Skočit na obsah

Fotka

[Soutěž] Obrazy do galerie

• Please log in to reply
5 odpovědí na toto téma

#1 Jerry

Jerry

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1518 Příspěvků:

Odesláno 03.05.2021 07:50

Durdin se jednoho večera vracel z nejmenovaného podniku ve slatu, když tu na něj někdo začne řvát ... Hej more... Tady more... Ty trpasličí dežo! ... Cos to řekl?! Vystartuje k němu Durdin a přitom malém spadne a ještě ho mine. *Hej klídek, já su Pepa, dežo z Morlagu, chápeš. * ... Durdin jen stojí a hlava se mu motá 'kývne', chápu všechno, všesi-cko 'glog'. *Hej, dívej, vnímej. Mám tu jeden kšeft, týpek ze Stromořádu se shání po kresbách, chápeš, fajnový obrázky. Do nějaké gálerie pro tu nóbl smetanu ... Jistě... Durdin se zamotá a sveze podél zdi a začne hlasitě chrápat ... *Nuže, když chrápe tak to není krádež 'prohrábne mu kapsy', a abys neřekl. Tady máš pozvánku za tím chlápkem ze Stromořádu. 'zasune mu lístek do kapsy'.

Další den na to, když se Durdin vzpamatuje ze včerejší noci, prohrábne si kapsy a vytáhne pozvánku do galerie ve Stromořadu...mm... zadumá se, kde sem to tak mohl vzít? Ale co už, dáme tomu šanci, Stromořadský pivo jsem ještě neochutnal a vydá se směrem do přístavu, aby chytil loď. Moře měl vždycky rád, jen to plavba mu nikdy nedělala dobře, tak se radši trochu posilníme vyžblunkne tuplák a nasedne na loď. Za několik hodin menšího utrpení a jedné větší akce v podpalubí lodi dorazí do Stromořadu a pomalu se vydá zkoumat město a hledat onu galerii. Po několika hodinách bloudění s trochou toho blouznění narazí na podezřele fialovo-modro-něco barevné dveře a tak do nich s kuráží vejde. U vstupu ho čeká fešně oblečený mladík... pane... neztratil jste se? ... tož mladej, já tu hledám tohohle šéfa ukáže jméno v pozvánce ... hm... mm.., jistě... tak pojďme za mnou. Služebník ho vezme skrz rozsáhlou místnost plnou různého druhu umění, které obyčejný trpaslík nepozná a stěží dokáže ocenit. Na konci ho čeká chodba a posléze ve dveřích nalevo sedí onen velevážený pán.

Po krátké chvilce rozvážnosti vstoupí Durdin dovnitř a zde narazí na výstředně oblečeného umělce. Tož, já tu sem skrz ty obrázky ukáže na pozvánku ... Ano, jistě. Rozumím, tady posaďte se. ... Celé se to má tak, chtěl bych uspořádat novou velkou výstavu a tak sháním nové obrazy ze všech koutů světa včetně toho vašeho zapadákova... tuším, Demona? Takže jestli můžete oslovit tamní vesničany s touto prosbou ... Durdin se tváří důležitě a kývne, tak určitě, šéfe. A nějaká odměna bude? ... Ano, jistě za každý obraz, který shledá mnou vybraná porota za přijatelný dostane vybraný člověk svou odměnu ... Hm, mm, mě by víc zajímala odměna pro mě, chápeš ... Umělec se zatváří zmateně... pro tebe? No mohu požádat služebníka, aby ti dal nějaké jídlo a pití na cestu, abyste neřekl. ... Tak to seš dobrák, chci aspoň malou truhlu zlata! ... Umělec ukáže na truhlici v koutu... no uvidíme, třeba se něco najde a teď už běž, mám mnoho práce. Služebník vám předá další informace.

Za dveřmi čeká služebník, který Durdina vyvede ven ze sídla a předá mu pergament popsaný instrukcemi:

Na vědomí se dává, že umělec ze Stromořadu shání pro svou výstavu obrazy s touto tématikou:

1. Portrét, myšleno obraz postavy, ať už oblečené nebo svlečené, dle libosti.
Odměna pro vítěze: Plášť Ochránce: Pohlcení 5% tupé, sečné, bodné.

2. Panoráma, myšleno obraz nejhezčí krajiny, ať už přírodní nebo městské.
Odměna pro vítěze: Helma Pavoučí královny: 1x denně volnost pohybu, 1x denně vyleč jed a 2x denně pavučina.

3. Bojová scéna, myšleno výjev z heroického boje nebo epické bitvy.
Odměna pro vítěze: Amulet Berserka: +2 síla, +2 odolnost, 2x denně regenerace.

4. Unikátní, myšleno něco skutečně zvláštního, co jsem ještě neviděl a překvapí mě to.
Odměna pro vítěze: Naprosto unikátní, jedinečný a neznámý předmět.
  • 0

#2 Jerry

Jerry

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1518 Příspěvků:

Odesláno 03.05.2021 08:11

Zde jsou obrazy z první kategorie "Portrét". 

Přiložené soubory

Příspěvek upravil Jerry: 03.05.2021 08:26

• 0

#3 Jerry

Jerry

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1518 Příspěvků:

Odesláno 03.05.2021 08:26

Zde jsou obrazy z druhé kategorie "Panoráma". 

Přiložené soubory

• 0

#4 Jerry

Jerry

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1518 Příspěvků:

Odesláno 03.05.2021 08:27

Zde jsou obrazy z třetí kategorie "Bojová scéna". 

Přiložené soubory

Příspěvek upravil Jerry: 03.05.2021 08:27

• 0

#5 Jerry

Jerry

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1518 Příspěvků:

Odesláno 03.05.2021 08:28

Zde jsou obrazy z unikátní kategorie.

Přiložené soubory

• 0

#6 Jerry

Jerry

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1518 Příspěvků:

Odesláno 05.05.2021 10:31

Takže, porota došla ke svému zhodnocení a zde jsou výsledky:

Kategorie portrét: Vítězem je Dalamar, na druhém místě je Jakut

Kategorie panoráma: Vítězeme je Hiosu, na druhém místě Dalamar

Kategorie bojová scéna: Vítězem je Hiosu, na druhém místě Ayko

Kategorie unikátní: Vítězeme je Dalamar

Odměny jsou k vyzvednutí u pana Nilitha. Za druhé místo je odměnou střední krystal.

Všem děkuju za účast.

• 1

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních