Skočit na obsah

Fotka

The Elder Scrolls V Skyrim

• Please log in to reply
33 odpovědí na toto téma

#1 Palko

Palko

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 339 Příspěvků:
  • Interests:Glorius Pivkus, Manfréd Timonen, Timo Timonen, Pepan z Josefova, Kara Steel, John Mešuge, Marcus, Samuel, Erik

Odesláno 11.11.2011 08:29

Povedený trailer.

• 0

#2 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 11.11.2011 08:55

No, hlavne aby to nebylo tak konzoloidni, jak to z ostatnich videii vypada.
:sad:
  • 0

#3 Palko

Palko

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 339 Příspěvků:
  • Interests:Glorius Pivkus, Manfréd Timonen, Timo Timonen, Pepan z Josefova, Kara Steel, John Mešuge, Marcus, Samuel, Erik

Odesláno 11.11.2011 09:33

Hehe taky vidíš gamepad a dělá se ti husí kůže .......
  • 0

#4 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 11.11.2011 09:51

Jakoze ja nemam nic proti konzolim, ale bere me cert, kdyz se oseka hra kvuli gamepadu a nasledne je mi pak moje klavesnice a mys (ktery povazuju za prokazatelne lepsi zarizeni na hrani nekterejch druhu her, obzvlaste RPG) uplne na nic! To si jako mam zapojit svuj gamepad do compu aby to bylo hratelny? A pri tom si rikat 'hmm, tak s tim gamepadem se to ovladat da, ale kdyby to bylo na klavesnici, tak bych tu nemusel resit takovyhle dementni kruhovy menu?". Grc :)
  • 0

#5 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 11.11.2011 14:28

Jestli se bude propracovanost příběhu, dialogů, krajiny a boje ubírat stejným směrem, jako se ubírala od morrowindu k oblivionu, tak bude pokračování elder scrolls akorát takovej graficky líbivej tetris, nic víc.
  • 0

#6 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 11.11.2011 19:24

Je smutný vidět, že mám zase pravdu...

• 0

#7 DoomHemer

DoomHemer

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1283 Příspěvků:

Odesláno 12.11.2011 08:52

:biggrin: tak to je super, to chcem aby sa dalo aplikovat aj v Demone :laugh:
  • 0

#8 Lord Mate

Lord Mate

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 390 Příspěvků:

Odesláno 12.11.2011 11:05

aelipse:
ach bože, konzolová kravina pro hráče co nevyžadují od her inteligentní odezvu
máš pravdu.
  • 0

#9 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 12.11.2011 11:59

No co, uz to nekdo pari? V krabici je aspon pomerne slusna mapa. Teda vona je voskliva, ale libi se mi ten material z kteryho je vyrobena (z druhy strany je cista, tak si tam muzeme kreslit vlastni).
:smile:
  • 0

#10 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 12.11.2011 15:39

Nemá někdo informace, jestli je tam multiplayer, ať vím, jestli mám očekávat vznik nějakých nabušených modulů?
  • 0

#11 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 12.11.2011 16:09

Samozrejme ze neni, jak te to vubec mohlo napadnout? Co by z toho kdo mel?
  • 0

#12 Ter Leeloo II

Ter Leeloo II

Cechmistr

• Admin
  • 2528 Příspěvků:

Odesláno 12.11.2011 16:17

No co, uz to nekdo pari?

Wiki to pari, koukam ji tu pres rameno. Ale nic vam k tomu nepovim, ja Elder Scrolls nikdy neral :biggrin: .
  • 0

#13 licrydis

licrydis

Starší tovaryš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 980 Příspěvků:

Odesláno 12.11.2011 16:44

Multiplayer sa presunul uz iba do MMO a inak spoplatnitelnych podob. Staci sa pozriet na Diablo 3, ktore nepojde (rovnako ako Starcraft 2) hrat po lokalnej sieti.
Nic ine ako NWN uz nikdy IMHO nevznikne, iba ze by nejakym zazrakom osvietilo nejaky nezavisly tim. Inak je tento koncept uplne odpisany - RPG v poslednych x rokov nemavaju klasicky multiplayer.
  • 0

#14 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 12.11.2011 17:51

Nevim, treba nekdy nekoho napadne, ze by se na tom dalo obrovsky rejzovat. Imho by stacilo, aby krom single kampane byla jeste jedna multi, kterou bych mohl hrat jen pres jejich servery (zpoplatneny). Neco jako DLC pro cooperative multak. Anebo ja bych uvital klidne aj to, ze bych si zaplatil nakej baksis za to, ze si tu singl kampan muzu zahrat tuhle s rydiskou ve dvou najednou, nemusim hnedka mit nejakej extra novej pribeh ci nedejboze unikatni perzistentni svet. Ale sem optimista, podle me jim to jednou dojde. Nebo by uplne stacilo, kdyby vznklo neco jako NWN (Dragon Age) s tim ze by bylo na komunite aby vytvarela content. Vytvorenej modul by pak ale bylo mozny hostovat jen na serveru vyrobce hry (kterej by dejme tomu garantoval slusnou rychlost) a za hrani na takovym serveru by hraci platli nakej malej mesicni poplatek. S trochou snahy by pak mohli davat urcity procento i tomu tvurci modulu. Teda to by meli uplne bez prace, jen by vydali nastroje pro vyvojare, ti by si sami neco vyrobili, u nich by to hostovali a za to by kasirovali prasule. Pokud by aj dali nakej malej podil tvurci modulu, tak by to aj byla motivace pro komunitu, aby neco vyvijela. IMHO ten dragon age je super priklad, sak tam aj je toolset, jediny co by stacilo aby rekli 'poslete nam, co jste vytvorili, my to u nas nasadime a pustime nad tim multak - a kdyz to lidi budou hrat, tak vam obcas posleme za odmeu jeste kazdej desatej dolar, co na tom vydelame'.
  • 0

#15 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 12.11.2011 18:24

Přelož to do angličtiny a pošli to do Bioware.
  • 0

#16 licrydis

licrydis

Starší tovaryš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 980 Příspěvků:

Odesláno 12.11.2011 23:34

Napisat moze, ale Bioware skace tak, ako EA piska. Ja osobne s nimi koncim hned po tom, ako sa dozviem, ako skonci Mass Effect. O konzoloidne paskvily, ktore zacali produkovat, zaujem nemam.

@ Skyrim: podla toho, co som citala (od znamych), milovnikom a znalcom sagy sa to pacit urcite bude. Najvacsi problems touto sagou je, ze je to sandbox hra - ziadny silny pribeh ani postavy, mozete si robit prakticky co chcete, ale nema to ziaden smer + je tam system an generovanie questov, takze sa nedaju vsetky splnit. Niekomu to mozno super vyhovuje, pre niekoho to spravi hru nepouzitelnou.
  • 0

#17 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 13.11.2011 00:37

Nevím, co jsi ze ságy Elder Scrolls hrála, ale já mám Morrowind prolezlej křížem krážem a přijde mi jako super hra. Hodně dobře promakanej příběh, rozvinuté dialogy postav, spousta a spousta nápaditých miniquestíků a mnoho dalších promyšlených vychytávek. Rozhodně nic konzoloidního a rozhodně nic, co by se tvářilo jako hra pro dvanáctileté. Oblivion už je bohužel zcela o něčem jiném.

Příspěvek upravil Aelipse: 13.11.2011 00:50

• 0

#18 Sir Hrouda

Sir Hrouda

Znalec

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1199 Příspěvků:
  • Interests:Eleanessa,Lister
    Raina Hroudová
    Sir Hrouda II.
    Excelentissima(Tissi)
    Lajka,Sirius
    Pomsta, Myta

Odesláno 13.11.2011 00:45

Morrowind mam taky a dobrý no, ale taky jsem hrál Gothic(2 se libila víc, 3 divná) a Zaklínače ale ten je o něčem jiném poněkud...
Nicméně tohle... nosit sebou hodně kýblů a jsi v klidu :D
  • 0

#19 Paul325

Paul325

Nevrlej

• Admin
  • 3551 Příspěvků:
  • Interests:Which part of "I'm a genius" aren't you getting?

Odesláno 13.11.2011 01:04

gothic 1 a 2 užasný, trojka... tam prostě než sem pochopil o čem je hlavní příběh ve hře, tak sem sáhodlouze blouzil mezi orskejma městama. risen co přišel pak je opět na tom daleko líp, hlavně bojovej systém opět se vrací víc ke stylu gothic1 a 2 mě příde, ne že v g3 se jeden rozeběhne, stačí máchat a ostatní jen stojí stranou a čekaj, až přestaneš máchat a mohli rejpnout do tebe.
  • 0

#20 Ice

Ice

Starší tovaryš

• Cech Obsidiánových holí
  • PipPipPipPipPip
  • 718 Příspěvků:

Odesláno 21.11.2011 21:59

Takže abych taky přispěl troškou do mlýna...Vezmu to od začátku...

Po krátkém úvodu si budete moci zvolit rasu jako to bylo už v oblivionu, vzhled a jméno. No a tím tvorba postavy končí. Vadilo mi v předchozích dílech že sem si musel volit na co se budu zaměřovat (sečné zbraně, kryt, plížení, obnova atd.) Tady platí že jakoukoliv dovednost si zvyšuji ta mi dopomáhá zvýšit i level. Další vychytávka co se odborností týče je ta že v Oblivionu bylo 5 stupnů (nováček, učeň, tovaryš, mistr, velmistr) a na každy z nich ste získaly nějakou tu výhodu. Zde tohle tak trochu odpadlo protože u každý odbosnosti máte větev kterou si postupně odemykáte a za každý váš level dostanete 1bod který můžete dát do jakékoliv odbosnosti a získat onu výhodu (a není jich jen 5). Další pro mě vychytávka je že mě šíleně vadilo poškozování předmětů a to jak zbraň nakonec nedávala skoro žádný zranění. Tady se předměty nepoškozují. Můžete se ale naučit jejich výrobu s pomocí pár materiálů a nebo si předměty i vylepšit. Materíály můžete i těžit nebo různě zpracovávat. Co se týče kouzlení tak sem byl ze začátku trochu zklamaný protože sem byl zvyklý na mlácení zbraní a mezitím občasné zakouzlení ale následně sem zjistil proč to tak je a to mě potěšilo. Můžete si umístit kouzlo do obou rukou a buď se naučit sesílání obouruč což je silnější a nebo si do jedné ruky dát třeba blesk a do druhé třeba léčení nebo magický štít. Jak už bylo v Oblivionu, pokud si objevíte nějakou lokaci, můžete se pak do ní kdykoliv rychle přemístit, takže známá věc a úkolů si můžete oproti Oblivionu nastavit třeba 10 aktivních, ne jen jeden...Co mě trochu štve tak se při postupu na vyšší úroveň nedá zvednout síla nebo inteligence, jde jen mana, zdraví a výdrž (+10), takže unesete pouze 300liber ale na druhou stranu vás přetížení nezastaví ale pouze zpomalí. Novinkou je tam "řev". Ten se naučíte z různých obelisků na konci velkých jeskyní nebo u draků. K jejich odemčení potřebujete dračí duši, kterou získáte zabitím draka. Zatím mám cca 10 řevů. Mohou ochromovat nepřátele, navodit jim pocit hrůzy nebo přivolat bouři. Každý řev má jiný čas dobití a občas i zachrání život. Další z možností je mít u sebe pomocníka který bude bojovat po vašem boku ale tuhle možnost sem ještě nevyužil (sem sólista :biggrin: ). Na to že hra vyšla teprve nedávno má poměrně málo bugů, popravdě sem našel jen jeden a ten sem zatím vyřešil. A hra je s českýma titulkama :wink:

Našel sem video těch odborností tak to tak nějak vypadá:
A pokud vás Oblivion bavil tak tohle vás vyloženě pohltí...

Příspěvek upravil Ice: 21.11.2011 22:08

• 0

#21 Razfallow

Razfallow

Starší mistr

• PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1693 Příspěvků:

Odesláno 22.11.2011 13:02

Ice-musím jen dodat k té výdrži...ta ti přidá i nosnost ;-)
a zajímá mě,kde si sehnal české titulky..jako i titulky při dabingu nebo jen neúplný překlad máš ?

Příspěvek upravil Razfallow: 22.11.2011 13:04

• 0

#22 Ice

Ice

Starší tovaryš

• PipPipPipPipPip
  • 718 Příspěvků:

Odesláno 22.11.2011 22:58

No oficiálně to vyšlo s českýma titulkama ale jinak sem našel ke stažení...stačí to pouze překopírovat do hry a ve hře pak zaškrtnout volbu titulky dialogů (nebo tak nějak)
http://www.uloz.to/10983098/skyrim-cestina-rar

• 0

#23 Razfallow

Razfallow

Starší mistr

• 1693 Příspěvků:

Odesláno 23.11.2011 12:55

aha tak já to asi nemám zaškrtlé,jakmile se dostanu k NTB tak hned vyzkouším =-)
  • 0

#24 Palko

Palko

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 339 Příspěvků:

Odesláno 16.12.2011 21:13

Jsem zklamaný z používání koně - to sesedání, když tě někdo napadne je hrůza, páč v sedle nejde bojovat. Za další že nejde kůň přivázat, to jak se zapojí do boje a zabijou ho, nebo z něho uteče a pak ho hledáš to je hrůza.

Ovládání oblíbených zbraní a kouzel je také nedotažené, je to nepřehledné a mě osobně vadí to zapauzování hry.

Hraju to tedy jen chvilku, ale celkový dojem z atmosféry, questů a příběhu je výborný (o grafice a zvucích netřeba psát :cool: ) .

PS: jo a občasná nevyváženost obtížnosti u některých questů, ale to bude spíš tou volností v příběhu a volbě posloupnosti úkolů v ohromném světě :wink:

Příspěvek upravil Palko: 16.12.2011 21:20

• 0

#25 Razfallow

Razfallow

Starší mistr

• 1693 Příspěvků:

Odesláno 16.12.2011 22:01

já už v tom udělal takolik úkolů,že nevím co dál,jsme zemanem 3 nebo 4 měst,umím si zavolat draka,jsem arcimágem na univerzitě,ktomu jakmile splním jeden Q tak budu šéfem cechu zlodějů...pohádka =-D
  • 0

#26 Palko

Palko

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 339 Příspěvků:

Odesláno 16.12.2011 22:29

hehe je to hrůza, jsem si myslel, že na stary kolena mě jen tak něco nedostane, ale u tohodle mam občas problem odejít od PC na wc :laugh: :devil:
  • 2

#27 Palko

Palko

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 339 Příspěvků:

Odesláno 28.12.2011 19:26

Tak dohrána hlavní dějová linie.
Do teď 43 hodin čistého času, postava na 28 lvlu, ale zdaleka nemám hotové všechny zobrazené vedlejší úkoly a questy - a co jich asi je nezjištěných :blush: .
Za mě hra roku a doporučuji všem, kdo má podobné hry a draky rád :wink:
  • 0

#28 Paldy

Paldy

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 472 Příspěvků:

Odesláno 28.12.2011 19:37

Skyrim je pecka, jak si Palko psal tak to rozhrání inventáře, magie a oblíbených zbraní je očividně pro konzole, ze začátku mi to trochu vadilo, ale velice rychle sem si zvyknul.
Co se týče koní tak ty sem v podstatě nevyužil, protože se to ani nevyplatilo. Taky mi dycky někam utekli ;)
A taky se mi moc nelíbily animace draků během letu (že se zasekne nebo tak), ale to možná patche opravili. A ještě byl nějaký problém, že patch zablokoval modifikace hráčů (nějak je to prostě vydrblo) a to byla dost velká a nefér rána vůči TES komunitě a Bethesda by se za to měla stydět a to hodně, naprosto zbytečně si uškodili.
To jsou ale víceméně detaily, které mi hraní nikterak nezkazily a neměly vliv na můj přístup ke hře.

S názorem, že je to hra roku se nedá nic jiného než souhlasit. Letos to je Skyrim, jediný kdo to mohl změnit byl podle mého Battlefield a Assassin's Creed Revelations
No s Battlefieldem se to zaprvé porovnat nedá a pokud už by se náhodou měly tyhle dvě hry přetahovat o titul hra roku tak je Skyrim jasná páka.
Co se týče Skyrim vs AC Revelations tak AC dostává nafrak úplně stejně jako B3. Obecně mě AC dost zklamal, hlavně ten konec, NAPROSTO o ničem. Čekal sem něco jiného, prostě něco co mi víc napoví. Podle konce bych v budoucnu čekal AC 3 (o ničem sem zatím neslyšel)

Prostě letos hra roku Skyrim a příští rok to bude Mass Effect 3, myslím že Diablo 3 bude silný konkurent, ale nebude lepší. (možná sem na nějakého jiného konkurenta pozapomněl tak směle jmenujte :) ) (teď mě napadá Risen 2, ale nevím kdy vyjde, bude to určo pecka, ale výšek ME 3 nedosáhne :) )

Příspěvek upravil Paldy: 28.12.2011 19:47

• 0

#29 Ayko

Ayko

Velmistr

• WB
  • 3405 Příspěvků:

Odesláno 04.03.2012 00:52

:biggrin: tak to je super, to chcem aby sa dalo aplikovat aj v Demone :laugh:

hrat takym stylom demonku by som teda chcel, bolo by to krasjsie, ako by asi vyzeral alicijsky trh a ine
  • 0

#30 Paul325

Paul325

Nevrlej

• Admin
  • 3551 Příspěvků:
  • Interests:Which part of "I'm a genius" aren't you getting?

Odesláno 01.06.2012 00:32

Mass effect sága sama osobě je skvělá. A je na ní vidět že prošla opravdu slušným vývojem. Pokud de o vzhledy jiných characterů tak žádné přehnané vzhledy a tak.. užasné. Na risen 2 se taky těším, jednička se mě taky moc líbila.

Navíc ten ME3 má jednoduchej ale zábavnej a hezkej multiplayer... (jestli někdo má koupeno.. tak pošlete ID .. můžem si po večeru k tomu sednout )
  • 1

1 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 1 návětěvníků, 0 anonymních