Caute!
Doufam, ze se mate preskvele a verte, ze kolikrat si na Vas a Demonu vzpomenu, ale holt to, jak se tak rika, ze me vyprchalo.
Paradoxni je, ze i presto patram vsude kolem, jestli neni neco podobnyho na "trhu", kde bych s Vama znovu zazival ty skvely chvile, pribehy, atd.
A zrovna jsem natrefil na neco co si myslim ma potencial...
znate nekdo? nedejboze hraje jiz nekdo tu prealphu nebo alphu nebo v jaky to je fazi?...
a pokud neznate a vidit poprve jako ja, co si o tom myslite?
(na vikend asi pokoupim za tech 40 babek, abych zkusil ten early access, tak pak muzu poreferovat...)
mejte se bajecne!
W.
- alpha se rozjede 13-15. Ledna
- maji to cele zvlastne udelane...na zacatku si zvolite bud arcane nebo combat zamereni, coz vam da do vinku bodiky tim nebo tamtim smerem, zbytek je vsak na vas - tzn chci byt zlodejem, tak sneakuju a nabiram skill sneakovani
- moc jsem toho zatim jeste neprozkoumal, ale par zajimavosti:
Obecny:
- hra se zaplati a dalsi mesicni poplatky nejsou
- hracsky servery uz asi 2 jsou ale co jsem koukal tak v budoucnu pujdou i zamknout - platit se bude tusim 10 dolacu za mesic za server coz je baksis...
- chat je stejnej jako v nwn (say ukaze text nad postavickou, septani funguje jako v nwn, ze neni videt do urcity vzdalenosti atd)
- guildy
- pvp napr meziguildovni
- je tam system titulu skrze achievementy...typu vykovej si ruce a budes master blacksmith
- nejvic me momentalne asi deptaj obcasny lagy (jak za ery demony s 60ti hraci) a hrozny zvuky - predevsim behani, pfuj...
- system viry, ale zatim se voli jen v ramci guildy mezi 2 bohy - diky tomu prave pvp (proti prisluhovacum druheho boha)
- moznost cestovat s postavickou mezi shardy/svety
- momentalne je hracske maximum na 1 shard 64 hracu, ale planuji 128
- DM klient samozrejmosti
- system hladu...zizen ne...
Combat/levelovani:
- levelovani neni, vse co delate vam vylepsuje skill v te dane cinnosti (jako v UO nebo Dungeon Siege nebo elder scrolls), kdyz pak hodne carujete, po urcite dobe se zlepsi inteligence, atd
- combat jako v NWN (targeting a klikani na skill)
- rozdil je ten, ze tu je stamina a mana jako v diablu tzn mam 100 mana, fireball me vycerpa za 20 many tak hodim 5x a pak bud doplnim lahvickou nebo jsem v loji...zadnej spell memorizing + samozrejme regeneration napr bod za dve vteriny
- jedu maga a pouzivanim kouzel se mi zvysuje skill, ktery mi odemyka dalsi kouzla, avsak ty nemuzu pouzit dokud se je nenaucim napriklad ze svitku
- momentalne je combat vcelku zalagovanej (nevim jestli i pro ostatni, omrknu forum) a AI je jak ve starickym NWN, mozna i horsi, jelikoz delanim kolecek se monstrum napr zastavi kousek od vas a vy muzete vesele dobit manu...
- Full loot drop! tzn ze kdyz zemrete, zustane po vas cely batoh na zemi tak jako v UO...je dobry si rozmyslet co si vzit s sebou...pravdepodobne pujde pak na kazdym shardu nastavit dle chuti
Obchod:
- Nakup je vic posunut k realu - tzn ze nekoukate do menu, ale primo na pult...kliknete na vec lezici ingame a potvrdite nakup
- Prodej probiha tak ze kliknete na vec v batohu a proda se - tady mi momentalne chybi potvrzeni prodeje...
- jiz se nestane: "hele kde je kovar?" "odlognul a jede na dovcu"...kazdy si tu muze pronajmout NPC merchanta a udelat si vlastni shop
Craft:
- craft je takova ta klasika - ingredience posbirat, najit recepty atd zaroven se vse skilluje a clovek napriklad neposeka strom, kdyz nema patricnej skill
- Drevorubectvi je zajimavy - kazdej strom jde posekat (pokud ma jeden dostatecnej skill)
- stahovani zvirat z kuze je samozrejmost - zase dle skillu se bud povede ci ne, ja napriklad kuzi rozparal, ale maso uz se povedlo
- jedu carpentera/truhlare a momentalne vidim cca 75 vyrobku jako napriklad stoly, dvere atd
Housing:
- zadna klasika: "je tenhle barak je hezkej, kupuju"...kazdej si najde vyhrazeny placy (vsude mozne) tzv plots a barak si postavi z materialu tram po tramu, cihla po cihle - v ramci craftu je i furniture - proste role play na Ikea nabytkare
sumasumarum, dycha na me NWN opatlany obsahem ultimy, kde prealpha jiz slibuje setsakra navrat legendy tak snad to nedokonej, jelikoz je jeste treba ujit kus cesty...holt vic se uvidi uz v pulce ledna...no a ja jdu shanet material na postaveni baru :-)
promo video:
Příspěvek upravil wekslak: 20.12.2016 23:01