Skočit na obsah

Fotka

úprava devast

• Please log in to reply
33 odpovědí na toto téma

#1 Razfallow

Razfallow

Starší mistr

• Cech Obsidiánových holí
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1693 Příspěvků:

Odesláno 17.06.2016 08:36

upravit devast , aby přidal 1x násobitel namísto hodu na smrt

• 0

#2 gravianus

gravianus

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1046 Příspěvků:

Odesláno 17.06.2016 09:05

Ale jen za predpokladu, ze by nesel vzit na kosu.
  • 0

#3 Surik

Surik

Král králík králů

• Je dobré být zas králem..
  • 1833 Příspěvků:

Odesláno 17.06.2016 09:20

No ja moc nechapu proc se zrusil, kdyz jde upravit aby boss npc neumiralo ani na 1.
  • 0

#4 Maleyra

Maleyra

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 33 Příspěvků:

Odesláno 17.06.2016 09:52

Uff..nestačím žasnout nad návrhy, které se tu v poslední době vyskytují (ale i nad těmi starými).

1)Raz: Do party buildů, schopné skolit jiný char (i NPC) na 1-2 rány, by přibylo několik dalších.

2)Gravianus: To přeci nemůžeš kosákům udělat:) Sedláci by se vzbouřili:)

3)Surik: Vzhledem k tomu, že většina potvor má neuvěřitelné savy přes 50 (bazilišek dokonce 80!!), museli by tu jedničku stejně hodit. A ty bys jí ještě i vypnul? Tak k čemu teda devast? Na pvp? Svorně všichni tvrdí, že se to tu nehraje.

• 0

#5 shadooow

shadooow

Starší učeň

• Community patch
  • PipPipPip
  • 314 Příspěvků:

Odesláno 17.06.2016 10:14

upravit devast , aby přidal 1x násobitel namísto hodu na smrt

tohle je blbost, vím že ta úprava vypadá dobře na Higher Grounds ji maj, ale je to nevyvážené jako prase

ale v nové verzi mého patche 1.72 jsou jiné možnosti

- dá se to nastavit tak aby na devast fungovala imka na smrtící magii

- dá se to nastavit tak aby jednička neplatila

- dá se to nastavit tak aby se házelo jen 1x pro každý cíl

no prostě dá se toho hodně protože při devastu to spustí script kde můžeš udělat téměř cokoliv krom toho násobitele

ale má to háček ta nová verze je stále beta a jelikož se nikomu nechce do testování asi ještě dlouho beta bude...

• 0

#6 Atert

Atert

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 577 Příspěvků:

Odesláno 17.06.2016 14:48

...

ale má to háček ta nová verze je stále beta a jelikož se nikomu nechce do testování asi ještě dlouho beta bude...

V čem spočívá to testování asi nenapíšeš co?

• 0

#7 shadooow

shadooow

Starší učeň

• Community patch
  • PipPipPip
  • 314 Příspěvků:

Odesláno 17.06.2016 16:09

V čem spočívá to testování asi nenapíšeš co?

fajn, jestli je zájem tak napíšu

link na bioware fórum - tam první dva linky vedou k nové verzi community patche (ta se instaluje ručně, ne přes instalačku ale rozbalením archivu do složky nwn a přepsáním - není nutné mít 1.71, pro uninstall critical rebuild 1.69 nebo si zazálohovat xp2patch.key a ten vrátit), druhý link je nwnx plugin který umožňuje tyhle ty featury jako softcodovaný devast. Aby to fungovalo je ale potřeba spouštět nwn přes NWNCX_Loader. (link tu pro ty co neznaj)

Co potřebuju je aby pokud možno co nejvíc lidí si tu novou verzi stáhlo, nainstalovalo a hrálo s ní (single/multi/cokoliv). A pokud by narazili na něco podivného nebo jim to snad spadlo tak aby mi to reportnuli.

EDIT: jo a taky beru samozřejmě názory na nové změny ikonek v této verzi (emoce, metamagie, element proměny) - dobrý/špatný

Jo a úplně nejlepší by bylo kdyby porkač mohl rozjet modul demony na nějakém vedlejším PC na test s touhle verzí a s nwnx_patch. To by pomohlo úplně nejvíc.

Příspěvek upravil shadooow: 17.06.2016 16:13

• 0

#8 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3210 Příspěvků:

Odesláno 17.06.2016 17:33

Co jsem viděl nejelegantnější úpravu devastu - v případě nepřehození dvojnásobný dmg.

• 0

#9 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 17.06.2016 18:19

Což je u kosáka vlastně devast pokud se nepletu. :innocent:

• 1

#10 Yakut

Yakut

Starš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 784 Příspěvků:
  • Interests:Divotvurstvi

Odesláno 17.06.2016 19:01

silasko si zabila :DDDDDD jojo presne...

• 0

#11 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3210 Příspěvků:

Odesláno 18.06.2016 13:31

Což je u kosáka vlastně devast pokud se nepletu. :innocent:

Pokud nepřehodíš tak se nad nějaké ty čtyři stovky dostaneš, za WM i víc. Záleží na počtu elementů ve zbrani. Ale to je uplně jedno, jestli na hráče stačí jeden kritik nebo dva. Tohle má význam hlavně na bosse a odolné obludy, která mají hodně hp. Pokud hodí jedničku, aspoň dostanou výraznou pecku.

• 0

#12 Drtik

Drtik

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 245 Příspěvků:

Odesláno 19.06.2016 06:45

Pokud nepřehodíš tak se nad nějaké ty čtyři stovky dostaneš, za WM i víc. Záleží na počtu elementů ve zbrani. Ale to je uplně jedno, jestli na hráče stačí jeden kritik nebo dva. Tohle má význam hlavně na bosse a odolné obludy, která mají hodně hp. Pokud hodí jedničku, aspoň dostanou výraznou pecku.

Plně souhlasim, vymlouvat se na PvP a o topic dál tvrdit že se tu z 99% nehraje, no klasika jako u každé změny co by se mohla udělat :D
  • 0

#13 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 19.06.2016 08:14

Kde sem psala něco o tom,že se tu na PvP nehraje....osvěž mi pamět páč já si to jako správná sklerotická babka nepamatuju a nevím jak vy,ale já si myslím že tu není dung co by se nedal v pohodně zvládnout v partě. Takže k čemu vlastně devast ať upravený nebo ne. Navíc si nemyslím že zrovna silovky potřebují nějak výrazně posilovat. A to nemluvím u výbavě co je oproti jiným světům sakra silná.

Příspěvek upravil Werewolf: 19.06.2016 08:15

• 0

#14 Aved

Aved

Tovaryš

• Discord
  • PipPipPipPip
  • 415 Příspěvků:
  • Interests:The last of the immortals !

Odesláno 19.06.2016 10:27

Kazde PVP je zaznamenano na forum v sekci stiznosti hracu... Takze obcas se tu hraje to je fakt  :bb:

• 0

#15 Aved

Aved

Tovaryš

• Discord
  • PipPipPipPip
  • 415 Příspěvků:

Odesláno 19.06.2016 10:36

Kde sem psala něco o tom,že se tu na PvP nehraje....osvěž mi pamět páč já si to jako správná sklerotická babka nepamatuju a nevím jak vy,ale já si myslím že tu není dung co by se nedal v pohodně zvládnout v partě. Takže k čemu vlastně devast ať upravený nebo ne. Navíc si nemyslím že zrovna silovky potřebují nějak výrazně posilovat. A to nemluvím u výbavě co je oproti jiným světům sakra silná.

Bez nejakeho rejpani Silas. Jen si rikam ze porad stale dokola resite jak co jde v parte... jak je vse nastaveno na partu ... proste bez party za party nikdo nesmi stat, nebo nebudu hrat. Uz jdu ! Jenze Parta se neda sehnat porad, obcas tu je malo hracu. Nebo hraci se kteryma proste jit nechci a nebo proste nerad hraju vubec v parte. Pak jsem tedy odsouzen jako hrac k vyhnanstvi a mam smulu ? Toto jednosmerne uvazovani z rad DM i WB neni moc koser. Kazda mince ma dve strany. Tak tolik asi k Partakovani. Dik 

• 0

#16 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 19.06.2016 13:48

Bez nejakeho rejpani Silas. Jen si rikam ze porad stale dokola resite jak co jde v parte... jak je vse nastaveno na partu ... proste bez party za party nikdo nesmi stat, nebo nebudu hrat. Uz jdu ! Jenze Parta se neda sehnat porad, obcas tu je malo hracu. Nebo hraci se kteryma proste jit nechci a nebo proste nerad hraju vubec v parte. Pak jsem tedy odsouzen jako hrac k vyhnanstvi a mam smulu ? Toto jednosmerne uvazovani z rad DM i WB neni moc koser. Kazda mince ma dve strany. Tak tolik asi k Partakovani. Dik 

A s devastem to má společného co prosímtě? Mimochodem nepamatuju si,že bych patřila do řad WB ....

• 0

#17 Aved

Aved

Tovaryš

• Discord
  • PipPipPipPip
  • 415 Příspěvků:

Odesláno 19.06.2016 13:57

A s devastem to má společného co prosímtě? Mimochodem nepamatuju si,že bych patřila do řad WB ....

Precti si druhou vetu kterou si napsala po te co jsem zvyraznil. Treba to najdes.....

"...já si myslím že tu není dung co by se nedal v pohodně zvládnout v partě. Takže k čemu vlastně devast ať upravený nebo ne. "

Příspěvek upravil Aved: 19.06.2016 13:58

• 0

#18 KrutorMortalus

KrutorMortalus

Starší učeň

• PipPipPip
  • 399 Příspěvků:
  • Interests:Mort

Odesláno 19.06.2016 19:00

Toto jednosmerne uvazovani z rad DM i WB neni moc koser.

Mimochodem nepamatuju si,že bych patřila do řad WB ....

Ale mezi DM by jsi mohla patřit né?
  • 0

#19 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 19.06.2016 19:10

A to nesmím vyjádřit svůj názor jako partový hráč? Vždy sem měla za to,že démona je o hraní v partě a ne o solování dungů,ale asi se halt pletu a je to o tom,aby se pár solistů proběhlo po dungu,vybralo co se dá a partě zbyli jen oči pro pláč .......pokud devast at už upravený nebo ne tak určitě společně s výrazným oslabením  výbavy a imkou na kritik u všech boss NPC. 

• 0

#20 Aved

Aved

Tovaryš

• Discord
  • PipPipPipPip
  • 415 Příspěvků:

Odesláno 19.06.2016 19:16

A to nesmím vyjádřit svůj názor jako partový hráč? Vždy sem měla za to,že démona je o hraní v partě a ne o solování dungů,ale asi se halt pletu a je to o tom,aby se pár solistů proběhlo po dungu,vybralo co se dá a partě zbyli jen oči pro pláč .......pokud devast at už upravený nebo ne tak určitě společně s výrazným oslabením  výbavy a imkou na kritik u všech boss NPC. 

Jen k tomuto dodam ze dnes magicove nahazou na boss potvory mec katastrof s devastem a to nikomu nevadi. To je nejaky pomateny teda. Devast vs asi jinej devast...

• 0

#21 Anonymus11

Anonymus11

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 516 Příspěvků:

Odesláno 19.06.2016 19:25

To není devast, ale setnutí, jen tak pro po. 

• 0

#22 gravianus

gravianus

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1046 Příspěvků:

Odesláno 19.06.2016 19:45

Jen k tomuto dodam ze dnes magicove nahazou na boss potvory mec katastrof s devastem a to nikomu nevadi. To je nejaky pomateny teda. Devast vs asi jinej devast...

On je dost velky rozdil mit "neco jako devast" na urcitou omezenou dobu s podminkou mit v parte maga na 9. kruhu, ktery pri pouziti muze jen pomalu chodit, a devast jako feat.

A vubec, proc tu zas vsichni tlaci na pilu? To tu jednou nemuze byt normalni mirumilovna diskuze?
  • 0

#23 KrutorMortalus

KrutorMortalus

Starší učeň

• PipPipPip
  • 399 Příspěvků:
  • Interests:Mort

Odesláno 19.06.2016 19:54

Nikdo tu na pilu netlačí lidi tu normálně řeší devast a jeho možné úpravy.
  • 0

#24 porkac

porkac

Správce serveru

• Vedoucí DM
  • PipPipPipPipPip
  • 910 Příspěvků:
  • Interests:Je pouze jedina pravda vesmir je nekonecny..

Odesláno 20.06.2016 11:49

No devast se zrušil hlavně kvůli šílené kombinaci 6-7 útoku (7 s haste ) s kukri a wm .. to mělo za následek téměř pokaždé smrt ta jednička padla když ne v.prvém kole tak v druhém pak vlastě kdejakej dextak rasil jak nabusene RDD s WM na kosu ... Takže za mě devast v původní formě rozhodně ne ono když nad tím teď přemýšlím tak ani v jiné formě ne a důvod nemá to kdo nasadit Paul je teď mimo na nějakou dobu..
  • 0

#25 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 20.06.2016 12:41

topic se jmenuje úprava devast...za mě si ho tedy upravujte doaleluja....až bude topic návrat devastu tak to bude teprve vážný :P

• 0

#26 Sir Hrouda

Sir Hrouda

Znalec

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1199 Příspěvků:
  • Interests:Eleanessa,Lister
    Raina Hroudová
    Sir Hrouda II.
    Excelentissima(Tissi)
    Lajka,Sirius
    Pomsta, Myta

Odesláno 20.06.2016 17:16

kdejakej dexak rasi prave ted jako rdd, devast se bere přes silu porky, dexovky muzou tak leda vorpal ze zbrani

• 0

#27 porkac

porkac

Správce serveru

• Vedoucí DM
  • PipPipPipPipPip
  • 910 Příspěvků:
  • Interests:Je pouze jedina pravda vesmir je nekonecny..

Odesláno 20.06.2016 17:32

kdejakej dexak rasi prave ted jako rdd, devast se bere přes silu porky, dexovky muzou tak leda vorpal ze zbrani

Ajo jo moje chyba..  mno to je burt at tak ci tak stejne je to brutus... jako jedine co mne napada je pridat misto devastu ze by to dalo pri uspesnem hodu trebas + 10dmg nerezistnutelneho zraneni . ale je to jen muj soukromej nazor spis bych to nechal. tak jak je prece jen tu mame hodne silne zbrane .

• 0

#28 Sir Hrouda

Sir Hrouda

Znalec

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1199 Příspěvků:
  • Interests:Eleanessa,Lister
    Raina Hroudová
    Sir Hrouda II.
    Excelentissima(Tissi)
    Lajka,Sirius
    Pomsta, Myta

Odesláno 20.06.2016 17:56

podle me se na demonu nehodi, spis kdyby omracil cil nez dmg navíc

• 0

#29 shadooow

shadooow

Starší učeň

• Community patch
  • PipPipPip
  • 314 Příspěvků:

Odesláno 20.06.2016 21:07

No devast se zrušil hlavně kvůli šílené kombinaci 6-7 útoku (7 s haste ) s kukri a wm .. to mělo za následek téměř pokaždé smrt ta jednička padla když ne v.prvém kole tak v druhém pak vlastě kdejakej dextak rasil jak nabusene RDD s WM na kosu ... Takže za mě devast v původní formě rozhodně ne ono když nad tím teď přemýšlím tak ani v jiné formě ne a důvod nemá to kdo nasadit Paul je teď mimo na nějakou dobu..

O devastu v původní podobě tu nepadlo ani slovo, na tom se určitě všichni shodnem že devast je ve standartní podobně hodně přesílený a stupidně designovaný.

Diskutovalo se tu o různých úpravách. Já s tím mám zkušenosti z jiných serverů a jednak jsem sám vymyslel svoje úpravy devastu.

Zvýšený násobitel - docela fajn úprava ale je dost nevyvážená. Zbraně s vyšším rozsahem z toho dostanou mnohem víc. To je sice i problém původní verze ale jsou lepší úpravy. Krom toho, tuhle úpravu můj nwnx plugin neumožňuje a ani žádný jiný nwnx plugin na windows, tohle je jen na linuxu takže stejně to není reálné.

Dvojnásobný dmg/bonus dmg - tohle je fajn ale na windows to není. Možnost je při nepřehození aplikovat dodatečný bonus v nějaké výši ale nebude se to počítat k bonusu ze zbraně takže se rezisty/imky započtou 2x což není úplně jak by to mělo být...

Imka na devast - s imkou u některých monster a dobře vyváženými savy/hp u toho zbytku se dá dokonce pracovat i s normálním devastem, na Arkhalii to funguje poměrně dobře si myslím. Výhodou této možnosti je že nepotřebuje nwnx plugin dá se implementovat hned teď.

1čka u devastu neplatí. Tohle je dokonce oficiální house-rule přímo v DnD pravidlech. Je tam napsaný že DM se může rozhodnout pro druhý hod v případě že na devast padne 1. Taková úprava by měla devast poměrně slušně vyvážit. Šance že hráč devastem zabije příšeru s 5k hp se výrazně zredukuje ne-li eliminuje (za předpokladu že ta příšera má vysokou výdrž.

Jen jeden hod. Můj favorit který jsem vymyslel já :D. Na devast se háže jen 1x na každý cíl.

Každopádně základem je mít příšery dobře vybalancovaný, savy/imky/hpčka. Ale pokud vím devast tu byl a npc furt mají ty hody jako předtím než se zrušil takže to by mělo být víceméně vyřešený.

Jestli to mlátičky potřebujou nebo ne nedokážu objektivně posoudit, nicméně každá (staro)nová featura má potenciál přilákat (staro)nové hráče.

• 0

#30 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 20.06.2016 21:58

devast jen pro barbary :clapping:

• 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních