KAPITOLA I:Těžké začátky
Kde jsem se vzal?
To je nepodstatný, hlavní je že jsem teď na lodi, pryč od toho všeho, prej cesta k novému světu.
A proč to píšu?Sám nevím, jestli to čtete, možná už se vám do ruk dostalo nějaké dílo toho kobolda - Jo myslím Deekina.
Tenhle chlap, (ehm ..chlap - ještěrka) putoval ve skupině nějakejch dobrodruhů a stal se slavnej, bohatej, mocnej a kdo ví co.
A to jen tím, že jim stál za zadkem a čmáral něco do knihy.
Né že bych chtěl být slavnej, bohatej teda být můžu, sakra ..ani tohle nevím, přejdu rovnou k tomu kde jsem skončil jo?
Alicia - první kroky.
Loď škončila ve městě Alicia, sotva jsem vystrčil nohu (a to jsem ani nechtěl v tom zapadákově zůstat) čapla mě zdejší městská stráž.Skončil jsem na nějakém, ehm ''sociálním úřadě''.Byl tam nějakej divnej chlap, co se mě pořád ptal jestli znám zákony města a takové ty další blbosti.Když jsem mu řekl že nic nevím, ani tady nechcu bejt, dal mě knihu, ukázal na obrovskou cedulu a že prej mám číst, až to přečtu, tak mu to mám odrecitovat.Na pátej pokus jsem mu to všechno řekl.Věřte, stálo to za tu námahu,
Dostal jsem do rukou nějakej divnej cár papíru, že prej jsem teď vobčan města Alicia.Ale co je hlavní - dal mě navrch dvě stovky zlaťáků. Nedělám si srandu, fakt.Bohudík zlaťáky jsou všude stejné, jo staré dobré zlaťáky.
Pomalu tomuhle místu začínám přicházet na chuť.
Alicia - Přístav
Tak, jsem v přístavu, v kapse 200 zlaťáků, co dál?
Přeskočím nějaké to nudné žvatlání a vrhnu se rovnou v rychlosti k poznávání tohodle městečka.
Takže, co potřebuje člověk k tomu životu?Né že bych byl vochlasta, ale hospodu člověk znát musí!
V přístavu jsou dvoje velké dveře, většinou otevřené, do dvou městských částí,
Tržnice a jednoduše u Hradu
Alicia - Tržnice
Hrad mě fakt nezajímá, Tržnice bude určitě veselejší, hlavně když je za co utrácet!
Sotva co jsem tam vlezl, zajualo mě jak to tam žije.Běhalo tam plno lidí, no všech možnejch ras, někdo ve zbroji, někdo nahatej, prostě to tam žilo, a fakt pěkně. Chtěl jsem popsat tu hospodu co?
No hele, na tržnici je taková budova, jsou v ni fialové lampióny.Už na metry daleko to pěkně oknama prosvítá.
Myslím že se to jmenuje Maugrimuv pajzl, nebo tak něco, postele hrozný, chlast taky, ženskejch tam moc nepotkáte, ale je to první místo kde člověk může bezpečně složit hlavu.Koupíte si klíč, zajdete si do vašeho pokoje a zařezáváte.Co víc říct?
Když ráno pěkně vstanete, je paráda se porozhlídnout po tom, co tu kdo vlastně kupuje, prodává.
Podstatné je jít ve správnou denní dobu. I kdybych byl sakra bohatej, měl moc, nekonečno chlastu, ženský, stejně bych tam uprostřed noci nesehnal ani párátka!Jo, nonstop tady nikdo nejede, prachy jsou prachy ale spánek je spánek!
A co tady většinou člověk najde?(teda na tom trhu, né v hospodě!) Jména si fakt nepamatuju, ale základní sortiment tu je.
Babka kořenářka - Prodává lektvary, užitečné, tohle si musím pamatovat, později se o tom zmíním víc.
Nějakej trpajzlík u kovadliny - prodává výzbroj, meče, štíty, prostě všechny tyhle věci, žádná extra kvalita, ale na bandu chuligánů to stačit bude.
Chlap vedle babky kořenářky - divně čumí, moc toho nemá a je prostě celkově divnej, moc toho nemá, spíš tak od každého kousek, má tam třeba prak, luk pro děti a podobné harampádí, ale třeba u něj někdy něco najdu.
No a nakonec se tam nepravidelně pohybuje spousta řemeslníků...
Jestliže něco nutně člověk shání, cokoliv, je dobré si počkat až trh začně trošku žít..
potom - vzít si nějakou stoličku a začít tam řvát že něco sháníte, není to sice moc urozené, ale účel to splní, většinou.
Příspěvek upravil Wewet: 25.01.2014 16:18