Skočit na obsah

Fotka

NWN+clientlog a jeho rotace

• Please log in to reply
Téma nemá žádné odpovědi

#1 Xerxes

Xerxes

Tovaryš

• DM
  • PipPipPipPip
  • 651 Příspěvků:
  • Interests:Role-playing

Odesláno 08.01.2010 21:41

Nečetl jsem celé fórum, pokud to tu už je ... no.

Několikrát se mi hodilo vědět nebo si znovu pročíst historii rozhovoru, který ve hře proběhl. Takže jsem pátral a před mnoha lety mi Wikinka poradila parametr do .ini souboru. Což bylo prima a veškerá komunikace se mi začala zapisovat do textového souboru v adresáři logs. Jenže... při spuštění hry se vždy soubor přepsal a nahradil chatem z poslední spuštěné instance hry.

Přál jsem si, aby se soubor nepřepisoval, ale rotoval. Každé spuštění hry aby posunulo starý soubor do archivu a do nového hra logovala. Nezbylo mi než přemýšlet a tak jsem z různých koutů webů poskládal skript, který má přání zrealizoval. Pokud by se hra nemusela spouštět přes GP klienta, stačilo by na konec skriptu přidat nwn.exe nebo nwmain.exe, ale takhle mám link na skript umístěný na ploše a před každým spuštěním hry (nebo lépe po každém ukončení hry) kliknu na odkaz a skript se v mžiku postará o to, aby se mi konverzace ze hry nevytratila.

Myslel jsem, že by se to někomu mohlo hodit. No snad se nedočkám potupných výsměchů zkušených programátorů. Já programátor nejsem, jsem kutil a je to patrně pěkná patlanina, ale funguje a postačuje. Pro laiky, jakým jsem byl než "mi život změnila Wikinka" uvedu všechny potřebné kroky k získání logů.

:wink:

JAK ZAPNOUT LOGOVÁNÍ CHATU NWN DO SOUBORU
V adresáři se hrou v souboru nwnplayer.ini v sekci [Game Options] zapněte direktivu ClientEntireChatWindowLogging=1. Tím se v adresáři logs vždy po spuštění hry založí soubor se jménem nwclientlog.txt (jsou tam i jiné soubory, ale ty nás nezajímají), ten obsahuje toužené texty.

JAK DOCÍLIT ROTACE CLIENTLOG SOUBORU
V adresáři logs založit soubor např. se jménem !rotace.bat a jako jeho obsah umístit níže uvedený obsah skriptu. Na plochu si vytáhnout odkaz (link, zástupce) a vždy spustit dle výše uvedeného doporučení.

@echo off
rem Timestamp Generator
rem Parse the date (e.g., st 12.08.2009)
rem set cur_yyyy=%date:~9,4%
rem set cur_mm=%date:~6,2%
rem set cur_dd=%date:~3,2%
rem set cur_time=%time%
rem set timestamp=%cur_yyyy%%cur_mm%%cur_dd%%cur_time%
set MYDATE=%date:~9,4%%date:~3,2%%date:~6,2%
set MYTIME=%time:~0,2%%time:~3,2%%time:~6,2%
if @%MYTIME:~0,1% == @ set MYTIME=0%MYTIME:~1,7%
set STAMP=%MYDATE%_%MYTIME%
rename nwclientlog1.txt %STAMP%-nwclientlog.txt
echo (ROTACE) odrotovan soubor %STAMP%-nwclientlog.txt

:wink:

Poznámka: jedná se o verzi pro platformu Windows (odzkoušeno na WinXP a Win Vista), raději to říkám. :grin:
Vše co tu je je opensource, dělejte si modifikace a šiřte jak libo.
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních