Ahoj hráči,
dneska jsem bohužel se surikem oznámil a ta informace je pravdivá, že GP chce ukončit provoz serveru.
Poďme se bavit o alternativách, jak tento problém vyřešíme.
P.
Odesláno 09.01.2015 18:56
Ahoj hráči,
dneska jsem bohužel se surikem oznámil a ta informace je pravdivá, že GP chce ukončit provoz serveru.
Poďme se bavit o alternativách, jak tento problém vyřešíme.
P.
Odesláno 09.01.2015 19:01
Servery bioware ?
Odesláno 09.01.2015 19:02
Ne gamepark. Bioware nás vůbec nezajímá.
Odesláno 09.01.2015 19:06
A jaký jsou alternativy? Mužem se složit na nějakej komp a muže to mít někdo doma?
Odesláno 09.01.2015 19:12
A jaký jsou alternativy? Mužem se složit na nějakej komp a muže to mít někdo doma?
Doma by te to asi sezralo skrz tu spotrebu...
Odesláno 09.01.2015 19:12
Složit se na komp můžeme to nepochybně. Otázka je kde bude. U mě doma ? bylo by to supr ale nemám tu net. navíc se budu ještě jednou stěhovat.
U žádného z hráčů nebo dmek nemůže být trvale - dmka a hráči přichází a odchází.. to nejde.
Odesláno 09.01.2015 20:21
někdo kdo má známýho co takový věci provozuje ? poptáme se ....
Odesláno 10.01.2015 15:44
Ta Fakaheda by možná teoreticky šla ale typuji že zdarma to asi nebude . Takže by se muselo vyřešit jak to financovat. Paule nějaký časový horizont kdy by k tomu mělo dojít? Dál jak to bude s přenosem všech dat aby nedošlo ke ztrátě a pod... Povez nám o tom něco víc
Odesláno 10.01.2015 16:44
No tuším že zadarmo to nebude ale myslím že pokud by tam nebyla nějaká velká částka tak by se to dalo nějak rozpočítat mezi hráče
Odesláno 10.01.2015 17:00
jednou za rok udělat sponzorskou akci není problém , dělají to tak třebas na thalce , každej přispěje co chce...
jen se musí založit učet
Odesláno 10.01.2015 17:10
řekněte kolik kam mam poslat a já to zaplatím třeba hned. Jinak brácha dělá v bance tak pokud chcete účet tak ho zařídím asi za nenosekundu.
Odesláno 10.01.2015 17:15
Tak jestli si chcete platit hosting, tak to se můžete zkusit rovnou zeptat zase na Gameparku, jestli vám to tam za poplatek nechaj.
Odesláno 10.01.2015 18:02
Odesláno 10.01.2015 19:03
No a taky otázka, proč to chtějí u GP zrušit?
Odesláno 10.01.2015 19:30
Málo hráčů => malý příjem z reklamy.
Odesláno 10.01.2015 20:29
mužem založit každej 5 učtu a občas to na GP prostřídat , hned si nás budou chtít nechat
ale je pravda že za prachy by nám to tam třebas nechali ......
Odesláno 10.01.2015 22:01
než se začnou divoké teorie, je zvlášntní že třeba Midkemie (UO) a plno dalších her tu jedou X let a mají průměrně 5-10 hráčů, 15 v topu
nebo se budou také rušit?
Příspěvek upravil Wewet: 10.01.2015 22:03
Odesláno 11.01.2015 00:54
než se začnou divoké teorie, je zvlášntní že třeba Midkemie (UO) a plno dalších her tu jedou X let a mají průměrně 5-10 hráčů, 15 v topu
nebo se budou také rušit?
řekl bych,že my sice máme více hráčů,ale žereme obrovský výkon... pokud si dobře vzpomínám na tu větu : "To ,co žere váš server nežerou ani servery CoD4"
Příspěvek upravil Razfallow: 11.01.2015 01:17
Odesláno 11.01.2015 10:21
Důvodem GP je, že server na kterém běží démona potřebují na něco jiného. Přesný časový horizon mě nedali, jediné co řekli že mě dají dost času na stažení uplně všeho, co je třeba, takže řeším přístup na server tak, abych vše samo sebou postahoval.
Odesláno 11.01.2015 13:46
Takže vlastně není šance že by sme tam zůstaly...i když test nefunguje, Dragon Hammer taky nikdo nehraje. To by jim na to nestačilo místo kdyby daly DH a test pryč?
Odesláno 11.01.2015 14:41
Takže vlastně není šance že by sme tam zůstaly...i když test nefunguje, Dragon Hammer taky nikdo nehraje. To by jim na to nestačilo místo kdyby daly DH a test pryč?
DH a ten nefunkční test
Odesláno 11.01.2015 14:43
Možná tomu úplně tak nerozumím, ale když "náš" server potřebují na něco jiného, tak by snad nebyl problém se domluvit na tom že koupí nový serverový stroj a ten se zaplatí z nějakého fondu který se na to založí. Jestli na to nemají kapacitu (prostor a lidi) tak by nebylo od věci se poohlédnout jinde. Osobně si nemyslím že je dobrej nápad aby to měl někdo doma. Zažil jsem to na kandošce a i když ten člověk se tomu věnoval, nestálo to za nic. Radši platit nějakýho provozovatele než to dělat sám.
Odesláno 11.01.2015 15:52
Paule v komunikaci s GP , padla z naší strany otázka :
*za kolik cca by nás tam teoreticky mohli nechat a pokud jo, na jak dlouho za určitou částku ?*
Odesláno 11.01.2015 15:57
...koupí nový serverový stroj...
na tom serveru bezi vice her nez jen NWN... a pokud si dobre vzpominam, tak z nejakeho duvodu demona zatezovala server nejvic v prepoctu na hrace... aspon to GP tvrdilo, ale kdyz Lopyk vzal nejake stare soucastky doma na stul a bezela tam demona asi tyden tak to utahlo vic lidi nez na GP a bylo to bez lagu...
sice se mi na demone vzdycky libil hlavne ten klient, ale hledla bych cestu mimo GP a ten klient/chat muze fungovat nejak na webu nebo tak...
Odesláno 11.01.2015 17:55
Mám dotaz... Provozuji síť pro připojení k Internetu a zajímalo by mne, jak je server Demona náročný na konektivitu, Teoreticky by šlo koupit repasovaný 1U server DELL (ten je za cca 10-12 tisíc), tam rozjet Demonu pod Linuxem a připojit do páteře na konektivitu.
Předem upozorňuji, že nemám čas se o server více starat a nerad bych za něj platil sežranou elektřinu.
Odesláno 12.01.2015 18:44
Odesláno 12.01.2015 20:13
No nejlepší východisko by bylo udržení aktuálního stavu. Myslím že by to chtělo se nějak rozumně domluvit s Gameparkem co a jak.
Odesláno 12.01.2015 20:13
Dobrá, abychom si to shrnuli.
Prosím Paula, aby se u GP zeptal, kolik by stál provoz za stávajících podmínek, nebo lepších pokud bychom už za to měli platit.
Také by bylo dobré, pokud bychom za něco měli platit, aby byla jasně sepsána dohoda mezi subjektem GP a občanským sdružením, které by bylo nutno založit, jehož členy by se stali všichni platící a nebo soukromou osobou, která by se stala se souhlasem platících vlastníkem.
Jednodušší by samozřejmě bylo, aby se to napsalo na jednoho člověka, ale ten by musel uzavřít dohodu s GP o poskytování služeb a platit. Určitě by to bylo na dobu určitou a to si myslím že minimálně jeden rok. Pokud by se nevybralo dost měl by z toho problémy on, což je dost prekérní situace. Pokud by se to realizovalo jak jsem uvedl výše, asi by neměl nikdo mít problém jak s účetnictvím tak s placením a naopak pro nás by to byla záruka funkčnosti a možnosti hraní a měli bychom v ruce lejstro, které by nám taky něco zaručovalo.
Pokud by to mělo fungovat za stávajících podmínek dohody nezaručovalo by nám to nic a GP by nám mohl kdykoli službu zrušit. jako to plánuje teď.
Odesláno 13.01.2015 15:56
Dobrá, abychom si to shrnuli.
Prosím Paula, aby se u GP zeptal, kolik by stál provoz za stávajících podmínek, nebo lepších pokud bychom už za to měli platit.
Také by bylo dobré, pokud bychom za něco měli platit, aby byla jasně sepsána dohoda mezi subjektem GP a občanským sdružením, které by bylo nutno založit, jehož členy by se stali všichni platící a nebo soukromou osobou, která by se stala se souhlasem platících vlastníkem.
Jednodušší by samozřejmě bylo, aby se to napsalo na jednoho člověka, ale ten by musel uzavřít dohodu s GP o poskytování služeb a platit. Určitě by to bylo na dobu určitou a to si myslím že minimálně jeden rok. Pokud by se nevybralo dost měl by z toho problémy on, což je dost prekérní situace. Pokud by se to realizovalo jak jsem uvedl výše, asi by neměl nikdo mít problém jak s účetnictvím tak s placením a naopak pro nás by to byla záruka funkčnosti a možnosti hraní a měli bychom v ruce lejstro, které by nám taky něco zaručovalo.
Pokud by to mělo fungovat za stávajících podmínek dohody nezaručovalo by nám to nic a GP by nám mohl kdykoli službu zrušit. jako to plánuje teď.
Něco jako občanské sdružení od roku 2014 neexistuje, respektive neexistuje jako právní forma podnikání. Podle současné právní úpravy lze založit například spolek, což má asi nejblíže k tebou navrhovanému občanskému sdružení. No osobně si ale myslím, že zabíháme tímto zbytečně moc do detailů, které jsou již beztak (nebo alespoň rámcově) vyřešeny v předpřipravených smlouvách GP a to ještě v tom případě, že bychom ke GP šli viz nezodpovězený dotaz Silvanera na Paula.
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních