Skočit na obsah

Fotka

NB do 30K

• Please log in to reply
57 odpovědí na toto téma

#1 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 23.05.2016 11:26

oblíbené téma..

do měsíce se chystám koupit nový NB...

podmínky :

- 17tku

- do 30K

- i7 - Q

uvažuji o následujícíh

https://www.alza.cz/...4163039.htm?o=1

https://www.alza.cz/...?catid=18848814

https://www.alza.cz/...?catid=18848814

doteď sem jel na HP, takže s ostatníma zančkama nemám zkušenosti..a protože už mi to přijde všechno stejný a nechci se dostat do fáze kdy bude rozhodovat barva :)... poraďte navrhněte do čeho byste šli

díky

• 0

#2 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 23.05.2016 13:09

https://www.alza.cz/...d501676.htm?o=1

Mám tohle, vydržel 3 roky, na dnešní poměry fajn výkon za celkem nízkou cenu, tenkrát stál těch 30k. Nemůžu si na něj stěžovat a pokud bys tám náhodou měl nějakou reklamaci, politika dellu je taková, že hned druhý pracovní dne od nahlášení vady máš doma jejich technika, který ti to na místě opraví a v případě že je nb ještě v záruce (což jsou dva roky) neplatíš ani korunu.

Jinak tvoje podmínky splnuje do puntíku. Mě na něm jelo všechno co jsem potřeboval, tzn. WoWko, NWN, Wildstar, LoLko.

Pokud chceš víc investovat, jde najít novější z řady inspiron, kde bude třeba 16gb ramky atd.

Příspěvek upravil Shahdee&Farroth: 23.05.2016 13:13

• 0

#3 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 23.05.2016 13:14

Jinak z toho tvého výběru, vyhnul byhc se Aceru jak čert kříži.

• 0

#4 Surik

Surik

Král králík králů

• Je dobré být zas králem..
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1833 Příspěvků:

Odesláno 23.05.2016 13:42

https://www.alza.cz/...859886.htm?o=16

Ja mam na doporuceni tenhle (sel jsem do ceny kolem 20k bez dph) a taky mi na nem bezi uplne vse. WoW, NWN i novy skyforge jede.
Jedinej sok u ntbs pro me byla vydrz baterie pri hrani, ale tak to asi protoze mam prvni a cekal jsem delsi vydrz...to te asi neprekvapi.
Jinak k tem MSI, tak jak to neni za poradnou palku, tak mi bylo receno, ze nebrat, ze jsou za tu cenu stejny, ze si platis dost i za MSI znacku (chtel jsem ho taky). Ale moc do toho nevidim, takze jen "kopiruju" to co mi bylo receno.

Příspěvek upravil Surik: 23.05.2016 13:44

• 0

#5 jmeno

jmeno

Znalec

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1253 Příspěvků:

Odesláno 23.05.2016 14:11

Resit vyber ntb na foru ke hre? wtf?

http://forum.zive.cz...b31b2c1b6c6160d
  • 0

#6 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 23.05.2016 14:13

ti nejlepší jsou tady..proč lézt někam kde je to samej rádobyodborník :)

• 2

#7 Razfallow

Razfallow

Starší mistr

• Cech Obsidiánových holí
  • 1693 Příspěvků:

Odesláno 23.05.2016 14:21

dle mě ti i5 bohatě stačí , i7 v pouze v případě,že chceš streamovat.

upřednostňuješ AMD nebo Nvidiu / je ti to jedno ?

z těch 3 určitě msi ..
https://www.alza.cz/...=18848814#popis

8Gb není problém rozšířit ( zatím v blízké budoucnosti zbytečné)  

4Gb na grafické kartě jen v případě, že si rád hraješ ve fotoshopu ve velkém 

ono hlavně teď nedávno nvidia vydala nové grafické čipy -> ceny předchozích by měli spadnout -> jestli by nebylo rozumější počkat s koupí noťasu půl roku (mě se to vyplatilo) obecně platí:Každé dva roky vzroste výkon dvojnásob   + vánoční slevy etc

2surik: já mám noťas za 13k s DPH a skyforge jedu na medium ( na high se mi noťas začíná zahřívat a nechci riskovat to co s předchozím noťasem u BF3 :D )   což jsou hry pro střední třídu - do 15k bez problému).

za mě určitě : 
https://www.alza.cz/...?catid=18842920

jak jsem řekl, i5 bohatě stačí, i7 nevyužiješ dokud nestreamuješ/nepracuješ s wolframem a podobnýma - na výpočet složitýma (a nemluvím tu teď o 5+5 do 20řádků a 5sloupců)- programama.

pokud to chceš na hry , určitě tě zajímá grafický výkon a ten ti do 30k nabídné GTX960 M (970 za 36k) bohatě a do této cenové relace lepší neseženeš.

nejnovější hry žerou teď tak 6-8GB ramky - tzn víc jak 8Gb momentálně nepotřebuješ - opět pokud neděláš hosting server( i vzhledem k cenové relaci mezi kterou se pohybuje "herní/střední třída" se odvíjí i nároky většiny her) a není problém za dva roky dokoupit těch 8GB za 1k

Příspěvek upravil Razfallow: 23.05.2016 14:50

• 0

#8 M4rSX

M4rSX

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1259 Příspěvků:

Odesláno 23.05.2016 15:20

Resit vyber ntb na foru ke hre? wtf?

http://forum.zive.cz...b31b2c1b6c6160d

Jinde nemaji Razze :-P
  • 1

#9 gravianus

gravianus

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1046 Příspěvků:

Odesláno 23.05.2016 15:22

Vis o tom Razzi, ze tech i7 a i5 je nekolik druhu a notebookove maji treba pouze jen dve jadra, i kdyz je to i7. Asi ne, co?
  • 0

#10 Shantee

Shantee

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 32 Příspěvků:

Odesláno 23.05.2016 15:28

https://www.alza.cz/...859886.htm?o=16

Ja mam na doporuceni tenhle (sel jsem do ceny kolem 20k bez dph) a taky mi na nem bezi uplne vse. WoW, NWN i novy skyforge jede.
Jedinej sok u ntbs pro me byla vydrz baterie pri hrani, ale tak to asi protoze mam prvni a cekal jsem delsi vydrz...to te asi neprekvapi.
Jinak k tem MSI, tak jak to neni za poradnou palku, tak mi bylo receno, ze nebrat, ze jsou za tu cenu stejny, ze si platis dost i za MSI znacku (chtel jsem ho taky). Ale moc do toho nevidim, takze jen "kopiruju" to co mi bylo receno.

Teda nevím ale je to dvoujádro a navíc 14", to se nějak neshoduje s tím co chtěl.

• 0

#11 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 23.05.2016 15:29

Jedna ze tří podmínek, to není tak špatný ne? XD

• 0

#12 Surik

Surik

Král králík králů

• 1833 Příspěvků:

Odesláno 23.05.2016 15:37

Teda nevím ale je to dvoujádro a navíc 14", to se nějak neshoduje s tím co chtěl.

Jedna ze tří podmínek, to není tak špatný ne? XD

Tak je mi jasny, ze to neni co chtel, ale muze si porovnat s tim co chce, s tim, ze jsem mu napsal, ze to na tom facha. To byl asi jediny cil meho prispevku.  :biggrin:

• 0

#13 Ice

Ice

Starší tovaryš

• PipPipPipPipPip
  • 718 Příspěvků:

Odesláno 23.05.2016 16:02

To MSI není špatný...nebál bych se asi ani asusu ale ten co sem koukal tam nabízí dvoujádrový i7...

• 0

#14 Razfallow

Razfallow

Starší mistr

• 1693 Příspěvků:

Odesláno 23.05.2016 16:28

Vis o tom Razzi, ze tech i7 a i5 je nekolik druhu a notebookove maji treba pouze jen dve jadra, i kdyz je to i7. Asi ne, co?

jsem si toho vědom... ta I5 kterou má ten aušus má 4jádra bez virtuálních -> a pochybuju že bude používat aplikace,které budou využívat plně 4jádra  nebo 8jáder u i7 ... jedinou aplikaci kterou jsem viděl,která plně využívala všechny jádra byl Eagle a nemyslím si,že v něm pracuje.

Příspěvek upravil Razfallow: 23.05.2016 16:28

• 0

#15 gravianus

gravianus

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1046 Příspěvků:

Odesláno 23.05.2016 19:35

Hele, fajn, tak jsem si precet Sparto tvoje navrhy a jako na kazdem foru o PC se ptam: na co to budes pouzivat, pripadne co si na tom chces zahrat? Pak treba dokazu poradit lip. Jinak ten tvuj vyber - ciste vykonove NA HRY se to jako herni masiny jenom tvari. 940M toho Lenova je sunka, ve Full HD to vubec nestiha ani AAA hry roku 2014 a i u starsich narocnych titulu se zadycha, pokud nemas v planu za rok kupovat novej, tak nebrat. Ty 950M v ve dvou zbyvajicich maji pomalou pamet GDDR3, takze to bude brzda jak cyp. Neco to rozjede, ale na vyssi detaily muzes zapomenout. Podle me bida jak svina na to, ze za to vyplacnes 30k.
Byt tebou, a chtit to na hry, tak volim toto: https://www.alza.cz/...he-d2923130.htm
Jen litr navic, coz jako pracujici clovek zvladnes, a vykon nekde jinde.
PS: rady ohledne novejsich rad s 16 GB RAM neber moc vazne, v hernim stroji je ti to k nicemu, tzn zbytecny priplatek, ledaze bys kreslil ve Photoshopu nebo renderoval, ale to se dostavame k puvodni otazce: na co primarne ten komp chces :-)

Příspěvek upravil gravianus: 23.05.2016 19:43

• 1

#16 HattoriHansa

HattoriHansa

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 150 Příspěvků:
  • Interests:Je mi líto lidí kteří nepijí. Ti jak se ráno probudí tak stejně mizerně se budou cítit celý den....Frank Sinatra

Odesláno 23.05.2016 20:19

Hmmmm to vypada mooooc moooc krasne ta masinka  *mlask*slint*

Asi vymněním v bedně desku a procák a posusnu se k 6ti jadru ....bratru za ccb + - 6 tis.

I když NWN se dá pařit i na pentiu 450 Mhz....mám s tím mnohaleté zkušenosti. :biggrin:

Ale pravda je že někteří stihli vykouřit cígo než sem kolikrát přešel z lokace do lokace. :biggrin: :biggrin:

• 0

#17 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 23.05.2016 21:36

Hele, fajn, tak jsem si precet Sparto tvoje navrhy a jako na kazdem foru o PC se ptam: na co to budes pouzivat, pripadne co si na tom chces zahrat? Pak treba dokazu poradit lip. Jinak ten tvuj vyber - ciste vykonove NA HRY se to jako herni masiny jenom tvari. 940M toho Lenova je sunka, ve Full HD to vubec nestiha ani AAA hry roku 2014 a i u starsich narocnych titulu se zadycha, pokud nemas v planu za rok kupovat novej, tak nebrat. Ty 950M v ve dvou zbyvajicich maji pomalou pamet GDDR3, takze to bude brzda jak cyp. Neco to rozjede, ale na vyssi detaily muzes zapomenout. Podle me bida jak svina na to, ze za to vyplacnes 30k.
Byt tebou, a chtit to na hry, tak volim toto: https://www.alza.cz/...he-d2923130.htm
Jen litr navic, coz jako pracujici clovek zvladnes, a vykon nekde jinde.
PS: rady ohledne novejsich rad s 16 GB RAM neber moc vazne, v hernim stroji je ti to k nicemu, tzn zbytecny priplatek, ledaze bys kreslil ve Photoshopu nebo renderoval, ale to se dostavame k puvodni otazce: na co primarne ten komp chces :-)

tak jo..syn to potřebuje na minecraft,plants vs zombies garden warfare,trackmanii,raymana..... já už toho moc nehraju- občas dotu občas lol , smite,neverwinter,lotr,dragon age,HOTS....nikdy nevim co mě zrovna chytne...základní předpoklad je aby vydržel aspon tři roky schopnej spustit vše a pokud možno nenahrazoval topení

P.S. díky všem za postřehy a rady

• 0

#18 Surik

Surik

Král králík králů

• 1833 Příspěvků:

Odesláno 23.05.2016 21:54

Zapomneli jsme ti Spartane ale rict, ze co rada to jedna hodina online na Demone. Takze ted uz se nevykroutis a musis se za nama taky stavit  :wink:

• 0

#19 Razfallow

Razfallow

Starší mistr

• 1693 Příspěvků:

Odesláno 23.05.2016 22:23

tak jo..syn to potřebuje na minecraft,plants vs zombies garden warfare,trackmanii,raymana..... já už toho moc nehraju- občas dotu občas lol , smite,neverwinter,lotr,dragon age,HOTS....nikdy nevim co mě zrovna chytne...základní předpoklad je aby vydržel aspon tři roky schopnej spustit vše a pokud možno nenahrazoval topení

P.S. díky všem za postřehy a rady

líbí se mi to "potřebuje"  :biggrin: 
podle her tipuju, že je synovi tak 11-15 - nebylo by tedy lepší přemýšlet o levnějším ntb (za cca 15-20k by měl bohatě stačit) 

chtěl jsem si koupit noťas..počkal rok a vyšlo mě to o 2k levněji ( se stejnými parametry)

30k za noťas,na kterém hraje takové hry je dle mě škoda
takhle by měl synek na noťasy 2 ( nebo na výkonný stolní pc a noťas střední třídy k tomu) 

(neznám ho, takže nevím co s tím noťasem plánuje dělat,ale pokud ho má mít doma na hry, určitě bych se porozhlédl raději po stolním pc)

Příspěvek upravil Razfallow: 23.05.2016 22:25

• 0

#20 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 24.05.2016 08:25

- nic takovýho..notas bude muj..synka tam občas jen pustim, protože je mu 8 tak má čas na PC/tablet atd. značně omezen

- čekat nehodlám..jak sem řek do měsíce kupuju

• 0

#21 Studan

Studan

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 736 Příspěvků:

Odesláno 24.05.2016 09:28

S dvouma MSI v cenovém rozmezí 20-28 jsem měl špatný zkušenosti. Poslední dva ultrabooky mam od Lenova a s tim že važí 1kg, baterka vydrží dvojnásob normálu, rozjedu vše zmíněné. Jedno levnější Lenovo jsem koupil i otci minulý rok, je také nadmíru spokojen. Asi bych se ohlížel v této značce. Ještě ti hodim tip do zprávy.

• 0

#22 gravianus

gravianus

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1046 Příspěvků:

Odesláno 24.05.2016 11:08

S dvouma MSI v cenovém rozmezí 20-28 jsem měl špatný zkušenosti. Poslední dva ultrabooky mam od Lenova a s tim že važí 1kg, baterka vydrží dvojnásob normálu, rozjedu vše zmíněné. Jedno levnější Lenovo jsem koupil i otci minulý rok, je také nadmíru spokojen. Asi bych se ohlížel v této značce. Ještě ti hodim tip do zprávy.

Hod to tady, at muzem zhodnotit, jestli to neni nejaka vykonova sunka :-) Jestli na tom chce hrat hry, co vyjdou v horizontu 3 let, tak to chce docela delo.

Příspěvek upravil gravianus: 24.05.2016 11:08

• 0

#23 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 25.05.2016 08:55

kdybyste si měli vybrat na čem slevit co by to bylo.. procesor i5 místo i7 nebo grafika GT místo GTX ?

• 0

#24 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 25.05.2016 09:23

Já asi na grafice. Ty mini NB verze stejně stojí za starou bačkoru.

• 0

#25 gravianus

gravianus

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1046 Příspěvků:

Odesláno 25.05.2016 10:31

Pokud to chces na hry, tak urcite neslevovat na grafice, dyt to nedava smysl, procesor v tomhle hraje druhe housle. GT nebo GTX je jenom marketingova trida a o vykonu to rika jen malo, rid se podle navrhu, tzn minimalne gtx 950M, idealne 960M, jinak si na tom nove hry nezahrajes, kor pokud to bude mit Full HD displej.
  • 1

#26 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 25.05.2016 10:43

takže co třeba tohle http://www.lenovoonl...-173-cerny/9819

mám tam 5-10% firemní slevu..takže bych se dostal na těch 30K

jinak očekávám že jako každej rok budou k vysvědčení opět všemožně všichni slevovat a ty slevy sou kolikrát lepší než na vánoce :) proto to řešim už ted abych měl do užšího výběru 3,4 NB

• 0

#27 gravianus

gravianus

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1046 Příspěvků:

Odesláno 25.05.2016 10:48

Jo, to je dobra volba.
  • 1

#28 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 26.05.2016 13:06

tak budu k NB kupovat i PC..prej aby bylo doma když NB odtáhnu na chatu :)..takže nechci slyšet, že je lepší si ho sestavit,na to sem už moc línej...tipy na sestavy? lynx,hal, atd?..cena opět do 30 K..čistě na hry...

HOld the DOoR

• 0

#29 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 26.05.2016 13:17

Nejlepší je NECHAT si ho sestavit. Většina obchodníků to dělá za pakatel, někteří i zadarmo. JEdiné co potřebuješ je vědět co si tam chceš naskládat.

• 0

#30 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 26.05.2016 13:38

no tak mohlo by to mít vestavěnou pípu :)

• 3

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních