Aukcie
Odesláno 22.03.2009 19:19
Keby v hre byvalo pod 10 hracov tak pochopim, ze je problem predat ... ale takto mam pocit, ze tu ide cisto len o lenivost hracov komunikovat v hre - alebo vidina co najvacsieho zisku za co najmensi cas. Navrhujem nejake cenove obmedzenie, napr. minimalna cena predavanych veci 50k alebo unikatnost itemu ( = a maly krystat za unikatny fakt nepovazujem :D ).
Odesláno 22.03.2009 19:43

Jinak ona je tu otazka co je unikatni(=vzacny) predmet
A to omezeni ceny se mi zda jako blbost, jednak je kazdeho vec na jake cene aukci zacne a urcovat nekomu "Vyvolavacka bude alespon XYZ" je kravina
Odesláno 22.03.2009 19:55
Odesláno 22.03.2009 20:40
za druhé, neumím si představit jak by se ty poplatky vybíraly
Odesláno 22.03.2009 20:46
"Na jednorazovy predaj pouzivajte sekciu Aukcna sien i v pripade, ze sa nejedna o drazbu.
V klasickej Trznici budu ponechane len inzeraty remeselnikov."
nevím jak ta pravidla pochopili ostatní, já bych ale řekl že dle pravidel slouží aukce přesně tomu, proti čemu tady Valdo lobuje, totiž k prodávání běžných a "zbytečných" předmětů, pokud nejsem zrovna řemelsník a k dražbě
Odesláno 22.03.2009 21:07
No mne ani tak nevadi samotny princip predaja, ale skor smer akym sa to zacina uberat. Stale dokola sa tam tocia tie iste veci, vacsina takych, ktore nie je problem zohnat ani v hre, a to nevravim o GP klientovi. Ty mas mozno prah tolerancie vyssie, ale mna uz tak trocha prestava bavit sledovat neustale spammovanie fora prispevkami odklepavajucimi drazbu itemov za 5k.za prvé, necháu proč někomu vadí, že hráči prodávají věci v sekci k tomu určené.
Tie navrhovane poplatky mestu to je samozrejme dost ujete. Ja myslel len cisto cenovy limit, ktory by zamedzil drazbam itemom s malou vyvolavacou cenou = malou vyznamnostou.
Odesláno 22.03.2009 21:26
Odesláno 22.03.2009 22:11
Odesláno 22.03.2009 22:53

Odesláno 23.03.2009 00:14
Aha takže dle vás by pak dražit věci mohli pouze boháči,kteří mají na poplatek. No bravo to tleskám teda Spare tobě to ochráncování asi leze na mozek...jen jedna věc nefinancuje aukční síň město z našich daní? Anebo pokud patří pod Stromořad pak z licencí. Ano souhlasím s tím,že cena by měla být určena tedy minimální řekněme 10 měšců,ale rozhodně bych nezaváděla poplatky a proč...no to je aspoň dle mě velmi lehké ...zavedení poplatků dle mě by vedlo k dražbám buď na klientu(to je ta horší alternativa) nebo vyhlášením aukce ve hře...tyy jo to není,ale až tak blbej nápad......asi by to byla sranda dražit věc přímo ve hře.
Byla jsi někdy na aukci ? Videla jsi někdy na aukci bezdomovce co by prodaval něco z popelnice, sorry, ale dražba je proste pro vyšší vrstvy a ne pro sociály co si myslí, že s malým krystalem dobudou svět.. To si pleteš z bleším trhem.
Ano ježiš to by bylo hrozný kdyby se ta hra přenesla z fóra do tý kreslený verze!!!!!!

Odesláno 23.03.2009 06:28
niekedy toho na fore tolko nebolo a prezili sme, v poslednej dobe to je stale prispevok z aukcnej a sutre
Odesláno 23.03.2009 08:21
Nevim proc postava co hraje 2 roky a ma v bance miliony bude omezovat nekoho kdo najde svuj prvni stredni nebo malej a chce ho prodat za co nejvyssi cenu.
Pro tebe je treba 10k pakatel Sparhawku, ale pro nekoho je to slusna sumicka.
Pokud ti dela problem precist 4 nove prispevky do aukce denne...hmmm..me to jako spam neprijde ale asi je to opravdu mira odolnosti kazdeho z nas.
Proc teda neudelat aukcni sine dve - na bezne veci (do stredniho krystalku treba), a lepsi az vyjimecne. Do te nizsi nebudes muset vubec chodit.
Argument ze aukce je jen pro bohate neberu, v aukcich se prodavaji veci v realnem svete i za drobne az symbolicke ceny. Pokud poplatek tak procentualni at je to aspon stejne pro vsechny.
Odesláno 23.03.2009 08:42
Odesláno 23.03.2009 09:39
velmi rozumný návrh, spar by nemusel chodit do aukce kde bezdomovci prodavaji to co nasli v koši a my ostatní se zas budeme soustředit na náš bleší trh a aukci pro horní stovku postav necháme "elitářům"Proc teda neudelat aukcni sine dve - na bezne veci (do stredniho krystalku treba), a lepsi az vyjimecne. Do te nizsi nebudes muset vubec chodit.
Odesláno 23.03.2009 09:39
Škoda že někteří tu hodně věcí berou podle sebe asi je to jak z toho filmu....."první jsem já, pak zase já, pak dlouho nic a pak ti ostatní".
Odesláno 23.03.2009 10:21
Odesláno 23.03.2009 10:31
K tym poplatkom, tak to je aj podla mna dost mimo .. ja som to myslel tak, ze by sa stanovila hranica pre minimalnu vyvolavaciu cenu.
Co sa tyka predaja .. kazdy ma moznost predaja priamo v hre, ma moznost nastenky, ma moznost bazaru a k tomu este aj GP klienta >> aj napriek tomu sa tu mnohi tvaria, ako by im to malo zruinovat hru a nedajboze celku ekonomiku demony.
Co sa tyka spamovania fora, tak pochopitelne, ze ked niekto nepouziva funkcie na vyhladavanie novych prispevkov tak mu to nevadi.
Odesláno 23.03.2009 11:14

jedna aukce na veci 15k +
druha bude blesi trh 15k -
Odesláno 23.03.2009 19:35
Evidentně jsi nikdy na aukci nebyl Ty, když tvrdíš, že je jen pro vyšší vrstvy.Byla jsi někdy na aukci ? Videla jsi někdy na aukci bezdomovce co by prodaval něco z popelnice, sorry, ale dražba je proste pro vyšší vrstvy a ne pro sociály co si myslí, že s malým krystalem dobudou svět.. To si pleteš z bleším trhem.
Ano ježiš to by bylo hrozný kdyby se ta hra přenesla z fóra do tý kreslený verze!!!!!!![]()
![]()
Já tu funkci používám a nijak mi nevadí, že se tam téměř vždy objeví nějaká dražba. Ty tři sekundy než to přečtu a sjedu okem na další odkaz mne neobtěžujeCo sa tyka spamovania fora, tak pochopitelne, ze ked niekto nepouziva funkcie na vyhladavanie novych prispevkov tak mu to nevadi.

Nemyslím že tohle jsou dostatečné důvody pro změnu něčeho, co je hojně využívané a hlavně funkční.
Odesláno 23.03.2009 20:41
Odesláno 24.03.2009 00:36
Ale proc neco co funguje neomezit, no ne? Kdyz to zrovna JA nepotrebuju, je to evidentne zbytecne.
Odesláno 24.03.2009 02:43
jo je to fakt, a co omezit, uplně to zrušit, ostatně boháči mají přece taky hru a při nejhorším klient aby prodávali své věci za miliony, nemusí kvůli tomu spamovat forum, nás co ty miliony nemáme ty jejich aukce taky nezajímaj a jsou to pro nás jen spamy(nastavení zrcadla pro ty co to nepochopili)Pokud vim, driv to tak bejvalo a Quixote aukci na foru zakladal s tim, ze mela dve casti, jedna na lepsi veci a druha pro socky.
Ale proc neco co funguje neomezit, no ne? Kdyz to zrovna JA nepotrebuju, je to evidentne zbytecne.
Odesláno 24.03.2009 08:35
A zrušením se mi zdá že chcete omezit hráče, kteří prostě nemaj tolik času na to nwn a je hra, u které se maj lidi snad uvolnit ne?

Odesláno 24.03.2009 08:56
No bohuzial to tu smeruje inym smerom ako som povodne chcel. Ja som len chcel vediet nazory na to, ze hraci cim dalej tym viac "zneuzivaju" forum na veci, ktore sa kedysi bez problemov diali v hre. Z mojej strany nepadol ziaden navrh na zrusenie, ani ziadne poplatky .. ale povedzme limit, ktory by to trocha reguloval. To ze sa tu spominaju viacmenej nerealizovatelne riesenia uz neovplyvnim ...A co třeba přemýšlet o tom že dost lidí tu PRACUJE? a nemaj třeba tu možnost vysedávat celý den u počítače at ve hre, ci si v praci zapnout klienta. Tudíž to forum jim umožnuje tam nahlídnout bud v práci a nebo pak doma a alespon neco vedi. Vedi co se deje v modulu a věcí co se draží.
A zrušením se mi zdá že chcete omezit hráče, kteří prostě nemaj tolik času na to nwn a je hra, u které se maj lidi snad uvolnit ne?
No uprimne, aky prehlad o diani v module mas z toho, ze tento tyzden sa naslo 5 velkych kamenov, 10 strednych, nejake male a dakto sa vysal u damy na kapsy aby zarobil? :)
No co sa tyka toho ze nemaju casu, myslis ze to je jediny dovod tych aukcii na fore? Ja by som povedal, ze skor lenivost a zhyckanost hracov .. naco by sa snazili v hre, ked tu to maju rychlejsie, vacsinou asi aj za lepsiu cenu. A to Demona poskytuje pomerne nadstandardne sluzby v podobe bazaru .. ale ten tiez asi nevyhovuje, tam predaj trva podstatne dlhsie, a to nehovorim o poplatkov :P
Odesláno 24.03.2009 09:57
Ony byvaly stary zlaty casy, ale tehdy byl zase jinej stav modulu. Kdyz Freppi vytahla z pokladu brnco frost /-20 a Silativ ho nabidla k prodeji, vedeli o tom do druhyho dne vsichni hornici. Byla to vyjimecna udalost, ted je v pokladech daleko vic veci nez byvalo, vcetne kamenu a ruznych kravin.Ja som len chcel vediet nazory na to, ze hraci cim dalej tym viac "zneuzivaju" forum na veci, ktore sa kedysi bez problemov diali v hre.
Cert vi proc nebyl zachovanej Quixotuv koncept dvou aukcnich sini.
Odesláno 24.03.2009 10:21
No bohuzial to tu smeruje inym smerom ako som povodne chcel. Ja som len chcel vediet nazory na to, ze hraci cim dalej tym viac "zneuzivaju" forum na veci, ktore sa kedysi bez problemov diali v hre. Z mojej strany nepadol ziaden navrh na zrusenie, ani ziadne poplatky .. ale povedzme limit, ktory by to trocha reguloval. To ze sa tu spominaju viacmenej nerealizovatelne riesenia uz neovplyvnim ...
No uprimne, aky prehlad o diani v module mas z toho, ze tento tyzden sa naslo 5 velkych kamenov, 10 strednych, nejake male a dakto sa vysal u damy na kapsy aby zarobil? :)
No co sa tyka toho ze nemaju casu, myslis ze to je jediny dovod tych aukcii na fore? Ja by som povedal, ze skor lenivost a zhyckanost hracov .. naco by sa snazili v hre, ked tu to maju rychlejsie, vacsinou asi aj za lepsiu cenu. A to Demona poskytuje pomerne nadstandardne sluzby v podobe bazaru .. ale ten tiez asi nevyhovuje, tam predaj trva podstatne dlhsie, a to nehovorim o poplatkov :P
Ja to nemyslel jen na Tebe, reagoval jsem tim na vsechny přispěvky co tu byly

To dění, mohu si udělat přeheld kdo a jak chodí bosy, vím kde se co prodává a když mám o to zájem a vidím to na forum, tak mohu hned přihodit. Jsou tu i tací lidé kteří Ti daj na aukci jeden jediný den jen a třeba to je věc co by se Ti hodila a když jsi v práci celej den a přijdeš až o půlnoci dom, tak je to prodaný a máš smůlu.
Klidně se přikloním kt omu ať se udělají aukční síně dvě, či se jen rozdělí, ale at se to neomezuje tím a tím. Protože člověk co nemůže tolik věnovat nwn, nemá čas postávat jen na trhu a vykřikovat: Prodáááám to a to.
Já když něco dávám na aukci, tak ze dvou důvodů - 1. nemám tolik času abych to furt prezentoval ve hře a 2. chci aby mi to hodilo co nejvíc (aby se o tom dozvědělo co nejvíc hráčů a podle toho ta aukce vypadala)
Co se týká bazaru - kdo dřív přijde ten dřív mele - takže k tomu netřeba se dále vyjadřovat.

Odesláno 05.05.2009 16:39
Odesláno 05.05.2009 16:53
A to že někdo to argumentuje tim že chtěj vydělat co nejvíc peněz i na tom nejmenšim krystálku. Tak to mi spíš příde pěkně vychcaný a celkem i ubohý.
Jestli na tom malym krystalu vyděláte o 400gp víc nebo min to sorry, ale jako 400gp to padá jako pozustatky v DO.
A to že si někdo myslí to že milioářům je to fuk a podobný kecy. Tak mi to příde spíš jen jako závist.
Každej by dneska chtěl prodávat krystaly za prodejní cenu a chtěl by nakupovat za nákupku - vychcanost.
Nehledě na tom aukce jakožto na foru sekce hodně ubírá hře samotné. Lidi se tu oháněj tim že nemaj čas hrát. No a co? čí je to problém?
Pro vás je hra bejt celej tejden na foru, pak jednou za tejden vlézt do hry, prodat, nakoupit a zas tejden čumět na forum. Bože děte hrát dračí doupě po netu nebo nějaký tahovky ! !
Pro mě za mě klidně bych tu aukci i zrušil. Dřív to šlo i bez ní. Ty unikátní a drahý věci se prodávali jen v sekci nákup-prodej a ta fungovala dobře, pač to tam aspon nebylo zaspamovaný.
0 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních