Zdarec,
pročítal jsem si tu plejádu návrhů, které si braly za cíl nějak posílit / zvýhodnit hráčské postavy, a napadlo mě tomu (alespoň na okamžik) učinit přítrž. Co takhle pro změnu diskutovat o posílení nepřátel?
Za starých časů, kdy byla tráva zelenější a na serveru hrálo asi tak 4x víc hráčů než teď, bylo poměrně běžné, že se v jednom dungeonu náhodně potkaly dvě party, které měly jaksi zájem o stejný poklad. A občas se ony party nepohodly a došlo k tomu, co dnes vidíme už jen na fotbalových stadionech. A to bylo panečku vzrušení, které tady poslední dobou trochu postrádám. Napadlo mě tedy následující:
Vytvořit NPC, která by se svými schopnostmi podobala průměrným hráčským postavám (obvyklé buildy, obvyklý equip) a nastavit náhodný spawn na vybraných místech frekventovaných dungů. Ony postavy by pro větší autentičnost mohly mít i jména podobná těm hráčským (jen Blanku Protrhlou prosím ne), a mohly by hulákat nascriptovaný monolog.
Pro představu by scénář mohl vypadat třeba takto. S partou jdeme na golemka. Ve hře jsme jenom my, nějací tři lowbíci a marska, kterej stoprocentně afkuje - nic nám tedy nehrozí. A v tu ránu bum - za rohem se objeví tři postavy: jeden vypadá jako mnich, druhý bude zenko klerik a ten třetí bude nejspíš bard. Mají adamantové pláty nebo hadry z černé látky a vypadají pěkně nasraně. S pokřikem "chcípněte, poklad je náš!" do nás začnou řezat a házet imploze. Máme co dělat, abychom je pomlátili, ale povede se. Odměnou je nám sympaticky vypadající pytel zlata (nebo drahokamy nebo boty tumble pro obzvláště smolné dobrodruhy), který vypadne z každého z nich.
Jako bonus pro zvýšení autenticity by se mohlo po smrti těchto NPC spustit script, který by zúčastněným postavám posílal nenávistné a výhružné telly.
Let the flame begin.
EDIT: Nápad jsem pracovně nazval Mafia Simulator.
Příspěvek upravil Krásný Neznámý: 15.06.2016 16:39