Skočit na obsah

Fotka

[SOLVED] Drop Perlicek

• Please log in to reply
36 odpovědí na toto téma

#1 Víl Amál

Víl Amál

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 228 Příspěvků:

Odesláno 10.01.2012 23:25

Neslo by prosim neco udelat s dropem Perlicek v troskach? asi hodinu a pul jsem tu ted mydlil npc a nespadla ani jedna.
Pokud je to v poradku nic se nedeje pokud to neni umyls tak to prosim opravte.

Příspěvek upravil Dědek: 12.01.2012 23:28
status

• 0

#2 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 11.01.2012 08:46

Ahoj, drop je zcela nahodny a ve vsech lokacich stejny. Malou utechou ti budiz to, ze ze statistickeho hlediska nekdo jiny tu hodinu a pul nachazel perlicek nadprumerne mnozstvi.
:laugh:
  • 0

#3 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 11.01.2012 08:51

no já ani další dva hráči co si tam dali kolečko po mě to nebyli :D
  • 0

#4 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 11.01.2012 14:20

Taky jsem trosky prolezl a křížem krážem a nenašel jsem ani jednu. Aby to statisticky sedělo, musel jich nějaký lowík za kolečko u skřetvědů najít stovky.
  • 0

#5 Jerry

Jerry

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1518 Příspěvků:

Odesláno 11.01.2012 17:08

A není něco špatně s těma troskama ? Když je podezření na to, že mapky tam nefungují ( Hrouda psal, že nachází jen padělky ) , perličky je podezření, že tam nepadají,..
  • 0

#6 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 11.01.2012 20:19

S troskama nic spatne neni, NPC se generuje loot nezavisle od lokace. Ja pevne verim, ze se brzo najde nejakej svedek, kterej potvrdi, ze tam neco nasel :)
  • 0

#7 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 11.01.2012 20:21

S troskama nic spatne neni, NPC se generuje loot nezavisle od lokace. Ja pevne verim, ze se brzo najde nejakej svedek, kterej potvrdi, ze tam neco nasel :)

Jsem ochotný to v zájmu vědy jít ověřit a učinit pár koleček na vlastní pěst!
  • 0

#8 Silvaner

Silvaner

Starší mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1830 Příspěvků:

Odesláno 11.01.2012 20:55

Jsem ochotný to v zájmu vědy jít ověřit a učinit pár koleček na vlastní pěst!

Ale vem si klerdu radši , v zájmu vědy není dobrý chodit očistec :wink:
  • 0

#9 Salwer

Salwer

Starší učeň

• Rebel
  • PipPipPip
  • 349 Příspěvků:

Odesláno 11.01.2012 20:57

Divný že za kolečko v dztku najdu tak +-30 perliček a v troskách ani jednu.. to se mi nějak nechce veřit že by to bylo jenom dílo nahody : )
  • 0

#10 Víl Amál

Víl Amál

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 228 Příspěvků:

Odesláno 11.01.2012 22:02

V zajmu vedy dnes opet tri kola a ani prd
  • 0

#11 Havran

Havran

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 430 Příspěvků:

Odesláno 12.01.2012 08:22

V zájmu vědy včera odpoledne kolečko DZka 12 perliček. Škoda, že zmizely pádem serveru.
=> náhoda je blbec. Z jednoho pokusu nelze usuzovat, potom budete jako grínpísáci, co vyděŠeně bijou na poplach pro oteplování Země za posledních 20 let. Že se točí pravděpodobně několik miliard let nezmiňují, bo se jim to nehodí do krámu (pro srovnání 2*101 versus 4*109). Někdy se holt daří a jindy se hodně nedaří.
  • 0

#12 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 12.01.2012 09:04

Hele, do Greenpeace s mi nenavazej! :D Navic tvuj vyrok je dost od veci ;] Ale jinak ju, vypada to, ze si Trosky vybiraj velkej dil nahody ;]] Anebo jeste ze ten kdo tam neco nachazi samozrejme nechodi na forum to zaznamenavat, bo to bere jako samozrejmost.

Tak Aelipsaku, sup sup, chceme fundovany statistiky.
  • 0

#13 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 12.01.2012 09:05

prostě sou lokace kde to nepadá no...trosky 7 koleček,Gag 2krát komplet,

a zase sou lokace kde to padá dobře a pořád viz. DZtko který je ted ještě více frekventovaný
  • 0

#14 Havran

Havran

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 430 Příspěvků:

Odesláno 12.01.2012 10:18

Hele, do Greenpeace s mi nenavazej! :D Navic tvuj vyrok je dost od veci ;] Ale jinak ju, vypada to, ze si Trosky vybiraj velkej dil nahody ;]] Anebo jeste ze ten kdo tam neco nachazi samozrejme nechodi na forum to zaznamenavat, bo to bere jako samozrejmost.
...

Chtěl jsem pouze poznamenat, že jsem v DZ za kolečko získal oněch 12 kousků a padání perliček považuji za dílo náhody (podobně jako "globální oteplování" :peace: ).

Fór je podle mě v tom, že většina počítačových generátorů náhodných čísel stejně čísla negeneruje až tak náhodně a potom vznikají tyto podivné jevy.
  • 0

#15 Víl Amál

Víl Amál

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 228 Příspěvků:

Odesláno 12.01.2012 12:01

A nebo lide nechapou nahodu tak jak ve skutecnosti je :)
  • 1

#16 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 12.01.2012 14:03

Tak jediné, co jsem se z tohoto topicu zatím dozvěděl, je, že Havran je odpůrcem globálního oteplování :nono2:. Ale to je na jinou diskusi. Včera se rebelovalo a dneska nevím, jak na tom časově budu, ale třebas v pátek bych mohl těch koleček učinit deset (jak je zvykem u dobrého experimentálního fyzika) a napsat report, co jsem našel v každém kterém kolečku. Sám jsem na to zvědavej.
  • 0

#17 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 12.01.2012 14:04

A nebo lide nechapou nahodu tak jak ve skutecnosti je :)

A jak ve skutečnosti je? :huh:
  • 0

#18 Jerry

Jerry

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1518 Příspěvků:

Odesláno 12.01.2012 14:47

Mě přijde, že když tam 5 lidem nepadne jediná perlička za x koleček, že je to celkem vypovídající, že je někde chyba.

Aspon já si náhodu představím spíš tak, že dobře jednomu nepadne žádná, jednomu jich padne 5, jednomu jich padne 50,.. ale že nepadne žádná :)
  • 0

#19 Víl Amál

Víl Amál

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 228 Příspěvků:

Odesláno 12.01.2012 14:52

A jak ve skutečnosti je? :huh:

Myslíš odpověď na základní otázku Život, vesmír a vůbec?

Jak pravila hlubina myšlení: 42 :tongue:
  • 0

#20 Havran

Havran

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 430 Příspěvků:

Odesláno 12.01.2012 15:06

A nemůžem se už konečně smířit s tím, že to tak prostě jednou je? Vždyť to je pořád dokola - když byly ještě bylinky rozeznatelné všem, tak tu někdo psal, že po očesání všech bylinek na serveru našel jen dvoje šupinky. To samo, jen tuším na klientu, se řešilo se slzami Lonery. Systém náhody v nwn prostě není dokonalý, což je ale taky relativní - jak psal Víl - jak vlastně náhoda má vypadat :)

Všichni jste někdy dělali nějaký skill, já jednou z 90ti na 100 bodů spotřeboval 20 pokusů, podruhé 200.

Taky bych si mohl jít dnes stěžovat, že mají na Sazce chybu, že už jsem nějak dlouho nevyhrál...

P.S: Elipse to klidně vysvětlím na globálním oteplování. A bez grínpísáků z úcty ke stáří :wink:
  • 0

#21 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 12.01.2012 15:23

Wohoum, už opravdu zabředáváme někam, kam opravdu nechceme (tedy aspoň já). Jak jsem řekl, provedu o něco lepší "měření" a pak napíšu, co si o tom myslím. Každopádně, když Havranův šéf bude rozdávat prémie náhodně (50% na 50%) a dvanáctkrát v roce je dá jeho kolegovi a nikoliv jemu s tím, že takhle náhoda prostě funguje, pochybuju, že se s tím Havran smíří. Nebo se pletu? :tongue:
  • 0

#22 Víl Amál

Víl Amál

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 228 Příspěvků:

Odesláno 12.01.2012 15:48

No, závěr pro mě, u Saleka padá víc perliček než v Troskách, takže půjdu náhodě naproti, budu kempovat Saleka a žádný low level tam poklad nevybere, jelikož tam budu celý večer. :biggrin:
Toto je důvod proč jsem poukazoval na to že mi štve, když nepadaj v troských kde relaticbně nikomu nevadim.
  • 0

#23 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 12.01.2012 15:50

No, závěr pro mě, u Saleka padá víc perliček než v Troskách, takže půjdu náhodě naproti, budu kempovat Saleka a žádný low level tam poklad nevybere, jelikož tam budu celý večer. :biggrin:
Toto je důvod proč jsem poukazoval na to že mi štve, když nepadaj v troských kde relaticbně nikomu nevadim.

Tak to už je jenom neblahej důsledek toho, co tady od počátku topicu řešíme :)
  • 0

#24 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 12.01.2012 16:11

Teda vy me vyprovokujete k tomu, ze vyparkuju postavicku a pudu se do tech trosek cihnout. Ale bada vam, jak mi tam ta perlicka padne, beda vam!
:essen:
  • 0

#25 Víl Amál

Víl Amál

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 228 Příspěvků:

Odesláno 12.01.2012 16:51

Teda vy me vyprovokujete k tomu, ze vyparkuju postavicku a pudu se do tech trosek cihnout. Ale bada vam, jak mi tam ta perlicka padne, beda vam!
:essen:

Sázim deset perliček že ti za 5 kol nepadne ani jedna. Klidně mi je pak můžes násilím vyrvat z inventáře :cool:.

Ale když vyhraju tak mi je tam násilím musíš vrazit :tongue:
  • 0

#26 Jerry

Jerry

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1518 Příspěvků:

Odesláno 12.01.2012 17:14

A nemůžem se už konečně smířit s tím, že to tak prostě jednou je? Vždyť to je pořád dokola - když byly ještě bylinky rozeznatelné všem, tak tu někdo psal, že po očesání všech bylinek na serveru našel jen dvoje šupinky. To samo, jen tuším na klientu, se řešilo se slzami Lonery. Systém náhody v nwn prostě není dokonalý, což je ale taky relativní - jak psal Víl - jak vlastně náhoda má vypadat :)

Všichni jste někdy dělali nějaký skill, já jednou z 90ti na 100 bodů spotřeboval 20 pokusů, podruhé 200.

Taky bych si mohl jít dnes stěžovat, že mají na Sazce chybu, že už jsem nějak dlouho nevyhrál...

P.S: Elipse to klidně vysvětlím na globálním oteplování. A bez grínpísáků z úcty ke stáří :wink:

Jde o to, že ty 2 dračí bylinky byli, i když jich bylo málo. Jde o to, že ty si to vytvořil i když si potřeboval víc pokusů, ale perlička v troskách zatím vypadá, že jí nikdo ani neviděl a to tam musí být dost vysoký čísla na zabitých NPC / 1 kolečko třeba.
  • 0

#27 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 12.01.2012 17:52

No, mozna ji tam nikdo nevidel, ale ja sem o ni slysel! A sazku prijimam, Amale ;]
  • 0

#28 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 12.01.2012 23:28

Tak pratele, hned v prvnim patre, ze 4. NPC v poradi, konkretne 'Posedly vojak' mi padly dve Perlicky. Dal uz sem ani nesel.

Vile, svuj dluh 10 perlicek mi prosim posli recyklaci pres Odpadkovy kos ;]
  • 0

#29 Silvaner

Silvaner

Starší mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1830 Příspěvků:

Odesláno 12.01.2012 23:31

Tak pratele, hned v prvnim patre, ze 4. NPC v poradi, konkretne 'Posedly vojak' mi padly dve Perlicky. Dal uz sem ani nesel.

Vile, svuj dluh 10 perlicek mi prosim posli recyklaci pres Odpadkovy kos ;]

:thumbup: :clap_1:
  • 0

#30 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 13.01.2012 00:16

Pfff, klikař :P
  • 0