Skočit na obsah

Fotka

Aukce mezi postavama

• Zamčené téma Téma je zamčeno
28 odpovědí na toto téma

#1 hogreta

hogreta

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 530 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2016 11:53

Ahoj,

mám dotaz pro DMka. S Ryu jsme lootli krystal a je v aukci. Můžu si na něj přihodit s jinou postavou? Vydělek se pak rozdělí mezi 5 hráčmi, takže nejde to převod peněz. Díky.

• 0

#2 kcharg

kcharg

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 230 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2016 11:57

Mno to by snad nemel byt problem, to mohl hodit do aukce nekdo jinej z vas peti, nez ty a mohl sis usetrit dotaz. :smile:

Příspěvek upravil kcharg: 20.07.2016 11:57

• 0

#3 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2016 12:34

No vlastně v tom problém je....jednak si to do aukce dal ty....to je první problém a jednak pokud si vezmeš podíl pak je to přehození peněz a ne,že ne. Ano je to nefér,ale bohužel to tak je.

Příspěvek upravil Werewolf: 20.07.2016 12:41

• 0

#4 hogreta

hogreta

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 530 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2016 12:36

No jde o princip že jo, ochcát to jde vždycky. Chci slyšet nějaké ofiko zprávu. Proč takhle to nejde, ale když dám ten šutr někomu jinému a on to hodí do aukce a já s jinou postavou přihodím, tak se to smí :)

• 0

#5 hogreta

hogreta

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 530 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2016 12:37

zhlediska RP to není žádný přehoz. Prostě neznamá postava si koupí nějakou věc z aukce od jiné neznamé postavy. A to že jsou oba moje postavy, to je jen OOC info. A já to prodavám přes aukce, dostupně pro všechny. Kdybych to hodil na bazar za levno nebo draho a hned koupil s jinou postavou tak neřeknu. Takhle je to ofiko a pro všechny. 

• 0

#6 stajner

stajner

Tovaryš

• Rebel
  • PipPipPipPip
  • 415 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2016 12:43

Jde o to že tvá postava se dotkla itemu který by pak dostala jiná. Stejný item. = Přehoz
  • 0

#7 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2016 12:44

No víš je legrační jak se tu někdo ohání RP a ve hře neustále čtu,že se nemusí dělat to či ono páč Démona je relax server a ne RP. A i kdyby to prodával někdo z dalších stejně dojde k přehozu peněz a toho itemu,takže se to nesmí ani tak. 

Příspěvek upravil Werewolf: 20.07.2016 17:06

• 0

#8 Rodrigo

Rodrigo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 265 Příspěvků:
  • Interests:Rodrygo Adresa důl.
    Arna trpalice co má pocit že má malí meč
    Irana Hobitodrak, specializace na mláceni do rozkroků, Děsné třeštidlo.

Odesláno 20.07.2016 12:54

Dobrý já bych porosil o přesná pravidla pro aukce.

První otázka Smí postava přihodit do aukce?

2 otázka Smí postava přihodti do aukce předmětu při kterém padl v akci na které byla a zisk se dělí mezi celou skupinu?

3 otázka smí postava přihodit na předmě z akce na které byla a nedotkla se ho. Neměla stěstí a v hazardu nevyhrála?

4 smí postava přihodti do aukce na předmět který našla jako looter ale nevhyrála ho v hazardu?

5 smí hráč přihot za jinou postavu.

6 smí hráč přihodti aukce předmětu při kterém padl v akci na které byla a zisk se dělí mezi celou skupinu?

7 otázka smí postava přihodit na předmě z akce na které byla a nedotkla se ho. Neměla stěstí a v hazardu nevyhrála?

8 smí postava přihodti do aukce na předmět který našla jako looter ale nevhyrála ho v hazardu?

• 1

#9 kcharg

kcharg

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 230 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2016 12:55

Mno prehazovat se nemuze az na vyjimky schvalene GM. Tak si pockej na vyjadreni GM tymu, nebo je odpoved Silas odpovedi za cely GM team? :smile:

• 0

#10 hogreta

hogreta

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 530 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2016 13:00

A i kdyby to prodával někdo z dalších stejně dojde k přehozu peněz a toho itemu,takže se to nesmí ani tak. 

Jestli si dobře pamatuji, tak když Surik, SD a další lidí lootil čast kekropa a místo hazardu se ten item hodil do aukce a byl to Surik, kdo to koupil s jinou postavou. Může mi tohle někdo vysvětlit proč to nejde? Z logického zhlediska.

• 0

#11 kcharg

kcharg

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 230 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2016 13:06

Mno prehazovat se nemuze az na vyjimky schvalene GM. Tak si pockej na vyjadreni GM tymu, nebo je odpoved Silas odpovedi za cely GM team? :smile:

Respektive je odpoved Silas vyjadrenim jejiho nazoru na vec, nebo oficialni odpevedi ze strany GM? :smile:

• 0

#12 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2016 13:08

Jestli si dobře pamatuji, tak když Surik, SD a další lidí lootil čast kekropa a místo hazardu se ten item hodil do aukce a byl to Surik, kdo to koupil s jinou postavou. Může mi tohle někdo vysvětlit proč to nejde? Z logického zhlediska.

Najdi mi tu aukci pokud existuje....celkem mě to zajímá.

• 0

#13 hogreta

hogreta

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 530 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2016 13:11

Najdi mi tu aukci pokud existuje....celkem mě to zajímá.

Nebylo to v aukci. Zeptej se Surika a Hroudu...vytahli myslím kekrop krátký meč. Surik to hned koupil s jinou postavou za mili nebo tak něco. Peníze se rozdalo mezi ucastniky. Surik ten kekrop dal/prodal Hroudovi.

Pamatuji si to, protoze SD celkem zuril, ze se o nej nehazelo :D

Příspěvek upravil hogreta: 20.07.2016 13:12

• 0

#14 hogreta

hogreta

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 530 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2016 13:17

Máme názor od tebe DM Silasko

Co ostatní DM? Jestli jste za jedno, OK nebudu si moc koupit danou vec s jinou postavou, kdyz jsem byl s jinou postavou v PT, ktera to lootla (ikdyz tu vec ma jiny hrac). Vas server, vase pravidla. Ale mejte na pameti, ze kdyz je nejake pravidlo padle na hlavu, tak se bude ochcavat. Kdyz vetsina lidi s tim nesouhlasi, tak je neco spatne s systemem.

Dej mi jasny nazor za DM team a ja to budu respektovat, protoze tady hraji zdarma a budu to brat jako pravdlo. Jen jsou neshody, protoze nekdy se to smi, jindy zase ne. Zmatky 

• 0

#15 kcharg

kcharg

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 230 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2016 13:26

Podle me by se nemely prosazovat pravidla a zakony bezhlave a do bezvedomi, ale posuzovat to pripad od pripadu - jak uz treba i nasim soudum nekolikrat vysvetlil ustavni soud. Tu nejde o to, ze by Hogreta chtel dane pravidlo mermomoci porusit, puze se pta, jestli je pro nej moznost na ten item prihodit.

• 0

#16 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2016 13:29

Pokud si matně pamatuju tak ten meč se nikdy nedražil a surda v tý partě nebyl a kupoval ho pro Lajku,ale můžu se plést. Řeknu ti to takle bavila sem se o tom s paulem a shodli sme se na tom,že to je přehoz nicméně popřemýšlíme jestli to v tomto případě nějak neošetříme,aby to zajistých okolností bylo možné. I mě osobně nepotěší,když se vytáhne něco co bych potřebovala s jinou postavou. Aktuálně to nicméně přehoz je a nevidím tu nesouhlas většiny to jen tak na okraj.

• 0

#17 hogreta

hogreta

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 530 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2016 13:39

Pokud si matně pamatuju tak ten meč se nikdy nedražil a surda v tý partě nebyl a kupoval ho pro Lajku,ale můžu se plést. Řeknu ti to takle bavila sem se o tom s paulem a shodli sme se na tom,že to je přehoz nicméně popřemýšlíme jestli to v tomto případě nějak neošetříme,aby to zajistých okolností bylo možné. I mě osobně nepotěší,když se vytáhne něco co bych potřebovala s jinou postavou. Aktuálně to nicméně přehoz je a nevidím tu nesouhlas většiny to jen tak na okraj.

Oukej, názor od DM týmu už znám. Vyřešeno. 

• 0

#18 Ice

Ice

Starší tovaryš

• Cech Obsidiánových holí
  • PipPipPipPipPip
  • 718 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2016 13:44

No pokud ty prodavas item tak pocitam ze ho vlastnis (mas v inventari) a kdyz prihodis s jinou postavou ktera dany item vyhraje znamena to ze tvoje postava ten item musi dat jinemu hraci a pak to predat tve druhe postave coz je technicky prehazovani. Pokud nemas predmet u sebe ty tak bys nemel zakladat aukci protoze to je pak matouci.
  • 0

#19 hogreta

hogreta

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 530 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2016 13:55

No pokud ty prodavas item tak pocitam ze ho vlastnis (mas v inventari) a kdyz prihodis s jinou postavou ktera dany item vyhraje znamena to ze tvoje postava ten item musi dat jinemu hraci a pak to predat tve druhe postave coz je technicky prehazovani. Pokud nemas predmet u sebe ty tak bys nemel zakladat aukci protoze to je pak matouci.

Právě podle DM, když ten item má jiný hráč a dá to do aukce, tak ho nemůžu koupit s postavou B, protože peníze se pak rozdělí a moje postava A byla na te vyprave :)

• 0

#20 Silvaner

Silvaner

Starší mistr

• Hráč
  • 1830 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2016 13:59

další problém je, že pokud bys přihazoval s jinou postavou , tak uměle navyšuješ cenu pokud tě někdo přehodí ....

• 0

#21 kcharg

kcharg

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 230 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2016 14:03

Muj obecny nazor je, ze bych to povolil i kdyz by to dana osoba vydrazila sama sobe - pokud aukci radne vyhraje, je to ponekud diskriminacni, ze na ni clovek nemuze prihazovat se svou jinou postavou...

Postavy maji kazda svuj zdroj penez a chovaji se jako samostatne jednotky, takze takovato drazba by mela spise byt obecne povazovana, neco jako nakup vlastnich lektvaru u babule, nebo naradi u kovare.

Tot muj nazor na vec.

• 1

#22 hogreta

hogreta

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 530 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2016 14:03

další problém je, že pokud bys přihazoval s jinou postavou , tak uměle navyšuješ cenu pokud tě někdo přehodí ....

Pravda, ale i tohle se dá ochcát tím, že tvůj kámoš bude přeházovat za tebe...takže spíš mě tady čistě zajímá smí/nesmí koupit s jinou postavou (ne za účelem navýšovat cenu, ale vlastnit tu věc, ať je cena jakákoliv)

• 0

#23 kcharg

kcharg

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 230 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2016 14:05

Vetsina zneuziti hry se da prokazat a podvodnici poradne plesknout pres ruce. :smile:

• 0

#24 Ayko

Ayko

Velmistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3405 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2016 14:06

uz to zlegalizujte, pamatam si ze sa to robilo pred desiatimi rokmi a iste sa to deje stale,neverim ze nie, videl som to nie raz ako sa takto kseftovalo, ved kto by to vse sledoval kazdy krystal ci inu blbost

• 1

#25 Rodrigo

Rodrigo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 265 Příspěvků:
  • Interests:Rodrygo Adresa důl.
    Arna trpalice co má pocit že má malí meč
    Irana Hobitodrak, specializace na mláceni do rozkroků, Děsné třeštidlo.

Odesláno 20.07.2016 14:59

Jsem pro zlegalizovní tohoto. Jsou to veci kterých je málo mají značnou cenu a vyskytují se vzácně.

V řádné aukci bych to povoli. Některé itemy by tak mohli najít majitele ktrý je schání už dlouhou.

Pokud se to nepovolí tak by bylo dobré napsat do pravidel aukce aby se při aukci jasně určilo hned nazačatku kdo tam byl a tedy nesmí přihaozvat.

• 0

#26 sedd

sedd

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 256 Příspěvků:
  • Interests:Isendir, Wu, Juwi, Max, Trenny, Loo, Goog

Odesláno 20.07.2016 15:47

Tak já to koupím a pak to dám tvojí jiné postavě. TO je fér?

• 0

#27 Surik

Surik

Král králík králů

• Je dobré být zas králem..
  • 1833 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2016 15:49

Prosil bych, kdyz o tom vis velky bobek tak nemistifikuj a neocernuj me jmeno. Diky.

Bylo to tak, ze ja osobne jsem z truhly vytahl kekropa s Valentynou. No a vedel sem ze chybi hroudovi, navrhl sem cely parte, ze ho odkoupim misto aukce. Jedinej proti byl SD. Takze byl prehlasovanej zbytkem party a toho kekropa jsem ja koupil s Valentynou. To je neco jinyho nez to, co tady pises ty.
  • 0

#28 hogreta

hogreta

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 530 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2016 15:54

Prosil bych, kdyz o tom vis velky bobek tak nemistifikuj a neocernuj me jmeno. Diky.

Bylo to tak, ze ja osobne jsem z truhly vytahl kekropa s Valentynou. No a vedel sem ze chybi hroudovi, navrhl sem cely parte, ze ho odkoupim misto aukce. Jedinej proti byl SD. Takze byl prehlasovanej zbytkem party a toho kekropa jsem ja koupil s Valentynou. To je neco jinyho nez to, co tady pises ty.

oukej, díky za upřesnění, proto jsem psal "pokud si dobře pamatuji"....tak nepamatoval :D 

• 0

#29 hogreta

hogreta

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 530 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2016 16:07

Jelikož názor od DM už je znám a někteří hráči neumí diskutovat bez urážek a zachovat citovou neutralitu, tak zamykám topic. Vyřešen. 

• 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních