- [ ] Balin a Horgar - dva bratři, kteří vymetli snad každou putiku na ostrově. Hazard, alkohol, hudba, tanec - jejich největší záliba. Jednoho dne v jedné Stromoradské knajpě vyhráli strašnej balík v kostkách a stali se z nich pracháči! Každá trpaslice, která je potkala, si trhala rodidla! Měli skvělej život plnej alkoholu a ženských! Do doby, než o všechny prachy přišli. V hospodách začali chlastat na sekeru a šlo to s nimi z kopce. Balin byl ten rozumější, snažil se Horgara ukecat, aby se zdejchli dřív, než se něco posere, ale starší brácha Balina neposlouchal a dál ho tahal po hospodách, kde si nasekali strašné dluhy. Jednu zimní noc, zrovna v největší sněhové vánici, se v jedné z hospod otevřely dveře. Celá hospoda ztichla a každého štamgasta pohled směřoval právě ke vchodu. Do hospody vstoupil člověk v černé kapi, celý od sněhu, na zem z jeho pláště jen stékala voda, jak se sníh rozpouštěl. Hospodský: ,,Zdravím pane, co to bude?” Muž v kapi: ,,Hledám tu dva trpaslíky.” podíval se na kus papíru ,,Horgar a Balin.” Balin zpozorněl a začal budit Horgara ,,Vstávej, brácha, to je ten vymahač!” Horgar byl totálně šrot zalomenej na stole, zvratky pod ním i na jeho vousech. ,,Nech mě spát sakra!” Balin znervózněl a vlepil Horgarovi pár facek. ,,Dělej, padáme zadním vchodem.” Mezitím hospodský kývnul na stůl v rohu, kde trpaslíci seděli a muž v kapi se k nim rozešel. Horgar se probral, ještě stačil dopít zvětralé pivo, odhodil spící trpaslici z jeho klínu, pořádně si odgrknul, koukl na muže v kapi a už z něj jen vypadlo: ,,No do prdele!” Převrátil před sebe stůl, rychle vstal, vzal židli, u toho ještě uklouznul na vlastních zvratcích a hodil ji po muži v kapi. ,,Dělej, zdrháme, Baline!” Trpaslíci zadním vchodem běželi rovnou do přístavu, tam se Horgar ještě jednou celý ufuněný pozvracel a už si to štrádovali na loď, která plula do Alicie. Balin: ,,Ty jeden kreténe, já ti říkal, že se něco posere. Začneme normálně pracovat a všechny dluhy zaplatíme!” Horgar: ,,Nemáme u sebe ani zlaťák! Musíme se vyhnout námořníkovi, až půjde kontrolovat lístky." Balin: ,,Tenhle život už mě sere, v Alicii začneme poctivě makat a vydělávat si, je ti to jasný? Horgar: ,,A co chceš jako dělat?” Balin: ,,To co náš otec, děda i strýc! Budu kovář a ty mi budeš těžit!” Horgar se podíval na své ruce bez jediného puchýře a mozolů a pravil: ,,Ručičky, nebojte se, vy moc dlouho dělat nebudete!" pak dodal: ,,Dobře, Baline, ale jak všechny dluhy zaplatíme...už se krompáče ani nedotknu!”Balin protočil oči a odkýval mu to. Horgar se snažil horničině vyhnout jak jen mohl, proto se přihlásil k Alicijské stráži. Bohužel za tu almužnu, co dostává od města, si může akorát tak pořídit krompáče na to, aby začal pořádně vydělávat a splácet dluhy, do kterých se díky němu Balin a Horgar dostali.

Trpasličí Bratři
Započal
Host_Playname_*
, 21.01.20 08:05
Téma nemá žádné odpovědi
0 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních