VELKÁ SLAVNOST BOHA OLIOSE
#1 Host_Lucie_*
Odesláno 29.09.2004 13:00
Čas konání: 19:00, v Pátek 1.10.04 (realného času)
Místo začátku setkání: Alicijiský trh
Vąichni občané města Alice, mám vám tu čest povědět skvělou novinu a to konání první Velké slavnosti na oslavu boha Oliose. Jiľ dlouho nic podobného město nezaľilo a proto je nutná účast vąech, kteří mohou přít. Bude se zpívat, tančit, hrát a pít na oslavu tohoto velkého boha. Divadelní společnost předvede Vám, panstvu drahému hru, jenľ vás zaujme, ale i připomene činy toho, jenľ vládne nad ľivotem i smrtí. Celá slavnost bude zakončena velkou mąí, ve jménu Oliosově
Program:
I. Vąichni oblečení do společenského ąatu se shromáľděte v daný čas na Alicinském trhu. Tím započne celá slavnost.
II. Následovat bude slavnostní průvod městem, v němľ vąichni ponesou zapálenou louč jako symbol ľivota, jenľ bůh Olios chrání a sborově budeme zpívat oslavnou píseň pro něj.
Průvod povedu já, Julie ... jako organizátorka slavností...
III. Průvod dorazí na plac, před Alicijským chrámem. Zde zapálíme ohně a budeme se veselit, zpívat, pít a připíjet ve jménu Oliose...vąe vąak z mírou, protoľe bude následovat daląí program.
IV. Herecká společnost dobrovolných herců, zahraje hru pro vaąe pobavení se jménem..."Oliosova záchrana dřevorubců Jana a Martina"
*Scénář mám jiľ napsaný a herce kontaktuji osobně*
V. Následovat bude malá finanční sbírka, jenľ peníze z ní budou darovány kostelu. Kaľdý muľe přispět podle svých moľností a vąe je dobrovolné, ale i pamatujte, ľe i za nepatrným příspěvkem se skývá velké gesto.
VI. Vąe bude zakončeno velkou mąí, kde skloníme hlavy a pomodlíme se k Oliosovi. Mąi povede ctihodný otec Morbus, pokud zde bude, či Julie.
Pokud bude slavnost velkolepá, moľná se zjeví sám Olios a řekne, jak se nám líbila, ale to můľeme jen doufat. A tím bude slavnost ukončena.
Poznámka
- s dotazy se obracejte na bardku Lucii, jsem organizátorka a vąe zařídím.
- na slavnost přidte ve slavnostních ąatech, pokud je máte a přineste sebou malý dobrovolný příspěvek kostelu, není povinný...
Prosím vás o sluąné chování podobu slavnosti, dalé prosím ABY SE PO DOBU SLAVNOSTI PRESTALI UZAVIRAT OBCHODY, JDE O SLAVNOST BOZÍ a mohlo by se stat, ľe zkazíte celou slavnost...
Těąím se, ľe vás tam vąechny uvidím...
Barda Julie...hihi
PS - tuto zpravu hlaste vąem co podkáte, at o ni ví kaľdý, moc vás prosím....
#2 Host_Channi_*
Odesláno 29.09.2004 14:07
hlavne by slo o okradani ve meste a to jak vsichni zlodeji urcite vi je zakazane
kdo presto bude pristizen, budemu useknuta ruka (dex -5) a vypalen cejch na celo (cha -10) (Belas)
#3 Host_Morbus_*
Odesláno 29.09.2004 15:07
Snad sem se Oliosovi znelíbil, ľe mi odepřel veselí na jeho počest, snad má se mnou jiné plány... Lituji, hluboce lituji, nebudu přítomen tomu krásnému svátku k oslavě naąeho milovaného...
Morbus
Odesláno 29.09.2004 15:23
Lord Cain
#5 Host_Silver Lady_*
Odesláno 29.09.2004 15:51
Dohlídnu na to. :PProsim vsechny ucastniky slavnosti, aby netropili zadne vytrznosti!
Lord Cain
#6 Host_Lucie_*
Odesláno 29.09.2004 18:22
#7 Host_Lucie_*
Odesláno 01.10.2004 08:49
- pokuste se jimi řídit prosím....
I) Po dobobu slavnosti, tedy od příchodu na trh, aľ po konečnou mąi se neměňte svojí podobu do formy draku, zlobru, pavouku a jim podobným. Nevím, zda je to zakázané, ale mohlo by to ponoukat dalsí a také (zatíľit server)
II) Kouzelníci a jim podobní jenľ pouľívají magii, prosím aby uplně minimalizovali, či vubec nepouľivali kouzla, jenľ je obepínají aurami. Bude nás tam snad dosti, tak berte ohled na server prosím...snad to chvíli vydrľíte
III) Po dobu prvého pochodu je zakazáno pouľívat jakékolikv zrychlovací kouzlo, jenľ by vedlo k naruąení soudrľnosti davu, takľe na to pani a paní magického umění pozor, ti jenľ chodí normálně rychleji, neľ normální lide, myslím hlavně mnichy, se rozume prizpusobí ostatním, stačí popojít a počkat, snad to zvladnete.
IV) Slavnost budu řídit ja, a proto se klidně bavte, ale pokud uslyąíte, ľe se snaľím něco říci, prosím utiąte sea poslouchejte, dá to práci ukořírovat dav...tak a» nevypadáme jak banda ąkoláčků.
V) Jak jsem jiľ říkala, na slavnosti by se nemělo, opakuji nemělo stávat, ľe někdo přiběhne a začne vykřikovat "PRODÁVAM LUKY - PRODÁVAM LUKY", slavnost má být na oslavu boha a ne handrkování.
*Pokud bude čas na obchodování, coľ přesně nevím, ale je to moľné, jsou to slavnosti, tak to sama oznámím ve spravný čas, pak muzete vyuľít velkého srazu a chvilku uzavírat své obchody hihi *
VI) Pokud bude někdo v době slavnosti vyvádět nějaké kousky, jenľ by byli na hranici morálky a chování, pak bude ze slavnosti vyhozen...snaľte se aby to mělo troąku úroveň...
Doufám, ľe tyto pravidla posvětí a pomuľe je dodrľet přísluąná výkonná moc hihi. Případně je doplní...
Děkuji za vaąí pozornost...vaąe bardka Julie
#8 Host_iron2_*
Odesláno 01.10.2004 08:57
Lord Sid z Thérr
#9 Host_Lucie_*
Odesláno 01.10.2004 09:42
vąichni kdo se chcete zůčastnit slavnosti a tedy i pochodu se obstarejte louči, seľenete ji myslim u Tondy na trhu a je to otazka několika zlatých....vąichni by měli mít zapalenou loucí v pruvodu, jako symbol ľivota, který daruje Olios...
- dnes v odpoledních hodinách (realu), před slavností se bude konat zkouąka na hru "Oliosiva záchrana dřevorubcu Jana a Martina"
Varianta 1
Já vypravěčka a dalsích 5 herců
- role Oliose *náročnejąí role - bude hrát nejvíce
- role dřevorubce Martina (hodná postava - dobrý charakter) *naročnějąí role - bude hrat malinko méně
- role dřevorubce Jana (zlý chrakter, ale změní se) *náročnejąí role - bude hrát nejvíce
- role 2 neznámých banditu z lesíka hihi *nenáročná role - ukázi se na okamzik, skoro nepromluví
Zakladní problem je nedostatek hercu, ti co jsem oslovila neví, zda budou moci přít a zatím je pevně dohodlý je jeden, tedy zůstavají jeątě 4 neobsazené role. Hra je neročná a jednoduchá, takľe ji zvladnou obyčejní, nezkuąení lidé v herectví. Tudíľ pokud máte chu» to zkusit , tak mě dejte vědět, sama jeąte někoho seľenu...
Varianta 2
Potřeba jen 3 hercu a tím padem, připadne na jednoho herce více rolí....
Já vypravěčka
- role pro jednoho...Olios
- role pro jednoho...Martin, Jan
- role pro jednoho...bandita
asi takový je nastin hry...
#10 Host_Lucie_*
Odesláno 01.10.2004 10:02
dnes ve 13:00 (realu) budu mít připravený a napsaný scénář hry, pro případné zajemce, ti se dozvedí, co je to za příběh a mohou se připravit na případnou roli...texty nebudou přesně napsány, ale bude napsaná mýąlenka, kam má rozhovor postav směřovat....nebude to nic náročnho, takľe pokud by jste měli zájem, pak mě od 13:00 muľete kontaktovat a já vám zaąlu scénář, ale jen tem , co chtějí opravdu hrát....
#11 Host_Channi_*
Odesláno 01.10.2004 10:17
Bojím se jít na slavnost. Mám strach a necítím se hodna účastnit se svátku na počest Oliose, i kdyz je moje vina vlastne prapříčinou konání slavnosti. Uľ podruhé jsem nedostála danému slibu, podruhé zklamala svého Boha. Mí učitelé, tam v kláątěře, mi kdysi dávno říkali ľe věci se prostě dějí a je jim jedno jaký my k nim zaujímáme vztah... proč jim najednou nevěřím, proč mám pocit ľe celý svět brání tomu aby na mne můj bůh pohlédl s odpuątěním? Uľ poprvé kdyľ jsme s Bornem klečeli před zjevením boha a styděli se za svou vinu, přece uľ tehdy jsem si říkala ľe nedovolím, aby něco stálo mezi mnou a vírou v Oliose. Tak proč se mi to stalo znovu? Ne, svět není vinen, to já a moje slepota. Svět mi pomáhá.
Bardka Julie, která viděla moje prokletí a chce organizováním slavnosti obměkčit Oliosovo srdce, Sillativ která nese vinu se mnou a Sid... přítel, který mi dodává odvahu a sílu ľít i s prokletím boha.
Jdu do banky a počítám hotovost... moc toho není, ale ja asi nikdy nebudu bohata. Na to maji penize prilis malou cenu. Vybírám vąechno co mám a chystám se na slavnost. Snad, moľná mi jednou Olios odpustí...
#12 Host_Lucie_*
Odesláno 01.10.2004 11:10
Řeknu to takto:
Co je král, který nemá podané, takový král není nic. Co je buh, který nemá ľádné veříci ani sluľebníky, takový buh není...bohové ľijí z nás smrtelků...zapomeňme, zaniknou...uctívej me je a budou nesmrtelní.
#13 Host_iron2_*
Odesláno 01.10.2004 12:44
Lord Sid z Thérr B)
#14 Host_Channi_*
Odesláno 01.10.2004 13:14
ne to nemuze byt pravda.... ja ho snad zabiju :*(B) jsem pro aby hlavní roli hrála pěkná ľena,Channi,která je vlastně strůjcem této slavnosti s pomocí Julie.
Lord Sid z Thérr B)
#15 Host_iron2_*
Odesláno 01.10.2004 16:54
#16 Host_Azgal Osten_*
Odesláno 01.10.2004 20:10
#17 Host_harph_*
Odesláno 01.10.2004 20:42
Tym padom mna, Akebona, doteraz len potulneho mnicha, presvedcil boh Olios o tom ze je skutocne ten spravny boh, ktoreho je dobre podporovat kade sa len da.
Odesláno 01.10.2004 21:08
Jeste musim uvest na pravou miru, ze prevazna cast meho stedreho prispevku na kostel pochazela od otce Morbuse, ktery se slavnosti bohuzel nemohl ucastnit.
#19 Host_Lucie_*
Odesláno 02.10.2004 08:58
Vaąe bardka Julie ... hihi (:-... (:-... (:-...
#20 Host_iron2_*
Odesláno 03.10.2004 13:04
S pozdravem Lord Sid z Thérr |-O
#21 Host_maniac_*
Odesláno 03.10.2004 14:10
#22 Host_iron2_*
Odesláno 03.10.2004 14:19
Vąak ta taky byla naąe první hra.CHI CHI
Lord Sid z Thérr [-x
#23 Host_Lucie_*
Odesláno 04.10.2004 16:31
#24 Host_Lasička_*
Odesláno 04.10.2004 19:42

*zasmeje sa a kludne dalej pocita zlatacky*
Odesláno 05.10.2004 07:13
S pozdravem Lord Sid z Thérr
#26 Host_Lucie_*
Odesláno 05.10.2004 16:03
Slavný večer se nachýlil a atmosféra ve městě hustla, lidé si ąuąkali té velké události, velké slavnosti na oslavu boha Oliose. Na věľi byla vidět hodina 7 hodina večerní a trľiątě se začalo plnit lidmi. Vąichni v překrásných ąatech a netrpělivě přeąlapujíc v narůstajícím očekávání. Najednou hlasy ztichli a vytvořili uličku ľeně v bílých ąatech. Ta nesla louči a zastavila se v čele té velké skupiny, zaľehla malý oheň a lidé si postupně připalovali své louče a svíce. Vąichni byli tiąí a ukáznění, kdyľ poslední ten rozľal svíci svojí a do průvodu se zařadil.
Tichým městem zazněl nápěv oslavné písně, který se nesl jako ozvěna do nebe, aby ho sám bůh Olios mohl zaslechnout. Z osamělého nápěvu vznikl slabý hlas, pak sílil a sílil, aľ bylo slyąet jen pevný a krásný sborový zpěv, jen unikal z hrdel těch, jenľ se do slavnostního průvodu připojili. Krásný pohled to byl, v noci plné stínu se zjevilo mnoho svící a pochodní, jenľ osvětlovali ten lid, co kráčel na místo slavností a pěl písně, při kterých si bohové slastně libují. Dav kráčel dlouho a spořádaně, aľ se dostal na místo slavnosti.
Jednotný zpěv ustal a z lidí spadla prvotní nervozita. Obyvatelé města dorazili, před svatostánek boľí, kde jiľ byli připravené stánky, pití a jídlo. O rohy se opírali mohutní muľi ve zbrojích, od nichľ se odráľel svit měsíce a pochodní, byli to ti, jenľ dohlíľeli na pořádek při slavnostech. Dav se rozptýlil, z úhledného útvaru do podivné chumlanice. Pak kdosi zakřičel: „Bavte se a oslavujte boha“ a hned na to propuklo veselí. Číąe ľelezné a dľbánky hliněné cinkaly vysoko nad hlavami, kdyľ jimi lidé připíjeli na ľivot, bohy a podobné. Začalo se tančit a zpívat lidové písně. Daleko, daleko muselo být slyąet to ohromné veselí, jenľ naplnilo srdce lidí v ten večer, protoľe se lidé neobyčejně bavili. Davem se protlačil i vzácný host, jenľ sám a jeho muľi zařizovali pořádek na slavnostech, byl to pan Roberto z Královské stráľe. Veselí pokračovalo dlouho a vypilo se mnoho vína a číąí s pivem, ale slavnosti nekončili.
Diváci se pohodlně usadili na trávník, lavičku a podobné vymoľenosti a s očekáváním čekali na daląí program. Daląí programem byla hra, jenľ nastudovala zatím amatérská herecká společnost, s názvem Oliosova záchrana dřevorubců Jana a Martina. Hra vyprávěla o tom, jak hodný, věřící a chudý dřevorubec Martin dostane zakázku na těľbu drahého dřeva, v temném lese plném banditů. Martin je na cestě zraněn banditou, ale bůh Olios mu pomůľe. Jan se dozví o bratrově ątěstí a chce také peníze za dřevo. Jan je vąak ochlasta a ąpatný člověk, ale jeho bratr se za něj modlí a má ho rad. Jan je také zraněn, ale Olios se mu zjeví i přes jeho ąpatnou duąi a pomůľe mu, ale musí slíbit, ľe přijde do kostela. Jan se vrátí, ale místo do kostela jde do hospody a mąi promeąká. V hospodě se porve a je zabit v hospodské rvačce. Přijde v nebi, před Oliose a prosí o odpuątění, Olios vidí v jeho srdci touhu po změně, a tak mu ve své velikosti odpustí a navrátí do světa ľivých. Hra měla poukázat na nesmírnou moudrost a rozváľnost Oliose, jenľ dokáľe odpustit i občasné hrůzné činy nás lidí.
Hra skončila a lidé se postavili do dlouhé řady, byl čas přispět dobrovolným darem na svatostánek boľí, Vąemu přihlíľeli stráľe, aby peníze pro boľí dům nebyli ukradeny, ale i zde se objevily pokusy zmást občany a nalákat je k faleąné pokladničce, naątěstí se vąak vąe obeąlo bez větąího incidentu. V té době se slavnost přiblíľila ke svému konci, po ukončení a spočítání vąech daru bylo oznámeno, ľe bylo vybráno něco přes 7100 zlatých mincí, pokud mě pamě» neklame. „Pochválena buď dobrota lidí“ by určitě řekl otec Morbus, který vąak neměl to ątěstí a slavnosti se nezúčastnil.
Nastala poslední fáze oslav, vąichni se usadili v lavicích kostela, byl plný a podle slov samotného kněze, jiľ tak dlouho plný nebyl. ®ena jenľ vedla tuto dlouhou slavnost sepjala ruce a začala odříkávat dlouhou motlitbu, která měla zakončit slavnost a poľádat o odpuątění, za naąe hříchy. Netrvalo dlouho a země se začala otřásat, pak kostel zaplnila záře boľího světla a uprostřed kostela stanul sám Olios. Lidé začali padat na kolena a klanět se bohu, někteří jen stali a provolávali slávu. Olios ukázal, ľe mu opravdu záleľí na svých věřících a odpustil nám naąe hříchy, pak zase zmizel, jak to bohové dělávají, lidé, vzruąeně debatujíc o slavnosti, se začali rozcházet po svém práci, poslední zavřel dveře kostela a tím vąe skončilo.
Odesláno 06.10.2004 11:27
#28 Host_Quixote_*
Odesláno 06.10.2004 12:13
..asi su vsetci bohati, nu dobre vediet, asi som k nim bol prilis stedry, alebo co."
Zazundre si, nespokojny ako obycajne a dvere na dome zasa privrie.
#29 Host_Lucie_*
Odesláno 06.10.2004 15:35
#30 Host_Lucie_*
Odesláno 09.12.2004 16:48
Uplynulo několik let od doby, kdy lid města Alice byl svědkem té první velké slavnosti. Někteří s úsměvem na tváři, někteří s plivnutím na zem, ale vąichni o ní mluvili. Oľivila město, starou tradici a probudila v lidských srdcích to, co jim dovolilo uniknout problémům, tedy veselit se a chvíli se těąit ze ľivota, bez tíhy majetku a peněz. Byla to první slavnost na počest boha Oliose, avąak lide zapomínají a staré vzpomínky bere čas. Teď vąak čas opět dovrąil jeden ze svých velkých cyklů a nastává doba, kdy by bylo dobré opět si vzpomenout a otevřít své srdce. Je mnoho těch, co pohrdají, ale i mnoho těch, co v něj věří. Vítr snad zas přinese tu dobu, kdy město Alice rozkvete, lidé se budou veselit a oslavovat bohy.
0 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních