Jak píšete, máte pravdu všichni. Těžko něco namítat. Ale tak jsem to nemyslel. Myslel jsem to tak, že ve hře nikdo není a není komu prodávat. A tak když se logne jeden dva lidi, tak co tam mužou dělat s věcma, které najdou a nebo vyrobí? A tak jsem v situaci, kdy nemám peníze, ale hafo věcí se kterýma nic nenadělám. Nevím jak Vy, ale radši budu mít zlatky, než zaplněný inv. Ano, můžu čekat, až se logne "dinousarus", který si od Demony odpočal a zase se mu chce hrát. Ale to mi připadá víc demotivující, než peníze na kontě. Je jasné, že jistá obtížnost hry dělá Demonu tím čím je. Muselo by se to promyslet a najít tu pověstnou hranu "hratelnost - obtížnost". NPC by mohli vymazat čekací lhůty, ale ne obtížnost. atd.
Současný stav mi připadá jako jedna z těch horších variant. Ptám se: Proč craftit? Kde budu schánět kupce? Kde budu schánět věci na to, abych ho vůbec mohl dělat a skillovat? Proč brát šutry z lootu, když tady není obchodník? atd. Týká se to každé činnosti ve hře. Hodně lidí to řeší tak, že má více postav a mezi postavama si předává věci. Jak to taky jinak dělat v téhle situaci? Dávat za to BANy? Proč? Daná situace se neřeší jako problém celku, ale trestají se důsledky. Je to jako policajt co jde řešit parkování na sídliště. On neřeší to, že lidi nemaj kde parkovat a tak to třeba fláknou na trávu. On řeší pouze důsledek nedostatku míst na parkování. Samozřejmě neschvaluju přestupkové jednání, ale je nutné se zamýšlet i nad motivy a řešit to jako celek. Musí to řešit systém a nikoliv ten polda na místě. Nevytrhávat věci z kontextu. Tady ve hře představují systém DM. Tohle opatření také nemá za cíl přítáhnout další nové lidi. Jen vyřešit stávající situaci. To je můj názor.
Jinak souhlasím s tím, že to může být důsledek dané doby. Tj. létem. I když tomu moc nevěřím. Ale počkejme a pak se k tomu vraťme po prázdninách. Čas ukáže...:-)
P. S. Má manželka po přečtení daného příspěvku řekla, že když musím mít slovní průjem, tak ať to napíšu. Že ona by nic nepsala, že je to fuk. Asi má pravdu. Je vidět, že mám prd na práci a mám čas se zabývat blbostma. Ještě že to nevidí zaměstnavatel..D.