Skočit na obsah

Fotka

SPADL Z OBLAKÚ. (OPIČÍ KRÁL)

• Please log in to reply
6 odpovědí na toto téma

#1 Yakut

Yakut

Starš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 784 Příspěvků:
  • Interests:Divotvurstvi

Odesláno 18.04.2021 20:14

SPADL Z OBLAKÚ. (OPIČÍ KRÁL)                                                                                                                            

-Keď bohovia zomierajú, vedia o tom sedem dní dopredu. Girlandy na ich krkoch vädnú. Prestávajú sa im plniť priania. Ich takmer nesmrteľné dlhoveké telá začínajú mať pach prichádzajúceho konca. Sedem dní v živote dlhovekého boha – je ako sedem ľudských rokov. Také dlhé je aj utrpenie ktoré zažívajú z blížiaceho sa konca. ... a za tvoju vzburu Son Gokan, ktorou si sa previnil voči Jadeitovému Impériu uvaľujem na Teba  tento trest. Je ti zakázaný svojvoľný titul Mudrc rovný cisárovi na zlatom tróne. Pôjdeš na päťsto rovných rokov pikať uväznený v skale – v srdci samotnej Lotosovej hory. Potom zvyšok svojich dní stráviš na zemi, ako zomierajúci jeden z nás a budeš mať prchavú svoju moc a sila Ťa bude opúšťať až pokým nenájdeš pokoru, s ktorou hoci priehrštím sa budeš môcť vrátiť. Toto sú posledné moje slová k tejto veci. Jadeitového vojvodu. -Kdesi v Rudých horách blízko mlýna Malkolmú  Mami koukej! Slunce padá! To neni slunce beruško, utíkej do sklepa! Malkolme! Deti!                                                                                                                                     

Příspěvek upravil Yakut: 18.04.2021 20:17

• 0

#2 Yakut

Yakut

Starš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 784 Příspěvků:

Odesláno 18.04.2021 20:31

SPADOL Z OBLAKOV. (OPIČÍ KRÁL)  

Přiložený soubor  monkeyking.jpg   150.16K   1 Počet stažení

-Vstal a v kúdoloch dymu a prachu vo vykusnutom kráteri hory, v plnej kráse, však v oslabenej forme – ktorá celkom verne odrážala jeho pôvodný zjav z poetických diel, žmurkal hravými oranžovými očami v prísnej grimase. Pochvíli zabuchol palicu do zeme a tá sa zväčšovala a zväčšovala – až dosiahla veľkosť vysokánskeho stožiaru. Obratne sa po nej vyšplhal švihajúc chvostom a nečujne chvíľu pozoroval okolitý kraj. Spustil sa po nej dole a palica sa mu vratila do ruky do bežnej formy, vyhodil ju hravo pred seba a teraz sa začala zmenšovať. Keď už bola ani ako malá ihla, vletela mu do ucha. Upravil si brnenie a potom sa vybral smerom do najbližšieho mesta.

Příspěvek upravil Yakut: 18.04.2021 20:43

• 0

#3 Yakut

Yakut

Starš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 784 Příspěvků:

Odesláno 03.05.2021 09:44

ORLEG.                                                                                    

Aký je dnes deň? -Opýtal sa dunivým hlasom medveď.  Dneska - je Dnes. -Odvetil  Opičí kráľ.  Hmmm, to je môj najobľúbenejší deň.  -S úsmevom v hlase na to medveď. Bez slov potom ďalej stáli spoločne - a kochali sa výhľadom ponad  dohasínajúce večerné hory a všetko vyzeralo byť v najlepšom poriadku... Som rád, že si ma našiel. Myslel som, že to nezvládnem. -Prehodil na konci prechádzky zasneženými horami medveď, keď sa lúčili ani čo by starí priatelia - na hranici provincie Morlag. Dobrú noc zvláštny opičí muž, ďakujem za pomoc. Aké je tvoje meno?
Volám sa Son Gokan. -Uklonila sa opica späsťou v dlani pred sebou, ako to robia bojovníci v jednom kláštore v inej - vám možno známej dimenzii. 
Ja som Orleg, prídi na návštevu kedy budeš chcieť do Morlagu, rád ťa opäť stretnem opičí muž Son Gokan. -Každý svojim smerom sa  napokon vybrali každý sám.
Přiložený soubor  orleg.JPG   80.59K   0 Počet stažení

Příspěvek upravil Yakut: 05.05.2021 16:01

• 0

#4 Yakut

Yakut

Starš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 784 Příspěvků:

Odesláno 03.05.2021 23:47

SPADOL Z OBLAKOV. (OPIČÍ KRÁL)                

(-Pred prechádzkou so zverom Rudohorím.)   

-Na trhu v Alicii je rušno, pred stánkom toho, čo volajú Dežo sa tiahne dlhá nedočkavá rada:

Čaláďo pomálu - pomalu dyk, nemáte šancu stejnak fšichni, mám hadry hodňe limitováne, odkdy u nas doma řadi ten přerostlý - to - pes. Jo tak sa tochle chcu patnact miliónof čaláďo. Dokut cesta sem bude taková dřina - móre my nemáme na jídlo, ženy ťehótne, tak máme malou morlákskou přírášku. Za tóhle? Deviet miliónu, ať přídafky mám, páč vot vajdu, za to že mi púčil, mu to musím výhotňe vrátit...

-Kdesi v lesoch Morlagu sa vtedy pohyboval aj náš hrdina. Rómovia neotravovali pocestných a celkovo bolo v lesoch pochmúrne. Vraj tam zúri praveká šelma a vraždí všetko, čo sa jej postaví do cesty. Pomaly sa bezstarostne uberal voňavými zákutiami provincie, keď tu začul prazvláštny rev. Bolo v  ňom zmätku, zúrivosti a ako jediný z bytostí, pociťoval žiaľ a bolesť, ktorá pretkávala rev. Son Goku bol vždy veľmi zvedavý a strachu - toho by ste v jeho kožuchu smietku nenašli, a tak sa vybral po zvukoch revu - až sa dostal k tmavému vchodu jaskyne blízko cigánskeho tábora. Keď sa ozval znova rev, ústie jaskyne pôsobilo ako obrovska rozďavená papuľa netvora, tak sa z nej prehlušujúc všetko dunivo chvelo. Vbehol dovnútra - a tu - mu všetko došlo. V jaskyni sa metal, zvíjal, zavýjal tvor, akého ešte nestretol. Vyzeral ako medveď ,ale do výšky troch chlapov, namiesto kožucha pancier. Pompézny majestátny no v agónii bolesti, ktorú z neho Son Gokan cítil. Opičí kráľ rozumie reči zverov. Priložil si dva prsty ľavej ruky na spánok - privrúc oči a pravou pred sebou s otvorenou dlaňou v geste ochrany, aké vidno na pláštoch rytierov boha paladinov smerom k zverovi prehovoril. Cítim ťa praveký, vidím tvoju bolesť. Neprišiel som ti ublížiť...

Přiložený soubor  orlegmorlag1.JPG   159.28K   0 Počet stažení

Příspěvek upravil Yakut: 09.05.2021 23:20

• 0

#5 Yakut

Yakut

Starš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 784 Příspěvků:

Odesláno 05.05.2021 14:49

(-Pred prechádzkou so zverom Rudohorím.) Pokračovanie.

-Zviera sa metalo v agónii a na malý okamih zaregistrovalo hlas cudzinca a o trochu pokojnejšie sa otočilo k Son Gokanovi. V záchvevoch krčov z očividnej bolesti pristupil k opičiakovi sklonil hlavu a potvoril papuľu, kam by pokojne spratal polovicu tela Son Gokana. Tesáky zvera svietili v prítmí, ako nabité mágiou. Son Gokan si všimol, že jeden vyzeral akosi vyhasnuto. Zub – teba bolí zub? Vieš, že to musí ísť von? Máš tlamu ako z ocele a ruky ti tam pchať určite nebudem. Dokážem ti ho vytlćť mojou magickou palicou. Musíš mi to ale dovoliť a po údere sa ovládnuť, lebo budem zranitelný. Sľubujem, že potečie len nevyhnutná krv. Súhlasíš? -Zavládlo váhavé ticho. Son Gokan sa v bojovej póze prikrčil na skok. Napokon ticho preťal dunivý hlas.

Áno. -Zviera natočilo svoju hlavu jedným lícom k opici. Songokanova palica sa rozsvietila na koncoch na červeno a v tom momente sa napriahol a s presnosťou majstra udrel. Popri výšplechu tmavej krvi v smere pohybu palice sa v svetle čosi zalesklo vzduchom a ako obrovský kus adamantinovej tvarovanej rudy s cinkaním dopadol a  odkotúľal sa bokom. Zviera rozzúrene zarevalo a nasledoval jeden protiútok čeľusťami, ktorým minul obratného Son Gokana. Zviera sa pri druhom však s úmyslom otočilo a nasledoval druhý útok labou o stalagnit zo steny jaskyne, ktorý akoby ani nebol z kameňa s buchotom odletel a cela zem okolo jaskyne sa zachvela. Zasypel a s posledným zaručaním sa so zrýchleným – ustávajúcim dychom upokojil, stále otočený chrbtom k opici. 

Son Gokan sa usmial a pri ústi jaskyne pozýval medveďa von. Obaja sa vytratili z jaskyne do už teraz tichého večera a rozbehli sa lesmi užívajúc si beh kamsi. Medveď si uź nespomínal, kedy bol takto vonku. Bez slova sa prechadzali krížom krážom a zašli až do hlbokého lesa. Priechodom až do hôr. Keď ustali na jednom z početných kopcov pozerajúc dolú na svet, preťal ticho hlas medveďa. 

Aký je dnes deň? -Opýtal sa dunivým hlasom. Dneska – je dnes. -Odvetil Opičí kráľ...

Přiložený soubor  orlegmorlag4.JPG   144.68K   0 Počet stažení

Přiložený soubor  orlegmorlag2.JPG   166.6K   0 Počet stažení

Přiložený soubor  orlegmorlag3.JPG   145.26K   0 Počet stažení

Příspěvek upravil Yakut: 09.05.2021 23:21

• 0

#6 Yakut

Yakut

Starš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 784 Příspěvků:

Odesláno 05.05.2021 15:51

ATNUL TAMU, TAMU NA MOE. ATNUL.

... -Každý svojim smerom sa  napokon vybrali každý sám. Počkaj ešte! -Zadunel Orleg a zalovil jazykom v líci papule. Vypľuľ čosi von, čo zacinkalo na skale pred Opičím kráľom. Toto je ten môj zub. Zbral som ho zo sebou. Vezmi si ho. Nos ho ako amulet. Keď naň v ťazkej chvíli zašepkáš: Atnul tamu, tamu na moe. Atnul. Ja prídem. S týmito slovami sa vytratil smerom k Morlagu.

Přiložený soubor  Screenshot 2021-05-05 at 16.41.05.png   721.33K   0 Počet stažení

Příspěvek upravil Yakut: 05.05.2021 16:13

• 0

#7 Yakut

Yakut

Starš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 784 Příspěvků:

Odesláno 06.10.2022 23:05

SPADOL Z OBLAKOV. (OPIČÍ KRÁL)                                                                           

Ríty vzostupu III. – Prvý medzi rovnými (Primus Inter Pares)

-Hladí na pohyby lodí v prístave. Nikdy tu nebolo tak rušno – stavia sa, vynovuje a plnia sa príkazy kráľa. Kde je vdova po kráľovi Hrogovi? Povedzte jej, že ju úpenlivo hľadám, je načase, aby sa stala kráľovnou. -Uškrnie sa v dlhých tesákoch, pri hostine po nájazdoch na pirátov v okolí prístavu juhu, ktorí ešte nepochopili, kde už nebývajú.

• 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních