Skočit na obsah

Fotka

Cesta tuláka

• Please log in to reply
2 odpovědí na toto téma

#1 Ayko

Ayko

Velmistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3405 Příspěvků:

Odesláno 24.09.2023 14:32

Vykopli ma v nejakom zavšivavenom prístave, odvliekli k nejakému úchylnému úradníkovi, vyzliekol ma a dal mi iné handry, ako by tie moje boli zlé a smrdeli.

Dostal sem pár dukátu a vykopol ma, prístav teda nič moc, v diaľke vidím trh, reku aspoň pozbieram cudzie mešce, no tam prázdno. Pár obchodníkov a všade blbá stráž, žiaden kšeft sa nekonal, nenápadne som si ukoristil aspoň koženú zbroj, lučík a par šípu.

Ako stráži pribúdalo, bolo na čase sa zdekovať, za velké hradby mesta radšej nie, tak je iste stráži viac. Smer.... no nevedno kam, tak len tak za nosom. Okolo hradieb, malá cestička, lesíkom, lesom, tmavým lesom...k veľkému jazeru.

Zvečernieva sa, našťastie sa mi podarilo uloviť zraneného jazveca, večera pri ohníku, paráda, prespím tu za skalou, snáď sa rána dožijem.

• 1

#2 Ayko

Ayko

Velmistr

• WB
  • 3405 Příspěvků:

Odesláno 02.10.2023 20:42

Svitá...spánok bol dobrý, sem tam ma vyrušilo húkanie sovy.

Idem si tak ďalej, a čo moje moje oko nevidí, v diaľke teplý elf, vraj ma odvezie ja ich ostrov "NO TO TAK!" to by mi ešte chýbalo, idem radši dál cestou necestou, pozbieram si pár byliniek, možno sa časem hodia, cesta sa delí, na severe nejaké individuá, vydám sa na juh, trochu si zaplávam a ktvoie čo nájdem.

Kurňa voda studená až sa mi had scvrkol, lezem si z vody, drevená pevnosť, hnusné ksichty, radsi dál na juh, no po chvíli sem si to rozmyslel, v dialke nejaký duchovia, cesta späť blokovaná, ideálne strašidelným priesmykom, no počkám si radšej na noc.

Tmavá noc, mesiac takmer nevidno, sem tam na oblohe mraky, trosku bojím s kade príde útok, no moje šťastie, cestou som stihol zbohatnúť, predomnou veľa schodov, v bruchu cigáni vyhrávajú, schovám sa tu v kríkoch a počkám do rána.

• 1

#3 Ayko

Ayko

Velmistr

• WB
  • 3405 Příspěvků:

Odesláno 19.10.2023 19:12

Chladné ráno, z kamenného mostu vidno pevnosť, ja vidím aj mešce ktoré ich ťažia, vyrazím tam, nakŕmim bruch, dobre bude.

H O V N O! Brána zamknutá a ten chruňo vonku ma nechcel pustiť, cudzích vraj nepúšťa, aký som mu ja cudzí, chruňo nemal u seba kľúč ani po obede keď si zdriemol.

Nič teda, usadím sa v priesmyku, po moste určite skôr či neskôr pôjdu pocestní, musia predsa. 

Přiložený soubor  1den1.jpg   59.94K   0 Počet stažení

Prešlo pár dní a nikde ani noha, hrôza toto, neviem či to bol dobrý nápad zostať tu, korienky a bobule mi už nechutia, neďaleká krypta vyrabovaná, našiel som tam zopár drobných.

Ďalšie ráno, už neviem ktoré, prestal som počítať dni, no svitá na lepšie časy, z mostu vidím v diaľke prichádzať nejakého pitomca s koňom, vyzerá na ľahkú korisť.

Přiložený soubor  1den2.jpg   102.74K   0 Počet stažení

Snažil som sa ho slušne ozbíjať, po krátkom rozhovore sme si skôr zaobchodovali, zbavil som sa bylín, získal cenné lektvary, poradil čo a ako v tejto nehostinnej časti kjrajiny, výhodný obchod pre mňa.

...snáď ho ešte stretnem....

• 1

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních