Skočit na obsah

Fotka

win8 a nastavení grafické karty pro nvn.

• Please log in to reply
6 odpovědí na toto téma

#1 Zedral

Zedral

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 133 Příspěvků:

Odesláno 08.01.2015 12:31

Ahoj, chtěl bych se zde optat někoho fundovaného jak nastavit grafiku pro nvn ve win 8 (64bit verze). Dle parametů počítače a maximálních požadavků hry, nemůže být o nedostatečném výkonu řeči.

Zkoušel jsem nastavit nvmain.exe jako run as admin. zkoušel jsem nastavit run in win XP SP3 mode, ale pokud se dostanu někam, kde je víc jak 5 potvor stává se pro mě hra kvůli pseudolagům vyvolaným pravděpodobně grafikou prakticky nehratelnou. ještě zkusím jak jsem tu vyčetl run in window mode. Pokud máte ještě někdo nějakou radu, tak mi to tu prosím nějak polopaticky vysvětlete, jelikož něco málo o počítačích vím, ale není to žádá hitparáda.

Předem díky

• 0

#2 gravianus

gravianus

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1046 Příspěvků:

Odesláno 08.01.2015 12:55

Udelej to podle tohoto postu a dej vedet, jestli se neco zmenilo.
http://demona.cz/for...ra/#entry297876
  • 0

#3 porkac

porkac

Správce serveru

• Vedoucí DM
  • PipPipPipPipPip
  • 911 Příspěvků:
  • Interests:Je pouze jedina pravda vesmir je nekonecny..

Odesláno 08.01.2015 13:24

doporucil bych bud smazat win 8 nesetkal sem se s horsim systemem... aj visty byli o hodne lepsi a pokud trvas na win 8 tak ti asi zbude jedine reseni  a to hrat NWN na virtualni masine. Ber v potaz ze NWN je uz bohuzel pro nas vsecky opravdu Stara Lady  a na ni naky novoty neplati je uz hezkou radku let mimo zajem vyvojaru ani nevim kdy na to vysel nakej patch ale je to hodne zpatky ..   ikdyz muze to bejt ovladacema me to taky kravilo jeden cas pak sem sehnal nove neoficialni ovladace Omega a od te doby pohoda :) muzes zkusit ale asi nepomuze uz na w7 64bit byl problem s nwn ...  nebo aspon ja mel na w8 to bude asi porod ono jaksi nepocitaji pani z microsrotu ze by nekdo chtel hrat takto stare hry na novem stroji  pokud mas novej stroj s origo systemem tak nejlepsi bude asi teda ten Virtual PC s XP systemem :)

• 0

#4 MrKure

MrKure

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 110 Příspěvků:

Odesláno 08.01.2015 15:49

Možná ti to přijde divný, ale velmi často je podobné chování vyvolané tím, že máš v nastavení zvuku nastaveno "Rad Game tools 3D audio", zkus tam nastavit něco jiného, třeba 2D Positional, když to nepomůže, hledej dál.

• 0

#5 gravianus

gravianus

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1046 Příspěvků:

Odesláno 08.01.2015 18:06

Jeste dotaz: mas win 8, anebo win 8.1? Ja mam win 8.1 a jedu nwn naprosto bez problemu. Proto taky moc nechapu ty reci od porkace, je to normalni funkcni system, v nekterych ohledech lepsi nez win7,tak se nenech znervoznit. Pokud nastaveni kompatibility nepomuze, bude treba proverit ovladace grafiky...

Příspěvek upravil gravianus: 08.01.2015 18:06

• 0

#6 porkac

porkac

Správce serveru

• Vedoucí DM
  • PipPipPipPipPip
  • 911 Příspěvků:
  • Interests:Je pouze jedina pravda vesmir je nekonecny..

Odesláno 08.01.2015 20:26

no je fakt ze ja sem mel jen 8 ne 8,1 ...  pokud je 8,1 lepsi nez 7 tak se omlouvam to ja nemel uz nerva nato abych to zkusil .. 

• 0

#7 Zedral

Zedral

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 133 Příspěvků:

Odesláno 09.01.2015 06:06

Takže. Hra už šlape normálně. Světe div se, ale bylo to problémem se zvukem který uvedl MrKure :-). Tímto mu přidávám 100 skill a děkuji za splnění mého questu :-).  jsou věci mezi nebem a windows, které člověk prostě nepochopí.

Jinak mám win 8.1. Nejelpší systém, který jsem kdy měl byly XP, ale evoluci nezastavíš a tak nepociťuji rozdíl mezi win 7 a win 8.1 nijak drasticky, spíš mi asi taky přijdou lepší 8.1.

Příspěvek upravil Zedral: 09.01.2015 06:07

• 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních