Skočit na obsah

Hledání zla

• Please log in to reply
17 odpovědí na toto téma

#1 Host_Ktacik_*

Host_Ktacik_*
  • Host

Odesláno 24.02.2005 23:55

Na počátku všeho byla touha stát se bojovníkem proti zlu. V mladickém pohledu na svět pozdvihl jsem meč, štít a navlékl zbroj. S roztoucími hromadami mrtvol zlých stvoření před mymi stopami pohledl jsem poprve do sveho nitra a uzrel svuj omyl. Zlo to vsudypritomne zlo ma pocatek v nas samych. Obratil jsem svou mysl k hlubsi meditaci a boj uz se stal jen projevem vnitrniho napeti me osoby a prostredkem k uvolneni napeti, ktere me doposavad svira. Hledal jsem dal, posiloval svou viru v jedineho boha Oliose a rostl snad i v jeho ocich. Zacal jsem hledat svou cestu. A tu zjevil se mi svaty napad. Kde uderi, aby nás oslabilo? V našich řadách. A tady je má cesta. Očistit naši svatou matku církev a dohlížet na její řady, tak aby běloskvoucí a mohl čelit zlu jednotně a svým hrdinným i duševním příkladem přivést lid na správnou víru. Žehnej mi v tom Olios a dopomož mi jeho síla stát se církevním inkvizitorem.
Tak sepsal Ktačik
  • 0

#2 Host_Tinwe_*

Host_Tinwe_*
  • Host

Odesláno 25.02.2005 01:04

Zadost o vstup do prislusneho cirkevniho radu budiz predlozena osobne prislusnemu Velmistrovi. Zalezitost zrizeni funkce inkvizitora budiz pak projednana na nejblizsim zasedani Rady.

Zadam Velmistry jednotlivych radu aby se dohodli na terminu zasedani. Olios, Kaela, Dreos a ostatni bohove budiz nakloneni nasemu konani.

Podepsana Tinwe, pokladnice a archivarka cirkve Alicijske.
  • 0

#3 Host_Ktacik_*

Host_Ktacik_*
  • Host

Odesláno 25.02.2005 10:07

Dekuji slovutné Tinwe za tak briskní reakci. Těší mě, že závažnost tématu, které jsem nastolil má svoji váhu a důležitost. Pokud mi to rada umožní a udělí mi veřejné slyšení, rád svoji vizi přednesu a pokusím se obhájit svoji nominaci na tuto funkci.
Olios nad námi
  • 0

#4 Glorfindel

Glorfindel

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1021 Příspěvků:

Odesláno 25.02.2005 11:43

Rad bcyh se onoho zasedani zucastnil pokud rada nema namitek.
  • 0

#5 Host_Ktacik_*

Host_Ktacik_*
  • Host

Odesláno 25.02.2005 12:05

Lorde Glorfindeli, rád bych se s Vámi také osobně sešel.

Humble Ktačik
  • 0

#6 Host_Ktacik_*

Host_Ktacik_*
  • Host

Odesláno 02.03.2005 15:39

Příslušné "úřady" spí a zlo nás pohltí zevnitř. Ani má snaha nás nezachrání. Teď bojuje pero a papír proti nám!
  • 0

#7 Host_Tinwe_*

Host_Tinwe_*
  • Host

Odesláno 03.03.2005 11:11

Nic neni bez chyb, ale snazme se z nich poucit.

Navrhuji termin setkani Velmistru na nedeli, o osme hodine vecerni v chramovych zahradach. Doufam ze vyhovuje tez lordu Glorfindelovi.

EDIT: zmenen termin na nedeli.

Příspěvek upravil Tinwe: 03.03.2005 13:00

• 0

#8 Host_Sillativ_*

Host_Sillativ_*
  • Host

Odesláno 03.03.2005 11:58

K Sillativ sa doniesla z alicie informacia o nejakom radobynabozenskom stretnuti miestnych pohlavarov.

Demoni moji, tam nemoze chybat - Zakricala cez kanon v Morlagu. Odpovedou jej bol iba sialeny smiech.
  • 0

#9 Host_Ktacik_*

Host_Ktacik_*
  • Host

Odesláno 04.03.2005 14:48

Slabý vítr rozfoukává poslední zbytky popela. Přichází všezahalující noc. V korunách stromů doznívají výkřiky bezvěrců. Na větvích se houpou Ti, jež unikli žáru ohně. Inkvizice nemilosrdně potírá démona zla v řadách vlastních i zástupech ostatníchj. bez milosti vybírá svou daň mezi bratry a sestrami. Třeste se! Její ruka je dlouhá a kostnatá...
Ve stínu postává postava v bílém plášti. Bolest a slzy v očích, zaťaté pěsti a přesto plamen odhodlání v srdci. Ktačik - nástroj v božích rukou.
  • 0

#10 Host_Ktacik_*

Host_Ktacik_*
  • Host

Odesláno 07.03.2005 10:08

V hluboké meditaci se obracím k našemu jedinému bohu, všemohoucímu Oliosovi, a očekávám rozhodnutí rady Velmistrů. Budiž nám božská záře v srdcích.
  • 0

#11 Host_Hunter_*

Host_Hunter_*
  • Host

Odesláno 07.03.2005 11:48

Jedinemu bohu? Zpochybnujes snad bozstvi Kaely, Oliosovy sestry nebo jeho otce Dreose?
  • 0

#12 Host_Ktacik_*

Host_Ktacik_*
  • Host

Odesláno 08.03.2005 21:14

Nikdy bych si nedovolil zpochybnit víru kohokoliv v cokoliv. Ale sám jsem si vybral jedinou cestu. Následovat božského Oliose. A všichni, kteří nazírají na pravdu jako já, ho mají jako jediného boha. Nemyslím, že by bylo správné tříštit již tak křehkou víru člověčí mezí více bohů.
  • 0

#13 Host_Hunter_*

Host_Hunter_*
  • Host

Odesláno 09.03.2005 10:12

Nevyhybej se otazce. Neznela jestli zpochybnujes viru nekoho v neco, ale jestli zpochybnujes bozstvi Kaely a Dreose. Ano nebo ne?

Nemyslis ze by bylo spravne tristit viru mezi vice bohu. Olios se nikdy neprohlasil za jedineho boha, Kniha Suticova ani stare zapisy nic takoveho nepravi. Jsi snad moudrejsi nez bohove sami? Chces narizovat Oliosovym jmenem neco o cem si ty myslis ze je to spravne?
Bojim se o tebe. Zachazet s virou jako se zbozim, vydavat sve vlastni usudky za vuli bohu je cesta do naruce demonu....
  • 0

#14 Host_Ktacik_*

Host_Ktacik_*
  • Host

Odesláno 12.03.2005 19:41

Žádné otázce se nevyhýbám. Ale mám pocit, že jsi ani o sobě nic neřekla děláš bububu? To je těžko prostor pro jednání.
  • 0

#15 Host_Hunter_*

Host_Hunter_*
  • Host

Odesláno 12.03.2005 21:17

O sobe? Proc? Co to s tim ma spolecneho? Prostor pro jednani... o cem? O historii ostrova? O tom ze Dreos stvoril Pochybnost, ktera se postavila na uroven bohum a stvorila demony? Prostoru je tu prece spousta, i pri respektovani toho, co tvori historii tohoto sveta.

Pokud se otazce nevyhybas, tak na ni odpovez, neni prece nic jednodussiho...
  • 0

#16 Host_Ktacik_*

Host_Ktacik_*
  • Host

Odesláno 12.03.2005 21:43

Ale taky to není povinnost. Já se Ti ze svých názorů nemusím zodpovídat. A jak čtu Tvoje texty, jsem tomu rád. B)
  • 0

#17 Host_Hunter_*

Host_Hunter_*
  • Host

Odesláno 13.03.2005 03:44

To samozrejme nemusis, staci napsat ze konkretne se mnou diskutovat nehodlas a je to. Obhajit sve nazory v diskusi je projevem zralosti ducha.
  • 0

#18 Host_Ktacik_*

Host_Ktacik_*
  • Host

Odesláno 13.03.2005 23:04

Na zralosti ducha a podobné keczy moc nedám. Ale jinak bych rád řekl, že božskost nikoho dalšího nepopírám ani nesoudím. Ale pro mě je jediný bůh Olios. Nemyslím si, že by má lidská duše byla natolik veliká, aby si mohla dovolit rozpřostřít se mezi více božstev. To že je Olios jediný bůh není stanovení víry, ale určení si svého přístupu k věci. A doufám, že tento "monolitický" způsob následují i jiní věříc v Oliose. I proto bych se rád stal inkvizitorem, abych tento proud posílil. Očekávám vyjádření rady...
  • 0

1 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 1 návětěvníků, 0 anonymních