Boot problém
Odesláno 27.09.2009 01:14
ale jednoho dne přijel bratr a řekl.. co takhle klasiku.. diablo 2.. nejde?!! starcraft .. nejde ?!
To sem se trošku zděsil a proto sem opět na win XP.
Avšak k jádru problému.
zapnu PC a win xp bootuje - ukáže tu oblíbenou vlajku win xp, pak asi minuta černá obrazovka (to je ten problém, hned mělo se objevit pak okno s loginem.. znáte) a ta pauza při loginu mě opravdu rozčiluje. Stalo se mě to v předešlé instalaci ale o něco později, a tentokrát se to přihodilo hned po čerstvé instalaci xpček?! Tak a teď babo raď.
Po najetí systém funguje plynule (díky bohu).
Tak jak tenhle problémek.. nebo tu mezeru, prodlevu nebo nadávejte tomu jak chcete odstraním? Měl s tím někdo problém? Ono je to docela otravná mezera při bootu.
Odesláno 27.09.2009 05:45
No nedávno sem kolikrát obdivoval dokonalost WIN 7 a sem s nima spokojen.. nwn šlo, mafie šla..
ale jednoho dne přijel bratr a řekl.. co takhle klasiku.. diablo 2.. nejde?!! starcraft .. nejde ?!
To sem se trošku zděsil a proto sem opět na win XP.
Avšak k jádru problému.
zapnu PC a win xp bootuje - ukáže tu oblíbenou vlajku win xp, pak asi minuta černá obrazovka (to je ten problém, hned mělo se objevit pak okno s loginem.. znáte) a ta pauza při loginu mě opravdu rozčiluje. Stalo se mě to v předešlé instalaci ale o něco později, a tentokrát se to přihodilo hned po čerstvé instalaci xpček?! Tak a teď babo raď.
Po najetí systém funguje plynule (díky bohu).
Tak jak tenhle problémek.. nebo tu mezeru, prodlevu nebo nadávejte tomu jak chcete odstraním? Měl s tím někdo problém? Ono je to docela otravná mezera při bootu.
hm, po nove instalaci se mi to nikdy nestalo. Ale v soucasnoti mi to dela (system 5 let bez formatu ci reinstalu)
Odesláno 27.09.2009 07:20
Odesláno 29.09.2009 10:06
Mě se to tedy nikdy nepovedlo zažít, ale mělo by to být něco se sítí a nebo síťovejma tiskárnama. (už dlouho jsem na to nikde nenarazil).xp bootuje - ukáže tu oblíbenou vlajku win xp, pak asi minuta černá obrazovka
Zkátka něco hledá a čeká.
Ale hoď si do googlu "tweak xp" a určitě to najdeš.
Můj tip je zkusit:
Možnosti složky\Nastaveni\Okno "Upřesnit nastavení" a odškrtnout "Automaticky vyhledat síťové složky a tiskárny"
A dej vědět, jak to dopadlo.
Odesláno 29.09.2009 14:21
Odesláno 29.09.2009 14:39
Odesláno 29.09.2009 14:50
Můj tip je zkusit:
Možnosti složky\Nastaveni\Okno "Upřesnit nastavení" a odškrtnout "Automaticky vyhledat síťové složky a tiskárny"
To by sedělo, začalo to blbnout po instalaci tiskárny a MS office 2007 (které si tiskárnu přidávaj - aplikace One Note)
Ale tiskárnu sem instaloval tolikrát, s ní problém nebude takže pohledám ty office. Mimochodem tenhle popis nesedí.. nebo sem špatně hledal, ale v možnosti složky sem nenašel to "Nastavení"
EDIT: Našel sem to, zrovna to zkouším
Nemáš namapovaný síťový disky kompů, který teď v síti nejsou?
To ani nevyužívám
áá pan frajírek s win 7 už má nějaky ten problémekl *tiše se v koutě smeje*
Zabiju tě do hlavy visťáku !
Odesláno 29.09.2009 15:55
Můj tip je zkusit:
A dej vědět, jak to dopadlo.
Tak tenhle návod nepomohl, v tweak xp sem dal opravu registru.. bezvýsledné. Dál pročešu obsah soubor ntldr ,protože v něm to podle mě musí být řekl bych.
Odesláno 29.09.2009 16:08
Odesláno 29.09.2009 17:53
Odesláno 29.09.2009 18:07
Rada pro Paulika: Na Visty se tuplem vy*er a zustan u osvedcenych XPecekNe a hodlam zustat verny Vistickam, se na to podivej *rozhodi rukama kolem sebe* vsade kazdej nakej problem nekdo nekde ma s nima. Viz paulik
![]()
Proto ma rada pro paulika: Vse odinstaluj a nainstaluj W visty a uvidis jak budes spokojen

P.S. Tak win 7 ale taky neni spatna

Odesláno 29.09.2009 19:04
Ty xpčka byli nainstalovány čerstvě po formátu disku samozřejmě..
Teď je mám v PC 3 den..
Ale Roman na to trefil že by to mohlo blbnout kolem tiskárny, protože po její instalaci to začalo tak pomalu nabíhat
Odesláno 29.09.2009 19:43
Ale Roman na to trefil že by to mohlo blbnout kolem tiskárny, protože po její instalaci to začalo tak pomalu nabíhat
Hmm, to je vela zajimave. *pozdvihne prst a podiva se na nej* to ja, ja... JÁ, já mam visty a tiskarnu a *podiva se na oba pristroje* ...slapou jak maji dohromady.
Odesláno 04.10.2009 11:31
V mém pc se maže neustále složka prefetch, ve které sou informace právě které se načítaj při bootu.
A když ta složka není, tak se boot zpomalí.
A teď nějaká aplikace mě maže právě neustále tuhle složku. Už ji asi tejden monitoruju a pokaždé po nějaké době v ní hafo souborů zas ubyde.
Nepoužívám cleaner ani tyhle jiné amatérské utility, které mažou klidně i ntldr a podobně..
Jedinej ochrannej program kterej tu mám je Eset Smart Security 4.
Pokud někoho napadá řešení, tak poskytnu neveřejně i seznam aplikací které mám v pc narvaný jestli to pomůže.
Dík
Odesláno 04.10.2009 11:39
Start -> Spustit -> msconfig -> BOOT.INI
v tehle zalozce mas edit casovy interval, implicitne na 30 sec. Zkus to zmenit na nejakou mensi hodnotu
Odesláno 04.10.2009 11:41
no jeden napad bych mel, ale s prefetchem to nesouvisi
Start -> Spustit -> msconfig -> BOOT.INI
v tehle zalozce mas edit casovy interval, implicitne na 30 sec. Zkus to zmenit na nejakou mensi hodnotu
Ten interval je od toho, když máš více systémů tak jak dlouho bude pc čekat než vybere za tebe defaultní hodnotu, tkaže v mém případě kdy jedu na jeden systém je to zbytečná uprava parametru
1 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 1 návětěvníků, 0 anonymních