Skočit na obsah

Fotka

Aukcie

• Please log in to reply
36 odpovědí na toto téma

#1 Valdo

Valdo

Nacheatovano

• Kronikář
  • PipPipPipPipPip
  • 877 Příspěvků:

Odesláno 22.03.2009 19:19

Neplanujete nejak obmedzit aukcnu miestnos na fore? V poslednej dobe uz to podla mna hraci dost zneuzivaju a predavaju veci, ktore patria k uplne beznym, a casto doslova k zbytocnym.

Keby v hre byvalo pod 10 hracov tak pochopim, ze je problem predat ... ale takto mam pocit, ze tu ide cisto len o lenivost hracov komunikovat v hre - alebo vidina co najvacsieho zisku za co najmensi cas. Navrhujem nejake cenove obmedzenie, napr. minimalna cena predavanych veci 50k alebo unikatnost itemu ( = a maly krystat za unikatny fakt nepovazujem :D ).
  • 0

#2 DFDark

DFDark

Starš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 874 Příspěvků:

Odesláno 22.03.2009 19:43

Mno souhlasim ze maly krystal na aukci nema co delat :closedeyes:

Jinak ona je tu otazka co je unikatni(=vzacny) predmet

A to omezeni ceny se mi zda jako blbost, jednak je kazdeho vec na jake cene aukci zacne a urcovat nekomu "Vyvolavacka bude alespon XYZ" je kravina
  • 0

#3 Sparhawk

Sparhawk

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 24 Příspěvků:

Odesláno 22.03.2009 19:55

Myslim, že takový poplatek za dražbu aukční síni to jistí..
  • 0

#4 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3210 Příspěvků:

Odesláno 22.03.2009 20:40

za prvé, necháu proč někomu vadí, že hráči prodávají věci v sekci k tomu určené

za druhé, neumím si představit jak by se ty poplatky vybíraly
  • 0

#5 Ocelov

Ocelov

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 385 Příspěvků:

Odesláno 22.03.2009 20:43

za prvé, necháu proč někomu vadí, že hráči prodávají věci v sekci k tomu určené

za druhé, neumím si představit jak by se ty poplatky vybíraly

Zobrazit příspěvek

A za třetí...určitě necpat další prachy městu, to už má peněz dost z daní. :))
  • 0

#6 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3210 Příspěvků:

Odesláno 22.03.2009 20:46

ještě bych rád upozornil na pravidla tržnice, cituji:

"Na jednorazovy predaj pouzivajte sekciu Aukcna sien i v pripade, ze sa nejedna o drazbu.
V klasickej Trznici budu ponechane len inzeraty remeselnikov."

nevím jak ta pravidla pochopili ostatní, já bych ale řekl že dle pravidel slouží aukce přesně tomu, proti čemu tady Valdo lobuje, totiž k prodávání běžných a "zbytečných" předmětů, pokud nejsem zrovna řemelsník a k dražbě
  • 0

#7 Valdo

Valdo

Nacheatovano

• Kronikář
  • PipPipPipPipPip
  • 877 Příspěvků:

Odesláno 22.03.2009 21:07

za prvé, necháu proč někomu vadí, že hráči prodávají věci v sekci k tomu určené.

Zobrazit příspěvek

No mne ani tak nevadi samotny princip predaja, ale skor smer akym sa to zacina uberat. Stale dokola sa tam tocia tie iste veci, vacsina takych, ktore nie je problem zohnat ani v hre, a to nevravim o GP klientovi. Ty mas mozno prah tolerancie vyssie, ale mna uz tak trocha prestava bavit sledovat neustale spammovanie fora prispevkami odklepavajucimi drazbu itemov za 5k.

Tie navrhovane poplatky mestu to je samozrejme dost ujete. Ja myslel len cisto cenovy limit, ktory by zamedzil drazbam itemom s malou vyvolavacou cenou = malou vyznamnostou.
  • 0

#8 Sparhawk

Sparhawk

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 24 Příspěvků:

Odesláno 22.03.2009 21:26

Proč jsou ujeté ? Snad svolání dražby a její provoz samotný nějaké peníze stojí, navíc dražící má z pravidla nějakou provizi z prodeje. Najdu maly kamen prodam jej obchodníkovi, protoze by vynos z nej proste nebyl tak velky aby se jej vyplatilo prodavat zde v dražbě. Ale kdyz naleznu obrovsky cerny tak se mi to uz vyplati zaplatit deset tisic dražiteli. Ale drazby safiru a diamantu mne doopravdy obtezují a nehorazne snížili uroven sekce tržnice uz tam snad vubec nechodim...
  • 0

#9 Erkwinn

Erkwinn

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 211 Příspěvků:

Odesláno 22.03.2009 22:11

Souhlas se Sparhawkem..třeba zavést nájem za aukční sín 10k nebo jinak zpoplatnit využívání aukční síně.
  • 0

#10 Neon

Neon

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1027 Příspěvků:

Odesláno 22.03.2009 22:45

Souhlas se Sparhawkem..třeba zavést nájem za aukční sín 10k nebo jinak zpoplatnit využívání aukční síně.

Zobrazit příspěvek

Řikaj ty co lognou do hry jednou za uherák, nebo někoho přepadnout vid Sparku.
  • 0

#11 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 22.03.2009 22:53

Aha takže dle vás by pak dražit věci mohli pouze boháči,kteří mají na poplatek. No bravo to tleskám teda Spare tobě to ochráncování asi leze na mozek...jen jedna věc nefinancuje aukční síň město z našich daní? Anebo pokud patří pod Stromořad pak z licencí. Ano souhlasím s tím,že cena by měla být určena tedy minimální řekněme 10 měšců,ale rozhodně bych nezaváděla poplatky a proč...no to je aspoň dle mě velmi lehké ...zavedení poplatků dle mě by vedlo k dražbám buď na klientu(to je ta horší alternativa) nebo vyhlášením aukce ve hře...tyy jo to není,ale až tak blbej nápad......asi by to byla sranda dražit věc přímo ve hře. :closedeyes:
  • 0

#12 Sparhawk

Sparhawk

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 24 Příspěvků:

Odesláno 23.03.2009 00:14

Aha takže dle vás by pak dražit věci mohli pouze boháči,kteří mají na poplatek. No bravo to tleskám teda Spare tobě to ochráncování asi leze na mozek...jen jedna věc nefinancuje aukční síň město z našich daní? Anebo pokud patří pod Stromořad pak z licencí. Ano souhlasím s tím,že cena by měla být určena tedy minimální řekněme 10 měšců,ale rozhodně bych nezaváděla poplatky a proč...no to je aspoň dle mě velmi lehké ...zavedení poplatků dle mě by vedlo k dražbám buď na klientu(to je ta horší alternativa) nebo vyhlášením aukce ve hře...tyy jo to není,ale až tak blbej nápad......asi by to byla sranda dražit věc přímo ve hře. :laugh:

Zobrazit příspěvek

Byla jsi někdy na aukci ? Videla jsi někdy na aukci bezdomovce co by prodaval něco z popelnice, sorry, ale dražba je proste pro vyšší vrstvy a ne pro sociály co si myslí, že s malým krystalem dobudou svět.. To si pleteš z bleším trhem.
Ano ježiš to by bylo hrozný kdyby se ta hra přenesla z fóra do tý kreslený verze!!!!!! :closedeyes: :tongue: :tongue:
  • 0

#13 Ayko

Ayko

Velmistr

• WB
  • 3405 Příspěvků:

Odesláno 23.03.2009 06:28

ja bych to nespoplatnoval, predavat tak veci z bosu a stredne, velke a obrovsky suter, pripadne runy dobre ale ked kuknete niekedy forum tak polovica prispevkov v aukcii su male sutre, dost to je uz otravne ak je niekto fakt lenivy a chamtivy a predava to v aukcii, aby zarobil o stovku ci dve viac

niekedy toho na fore tolko nebolo a prezili sme, v poslednej dobe to je stale prispevok z aukcnej a sutre
  • 0

#14 Foisil

Foisil

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 143 Příspěvků:

Odesláno 23.03.2009 08:21

Trosku mi to zavani elitarstvim. Kazdej ma narok prodat vec za co nejvyssi cenu, zvlast kdyz se najde kupec.
Nevim proc postava co hraje 2 roky a ma v bance miliony bude omezovat nekoho kdo najde svuj prvni stredni nebo malej a chce ho prodat za co nejvyssi cenu.
Pro tebe je treba 10k pakatel Sparhawku, ale pro nekoho je to slusna sumicka.
Pokud ti dela problem precist 4 nove prispevky do aukce denne...hmmm..me to jako spam neprijde ale asi je to opravdu mira odolnosti kazdeho z nas.

Proc teda neudelat aukcni sine dve - na bezne veci (do stredniho krystalku treba), a lepsi az vyjimecne. Do te nizsi nebudes muset vubec chodit.
Argument ze aukce je jen pro bohate neberu, v aukcich se prodavaji veci v realnem svete i za drobne az symbolicke ceny. Pokud poplatek tak procentualni at je to aspon stejne pro vsechny.
  • 0

#15 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 23.03.2009 08:42

Nevím jak by někdo chtěl vybírat poplatky za aukci, to je dle mého skromného názoru pěkná zbytečnost. To by to jako vybírali DM nebo jak? Navrhnete poplatky za aukci, ale vůbec nemáte tušení jak by se tohle vybíralo. Takže jednoduše... blbost.
  • 0

#16 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3210 Příspěvků:

Odesláno 23.03.2009 09:39

Proc teda neudelat aukcni sine dve - na bezne veci (do stredniho krystalku treba), a lepsi az vyjimecne. Do te nizsi nebudes muset vubec chodit.

Zobrazit příspěvek

velmi rozumný návrh, spar by nemusel chodit do aukce kde bezdomovci prodavaji to co nasli v koši a my ostatní se zas budeme soustředit na náš bleší trh a aukci pro horní stovku postav necháme "elitářům"
  • 0

#17 PUX5

PUX5

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 594 Příspěvků:

Odesláno 23.03.2009 09:39

Jééé, asi se začnu chovat jak jistá osůbka na DH a zaspamuju to tu jejím "tralalíí tralaláá" jelikož řešíte už takové *píp* že to ani není možné. Když vám to vadí, tak se v akcích nehrabte, jen prostě nechte svobodu těm, co prostě chtějí něco prodat a nechcou vyřvávat do prázdna na trhu.

Škoda že někteří tu hodně věcí berou podle sebe asi je to jak z toho filmu....."první jsem já, pak zase já, pak dlouho nic a pak ti ostatní".
  • 0

#18 Ocelov

Ocelov

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 385 Příspěvků:

Odesláno 23.03.2009 10:21

Tak, tak *přikyvuje*, zabiják má recht. Aukční síň by neměla prodávát kdejaký šunt, neb lid co zájem má jen o sběratelské skvosty nějaké smetí nezajímá a aukční síň tak ztráci na věhlasu. Proto klidně nechť pro chudáky jest založen "bleší trh" kde takovéto popelnicové skvosty si prodávati budou. Boháči jistě pak rádi zaplatí aukční siní za její práci a prodej sběratelských skvostů ohromných cen. Bleší trh samozřejmě bude pro každého, i posledního žebráka ze slatu, tudíž bez poplatků.
  • 0

#19 Valdo

Valdo

Nacheatovano

• Kronikář
  • PipPipPipPipPip
  • 877 Příspěvků:

Odesláno 23.03.2009 10:31

No trocha to zacina naberati iny smer:

K tym poplatkom, tak to je aj podla mna dost mimo .. ja som to myslel tak, ze by sa stanovila hranica pre minimalnu vyvolavaciu cenu.

Co sa tyka predaja .. kazdy ma moznost predaja priamo v hre, ma moznost nastenky, ma moznost bazaru a k tomu este aj GP klienta >> aj napriek tomu sa tu mnohi tvaria, ako by im to malo zruinovat hru a nedajboze celku ekonomiku demony.

Co sa tyka spamovania fora, tak pochopitelne, ze ked niekto nepouziva funkcie na vyhladavanie novych prispevkov tak mu to nevadi.
  • 0

#20 DFDark

DFDark

Starš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 874 Příspěvků:

Odesláno 23.03.2009 11:14

Mno napad s druhou aukci je podle me uplne idealni :closedeyes:
jedna aukce na veci 15k +
druha bude blesi trh 15k -
  • 0

#21 Ca5per

Ca5per

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 852 Příspěvků:

Odesláno 23.03.2009 19:35

Byla jsi někdy na aukci ? Videla jsi někdy na aukci bezdomovce co by prodaval něco z popelnice, sorry, ale dražba je proste pro vyšší vrstvy a ne pro sociály co si myslí, že s malým krystalem dobudou svět.. To si pleteš z bleším trhem.
Ano ježiš to by bylo hrozný kdyby se ta hra přenesla z fóra do tý kreslený verze!!!!!! :tongue:  :tongue:  :laugh:

Zobrazit příspěvek

Evidentně jsi nikdy na aukci nebyl Ty, když tvrdíš, že je jen pro vyšší vrstvy.

Co sa tyka spamovania fora, tak pochopitelne, ze ked niekto nepouziva funkcie na vyhladavanie novych prispevkov tak mu to nevadi.

Zobrazit příspěvek

Já tu funkci používám a nijak mi nevadí, že se tam téměř vždy objeví nějaká dražba. Ty tři sekundy než to přečtu a sjedu okem na další odkaz mne neobtěžuje :closedeyes:

Nemyslím že tohle jsou dostatečné důvody pro změnu něčeho, co je hojně využívané a hlavně funkční.
  • 0

#22 Seras

Seras

Neznalý

• Hráč
  • 19 Příspěvků:

Odesláno 23.03.2009 20:41

Pokud už tedy zavedete nějaké poplatky, tak to udělejte tak, aby poplatek byl určité procento z prodaného předmětu..
  • 0

#23 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 24.03.2009 00:36

Pokud vim, driv to tak bejvalo a Quixote aukci na foru zakladal s tim, ze mela dve casti, jedna na lepsi veci a druha pro socky.
Ale proc neco co funguje neomezit, no ne? Kdyz to zrovna JA nepotrebuju, je to evidentne zbytecne.
  • 0

#24 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3210 Příspěvků:

Odesláno 24.03.2009 02:43

Pokud vim, driv to tak bejvalo a Quixote aukci na foru zakladal s tim, ze mela dve casti, jedna na lepsi veci a druha pro socky.
Ale proc neco co funguje neomezit, no ne? Kdyz to zrovna JA nepotrebuju, je to evidentne zbytecne.

Zobrazit příspěvek

jo je to fakt, a co omezit, uplně to zrušit, ostatně boháči mají přece taky hru a při nejhorším klient aby prodávali své věci za miliony, nemusí kvůli tomu spamovat forum, nás co ty miliony nemáme ty jejich aukce taky nezajímaj a jsou to pro nás jen spamy(nastavení zrcadla pro ty co to nepochopili)
  • 0

#25 Terezz

Terezz

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 769 Příspěvků:

Odesláno 24.03.2009 08:35

A co třeba přemýšlet o tom že dost lidí tu PRACUJE? a nemaj třeba tu možnost vysedávat celý den u počítače at ve hre, ci si v praci zapnout klienta. Tudíž to forum jim umožnuje tam nahlídnout bud v práci a nebo pak doma a alespon neco vedi. Vedi co se deje v modulu a věcí co se draží.
A zrušením se mi zdá že chcete omezit hráče, kteří prostě nemaj tolik času na to nwn a je hra, u které se maj lidi snad uvolnit ne? :closedeyes:
  • 0

#26 Valdo

Valdo

Nacheatovano

• Kronikář
  • PipPipPipPipPip
  • 877 Příspěvků:

Odesláno 24.03.2009 08:56

A co třeba přemýšlet o tom že dost lidí tu PRACUJE? a nemaj třeba tu možnost vysedávat celý den u počítače at ve hre, ci si v praci zapnout klienta. Tudíž to forum jim umožnuje tam nahlídnout bud v práci a nebo pak doma a alespon neco vedi. Vedi co se deje v modulu a věcí co se draží.
A zrušením se mi zdá že chcete omezit hráče, kteří prostě nemaj tolik času na to nwn a je hra, u které se maj lidi snad uvolnit ne?  :closedeyes:

Zobrazit příspěvek

No bohuzial to tu smeruje inym smerom ako som povodne chcel. Ja som len chcel vediet nazory na to, ze hraci cim dalej tym viac "zneuzivaju" forum na veci, ktore sa kedysi bez problemov diali v hre. Z mojej strany nepadol ziaden navrh na zrusenie, ani ziadne poplatky .. ale povedzme limit, ktory by to trocha reguloval. To ze sa tu spominaju viacmenej nerealizovatelne riesenia uz neovplyvnim ...

No uprimne, aky prehlad o diani v module mas z toho, ze tento tyzden sa naslo 5 velkych kamenov, 10 strednych, nejake male a dakto sa vysal u damy na kapsy aby zarobil? :)

No co sa tyka toho ze nemaju casu, myslis ze to je jediny dovod tych aukcii na fore? Ja by som povedal, ze skor lenivost a zhyckanost hracov .. naco by sa snazili v hre, ked tu to maju rychlejsie, vacsinou asi aj za lepsiu cenu. A to Demona poskytuje pomerne nadstandardne sluzby v podobe bazaru .. ale ten tiez asi nevyhovuje, tam predaj trva podstatne dlhsie, a to nehovorim o poplatkov :P
  • 0

#27 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 24.03.2009 09:57

Ja som len chcel vediet nazory na to, ze hraci cim dalej tym viac "zneuzivaju" forum na veci, ktore sa kedysi bez problemov diali v hre.

Zobrazit příspěvek

Ony byvaly stary zlaty casy, ale tehdy byl zase jinej stav modulu. Kdyz Freppi vytahla z pokladu brnco frost /-20 a Silativ ho nabidla k prodeji, vedeli o tom do druhyho dne vsichni hornici. Byla to vyjimecna udalost, ted je v pokladech daleko vic veci nez byvalo, vcetne kamenu a ruznych kravin.
Cert vi proc nebyl zachovanej Quixotuv koncept dvou aukcnich sini.
  • 0

#28 Terezz

Terezz

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 769 Příspěvků:

Odesláno 24.03.2009 10:21

No bohuzial to tu smeruje inym smerom ako som povodne chcel. Ja som len chcel vediet nazory na to, ze hraci cim dalej tym viac "zneuzivaju" forum na veci, ktore sa kedysi bez problemov diali v hre. Z mojej strany nepadol ziaden navrh na zrusenie, ani ziadne poplatky .. ale povedzme limit, ktory by to trocha reguloval. To ze sa tu spominaju viacmenej nerealizovatelne riesenia uz neovplyvnim ...

No uprimne, aky prehlad o diani v module mas z toho, ze tento tyzden sa naslo 5 velkych kamenov, 10 strednych, nejake male a dakto sa vysal u damy na kapsy aby zarobil? :)

No co sa tyka toho ze nemaju casu, myslis ze to je jediny dovod tych aukcii na fore? Ja by som povedal, ze skor lenivost a zhyckanost hracov .. naco by sa snazili v hre, ked tu to maju rychlejsie, vacsinou asi aj za lepsiu cenu. A to Demona poskytuje pomerne nadstandardne sluzby v podobe bazaru .. ale ten tiez asi nevyhovuje, tam predaj trva podstatne dlhsie, a to nehovorim o poplatkov :P

Zobrazit příspěvek

Ja to nemyslel jen na Tebe, reagoval jsem tim na vsechny přispěvky co tu byly :tongue:
To dění, mohu si udělat přeheld kdo a jak chodí bosy, vím kde se co prodává a když mám o to zájem a vidím to na forum, tak mohu hned přihodit. Jsou tu i tací lidé kteří Ti daj na aukci jeden jediný den jen a třeba to je věc co by se Ti hodila a když jsi v práci celej den a přijdeš až o půlnoci dom, tak je to prodaný a máš smůlu.
Klidně se přikloním kt omu ať se udělají aukční síně dvě, či se jen rozdělí, ale at se to neomezuje tím a tím. Protože člověk co nemůže tolik věnovat nwn, nemá čas postávat jen na trhu a vykřikovat: Prodáááám to a to.
Já když něco dávám na aukci, tak ze dvou důvodů - 1. nemám tolik času abych to furt prezentoval ve hře a 2. chci aby mi to hodilo co nejvíc (aby se o tom dozvědělo co nejvíc hráčů a podle toho ta aukce vypadala)
Co se týká bazaru - kdo dřív přijde ten dřív mele - takže k tomu netřeba se dále vyjadřovat. :closedeyes:
  • 0

#29 SuperHeadHunter

SuperHeadHunter

Starš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 406 Příspěvků:

Odesláno 05.05.2009 16:39

Klidně bych nastavil nějakou částku od který by se ty věci mohli dávat do aukce. Třeba 60k kusově a nebo 100k za více kusoový multipacky. Pač aukce jsou vždy společenský události, kde se shází jen vybraná poslečnost ochotná utrácet nechutný peníze. A na těch aukcích se tim pádem nedraží každá cetka tretka.
  • 0

#30 SuperHeadHunter

SuperHeadHunter

Starš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 406 Příspěvků:

Odesláno 05.05.2009 16:53

Jo sry až ted sem si to přečetl celý, ale se Sparhawkem plně souhlasim.

A to že někdo to argumentuje tim že chtěj vydělat co nejvíc peněz i na tom nejmenšim krystálku. Tak to mi spíš příde pěkně vychcaný a celkem i ubohý.
Jestli na tom malym krystalu vyděláte o 400gp víc nebo min to sorry, ale jako 400gp to padá jako pozustatky v DO.
A to že si někdo myslí to že milioářům je to fuk a podobný kecy. Tak mi to příde spíš jen jako závist.
Každej by dneska chtěl prodávat krystaly za prodejní cenu a chtěl by nakupovat za nákupku - vychcanost.

Nehledě na tom aukce jakožto na foru sekce hodně ubírá hře samotné. Lidi se tu oháněj tim že nemaj čas hrát. No a co? čí je to problém?
Pro vás je hra bejt celej tejden na foru, pak jednou za tejden vlézt do hry, prodat, nakoupit a zas tejden čumět na forum. Bože děte hrát dračí doupě po netu nebo nějaký tahovky ! !
Pro mě za mě klidně bych tu aukci i zrušil. Dřív to šlo i bez ní. Ty unikátní a drahý věci se prodávali jen v sekci nákup-prodej a ta fungovala dobře, pač to tam aspon nebylo zaspamovaný.
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních