Na cestách...
Odesláno 19.04.2013 06:45
Odesláno 30.04.2013 19:01
Odesláno 14.07.2013 00:33
Odesláno 09.08.2023 23:03
Kapky deště vytrvale narážely do střechy stáje, Chvostík si nestěžoval, byl rád že je v suchu. "Víš co mi ten déšť připomíná? Noci v táboře zabijáků démonů. Tam pršelo snad neustále, ale já si nikdy nestěžoval. Bylo to svým způsobem uklidňující." hlas se na chvíli odmlčel, jako kdyby čekal na odpověď. Chvostík poslouchal, ale neřekl nic. "Pamatuju si to velice živě... bylo to krátce poté, co jsem se probral z cesty magickým zřídlem. Uplynulo několik let, ale pro mě to bylo jako chvíle... asi si dokážeš představit jak to komplikovalo věci? V pevnosti byl nový král a já se tam už necítil jako doma. Ve městě jsem si nebyl jistý kdy po mě vyrazí stráže... a tak se tábor zabijáků stal dočasně mým domovem. Dostal jsem tam vlastní stan." jezdec se uchechtl nad tou vzpomínkou. "Možná to pro tebe nezní jako moc, ale bylo to poprvé od doby, co farma mých rodičů lehla popelem co jsem měl vlastní domov... znamenalo to pro mě víc, než si strejda Waldor dovedl představit. Je pravda, že hned tu první noc nás napadli démoni a tvrdě se bojovalo, ale ani to mi nedokázalo zkazit radost z toho, že jsem měl střechu nad hlavou, kterou jsem mohl považovat za vlastní... i když byla jen z plachty." Jezdec se opět odmlčel a ticho chvíli viselo ve vzduchu. "No, ale dost vzpomínání. Noc je krátká a zítra nás čeká spousta práce. Máme žvanec a střechu nad hlavou, co víc chtít?"
0 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních