O stvoření Demony...
Svet bežal, stál. Išiel, sedel. Žil. Každým dňom mnoho zanikalo, každým deň mnoho vznikalo. Všetko sa mení, tvaruje, nič neostáva nezmenené, a inak neostávajú ani bohovia. Bohovia sveta, ktorý existovali od nepamäti, večnosti, a budú existovať stále, nekonečne. Olios, boh života a nádeje sa jedného dňa, mesiaca či roka zaľúbil do smrteľnej Lonery. I vekom dokázané je, že človek a boh dokopy sú ako kvet a skala, spolu žiť dokážu, ale pre mnohých pôsobia ako päsť na oko. A tak vôbec nie neočakávane sa zachoval Dreos, otec Oliosa. Boh smrti, a posmrtného neživota (lebo život len jagavý je a čo je posmrtné nemôže byť jagavé a plné radosti).
„Synu, nemá zmysel mrhať láskou k smrteľnej veci, zamysli sa nad mojimi slovami! Miliónkrát opakovaná história sa opakuje, prečo sa nepoučíš z chýb ostatných a menej dokonalých? (Lebo dokonalosť neexistuje a možný je len stav blízky dokonalosti.)“
„Otče, je mi jedno, čo si o mojich citoch myslia ostatní bohovia, ostatné bytosti. Ja viem, čo cítim a viem, čo chcem!“
„Možno vieš čo chceš, ale určite nevieš, čo je pre teba vhodné! Prečo? Povedz mi, prečo sa chceš zaviazať k nej ? Ľudia sú slabí, slabučkí ako rosa na rannej tráve, ktorá s prvými slnečnými lúčmi okamžite mizne! Dokážu potešiť oko na kratučký okamih, ale či ten pocit ostane v srdci po zvyšok dňa?“
„Nie, ľudia nie sú slabí. Dokážu vytrvať, dokážu prežiť takmer všetko. Sú húževnatí, húževnatejší ako si myslíš!“
„Čo ti vložilo tieto naivné myšlienky do úst? Prezraď mi, čo opantalo tvoju rozvahu a hlavu. Nedokážeš sebou vyslovené slová!“
„Dokážem. Vytvorím ostrov. Ostrov plný ľudí, radosti, trpenia a odolnosti. Dokážem Ti, koľko ľudia dokážu prežiť, zvládnuť. Ak sa ukáže, že slabí nie sú, tak mi dovolíš vziať si Loneru za moju ženu. Potom budeme spolu žiť do konca vesmíru, do konca večnosti. Zatiaľ, v čase skúšky, bude žiť večnosťou, neumierajúc a nežijúc. Prijímaš moje podmienky?“
„Dobre, keď mi dokážeš... Ak mi dokážeš, že ľudia sú takí silní ako tvrdíš, tak ti dovolím zobrať si Loneru. Ale ak nie, zostaneš sám do konca vesmíru. Do konca nekonečnosti.“
A tak, Olios, stále poháňaný svojimi ideálmi a víziami poprosil boha zeme a skál, aby vytvoril v oceáne nový ostrov. Olios, stále vo svojich nádejách poprosil boha zelene, aby ho osadil rastlinami a stromami. A nakoniec, po zhliadnutí kvalitnej práce, sám vytvoril prvé náznaky dynamického života. Osadil ho zvieratami a stvoreniami. Poprosil bohyňu osudu, aby posplietala vlákna životov rôznych rás a bytostí tak, aby sa dostali na ostrov. Postupom času, či už náhodou alebo cieľavedome sa dostávali ostrov rôzne bytosti. Trpaslíci začali kopať hlboko do zeme, elfovia začali pásť lesy, hobbiti začali stavať dedinky a jednoduché príbytky a ľudia začali tvoriť mestá. Život prekvital, prekrásna príroda, takmer dokonalé okolie a všeobecné ideálne podmienky sa značnou mierou podpísali na stavbe a vývoji.
...Skončila sa doba rozbehu, ktorá bola daná a stanovená dohodou medzi Oliosom a Dreosom. Bezproblémové časy sa skončili a nastal čas pre dobu skúšky. Pohromy, nesvár a strach sa začali šíriť postupne, pomaličky, plíživo do ostrova krásy. Nedorozumenia sa premieňali na hádky, hádky sa menili na nenávisť, a nenávisť sa menila na vojny, ktoré spôsobovali strach. Vojny, či už malé alebo veľké pustošili krajinu, mestá, lesy. Ale ľudia, ľudia pretrvali. Vydržali, prežili, zmierili sa medzi sebou, a ostrov opäť začal prekvitať. Dreos pomaly začal strácať nádej na svoj úspech, a keďže chcel pre svojho syna to najlepšie, tak sa pokúsil o vytvorenie poslednej skúšky. Vytvoril Pochybnosť, ktorá by stála naproti božstvám, ktorá by oponovala názorom mnohých, ktorá by pokúšala, skúšala vieru a dôveru „silných“ ľudí. Zo začiatku nenápadne, podlízavo a opatrne. Roky, veky prechádzali, a z Pochybnosti sa stával čím ďalej, tým silnejší podnet na tvorbu nenávisti. Viera a sila myšlienok v Pochybnosť začala silnieť, a tak dokázala šíriť svoje názory čím ďalej tým dokonalejšie. Rada volených hlavného mesta Alicia sa dohodla vytvoriť úrad, ktorý by konvertoval prívržencov Pochybnosti na ľudí znovu rozumných a nepodmanivých. V tej dobe Pochybnosť (ktorá by sa dala nazvať už aj bôžikom pochybnosti) začala cítiť úbytok prívržencov, úbytok sily. A tak stvorila niečo hmotné a trvácnejšie ako viera. Stvorila ozajstného démona, silu, bytosť, ktorý by prezentoval a dokazoval jej moc a silu, schopnosti. Pochybnosť stvorila Démona, ktorého cieľom bolo zničiť všetky nádeje na záchranu, ktorého cieľom bolo dokázať slabosť ľudského plemena...
Boj o spravodlivosť, boj o záchranu sa mohol začať
...
Příspěvek upravil Nyel: 08.04.2014 17:51