celých 30 tisíc zlaťáků! *před tím si všiml, že jistá žena se dobře umí schovávat ve stínech a usoudil, že bude patřit k cechu zlodějů* Sirindel se ozval po zjištění ztráty, že nemá měšec a Lordovi to ihned nahlásil. Ten muž mu však odpověděl:" No to určitě ty zombie, nebo lich." Ale přesto nedal na cizí slova a do deníčku si chtěl zapsat jména podezřelých.
.......
*vyšetřování*
Sirindelovi ukradené peníze stále vrtaly hlavou a pustil se do vyšetřování. První, co musel udělat, bylo najít jistou osobu, která se mu představila. Sirindel už měl za zády své přátelé a cítil se silnější. Ve městě v přístavu se Sirindel střetl s uvedenou osobou. ( jméno nezveřejňuji, protože ta osoba chce zůstat tajným svědkem. Od této chvíle pouze svědek)
Sirindel si říkal, že svědka zastraší a začal na něj tlačit, ať vyklopí, jak to všechno bylo a kdo že mu ty peníze ukradl. Svědek ale mlčel jako hrob. Až jeden ze Sirindelových přátel nabídl svědkovi nemalý úplatek a svědkovi se rázem rozsvítila paměť. Pozval nás do Maugrimovy hospody na pivo. Tam začal zoodpovídat Sirindelovy dotazy.
Otázka "Hmm tak se přiznej, jak to bylo v té kryptě?"
Odpověď "Celou dobu, co jsi byl mrtev, se o Tvé tělo starala Shodan."
Otázka "To ona mi ukradla mé peníze, že je to tak?"
Odpověď "Noo zatím co jsem vraždil zombie, se Ti dívala do kapsiček a najednou vykřikla "juuu" a už výdělek předávala Lordu" (ten samozrejmě s ochotou přijal) "a něco málo nechala sobě"
Otázka "To Shodan tam na mě nastražila tu past?"
Odpověď "Nooo velmi dobře se v tom vyzná a za opaskem měla pár takových pastí"
Otázka "Víš, jak se ten Lord jmenoval?
Odpověď"To nevím, byl velký jak hora, s mečem to uměl velmi dobře" (navíc uměl oživovat)
Sirindel poděkoval svědkovi a odkráčel dál pátrat po Lordovi. V tu chvíli se na trhu procházel strážný pochůzkář a Sirindel si ho zavolal k sobě" "Pane pochůzkáři, jistě znáte všechny Lordy ve měste. Můžete mi říci, který z Lordů odpovídá popisu
Velký jako hora, výborně ovládá svůj meč a umí oživovat?" Stražník odpověděl, že tomuto popisu odpovídá buď
Lord Mac Lier Eraman nebo Cain.
Tím se Sirindelovo pátrání po Lordovi zúžilo. Již byl na odchodu z města, když uviděl samotného Lorda Ridixe Dragona, tak si řekl, že za promluvení s Lordem nic nedá. Položil Ridixovi stejnou otázku jako pochůzkáři! Ridix Dragon odpověděl "Tomuto popisu odpovídá LORD MAC LIER ERAMAN"
A tímto já Sirindel Mella obviňuji Lorda Mac Liera Eramana a Shodan z úkladné vraždy a oloupení Siridela Melly. Doufám, že tento případ nezůstane nepovšimnut a důkladně se prošetří
Příspěvek upravil ptakus: 22.07.2005 22:00